Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    09. Lipanj 2020. 14:02

Pitanje u vezi muskog faktora. Kad je los spermiogram onda se uvijek radi isci? Kod mm je broj progresivno pokretnih 31.43, pokretni 17, nepokretni 51, urednih morfoloskih oblika 26, vitalnost 80, ukupan broj spermija 63. Da li je to bas los spermiogram? Sad me moja dr gin malo prestrasila da je to kod takvog nalaza tako i da bas i nema uspijeha. Sta uciniti da se spermiogram popravi???

flower93
    09. Lipanj 2020. 14:11

avama

Pitanje u vezi muskog faktora. Kad je los spermiogram onda se uvijek radi isci? Kod mm je broj progresivno pokretnih 31.43, pokretni 17, nepokretni 51, urednih morfoloskih oblika 26, vitalnost 80, ukupan broj spermija 63. Da li je to bas los spermiogram? Sad me moja dr gin malo prestrasila da je to kod takvog nalaza tako i da bas i nema uspijeha. Sta uciniti da se spermiogram popravi???

Jel to pronađeno u nativnom uzorku ili nakon centrifuge? Mojem su na pocetku samo pronalazili spermije nakon centrifuge, a prvi put su ih pronasli u nativnom uzorku na sam dan aspiracije. Tad je bilo 7 uporabljivih spermija iz cega je nastalo 5 blastocista, a sad evo imamo i pozitivnu betu.

09. Lipanj 2020. 14:20

MakiST

Simptomi:
    3dnt - 31.5. -navecer napuhanost + mrvicu osjetljive cicke, napet trbuh, vjetrovi
    4dnt- 1.6. - umor + cike mrvu osjetljive ujutro + napuhanost + mrvicu bockanja desno+ Choragon injekcija
    5dnt- 2.6.- strašna napuhanost, težina u trbuhu, zatezanje dok hodam, sise samo malo teže od uobičajenih, proljev
    6dnt- 3.6.- piškila u 6 ujutro, napuhana (manje nego dan prije), sise malo bolnije i teže (s vanjske strane prema pazuhu više), zatvor uspuhanost, lagano stezanje dolje desno (skroz nisko iznad prepone), više kao pritisak 7dnt - 4.6.- piškenje u 3 ujutro, napuhana, sise još malo teže i osjetljivije na dodir, trbuh na dodir čudan, tvrd, grčići lagani nisko lijevo, bradavice na dodir malo osjetljive, zijevam, zatvor, malo probadanja dolje lijevo prema kuku, umor8dnt- 5.6.- piškenje u 5, buđenje u 5, napuhana, cerviks visoko, sise teške i mrvu osjetljive, kod istezanja čudan grč u gornjim trbusnim misicima, napokon na wc (zatvor od 2 ipo dana), tu i tamo neko bockanje u trbuhu (malo lijevo malo desno), popodne malo ozbiljnije probadanje dolje desno, sise prema kraju dana malo užarene
    9dnt - ludi snovi, pišanje u 3 ujutro, sise danas još malo veće, teže, kod istezanja mi smetaju malo gornji trbusni misici, pritisak od puno hodanja, proljev navecer
    10dnt- buđenje u 4, pišanje, neka težina u trbuhu, kao neko bockanje, gornji trbušni mišići još zategnuti, cerviks visoko, sise teške, bolne na dodir
    11dnt- sise jedva bolne na dodir, cerviks visoko (ujutro), menga grčevi tu i tamo, visoko lijevo od pupka me probada dosta jako, depresija i anksioznost, plačljiva i nervozna
    12dnt - sise 0 bodova, grčevi 0 bodova, mokrenje 0 bodova - beta 407 iu/l

dobro si ovo sve zapazila, i sad kad sam prošla ovo vidim dosta sličnosti. Ovaj umor...nikad prije nisam bila tako umorna, a nisam neka spavalica, a nakon par dana umora je krenulo ovo buđenje u čudne sate i isto ludi snovi. Ja čak msilim da je u mene nešto krenulo pa odustalo, jer je i na onim slikama testova crta nakon Brevactida treći dan bila tamnija nego drugi.

09. Lipanj 2020. 14:28

Maki, radi li humana subotom? kako je krenulo neću skoro dobit M, pa ako me uhvati vikend da mogu bar privatno vadit krv i javit im nalaz?

• avama
    09. Lipanj 2020. 14:34

flower93

avama

Jel to pronađeno u nativnom uzorku ili nakon centrifuge? Mojem su na pocetku samo pronalazili spermije nakon centrifuge, a prvi put su ih pronasli u nativnom uzorku na sam dan aspiracije. Tad je bilo 7 uporabljivih spermija iz cega je nastalo 5 blastocista, a sad evo imamo i pozitivnu betu.

E ne znam to smo radili spermiogram. 

09. Lipanj 2020. 14:43

MakiST cestitam i neka bude skolska 💚💚

flower93
    09. Lipanj 2020. 14:52

avama

flower93

avama

Onda je vjerojatno to nativni uzorak, jer kad rade centeifugu to se dodatno napomene. Centrifuga je vec dodatna obrada spermiograma, tako da je uvijek bolje da ih vec imate u nativnom uzorku.
    I da, kad je los spermio uvijek se radi ICSI. Ne znam na kaj je tvoja doktorica tocno mislila - da nema uspjeha u prirodnim pokusajima (kucna radionica) ili u MPO vodama? 

• avama
    09. Lipanj 2020. 15:01

flower93

avama

flower93

avama

Onda je vjerojatno to nativni uzorak, jer kad rade centeifugu to se dodatno napomene. Centrifuga je vec dodatna obrada spermiograma, tako da je uvijek bolje da ih vec imate u nativnom uzorku.
    I da, kad je los spermio uvijek se radi ICSI. Ne znam na kaj je tvoja doktorica tocno mislila - da nema uspjeha u prirodnim pokusajima (kucna radionica) ili u MPO vodama?

Pa kao ni u mpo vodama. Ok znam da je to tesko popraviti. Onda vjerojatnoi dodje do propadanja embrija prije nego se primi.

flower93
    09. Lipanj 2020. 15:13

Avama nemoj slusati takve gluposti. U MPO vodama nista nije ne moguce. Kak vole rec, samo jedan pravi spermij je dovoljan za trudnocu.. Pumpaj ga multivitaminima, neke curke su i svojim muzevima nabavljale maticnu mlijec, sve to pomaze bar malo popraviti spermio

faith
    09. Lipanj 2020. 15:15

MakiST

faith

Mak st i Bozma jeste bile u Cito poliklinici il nekoj drugoj?

Aha Cito, dr Poljak.

Ok hvala Maki,rekla  sam da je ovo zadnji pokusaj al mozda  ako se jos jednom odlucim mozda kod njega jer vidim da ima tih nekih  noviteta za koje  tek cujem.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.