Repromed
Žene, kako ste Vi odabrale gdje ćete se liječiti?
Ja recimo za Repromed uopće nisam čula.
Samo da odgovorim prije nego nastavim čitati dalje.
Meni je jedna prijateljica preporučila kliniku i doktora. Ona je ima previše postupaka, ali na sreću i hvala Bogu, uspjela je.
Ima slične dijagnoze poput mene, u tim je vodama bila godinama, promijenila nekoliko doktora, tako da sam imala potpuno povjerenje u njezinu preporuku, opravdano.
No, moja je dijagnoza, odnosno moje je stanje daleko teže, tako da mi je preporučena donacija, čak i od strane više dr.
Čitam vas cijeli dan, nisam imala samo vremena tipkati-
Nina, sretan rođendan!
Isto tako čestitam svima na lijepim vijestima,
Ali isto tako mi je i neopisivo zao i teško citati ove tuzne, ružne i teške stvari koje vam se događaju. :(
Ja - nizak amh, jajnici prazni
On- sve ok
2019.- otkriveno
2020. - od strane više dr.upućena na donaciju
Leptirica90, sad si mirna do utorka
Bozma, dobra vijest je da onda imaš vremena do 46. godina. Velik je to novac, dala bih ja onda još prilike svojim j.s.
nada86, šetnja po šumi ti je izvrsna ideja
💔💔💔
Nikita, da se ne lažemo, ja bi realno pobacila bebu sa kojom nešto nije u redu ( najbolja prijateljica mi ima dawnica) jer jednostavno znam da ja to ne mogu, i onda se pitam sa kojim pravom ja želim biti majka kad želim samo zdravo dijete.
Baš sam prava krmaca i nije mi lako živjeti sama sa sobom 😭
I svaki dan mi je propitivanje i osuđivanje same sebe.
Razumna, jasno mi je da svako ima pravo na svoje misljenje i izbor. Ali ne znam kako bi ti tocno mogla zeljeti sve najbolje i da zatrudnis, kad vec sad govoris da bi pobacila dijete koje ima Down?? Pa Down djeca su preslatka i svakako netko ko bi trebao dobiti priliku za zivot... Svi bi mi htjeli savrsenu i zdravu djecu, ali ne mogu zamislit da neko prolazi kroz sve ovo ko mi i onda uspije(a vidimo koliko je to tesko)i onda beba ima neki manji problem i trebamo je se rijesit? Kazem manji jer nije to nikakvo tesko, fizicko oboljenje ili ne znam sta..
Ne znam, postujem svacije misljenje i nemam namjeru nametati svoje, al ovo mi je ipak malo too much... Za mene! Ne misle svi tako, naravno..
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Razumna, jasno mi je da svako ima pravo na svoje misljenje i izbor. Ali ne znam kako bi ti tocno mogla zeljeti sve najbolje i da zatrudnis, kad vec sad govoris da bi pobacila dijete koje ima Down?? Pa Down djeca su preslatka i svakako netko ko bi trebao dobiti priliku za zivot… Svi bi mi htjeli savrsenu i zdravu djecu, ali ne mogu zamislit da neko prolazi kroz sve ovo ko mi i onda uspije(a vidimo koliko je to tesko)i onda beba ima neki manji problem i trebamo je se rijesit? Kazem manji jer nije to nikakvo tesko, fizicko oboljenje ili ne znam sta..
Ne znam, postujem svacije misljenje i nemam namjeru nametati svoje, al ovo mi je ipak malo too much… Za mene! Ne misle svi tako, naravno..
Poštujem tvoje mišljenje ali Down nije manji problem, većina ih se rodi sa srčanim manama i prolaze barem 2 operacije da se to riješi.
Sin moje najbolje prijateljice ima osim problema sa srcem i problem sa plućima. Zbog korone mu je život stalno ugrožen a ne možemo mu objasniti da jednostavno sad ne može van, stalno se ljuti na nas, sora ga pubic i mrzi nas.
Tako da priče da su slatki i dobro su ok dok je sve po njihovom.
Moja prijateljica ima 36g i potpuno je sijeda, ona je znala da nosi Downa i nije ga htjela pobaciti, i mislila je da će to moći....
Ja se divim takvim ženama ali ja nisam jedna od njih, priznajem i sramim se ali ja to ne mogu i zato se stalno loše osjećam jer želim samo zdravo dijete.
Priznajem, govno sam
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Apropos donaciji, jedan gin iz Njemačke mi je rekao da su u Pragu odlični, da on tamo šalje svoje pacijente, da je Barcelona još bolja, ali skupa, pa Nijemci idu u Prag jer mi je jeftinije.
Ja - nizak amh, jajnici prazni
On- sve ok
2019.- otkriveno
2020. - od strane više dr.upućena na donaciju
Razumna, prestani biti govno prema sebi Ne govori tako o sebi. Imaš pravo na svoj izbor, neovisno o tome bi li taj izbor napravili i drugi ljudi ili ne.
Lijepo ti je Nikitta rekla, malo previše ružno govoriš prema sebi. Želiš li i svoje dijete naučiti da se tako časti ružnim riječima? Budi nježna prema sebi, radi na tome da se voliš i prihvatiš upravo takva kakva jesi, kako bi jednog dana bila primjer svojoj djeci da naprave isto.
