Curke, upravo sam išla na pregled VV nakon 5 dana terapije klomifenom, tj. 8dan ciklusa i opet uz klomifen imam samo jedan fulikul od 13mm i puno malih od 7,ali kaže dr. J da imamo samo korist od ovog jednog i u subotu sam opet naručena,.. Zašto samo jedan fulikul i u 7 mj kad sam išla skroz prirodno bez klomifen jedan fulikul ali prazan i sad opet jedan fulikul…
Koliko je moje skromno znanje, sa klomifenom se i dobije samo jedan folikul, u teoriji, a nisam ni u praksi čula da se ikom čudo dogodilo da ih više dobije, klomifen je najblaža stimulacija
Aha... Nisam znala, tek sam na početku, ali koja svrha je klomifen kad sam i prirodno dobila jedan fulikul?
🙋♀️32 🙋♂️44
Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
3/2020 insem. - stigla M
7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
Beta
19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
26.04 ET, 10.5 beta
Curke, upravo sam išla na pregled VV nakon 5 dana terapije klomifenom, tj. 8dan ciklusa i opet uz klomifen imam samo jedan fulikul od 13mm i puno malih od 7,ali kaže dr. J da imamo samo korist od ovog jednog i u subotu sam opet naručena,.. Zašto samo jedan fulikul i u 7 mj kad sam išla skroz prirodno bez klomifen jedan fulikul ali prazan i sad opet jedan fulikul…
Koliko je moje skromno znanje, sa klomifenom se i dobije samo jedan folikul, u teoriji, a nisam ni u praksi čula da se ikom čudo dogodilo da ih više dobije, klomifen je najblaža stimulacija
Tako je.. I ja koja imam visok amh sam s klomifenim dobila 1 stanicu, jedina razlika je sto se tad ta oplodila, kad sam isla u prirodni bez icega nije mi se ni oplodila.. Zavisi i koja je doza klomifena i koji dan je punkcija.. Meni su isto na pocetku brojali s njim 3 folikula na kraju 2 a samo jedan je sadzavao stanicu…
Aha... Hvala puno.. Jer bez klomifen sam isto imala jedan fulikul ali prazan..
🙋♀️32 🙋♂️44
Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
3/2020 insem. - stigla M
7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
Beta
19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
26.04 ET, 10.5 beta
Flower, znaci cura i decko ipak? Ajmee odlicno 😍 sam tak dalje nastavite lijepo rasti 🥰
Ja:AMH 21, sve u redu
MM: OAT visokog stupnja
Poliklinika Škvorc 👍
03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
Prva beta 517, druga 1239🎉
1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
2.UZV- imamo ❤️
It's a boy 👣👶💙
Tako je.. I ja koja imam visok amh sam s klomifenim dobila 1 stanicu, jedina razlika je sto se tad ta oplodila, kad sam isla u prirodni bez icega nije mi se ni oplodila.. Zavisi i koja je doza klomifena i koji dan je punkcija.. Meni su isto na pocetku brojali s njim 3 folikula na kraju 2 a samo jedan je sadzavao stanicu…
Aha… Hvala puno.. Jer bez klomifen sam isto imala jedan fulikul ali prazan..
A svrha njega je da potice rast razvoja vise folikula, bar 3-4 , no na kraju vecini ispadne jedna ili maximum 2 stanice.. To je ono najblaza moguca 'stimulacija' ako se to stimulacijom moze i nazvati🤔😂...
U biti je bolje onda uz klomifen uvesti par injekcija prave simulacije pa se onda izvuce nekome veci broj stanica no problem je sto to neke klinike vode pod stimulirani postupak sto je glupo.. Najbolje kad se moze s klinikom/bolnicom dogovoriti da se kupi tih par injekcija o svom trosku i da ga vode pod prirodni...
Jeli netko imao nekih posebnih simptoma nakon transfera, ili je i to kao i inače posve individualno?
