Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tuma
    09. Rujan 2020. 17:00

lucija07

Tuma

Piky femara i klomifen spadaju u prirodne postupke i mogu malo potaknuti rast i razvoj više folikula, a za to dal je pun ili prazan nažalost nema neke terapije ili znanja…. ja sam prošli put u blagostimuliranom na VV (femara+gonal) imala 3 folikula- 1 stanicu i to nezrelu… ovaj put u jakoj stimulaciji (menopuri cijelo vrijeme) 4 folikula i opet samo 1 stanicu… al se ovaj put oplodila 🥰 želim ti sreću i 1 lijepu kvalitetnu stanicu koja će se oploditi 🥰
    Flower93 ma divno, vec su veliki i lijepo rastu 😍 prekrasno 💕
    Što se tiče vitamina D, super je uzimat ga, znači za stanice puno, ali nekako isto vjerujem da nije presudan u oplodnji. Ja ga isto uzimam u velikim količinama i nadam se da će i on pripomoci i dati svoj doprinos 😅

Mislim.. Da se razumijemo.. I ja vjerujem da je on dobar za stanice i nije dobro kad ga je u deficitu no reci nekome da postupak nije uspio samo zbog nedostatna vitamina D mi je reci cu smijesno.. . Pa ni najveći svjetski stručnjaci nemaju odgovor zasto nekom uspije od prve nekom od desete a nekome nazalost nikad..
    Po meni je to trebao nekako drugačije 'upakirati', tipa imali ste nizak vitamin D, sad cemo ga povisiti i nadati se boljem uspjehu…
    A ne reci da postupak nije uspio samo zbog toga…

Slažem se s time. Vjerujem da je bitan, ali ne presudan. Ima previše drugih faktora a i to što kažeš,  nitko ne zna zašto je ili nije uspjelo.  Ima žena s optimalnim razinama vit D, pa i dalje ništa... ali ne može odmoci, ja se kljukam s vit D, omega 3, q10, folnom,  nekad matičnom,  shatavari prah, pila sam vrkutu, marulju,  evine kapi.....😅 isprobavam sve i nadam se najboljem.  

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Piky
    09. Rujan 2020. 17:00

Tuma

Piky femara i klomifen spadaju u prirodne postupke i mogu malo potaknuti rast i razvoj više folikula, a za to dal je pun ili prazan nažalost nema neke terapije ili znanja…. ja sam prošli put u blagostimuliranom na VV (femara+gonal) imala 3 folikula- 1 stanicu i to nezrelu… ovaj put u jakoj stimulaciji (menopuri cijelo vrijeme) 4 folikula i opet samo 1 stanicu… al se ovaj put oplodila 🥰 želim ti sreću i 1 lijepu kvalitetnu stanicu koja će se oploditi 🥰
    Flower93 ma divno, vec su veliki i lijepo rastu 😍 prekrasno 💕
    Što se tiče vitamina D, super je uzimat ga, znači za stanice puno, ali nekako isto vjerujem da nije presudan u oplodnji. Ja ga isto uzimam u velikim količinama i nadam se da će i on pripomoci i dati svoj doprinos 😅

Hvala... Znači ubiti nema pravila... A budemo vidjeli što će reći u subotu. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

Nada 🍀
    09. Rujan 2020. 17:01

Slažem se sa curama da je vitamin D važan ali ne i ključan za uspjeh. Ono šta bi ja još dodala za cure koje se spremaju za novu stimulaciju je cink i selen. Ja sam cink uzimala u tabletama a za selen sam grickala svaki dan tri brazilska oraha. Naravno omega 3, željezo, vitamin D, folna kiselina, B12, i sve šta su cure već navele je važno. To su takozvani “pimp my eggs” vitamini. Isto tako ako nekome muž ima problema sa spermijima imaju vitamini za dečke “pimp my sperm”. Možete googlati pojmove, pokaže se lista vitamina. Naravno sve to nije garancija za uspjeh ali meni su se recimo sa tim vitaminima sve aspirirane jajne stanice oplodile. Ja sam izvadila krv i provjerila sve najvažnije vitamine, zatim sama sebi složila vitamine koje ću uzimati. Mom doktoru nikad nije palo na pamet da mi provjeri recimo vitamin D ili željezo, sve sam morala sama. Za povišen prolaktin su mi odmah dali da pijem tablete a ja sam ga snizila na normalu sa macinim prahom. 

