Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lana3
    28. Listopad 2020. 19:38

LUCIJA007

Lana3

Razumna

Repromed
    Žene, kako ste Vi odabrale gdje ćete se liječiti?
    Ja recimo za Repromed uopće nisam čula.

Ja ih znam po lošem glasu. Frendicinu rođaku su forsirali stalno na inseminacije a oba jajovoda su joj neprohodna. Puno novaca su potrosili na lijekove i inseminacije a nije se nista dogodilo. Potom otisli u bolnicu na ivf i uspjeli iz prve.

A gle.. Sto bi se reklo svako svog konja za trku hvali.. Ja sam tamo isla na konzultacije jer npr znam 2 zenske koje su nakon svih iskoristenih postupaka u bolnicama kod njega od prve zatrudnile i rodile…
    No on meni kao doktor nije sjeo i to je to.. Mnogima je.. Meni nije… A mozda ni ja njemu😂

Ne znam, nisam isla pa ne mogu reci nista, osim onog sto sam cula. Privatno sam isla u betu i imam pozitivno iskustvo i preporucujem ih. Znam da to ne znaci da ce svima biti ugodno kod njih. 

🧔 33 👩 33
    1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
    2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)

• *.Women_name.*
    28. Listopad 2020. 19:38

Curke jel nam se Piky javila danas? Kako je

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986
    28. Listopad 2020. 20:00

Nije se javila.. Ja isto cekam

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    28. Listopad 2020. 20:02

MilaSt

Ruska1986

Nikitta

Belaaa zaboravila sam iskomentirati predivnu gestu dr. Poljaka. Mislim da su naše molitve pomogle i tvoja vjera, vidiš da te Bog čuva. Dan po dan. Svi smo oko tebe da pomognemo. Vjerujmo. 🙏🏼
    MilaST joj, ostao 1, ali vrijedan, ne gubi nadu!

Tako je, Mila!Mozda je bas taj jedan dobitni i bude bebica… Kako bi se ona osjecala kad bi znala da si ju ti otpisala vec? Ni slucajno ne gubi nadu! Nije se jednom desilo da je bio 1 i na kraju se dogodila trudnoca.. 🙂
    Nikitta i Ruska,hvala vam zene moje! Ok sam, skulirala sam se 🤗
    Predivne ste! PREDIVNE! Bog vas blagoslovio!

Tako i treba, skulirano 😎🙂 🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Razumna
    28. Listopad 2020. 20:09

LUCIJA007

Da da imaju sestru za koju Joza stalno govori Lučiju sta ju je uzeo kad je smotana😂😂😂😂
    Pred njom😂😂😂… A zenska je full draga.. Ja jednom dosla vidim vani guzva za poludit rekoh ma necu ja sigurno jos skoro na red i idem sjest u auto.. Ona je dosla do mene u auto i zove me 💓 kaze ajmo ja te zovem pa vidim da si u autu… A za Lučija da.. Nemam rijeci koliko je jednostavan drag… On se skoro sad rasplakao ja njega tjesila umjesto on mene🙄😔

Znači može se čekati u autu.  Ja sam si smislila da mi muž dežura u redu dok se ja grijem u autu (Ipak je sve hladnije i hladnije) . Kupit ću mu čak i duge gaće u Lidlu da se ne smrzne 😊

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Tuma
    28. Listopad 2020. 20:17

Bozma

Evo imam jedan ifo za Belgiju, iako tu hvala Bogu, nema nitko kome treba, ali ako zatreba. Pokriva zdravstveno, ali rade samo sa poznatim donorima. Znači moraš dovest svoju donoricu, eto zašto nitko ne ide tamo.

