Blacky i Meto, kako ste mi? Vidim jos smo sve tu.
Ja sam bila sam jednom u Ivf i jedan fet tada u cito. Imala biokemijsku trudnocu.
Nakon toga sam se okrenila biljnim preparatima i smanjila mi se cokoladna cista s 55 mm na 17 mm.
Razmisljam o prirodnom ivfu u kbc split.
Bez obzira sta dr kazu da ili ne. Stimulacije ne zelim jos.
Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
05/19 fet, beta 0 polik.Cito
**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
23.01.21. AIH
AuroraB , Ruska1986 ja sam iz Splita pa sam odlucila jos jedno pokusati u bolnici preko hzza, a receno mi je da mi se 3 mjeseca organizam mora odmoriti od pustih stimulacija,inekcija itd…da to tako ide, pa sad ne znam
Dat cu jos jednom priliku u splitskom rodilištu jer sam s doktorom prezadovoljna ,ali ako ni ovog puta ne budem imal smrzlića onda smo odlucili ici privatno u polikliniku cito u splitu…navodno splitsko rodiliste nema tako dobre uvjete za zamrzavanje kao privatnici…ne bi sad bas isla u Zagreb niti igdje drugo …
Miss1502 kod koga si u kbc split? Kod mene obrnuto. Znaci jedan postupak u cito. Tri jajne stanice, biokemijska trudnoca, pa neuspjesan fet. Imam osjecaj da cito bez obzira na dijagnozu sve zene stavlja na isti kratki protokol. Sad razmisljan o prirodno ivfu u kbc split. Koji je vas problem? Slicno smo i po godinama. Ja sam napunila 30, muz ima 34.
Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
05/19 fet, beta 0 polik.Cito
**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
23.01.21. AIH
AuroraB sad cu 3 mj uzimati vitamin D, maticnu mlijec, q10 ( to je super za energiju) , zeljezo jer mi je nisko, prenatal ( mix vitamina i folne kiseline) , omegu i magnezij
Uz to sam jos mislila cajeve od gđe .Ramize ako jenuspiem dobiti
Mislim da je to stvarno dosta vitamina i svega jer nista mi konkretno nije receno tako da ja to sve na svoju ruku uzimam ali nista nije na odmet...
Maja555 ja sam kod Dr .Mršića i imam samo rijeci hvale za njega tako da bi ti ga od srca preporucila...mi ti nemamo neki problem - idiopatska neplodnost- tako se zove nasa nasa diagnoza...medicinski nije utvrdeno zasto jos nismo dobili dijete jer kao nista konkretno nemamo loše , par sitnih stvari tipa mpg nizeg zeljeza ali to je sve popravljivo...tako da se iskreno nadam da ce iduci put biti bolji...ovaj put je bila biokemijska ali iskreno nista od vitamina nisam pila prije niti sam se za to pripremala...ovaj put hoću i nadam se da ce to biti nasa formula za uspjeh...ako i ne uspije da barem dobijem neke smrzliće da ne moram ponovo prolaziti aspiraciju...jer iskreno ne ide mi se u cita niti igdje drugo koliko mi je dobro u splitskom rodilistu ,doktora ne bi mijenjala ali nazalost ako ne bude smrzlića ni drugi put morat cu ...
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Miss1502 nemam ni ja smrzlića idem u 2 postupak idući mj. A naručio me dr danas u petrovoj za 20.10. A ondaću dobit tablete za vitamin d i reko mi je da zato nisam ostala trudna jer mi treba vitamida d ovaj put će mo to se sredit na vrijeme..
Meni je moj dr rekao da moram pauzirat 3 mj da se organizam ocisti..pa sta cu,slusam njega! A tebi zelim svu srecu ovaj put! ❤️
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Aylisha -samo smo se preko face-a cule, treba joj dan-dva da se javi…
Ivevk- najbolje se svom ginekologu javiti. Sve krece od vadjenja spolnih hormona jer ce se prema tome terapija odredjivati, a on ti za to daje uputnicu.
Potraje to sve i koji mjesec dok se prikupi dokumentacija, pa je bolje, s tim dijelom, cim prije.
Ne znam ti reci za postupak obzirom na nedavnu operaciju, bolje to s ginek.prokomentirati ili doktorom humane.
Koliko ti je predvidjen opcenito oporavak sada?
@cupica7
Evo danas izvadila konce, proslo je 6 dana od laparaskopije, suoer se osjecam, nista ne boli.. E sad, doktor koji me je operirao je rekao odmah sljedeci mjesec suoruga za ruku i krenit po "dite" 😊
A s druge strane, privatni doktor kod kojeg idem godinama je rekao da pricekam 6 mjeseci dok to iznutra sve fino zaraste..
E sad.. Zanima me vase misljenje.. Da krenemo sljedeci mjesec polako sa svim tim papirima, dokumentacijom, vađenjima, pa da mozda pricekam dva, tri, prirodna ciklusa?
