Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    faith
    03. Lipanj 2020. 14:49

Viola1 hvala i ja tebi zelim od❤🤞🤞🤞
    Imas kakve simptomcice?

03. Lipanj 2020. 15:15

Pozdrav cure..evo proslo 2 mj od vanmaterične, prvi mj.nismo pokušali jer su nam tako savjetovali, ovaj mj.jesmo..i danas mi 27 dc.. (ne) čekam mengu evo..simtpoma nikakvih osim što me dolje s vremena na vrijeme probode malo..i primjetila sam oko bradavica izrazenije vene.. eto htjela bih povjerovati da mi nakon toliko godina uspije prirodno sad. Za sve nove curke ja sam imala dosad 2 inseminacije, prva neuspješna a druga uspješna ali vanmaterična bila u 4mj. Rekla sam pokusavati ovo ljeto prirodno, a na jesen na ivf.. ima li vas koje nakon vanmaterične uspjele ostati trudne? Hvala..pozdrav 😀

• Mrva1986
    03. Lipanj 2020. 15:25

LioraLiora

Pozdrav cure..evo proslo 2 mj od vanmaterične, prvi mj.nismo pokušali jer su nam tako savjetovali, ovaj mj.jesmo..i danas mi 27 dc.. (ne) čekam mengu evo..simtpoma nikakvih osim što me dolje s vremena na vrijeme probode malo..i primjetila sam oko bradavica izrazenije vene.. eto htjela bih povjerovati da mi nakon toliko godina uspije prirodno sad. Za sve nove curke ja sam imala dosad 2 inseminacije, prva neuspješna a druga uspješna ali vanmaterična bila u 4mj. Rekla sam pokusavati ovo ljeto prirodno, a na jesen na ivf.. ima li vas koje nakon vanmaterične uspjele ostati trudne? Hvala..pozdrav 😀

Ja sam imala kolegicu kojoj je to uspjelo

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    03. Lipanj 2020. 15:25

Amaranta

Vezano za propuhivanje, moj horor se odnosi na RTG HSG. Znači radi se na rendgen sa ubrizgavanja kontrasta. Prvo su me pripremili na ginekologiji (koja se nalazi u drugoj zgradi bolnice), ispere se rodnica i dobila sam injekcije lokalnog anestetika (lidokain). Nakon toga sam se trebala obući i otići do rendgena, ali sam se srušila u nesvijest. Godinama sam mislila da je to reakcija na anesteziju, tek mi je kasnije dr objasnila da je to refleks, kao neka sinkopa uzrokovana manipulacijom vrata maternice, puno žena izgubi svijest. Tako da sam morala odležati na odjelu dok ne dođem k sebi, a u međuvremenu je očito anestetik popustio. Na RTG namonriraju kateterić i pod jakim pritiskom ubrizgaju kontrast istovremeno snimajući, mora se biti mirno. Ne traje to dugo, ali bol je prodorna, užasna, neopisiva… Kod žena koje nisu rodile maternica nije zapravo šupljina, to je virtualna šupljina, stijenke su priljubljene, zato toliko boli jer pod jakim tlakom se one doslovno odlijepe, razdvoje… Jako sam krvarila i povraćala danima, to je od kontrasta. Eto, to je bilo 2013.g, tolika trauma da par godina nisam htjela ni čuti za daljnje postupke. 2017.na laparoskopiji pod općom anestezijom mi je ponovno propušten kontrast i nalaz je opet bio ok. Vidim da postoje još neke varijante pretrage koje su manje bolne, nadam se da se ovako brutalno to više ne radi…

Tocno to sam prozivila i jos da napomenem nikakvu ama bas nikakvu amesteziju nisam primila nista za bol i tamo sam nakon sta su mi ubrizgali kontrast pala u nesvjest im i panika im bila da nisam alergicna sicam se samo da sam je na ginrkologiji probudila nakon tek 15 20 minuta bili strka oko mene i uzasna bol i onda mi dali za bolove nikad nikom nebi preporucila i ima bezbolniji nacina e da sam bar znala i da ono odanje sa kinekologinje u drugi dio bopnice sa patkicok kateterom uzas to samo u nas ima i ko zna jel se i dan danas promonilo☹

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

03. Lipanj 2020. 15:26

flower93

Da, ovaj put sam bila u FETu.

Nadam se da nije mozda je cisto nesto drugo kad moras raditi betu?

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

03. Lipanj 2020. 15:30

Bozma

Belaaatek sad vidim sta si napisala stranicu prije. Ja od corone nista ne pijem. I nikad nisam ovako lose reagirala na stimulaciju kao ovaj put pa se sve mislim da i to malo utjece. Daj budi mi tu ovih dana, ako krenem imat cu 100 pitanja 😁 .
    Kad je najbolje zvat, rekli su da nazovem dan prije nego cu doci po ljekove…a to je danas ili sutra. Ali nikad se ne javljaju, kad im je najmanja guzva?