💔💔💔
Razumna, jasno mi je da svako ima pravo na svoje misljenje i izbor. Ali ne znam kako bi ti tocno mogla zeljeti sve najbolje i da zatrudnis, kad vec sad govoris da bi pobacila dijete koje ima Down?? Pa Down djeca su preslatka i svakako netko ko bi trebao dobiti priliku za zivot… Svi bi mi htjeli savrsenu i zdravu djecu, ali ne mogu zamislit da neko prolazi kroz sve ovo ko mi i onda uspije(a vidimo koliko je to tesko)i onda beba ima neki manji problem i trebamo je se rijesit? Kazem manji jer nije to nikakvo tesko, fizicko oboljenje ili ne znam sta..
Ne znam, postujem svacije misljenje i nemam namjeru nametati svoje, al ovo mi je ipak malo too much… Za mene! Ne misle svi tako, naravno..
Poštujem tvoje mišljenje ali Down nije manji problem, većina ih se rodi sa srčanim manama i prolaze barem 2 operacije da se to riješi.
Sin moje najbolje prijateljice ima osim problema sa srcem i problem sa plućima. Zbog korone mu je život stalno ugrožen a ne možemo mu objasniti da jednostavno sad ne može van, stalno se ljuti na nas, sora ga pubic i mrzi nas.
Tako da priče da su slatki i dobro su ok dok je sve po njihovom.
Moja prijateljica ima 36g i potpuno je sijeda, ona je znala da nosi Downa i nije ga htjela pobaciti, i mislila je da će to moći….
Ja se divim takvim ženama ali ja nisam jedna od njih, priznajem i sramim se ali ja to ne mogu i zato se stalno loše osjećam jer želim samo zdravo dijete.
Priznajem, govno sam
Nisi govno nego hrabro iznosis svoje misljenje koje vjerovatno puno ljudi dijeli, ali ne zeli reci na glas. I to je ok! Ja nemam nikakav problem s tim.. Al kazem, kako god bilo, to dijete je namjenjeno meni i namjenjeno mi je da zivi i ja ga nikako ne bi mogla pobacit! Od moje frendice teta je nosila zdravo dijete i lijecnici ga vukli na vakuum van, ostao bez kisika i dozivotni invalid je zbog toga, na razini petomjesecne bebe a vec je covjek od 34 godine! Ali ga ona voli najvise na svijetu i zivi za njega... Niko nam ne garantira da se stvari ne mogu promijeniti u zadnji tren, nazalost...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Razumna, prestani biti govno prema sebiNe govori tako o sebi. Imaš pravo na svoj izbor, neovisno o tome bi li taj izbor napravili i drugi ljudi ili ne.
Lijepo ti je Nikitta rekla, malo previše ružno govoriš prema sebi. Želiš li i svoje dijete naučiti da se tako časti ružnim riječima? Budi nježna prema sebi, radi na tome da se voliš i prihvatiš upravo takva kakva jesi, kako bi jednog dana bila primjer svojoj djeci da naprave isto.
Hvala ti, ali dio smo društva gdje je ab ne prihvatljiv.
Realno, ja nisam za to da se ab koristi kao kontracepcija ali svatko ima pravo sa svojim tijelom raditi što hoće.
A sa druge strane imala bi 10 zdrave djece. Ja čak nemam ni broj na kojem bi stala kad bih mogla bez problema rađati...
A opet nenormalno se bojim bolesne djece i loše se osjećam što imam tako negativne osjećaje.
Btw, išla sam kod psihologice prošli Božić jer mi se sve to nakupilo i naletila sam na neku koja je protiv MPO i an, užas. Totalno je neprofesionalan bila i odustala sam od nje
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Mislim da je sasvim prirodno da si svatko od nas želi sretnu, zdravu, prekrasnu bebu.
Ako se po putu sazna da će beba imati neki problem, svatko od nas treba donijeti neke teške odluke s posljedicama kojih će morati živjeti do kraja života, bilo da to ispadne dobro ili loše.
U našem čoporu nema osude, samo ljubavi i podržavanja
💔💔💔
Teske teme... Zato ja koliko god mi bilo sad tesko svjesna sam da s mojim plodom nesto nije bilo u redu i eto.. Bolje sad nego kasnije.. Razmisljala sam naravno dok je sve bilo ok s trudnoćom raditi nifty, i pita mene muz:h a sto bi napravila da test pokaze nesto lose... Ja zanijemila.. Doslovno nisam znala sto reci niti ne znam kako bi postupilo, to su jako Teske odluke.. U susjedstvu imam priliku gledati dijete sa jako tesko dijagnozom i to je stvarno mucenje, i djeteta i roditelja.. Da ne pricam da su im rekli da ce makecka vjerojatno po zivjeti jos maximslno 2 godine... Sad ima 4 ali nista ne moze sama, ni disati bez aparata... I mislim si.. Sto su ta jadna djeci a skribila.. Makecka je kao lutkica.. Oni su 24 h uz nju, tj ona i te zene nema.. Ona se boji i zaspat da se mala ne ugusi.. Ma joj... Teske teme..
Eto ja se pripremila za sutra i iskreno jedva cekam da se toga rujesum, spoznaja da ja ovako hodam 8 dana je grozna.. Hocu svoj zivot nazad a od sutra cu ga imati, a nakon toga cu JA SAMA SEBI biti na prvom mjestu💓
Sortiraj odgovore
Najstariji