👩🦰34, 👨🦰37
Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
Imamo jedno malo ☀️👨👩👦❤️
07/21 neuspjeli postupak
Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈
Hvala na dobrodoslici😊.. Iz Vinkovaca sam.. Pa me zanima odakle krenuti, probala bih mozda prvo preko Hzzo-a pa ako ne bude uspjelo onda privatno..
Koja je bolnica među boljima, koji su privatnici među boljima… Ako ima tko kakva iskustva..
I zanima me kada krenuti sa svim time obzirom da sam prije par dana operirana laparaskopski.. Kolko cekati nakon toga?
Mislim da mozes odmah krenuti sa svime, ja sam laparaskopski odstranjivala ciste iz jajovoda i kad sam dosla na kontrolu cca 12 dana nakon operac rekao mi je dokt da mozemo odmah raditi bebu, nazalost ne mozemo prirodno ali poanta je da ne trebas cekati,mislim da mozes odmah krenuti s papirologijom,jer dok skupis sve,narucis se,ides na konzultacije itd prođe ti vrijeme,ja sam npr u 6.mj isla na prve konzultacije pa dok smo skupili sve nalaze i otisli s njima natrag kod dokt, pa taman dobila,8duzi ti se to sve,tako da mislim da mos slobodno odmah krenuti ,ali svejedno pricaj sa svojim ginek,meni je moj rekao mozemo pricekat jos malo cisto jer ste kao tek operirani a mi smo pokusavali 1god prije operacije i nista,tako da nismo cekali..mozda ima veze i stasu ti radili laparaskopski,eto kazem samo svoje iskustvo.. sretno :)
CHLOE18..
Hvala na odgovoru... Sad su mi odstranili i drugi jajovod zbog vanmaternicne jer sam prije 5 godina isto imala vanmaternicnu..
Pred kraj mjeseca idem na pregled pa cu vidjeti kakvo je stanje, da li je to sve dobro zaraslo (iznutra) i nadat se da cemo krenit po drugu bebicu uz IVF jer prirodno vise ne mozemo...
Jedino me strah te punkcije, koliko sam citala, to zna boliti.. Da li se to moze nekako pod anestezijom lokalnom, opcom obaviti?🙈
I zanima me, mozda glupo pitanje, ali ti se hormoni vade preko krvi jel (nemojte se smijat, nisam nikad vadila🙈😂)
👩🦰34, 👨🦰37
Imamo jedno malo ☀️👨👩👦❤️
07/21 neuspjeli postupak
Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈
Jučer 6dc svi folikuli 10 i 11 mm. To je ok?
9 dc idem ponovo. Da danas počnem sa ciklom i ananasom? Imate jos koji savjet sad do punkcije?
Samara.. Oprosti mozda na glupom pitanju🙈
Cikla, ananas.. Punkcija?
Jel mi mozes pojasniti... 😊
👩🦰34, 👨🦰37
Imamo jedno malo ☀️👨👩👦❤️
07/21 neuspjeli postupak
Jučer 6dc svi folikuli 10 i 11 mm. To je ok?
9 dc idem ponovo. Da danas počnem sa ciklom i ananasom? Imate jos koji savjet sad do punkcije?
Samara.. Oprosti mozda na glupom pitanju🙈
Cikla, ananas.. Punkcija?
Jel mi mozes pojasniti… 😊
Ivevk slobodno pitaj, nije glupo pitanje. Budes polovila sve nije problem. Stvar je u tome da ti puno toga nece dr reci vec tu od cura saznas :D cikla i ananas se uzimaju prije transfera za zadebljanje endometrija, a punkcijom ili aspiracijom se uzimaju jajne stanice
Ja:AMH 21, sve u redu
MM: OAT visokog stupnja
Poliklinika Škvorc 👍
03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
Prva beta 517, druga 1239🎉
1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
2.UZV- imamo ❤️
It's a boy 👣👶💙
Miss1502 ija sam isto napravila puzu ali nisam mogla prije u 2 ivf zbog korone pa će tek sad u 10 mj a prvi mi je bio u 1 mj hvala i tebi sretno a sad moj dr. Šta je bio problem taj vitamin d pa mi je reko saćemo to rješit da uspije reko mi je.❤😊
Azospermia
Ivevk hormoni se provjeravaju iz krvi da.. Sto se tiče punkcije (aspiracije) jajnih stanica neke klinike rade pod općom anestezijom, dok ima i onih koji te nafilaju lijekovima protiv bolova, i iskreno meni je to bio vrlo vazan cimbenik kad sam birala kliniku, ne zelim trpjeti nikakvu nepotrebnu bol 😊 ja bih ti savjetovala da odaberes kliniku i liječnika, i odes na konzultacije, tada ce ti liječnik reci sto misli o oporavku nakon operacije..sretnooo 🤩
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji