Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    28. Listopad 2020. 21:46

Tuma

LUCIJA007

Bozma

Tuma

Bozma

Evo imam jedan

Pa moja prijateljica nije nikoga koga poznaje dovela. 🤔

Ovako su mi napisali: maksimalna dob do 46-te, ali da rade samo sa poznatim donoricama koje ne smiju bit starije od 37. čeka se 3-4 mjeseca i mora par i donorica svi kod psihologa, bilježnika i doktora. Poslali su mi kontakt od doktora koji je privatnik i surađuje s njima i da on ra

Mene bi odmah idfikarili, pala bi na, testu kod psihologa🙄😂😂
    Joj crnu humor…

hahahha mnoge od nas bi😅
    E da, to je rekla da je isla na taj razgovor, ona i muž a nijedan ne priča dobro engleski 😅

Ja bi vjerojatno pala i kod bilježnika , možda bi on spasio stvar jer je on optimist koliko god sam ja pesimist. A i to sa psihologom mi nije jasno, da smo toliko nestabilni ne bi dogurali ni do tu, već bi nakon prvog neuspjeha na vrapče ili se rastavili. Možda mi se samo čini, ali mislim da su parovi koji sve ovo prolaze čak i stabilniji od ostalih.
    Tuma, kad stigneš da još pitaš, u kojoj je ona klinici bila da im se javim, pa ako prođe-prođe, ako i doplatim 3000eur, velika je razlika, ako ne uspije iz prve imat ćemo za još jednom

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Listopad 2020. 21:47

lucija007, tako je! Cijelo ovo iskustvo, iako je preteško i nitko ga ne bi trebao doživjeti, se barem malo isplatilo ako te je to naučilo da se stavljaš na prvo mjesto i da se pobrineš za sebe. 
    Što se rezultata tih neinvazivnih testova tiče, ni ja ne znam što bih da su loši. Radimo ih jer se nadamo da su dobri. To mi je jedna od onih stvari o kojima ne želim razmišljati ni planirati dok se ne dogode (a neće se dogoditi!)

💔💔💔

Ruska1986
    28. Listopad 2020. 21:48

LUCIJA007

Teske teme… Zato ja koliko god mi bilo sad tesko svjesna sam da s mojim plodom nesto nije bilo u redu i eto.. Bolje sad nego kasnije.. Razmisljala sam naravno dok je sve bilo ok s trudnoćom raditi nifty, i pita mene muz:h a sto bi napravila da test pokaze nesto lose… Ja zanijemila.. Doslovno nisam znala sto reci niti ne znam kako bi postupilo, to su jako Teske odluke.. U susjedstvu imam priliku gledati dijete sa jako tesko dijagnozom i to je stvarno mucenje, i djeteta i roditelja.. Da ne pricam da su im rekli da ce makecka vjerojatno po zivjeti jos maximslno 2 godine… Sad ima 4 ali nista ne moze sama, ni disati bez aparata… I mislim si.. Sto su ta jadna djeci a skribila.. Makecka je kao lutkica.. Oni su 24 h uz nju, tj ona i te zene nema.. Ona se boji i zaspat da se mala ne ugusi.. Ma joj… Teske teme..
    Eto ja se pripremila za sutra i iskreno jedva cekam da se toga rujesum, spoznaja da ja ovako hodam 8 dana je grozna.. Hocu svoj zivot nazad a od sutra cu ga imati, a nakon toga cu JA SAMA SEBI biti na prvom mjestu💓

Sretno sutra! 🙏 Da sve prođe u najboljem redu...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• *.Women_name.*
    28. Listopad 2020. 21:52

Ja nikad nebi radila taj test jer isto kao Ruska nikad nebi mogla pobaciti dijete, da neznam kakav križ cijeli život moram nosit. Tako da znam da ću uvijek ta testiranja odbiti, pa kako mi Bog da. Što se tiče Downica ima jako puno vrsta i nisu svi tako lose prognoze, od muzevog kolege s posla je sestra downic. Cura je fax završila, vidiš joj po specifičnosti njihovog izgleda i morala je na operaciju srca kad se rodila, ali jedno prekrasno biće. Na kraju krajeva puno veća oštećenja ostaju kod bebica koje ostaju bez kisika kod poroda, ali da PRETEŠKE TEME!! i svi imamo pravo na svoj izbor 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