Meni je danas 6dpt, od jučer me žiga lijevi jajnik, a grudi i ostalo prepisujem utrićima
Flower, znaci cura i decko ipak? Ajmee odlicno 😍 sam tak dalje nastavite lijepo rasti 🥰
Ma to ce na kraju ispast obje curice haha 😎 prosli put je za jednog bio malo nesiguran dal je decko il curica, pa je ovaj put ispala curica. Svakako, jos cu malo pricekat s kupovinom robice, tko zna kolko put ce jos biti promjene kombinacija 😎😂
Jeli netko imao nekih posebnih simptoma nakon transfera, ili je i to kao i inače posve individualno?
Meni je danas 6dpt, od jučer me žiga lijevi jajnik, a grudi i ostalo prepisujem utrićima
Ja nisam imala, osim pozitivnog testa 6 dan🤔😂... No najbolje jos izdržati.. Tko moze 🤷♀️😂😂😂
Meni je 5nt i danas popodne mi se tako zavrtilo u glavi da sam momentalno zaspala, doduše primila sam jutros onu injekciju za bolju implementaciju, pa možda je i od toga. Jajnike osjećam od transfera stalno, a stomak mi je popodne kao balon. Sljedeći mjesec ili trudnoća ili trening 😂
🧔35, oligoasthenospermia 🤦🏻♀️34, AMH 5.96
9/2020- ICSI, beta 19.7, biokemijska 11/2020 novi postupak
Cito poliklinika
Piky femara i klomifen spadaju u prirodne postupke i mogu malo potaknuti rast i razvoj više folikula, a za to dal je pun ili prazan nažalost nema neke terapije ili znanja.... ja sam prošli put u blagostimuliranom na VV (femara+gonal) imala 3 folikula- 1 stanicu i to nezrelu... ovaj put u jakoj stimulaciji (menopuri cijelo vrijeme) 4 folikula i opet samo 1 stanicu... al se ovaj put oplodila 🥰 želim ti sreću i 1 lijepu kvalitetnu stanicu koja će se oploditi 🥰
Flower93 ma divno, vec su veliki i lijepo rastu 😍 prekrasno 💕
Što se tiče vitamina D, super je uzimat ga, znači za stanice puno, ali nekako isto vjerujem da nije presudan u oplodnji. Ja ga isto uzimam u velikim količinama i nadam se da će i on pripomoci i dati svoj doprinos 😅
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Piky femara i klomifen spadaju u prirodne postupke i mogu malo potaknuti rast i razvoj više folikula, a za to dal je pun ili prazan nažalost nema neke terapije ili znanja…. ja sam prošli put u blagostimuliranom na VV (femara+gonal) imala 3 folikula- 1 stanicu i to nezrelu… ovaj put u jakoj stimulaciji (menopuri cijelo vrijeme) 4 folikula i opet samo 1 stanicu… al se ovaj put oplodila 🥰 želim ti sreću i 1 lijepu kvalitetnu stanicu koja će se oploditi 🥰
Flower93 ma divno, vec su veliki i lijepo rastu 😍 prekrasno 💕
Što se tiče vitamina D, super je uzimat ga, znači za stanice puno, ali nekako isto vjerujem da nije presudan u oplodnji. Ja ga isto uzimam u velikim količinama i nadam se da će i on pripomoci i dati svoj doprinos 😅
Mislim.. Da se razumijemo.. I ja vjerujem da je on dobar za stanice i nije dobro kad ga je u deficitu no reci nekome da postupak nije uspio samo zbog nedostatna vitamina D mi je reci cu smijesno.. . Pa ni najveći svjetski stručnjaci nemaju odgovor zasto nekom uspije od prve nekom od desete a nekome nazalost nikad..
Po meni je to trebao nekako drugačije 'upakirati', tipa imali ste nizak vitamin D, sad cemo ga povisiti i nadati se boljem uspjehu...
A ne reci da postupak nije uspio samo zbog toga...
Sortiraj odgovore
Najstariji