Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    28. Listopad 2020. 22:16

Bozma

Sanjichjesi se bocnula? Kasnije ce ti bit lako, prva je najteza.
    Pikydrzi te se. I ne promisljaj slucajno da si ti sta kriva 😘

A ja sam prenestabilna, potresena radi svih cura danas s ne bas najboljim vijestima.. Nisam skinula kapicu sa praha 😑

🍀🐞MISS🐞🍀
    28. Listopad 2020. 22:17

Piky jako mi je zao i nema tih rijeci koje bi te mogle utjesiti sada! Cuvaj se i glavu gore pa u nove pobjede ❤️
    Sanjich jesi gledala video na youtube? Pa nije bas tako tesko ...dodi do mene,ja cu ti dat inekciju 😂

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Nada 🍀
    28. Listopad 2020. 22:20

Lucija javi se sutra da znamo kako si...
    Drži nam se, uz tebe smo ❤️

28. Listopad 2020. 22:22

Peyton ako sta saznas javi, nije da mi se zuri jer ionako nista ne mogu zbog korone. Tako npr. ove donorice iz ukrajine, kad gledas katalog, one samo popune neke upitnike. Bitno je imaju li svoje djece. Osim krvne grupe im nista drugo ne provjeravaju pa niti spolne bolesti. 
    Spominjala mi je dr.Austriju da su ok, ali to je netko tu rekao da ne primaju strance

28. Listopad 2020. 22:22

miss1502

Piky jako mi je zao i nema tih rijeci koje bi te mogle utjesiti sada! Cuvaj se i glavu gore pa u nove pobjede ❤️
    Sanjich jesi gledala video na youtube? Pa nije bas tako tesko …dodi do mene,ja cu ti dat inekciju 😂

Ma vidis kolko sam zbunjena od tog stresa.. Gledam video i uopce nisam skuzila 2x gledan da ima ta plava kapica.. Psovala plakala sve.. A najgore od svega da san zaspala oko 8 preumorna od svega i digla se na alarm samo to si dat.. I sad evo jos ne spavam jer bacaju petarde po kvartu... 

28. Listopad 2020. 22:23

Nikitta

Najgore je suditi. Ne sudi, da ti ne bude suđeno. Ja sam protiv pobačaja kao kontracepcije, a zgrozila me statistika objavljena nedavno da je najmanje pobačaja učinjeno od strane silovanih žena (čije se pravo jako zlorabi u medijskom prostoru zagovornika prava na pobačaj), a da je najviše učinjeno od strane udanih žena! Meni je to jako tužno. Šteta što kod nas nema opcije da trudne žene daju paru dijete na usvajanje odmah po porodu. Praktički nemoguće. U Americi to je sasvim normalno, žena odluči dati dijete na posvajanje, nađe odgovarajući par i that’s it. No, eto, kod nas je situacija takva kakva jest, jako se štiti “obitelj” i roditeljska prava su iznad prava djece na obitelj, pa onda djeca trunu u domovima, a roditelji primaju dječji doplatak i posjete ih jednom u 6. mjeseci. No, ne smijem suditi, jer svatko svoj križ nosi. Voljela bih da se poradi na edukaciji mladih o svemu. Inače, Razumna mene isto grozi pomisao da imam bolesno dijete. Jebi ga, svi bi mi zdravo dijete, ne vidim ništa loše u tome. Ti si to i gledaš svaki dan kod prijateljice, logično je da tako razmišljaš. Ipak, nitko ne zna što nam sutra nosi. Treba dan po dan, i vjerovati da će sve biti okej.

Daaaa, to sam bas, i ja mislila... 
    Imam frendicu u Americi i ona kaze eee mi odlucila posvojiti curicu, ali necemo bas malu (jer imaju vec godina, kasno su se upoznali vjencaki bla bla) i onako lezerno kaze ona bili smo vidjeti jednu preslatku malu od 4 godine vec smo se sprijateljile i mislim da cemo nju USVOJITI... ono.. Oni misle, oni odlucuju... Ja blago receno u soku... Gdje mi zivimo🙄🙄😔😔😔

28. Listopad 2020. 22:27

NadimakMTB

Mislim da je sasvim prirodno da si svatko od nas želi sretnu, zdravu, prekrasnu bebu.
    Ako se po putu sazna da će beba imati neki problem, svatko od nas treba donijeti neke teške odluke s posljedicama kojih će morati živjeti do kraja života, bilo da to ispadne dobro ili loše.
    U našem čoporu nema osude, samo ljubavi i podržavanja

❤️❤️❤️ Bravo da te nema trebalo bi te izmislit

🍀🐞MISS🐞🍀
    28. Listopad 2020. 22:27

Sanjich bitno da si uspila 👏👏 prva je najteza,sutra ces to ko od sale
    Lucija 07 mozemo li i mi u Ameriku kad je vec tamo tako jednostavno? Sređen drzava ,sta ces 
    P.s. sretno sutra,uz tebe smo 🙏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Ruska1986
    28. Listopad 2020. 22:28

Bozma

Ruska1986, a mene kod tih bolesti jos dodatno muci to sto su nama sad vec tu godine, sta ce to dijete za 15-20 godina kad nas ne bude ili ne budemo vise mogli. prije kad su zene radjale sa 18-22 godine, pa imale po 4-5 djece pa bi se brinula braca i sestre kasnije kad oni ne mogu.

A gle, isto tako mogu mislit sta ce bit ako sutra rodim, izadjem van i udari me auto? Ne znam dal ce se dogodit i ne zelim tako razmisljat. Nije ni da ja sad fantaziram o necemu o cem nemam pojma! Meni je bratic invalid od rodjenja, kod te tete od frendice idem cesto, vidim koliko se bori i da je to posao od jutra do mraka, nema odmora! Jos nema ni muza vise.. Ali ta ljubav koju ona pruza tom svom djetetu, pa to je nesto nevjerovatno! A kazem: bio je zdravo dijete i takav je samo zbog greske lijecnika... Svakakvih situacija danas ima, nazalost.. Isto tako (i ovdje i u stvarnom zivotu sam se uvjerila, u stvarno par slucajeva) kako su zenama rekli da ce dijete bit bolesno, da ima Down il sta vec i onda zene odu rodit a djeca savrseno zdrava! I zamisli odes pobacit, misleci da je nekakav problem, a dijete moglo biti savrseno.. 🤷‍♀️ Kazem, svatko ima pravo na svoju odluku i ja niti ne osudjujem niti imam pravo ikoga osudjivati! Ali eto, imala sam potrebu iznijeti svoje misljenje..
    Ali kako god, sa takvim odlukama se treba nositi kada za to dodje vrijeme(daj Boze da ne dodje) a do tada zivjeti u uvjerenju da ce sve biti ok 🙂 Tebi ne znam sta bi pozelila onda:sretno na razgovoru ili uvzu? 🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

peyton
    28. Listopad 2020. 22:30

Bozma hoću! 
    Ja sam prilikom prijave u kliniku morala ispuniti obrazac koji je, osim medicinskih stvari, tražio da se napišu boja kose i očiju, visina,blablabla jer traže donoricu sličnu tebi.
    Na fb ima grupa za ivf u pragu (prednjači tema o donacijama) tamo sam našla korisne infomacije. 
    Ako želiš, mogu napisati koja je grupa u pitanju (ako je to po pravilima foruma), a ako nije, mejlamo se.

Ja - nizak amh, jajnici prazni
    On- sve ok
    2019.- otkriveno
    2020. - od strane više dr.upućena na donaciju

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.