Pa moja prijateljica nije nikoga koga poznaje dovela. 🤔

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Listopad 2020. 20:21

Nikitta, slažem se s tobom oko posvojenja. Posvojila bih, imala svoje djece ili ne, da je proces posvojenja u Hrvatskoj human. S obzirom na to da nije, ne želim si priuštiti tu traumu. Po meni, to bi trebalo ići ovako - provjere me na sve moguće načine. Ako prođem provjere, jednostavno nas puste sa djecom i gledaju gdje su se našli djeca i roditelji, gdje se dogodio klik. I to je to. Možda sam naivna.
    Što se terapija tiče, kad sam bila mlađa išla sam godinama na CIR terapije. Bila sam jako nesvjesna svog tijela, puna ljutnje, ogorčenja, negative i odustajanja (malo neprepoznatljivo danas, ha?). Puno puno si mi pomogli, ali sam u jednom trenutku došla do toga da sam tamo dobila i naučila što sam trebala (u ovom životu) i krenula dalje. Već neko vrijeme radim po SE metodi (Somatic Experiencing), po meni je puno drukčija. Manje ide na ekspresiju, više je usmjerena na mikro pomake, jako fini tuning sa svojim tijelom, usporavanje, ... Baš mi jako odgovara. Ja vjerujem da svi mi sve odgovore imamo u svom tijelu, samo ih je jako teško za čuti i osjetiti.

Dada31, ma znam da navijaš za mene, hvala ti za to. U McD sam i otišla samo po krumpiriće, iako tamo jako rijetko jedem. Tradicija je tradicija!! 

Razumna, super da si našla specijalista koji ti je kliknuo! Mislim da je to jako bitno. I ja sam bila kod Lučija na razgovoru, svidio mi se i on i njegov pristup, ali mi je na kraju više kliknula druga osoba. Što se TSH tiče, ja sam sad trudna (i dalje vjerujem u to!!), a pokazalo se da mi je 3.5. Samo će ti prepisati neke tabletice, to se brzo izregulira. Ima smisla da sad odmah odeš kod svog doktora da ih kreneš piti, do konzultacija ćeš imati dobru vrijednosti.

Belaaa, to su dobre vijesti. Pokrenulo se. Sad samo hrabro dalje, dan po dan. I mazi si bebicu. 

Lana3, ma ništa što već mi ovdje ne znamo, ali mi je dobro došlo kao potvrda. Da normalno živi svoj život, ali da ne pretjeruje. Ako osjeti zatezanje u pojasu, da uspori i odmori. Da će možda imati smećkasti iscjedak i da se oko toga ne brine. I tako to. Je, jako su ljubazni i baš se vesele svakom plusiću, sviđa mi se njihov pristup. Mislim da ću na kraju ove priče imati samo 2 manja prigovora, ali o tom kad završimo. 
    Super da rješavaš zub.

Tuma, popričaj malo sa MilaSt, ti si naš svijetli primjer kako je to kad imaš jednog ali super vrijednog 

I ja čekam Piky i navijam za nju 

💔💔💔

Razumna
    28. Listopad 2020. 20:25

NadimakMTP, kod kojeg doktora? Opće prakse ili ginekologa?

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Listopad 2020. 20:25

Dakle, prijavljujem i drugi "simptom", odnosno čudnovatost koja nije nužno vezana za moju sigurnu trudnoću 

Prvi je ovo sa čeljusti - probudim se sa bolnom i ukočenom čeljusti. Kroz dan popušta, a navečer je sve normalno

Drugi je, zadnjih nekoliko dana mi je želja za ugljikohidratima i slanom hranom sve izraženija i izraženija. Prva dva dana nisam ni primijetila, danas sam primijetila da je ono što je zadnja 2 dana bila povremena misao, postaje potreba. Inače u PMSu imam želju za slatkim, nisam baš osoba od slanog.
    Nisam na nekoj dijeti ili posebnoj prehrani, ali nekako uglavnom ne jedem kruh, tijesto, rižu, slane grickalice, ... U zadnja 3 dana sam pojela nekoliko dvopeka, nešto kukuruznog kruha, a danas čeznem za štruklama  i razmišljam da si sutra kupim smoki.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    28. Listopad 2020. 20:27

Razumna

NadimakMTP, kod kojeg doktora? Opće prakse ili ginekologa?

Zapravo, ne znam. Meni je recept dala moja MPO doktorica, ali nema smisla da čekaš do onda. Bilo bi bolje da sam to sa štitnjačom ulovila prije postupka, iako sam na prošlim nalazima prije par mjeseci imala dobru vrijednost.
    Mislim da bi ti i LOM i ginekolog trebali dati recept s obzirom da je općepoznato da za sve trudnoće (ne samo MPO) TSH mora biti niži od standardnog raspona.
    Druge žene će te možda znati bolje savjetovati.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.