28. Listopad 2020. 21:53

Ja si ne znam dat cetrotide... 🤨😔
    Igla mi nekako nije stabilna poluaavam probit ono al se klima sve... Jbt vise sve

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Listopad 2020. 21:56

Sanjich🤞🤰

Ja si ne znam dat cetrotide… 🤨😔
    Igla mi nekako nije stabilna poluaavam probit ono al se klima sve… Jbt vise sve

Sanjich, prvo sa većom iglom pokupiš sve, onda sa manjom iglom zabijaš.
    Iglu dobro nabij na tijelo šprice, neće se klimati.

💔💔💔

Ruska1986
    28. Listopad 2020. 21:56

Sanjich🤞🤰

Ja si nisam davala cetrotide pa ne znam tocno.. Ali za ovo ostalo su mi rekli da samo dobrozm zategnem kozu i onda prolazi.. Ako si dajes u trbuh! Kazem, nisam si davala pa ne znam kako uopce izgleda  

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Listopad 2020. 21:57

Sanjich🤞🤰

Jesi smućkala otopinu? Prvo sa većom iglom skupiš sve, onda sa manjom iglom zabiješ si u stomak.
    Iglu dobro nabij na ono plastično tijelo od šprice. I samo polako.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    28. Listopad 2020. 21:59

Nikitta

Najgore je suditi. Ne sudi, da ti ne bude suđeno. Ja sam protiv pobačaja kao kontracepcije, a zgrozila me statistika objavljena nedavno da je najmanje pobačaja učinjeno od strane silovanih žena (čije se pravo jako zlorabi u medijskom prostoru zagovornika prava na pobačaj), a da je najviše učinjeno od strane udanih žena! Meni je to jako tužno. Šteta što kod nas nema opcije da trudne žene daju paru dijete na usvajanje odmah po porodu. Praktički nemoguće. U Americi to je sasvim normalno, žena odluči dati dijete na posvajanje, nađe odgovarajući par i that’s it. No, eto, kod nas je situacija takva kakva jest, jako se štiti “obitelj” i roditeljska prava su iznad prava djece na obitelj, pa onda djeca trunu u domovima, a roditelji primaju dječji doplatak i posjete ih jednom u 6. mjeseci. No, ne smijem suditi, jer svatko svoj križ nosi. Voljela bih da se poradi na edukaciji mladih o svemu. Inače, Razumna mene isto grozi pomisao da imam bolesno dijete. Jebi ga, svi bi mi zdravo dijete, ne vidim ništa loše u tome. Ti si to i gledaš svaki dan kod prijateljice, logično je da tako razmišljaš. Ipak, nitko ne zna što nam sutra nosi. Treba dan po dan, i vjerovati da će sve biti okej.

I mene to užasno ljuti. Bila sam na praksi u Lekenik selu i druzila se s tom dječicom više dana. Oni svi znaju da su stavljeni i zbog čega, a npr. za sve kao što je cijepljenje i slično trebaju potpis tog roditelja. To nije u redu! Jednostavno nemogu razumjeti da netko ostavi svoje dijete u domu, a drugo ostavi sebi. Kao da govorimo o mačkama ili psima, koje mi se više sviđa. I nema mi nikakvog opravdanja za to. Kao i to što evo znam da su moje bake obje pobacile jer djedovi nisu htjeli više djece, a desilo se. Ma nema tog muškarca zbog kojeg bi svoju bebu pobacila! Užas! Sretna sam što se bar što se tiče toga mentalitet malo promijenio. 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Piky
    28. Listopad 2020. 22:02

Evo mene, vraćem se k vama. 😭😭
    Uglavnom nema srca a nema više ni ploda, smanjio se na 2mm..😭 Sutra ću vidjeti što dalje u kako, trebala bi dobiti u subotu pa možda se sama očistim, neznam ništa a i ne zanima me previše, užas, nemam riječi, ali još mi je gore bilo jer sam ja morala tješiti svoje,, neznam zašto se to dogodilo, jesam ja nešto kriva, sto pitanja i muž se slomio, ma.. Nemam riječi. 
    Cure hvala puno za podršku i hvala što vas imam. 

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.