Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Viola1
    14. Srpanj 2020. 21:45

flower93

MakiST

Viola evo guram dan po dan, sutra 9.tjedana punimo, a tek iduci tjedan uzv opet. Tako da pokusavam 💆‍♀️💆‍♀️ bit strpljiva 😂
    Di nam je Flower, sestro po terminu, kako je proslo danas? Je li sve ok? ♥️

Hej hej, moja ekipa je super ❤️ veci su za nekih tjedan dana nego sto se meni vodi trudnoca. Doktor kaze sve super i iduca kontrola za 4 tjedna. Ukinuo mi je estrofem, nadalje samo utrogestan i prenatal tablete. Jucer sam imala gadan dan, od jutra do veceri samo povracanje. Sve sto sam stavila u usta je odmah izaslo van. Ni gutljaj vode nisam mogla zadrzat. Danas malo bolje, ali se jako tesko tjeram da pojedem nesto.
    Kak si ti, kakve simptome imas?

Drago mi je da rastete i da je sve u najboljem redu. To su pravi borci! ❤❤
    O tebe baš mučnine pravo zezaju, nadam se da će se ubrzo smiriti. 

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
    1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
    2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
    3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
    4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
    -FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

• Viola1
    14. Srpanj 2020. 21:50

more2309

flower93

more2309

Cure imam par pitanja 😊, sutra mi je prva punkcija, najvjerojatnije bez ikakve anestezije, razmisljala sam da sutra prije punkcije popijem 2 ketonala i 1 normabel, mislite da ce mi to nesto pomoc? Koliko traje postupak i kakva je to bol, slicna menstrualnoj ili?

Ja sam primila neki mix droga, tako da za bol na samoj aspiraciji ti ne znam kaj reci. Kasnije po meni bol ni nije prestrasna. Uz odmaranje se prezivi. Mene osobno je vise bolio hiper koji je nakon toga nastupio, al to tako ne mora biti kod tebe.
    Koliko folikula imas? To je jako vazno. Jer ako ih imas dosta, ja ne bih pristala bez neke droge 😉

Nemam pojma koliko ih tocno imam, dr. L. je rekao da ih ima puno i da je to super. Pitala sam ga za lokalnu, rekao je da cemo se dogovorit u srijedu i da po njemu nije potrebno jer su svi veliki. Sestra mi je rekla da popijem normabel i nesto protiv bolova.

Moj savjet ti je da onda svakako popiješ tabletice, jer očito niti anelgeziju / koktelčić ti neće dati. Sretno! 🍀🤞

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

• sarita1983
    14. Srpanj 2020. 21:55

TajTaj napravi ti prvo betu jer cb test 9dnt blastice moze biti lazno negativan. Tada je beta oko 50 u prosjeku a urin koji nije prvi jutarnji nemora imati dovoljnu koncentraciju hcg da mozes biti ziher

• Viola1
    14. Srpanj 2020. 21:58

TajTaj

Viola, nisam ga ponavljala jer sam radila digitalni, a on daje jasan rezultat, minus ili plus se pojavi na ekranu. Baš sam namjerno uzela taj i samo taj radila da ne umišljam sjene sjena nepostojeće druge crte 🤣🤣🤣 Radila sam ga popodne,ali mislim da je dovoljno osjetljiv da pokaže točan rezultat 9dnt pošto su bile blastice. Ta abnormalno napuhanost od utrogestana mi nije normalna s obzirom da nemam zatvor. Imam nuždu redovito svaki dan (oprostite na iskrenosti ) jer sam baš pazila na to da ne ne zatvori da nemam muke- pazim što jedem i gledam da jedem manje obroke da mogu probaviti. Znači, sve je u redu što se toga tiče,al trbuh je natečen da jedva sjedim. Inače nisam jake građe,nije mi baš prirodno to. Užasno mi je teško. Imam osjećaj da mi sve nešto pritišće unutra. 😔😔🤦‍♀️

Neznam draga što da ti kažem ti najbolje poznaješ svoje tijelo. U svakom slučaju posavjetuj se s doktorom prije novog feta.
    I kod mene osobno je bila jaka napuhanost iako nisam imala zatvor ... (i tako u svakom postupku). Magnezij zna pomoći za probavu, zatvor, potaknuti vjetrove... pokušaj, nemaš što izgubiti, možda će ti biti malo lakše. 

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

• more2309
    14. Srpanj 2020. 23:09

Viola1

more2309

flower93

more2309

Cure imam par pitanja 😊, sutra mi je prva punkcija, najvjerojatnije bez ikakve anestezije, razmisljala sam da sutra prije punkcije popijem 2 ketonala i 1 normabel, mislite da ce mi to nesto pomoc? Koliko traje postupak i kakva je to bol, slicna menstrualnoj ili?

Ja sam primila neki mix droga, tako da za bol na samoj aspiraciji ti ne znam kaj reci. Kasnije po meni bol ni nije prestrasna. Uz odmaranje se prezivi. Mene osobno je vise bolio hiper koji je nakon toga nastupio, al to tako ne mora biti kod tebe.
    Koliko folikula imas? To je jako vazno. Jer ako ih imas dosta, ja ne bih pristala bez neke droge 😉

Nemam pojma koliko ih tocno imam, dr. L. je rekao da ih ima puno i da je to super. Pitala sam ga za lokalnu, rekao je da cemo se dogovorit u srijedu i da po njemu nije potrebno jer su svi veliki. Sestra mi je rekla da popijem normabel i nesto protiv bolova.

Moj savjet ti je da onda svakako popiješ tabletice, jer očito niti anelgeziju / koktelčić ti neće dati. Sretno! 🍀🤞

Budem svakako popila ujutro, pa kako bude. Hvala 😘😘😘 

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

15. Srpanj 2020. 07:59

more2309

Cure zao mi je radi praznih folikula, to je stvarno tesko prihvatiti jer sto sve prolazimo da bi dosli do njih nije nimalo jednostavno. Mislim da sve mi prolazimo kroz stimulaciju (koja stvarno nije laka) sa nadom da ce nas ona dovest do kvalitetnih j.s., transfera, pa u konacnici do pozitivne bete, a onda je stvarno veliki i bolni samar kad nam kazu takve vijesti. Meni je ovo prvi postupak, prva stimulacija i stvarno sam nova u ovome i ne znam sto mene ceka jos na tom putu, ali ono sto sam naucila citajuci vasa iskustva je to da se nikad ne odustaje, da se uvijek trazi nacin, kada padnemo da se uvijek ustane i krene dalje jos jaca, naucila sam od vas da je ovo borba s mnogo suza, ali na kraju se te suze isplate i sve nekako dođemo do svog cilja, nazalost neke imaju srvarno tezak i trnovit put, ali to znaci da ce i sreca biti jos veca kad se nakon takvog puta dođe do cilja.
    Suborkinje moje zelim nam svima da dođemo do svog cilja, znam da nece bit lako, da cemo uzimati pauze i odmore jer mozda necemo imati snage za dalje, ali znam da cemo se sve opet vratiti u tu borbu i izaci kao pobjednice ❤❤😘😘!

Prekrasno si to napisala! <3

15. Srpanj 2020. 08:09

More2309 sretno danas!

VM
    15. Srpanj 2020. 09:29

more2309

Ako sam dobro shvatila ideš kod Lučija, kod njega sam i ja. Punkcija je bez anestezije, meni je prva bila mačji kašalj, druga bolna ali ništa to nije za ne izdržati i jako jako kratko traje. Bol čudna, kao neki bolni pritisak ali srećom kratko traje. Ja iza punkcija uopće nisam imala potrebe mirovati, vratila sam se na posao. Popij si te ketonale i normabel. Sretno ti !!!

39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
    02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
    03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙

• Blacky89
    15. Srpanj 2020. 10:16

Curke, ne stignem bas pratit forum... imam hrpu obaveza ali i ovaj mjesec bih se malo odmorila od svega. No, preletim svaki dan da vidim jel ima plusica i uzv-ova 😍
    Vidim da nam se Nikitta nije jos javila... valjda je sve ok? 

15. Srpanj 2020. 12:43

Bitka nekkao se tebi obraćam uvijek imas dobar odgovor haha... Uzela sam jos neke uputnice onako po onome sto si mi vec pisala da mrsic trazi.. E sad progesteron jos nisam nikad vadila pise 21dc.. Mene budni jer to pada na ovu subotu.. Pa mislim u pon otic izvadit.. Da li sta znaci sto mi je i sama O bila tek 16dc pa je to ok u ponedjeljak i nije kasno? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.