Ma odi ti lipo sama odma po ljekove rade i jutro i popodne ah dobiti ih na telefon triba bit uporan a najbolje ili odma u 8h ili iza 13h  a sta se tice svih tih pripravaka stvarno mi se pokazalo bar meni da djeluju a sad vidit cemo sta ce biti kad dobijem ja trebam 16 dobiti🤗

03. Lipanj 2020. 15:36

MakiST

Flowerto je implantacijsko, nema sanse da pod estrofemima prokrvariš!
    Bozma kako si ti? Ima li simptoma? Kakav ti je feeling?
    Belaasavjetujem ti taj endo scratching, ne rade ga u bolnici, ali mozes privatno u Citu. Traje 3 sekunde, malo neugodno ali navodno puno pomaže. Malo kao "ošteti" zid maternice da bi on bolje primio embrij. Javit cemo ti za tjedan dana jel nam upalilo 😁 🤞. Inace, procitala sam sve sto si prosla i jako me naljutilo da si dozvoljavaju takve greške amaterske na pacijentici koja je tu već u 5. ili 6. postupku. Dr. Mar je stvarno draga, nježna i empatična ali je rastrgana od posla i treba se boriti za pažnju i reći sve što mislimo da je najbolje za nas. Prvi put kad si u postupku, naravno da slijepo vjeruješ doktoru, ali nakon 4,5 puta ti sama najbolje znaš svoje tijelo. Drago mi je da će ti izaći u susret s ovim prirodnim dokle god ne bude dovoljno stanica, ali to isto nije rješenje (šopati se klomifenima mjesecima dok ne bude eto, veci broj folikula). Moj savjet - budući da si izmučena i razočarana, odmori do jeseni. Pij suplemente, uživaj u ljetu s mužem.. Promisli o svemu, istraži sve mogućnosti (npr. ovaj endo-scratching, PRP -to je ubrizgavanje krvne plazme u zid maternice da se on zadeblja i bolje primi, istraži lijekove poput Elonve koja je super za podjednako sazrijevanje stanica, možda je možeš sama kupiti kad budeš išla u prirodni) i onda kad budeš spremna, kreni u svoju bitku. Nemoj razmisljat o ovom previše, ti učini kako tvoje srce kaze, ovo je samo moj savjet. Želim ti sve isto kao i sebi 😘

Da razumim te i sve shvacam bas super sta si mi objasnila to za tu implataciju ali ja sam vec imala kiretrazu ima 5 godina kad sam prirodno ostala sad neznam koliko je to pametno da mi se opet grebe sli mogla bi u poljaka ic pitat i vidit🤗 ja ti desfinitivno idem sad ovaj a ako to ne uspije onda pauza jer niti mogu radi sebe ni radi posla treba covik malo odanit a u medjuvremenu cu neke trave probat i to vam kazem sve nasla sam jednu zenu iz Bugojna trave su mi vec u kuci🤗 objasnim sve posaljem stranicu pa koga zanima🤗

flower93
    03. Lipanj 2020. 15:40

Belaaa

flower93

Betu bi trebala radit u nedjelju, to mi je 12.dan,tako da radim tek u ponedjeljak 🙏

03. Lipanj 2020. 15:42

MakiST

Nikkittaznaci na endo scratching se ide oko 7 dana prije ocekivane menstruacije s kojom ces u postupak jel, u citu daju nekakvu injekciju voltarena u dupe da te malo opusti. Ide ti nekakav katater nazubljeni unutra i sve skupa traje stvarno nekoliko sekundi. Znaci on s tim kateterom napravi otprilike 3 poteza - lijevo zagrebe, desno i po sredini. Onako bas ga ostruže i takav je filing. Neces skocit od bolova, al je neugodno, nesto poput briseva cerviksa samo eto za nijansu neugodnije jer je bas duboko unutra. Stavis ulozak, 3 kapi krvi taj dan - sutra ko nova. Jedino sto je meni od toga, pretpostavljam, malo taj put menga uranila, tipa 3-4 dana prije je dosla. Ja sam to sebi objasnila tako da je on vec sastrugao jedan sloj pa je njoj lakse bilo se oljustit 😂. Tko ima ponavljane neuspjehe, preporuke struke su tu pa sad cemo vidit 🤞🤞🤞

Nadam se da ce uspijeti vam onda bi ja to provala 😁

03. Lipanj 2020. 15:47

flower93

Belaaa

flower93

Betu bi trebala radit u nedjelju, to mi je 12.dan,tako da radim tek u ponedjeljak 🙏

Sutra testic i javi obavezno mislim da je implatacijsko i vjerujrm da ces uspijeti samo hrabro🙏🙏❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.