Tuma
    09. Rujan 2020. 19:04

Imam pitanje. Danas mi je bio transfer i sad sam bila na wcu i primjetila kap krvi (crveno-smeckasti iscjedak samo jedna kapljica). Malo me to prepalo.  To je od utrogestana pretpostavljam? Nemoguće da je nešto s embrijem već? Da ne daj Bože propada već prvi dan?

👨 31 g, sve ok
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    Imamo Laru ❤

• kiki989
    09. Rujan 2020. 19:26

Tuma, to ti je od transfera.. mozda su malo zapeli pa pukli koju zilicu... to ti je sigurno od transfera.. 

Ja AMH 13, MM Oligo
    12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
    3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
    8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗

5.2021. Stigao 👶🏼❤️
    1.2023. novi FET, beta ➖
    3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
    5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
    9.2023. FET, beta ➖
    11.2023. FET

09. Rujan 2020. 19:28

KK_29.03 i kiki989, kad radite betu/test?

Tuma
    09. Rujan 2020. 19:43

kiki989

Tuma, to ti je od transfera.. mozda su malo zapeli pa pukli koju zilicu… to ti je sigurno od transfera..

Oke, hvala 🥰  jel ti izdrzavas ne napraviti test?😅

👨 31 g, sve ok
    Imamo Laru ❤

09. Rujan 2020. 19:44

kiki989

Tuma, to ti je od transfera.. mozda su malo zapeli pa pukli koju zilicu… to ti je sigurno od transfera..

Daaaa.. To su i meni rekli da moze bio kap dvije odmah nakon transfera.. Ipak nam guraju dolje svasta nesta 🙊😂 pa se dogodi da pukne zilica... Ne brini embrij nije sigurno vec pripao a da se to i ne daj Boze dogodi taj 'trenutak' mi ni ne osjetimo..
    Meni su na vv objasnili ovako(kad sam se bojala ici i mokriti nakon transfera dakle u samom pocetku moje price😂)da zamislim moj mali embrij kao malu mrvicu stisnutu izmedju 2 snite kruha, u smislu da ispasti ne moze😂😂

• kiki989
    09. Rujan 2020. 19:47

Pa mogu vam rec da sam samu sebe iznenadila sa testiranjima, vec me dva dana malo propada kao da cu dobit p sve kontam dobit cu al evo nista... bojim se tih razocarenja vise, toliko testova kroz zadnje 3 godine da mi se gadi vise uopce otic kupit ih... sutra sam odlucila otic napravit betu, sutra mi je 9. dan od transfera blastice, ako ne procurim do sutra... 

Ja AMH 13, MM Oligo
    12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
    3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
    8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗

5.2021. Stigao 👶🏼❤️
    1.2023. novi FET, beta ➖
    3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
    5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
    9.2023. FET, beta ➖
    11.2023. FET

09. Rujan 2020. 19:48

lucija07

kiki989

Daaaa.. To su i meni rekli da moze bio kap dvije odmah nakon transfera.. Ipak nam guraju dolje svasta nesta 🙊😂 pa se dogodi da pukne zilica… Ne brini embrij nije sigurno vec pripao a da se to i ne daj Boze dogodi taj 'trenutak' mi ni ne osjetimo..
    Meni su na vv objasnili ovako(kad sam se bojala ici i mokriti nakon transfera dakle u samom pocetku moje price😂)da zamislim moj mali embrij kao malu mrvicu stisnutu izmedju 2 snite kruha, u smislu da ispasti ne moze😂😂

Taj nas embrijic je toliko minijaturn da se tu u biti nema sto osjetiti to njegovo 'propadanje'..
    Doslovno kao mala mrvica kruha.. Eee od cega zivot nastaje, nevjerojatno 😍💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.