Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    28. Listopad 2020. 13:58

Hvala vam cure i na savjetima i pomoći, no ja jednostavno nemam osihicki snage boriti se sad i moliti na koga da ne primi i kiretita... Borim se vec sad skoro 6 godina sa ivf-om, borim se sa trudnoca a pa, spontani pa kiretazama..
    I sad jednostavno NEMAM vise snage boriti se za svoja prava... Znam da bi me vjerojatno negdje na kraju u bolnici primili.. No nemam, nemam snage... Gade mi se bolnice vise doslovno... Ne znam ni kako cu sutra, danas kad me zvala, sestra iz Podobnika da potvrdim kiretazu a ja cujem u pozadini djeci plac, i pocnem i ja plakati.. Sestra me pita :jeste dobro😔😔.. Jedva sam uspjela izgovoriti par rijeci da je test negativan i da dolazim ujutro.. I gdje bi ja ovakva imala snage obilazi ti bolnice i moliti da me kiretiraju besplatno.. Nemam snage.... 

iris_iris
    28. Listopad 2020. 14:00

Pepsi13

Hvaaaala cure, nek bude sto bude, spremna sam na sve s obzirom da smo vracali dvije blastice.
    Postupak smo radili u Repromedu, bila sam na Elonvi na koju sam jaako brzo odreagirala..Dobili smo 9 jajnih stanica, 8 ih se oplodilo a 4 ih doslo do blastociste.. Znaci ostalo nam 2 smrzlica..
    Molim se 🙏🙏 i drzim fige za svaku od vas..😘

Draga Pepsi, prvo čestitam!!!! ne samo da se primilo nego imate i za bracu ili seku ili oboje! :)  Baš me razveselio tvoj post na ovaj usran dan. 
    Vidim da si mi bliska po dijagnozi i po godinama, ako mogu pitati u kakvoj si situaciji s hormonima, kad ti je dijagnosticirana endo i jesi imala kakvu opreaciju? Ja isto imam 34. god, endo za koju znam god dana, smanjenu rezervu jajnih stanica i baš danas su mi prekinuli 2. IVF zbog loše reakcije na stimulaciju. 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    28. Listopad 2020. 14:00

Barbi30 ja sam u Njemačkoj a moj doktor mi je dao Controloc još u Hrvatskoj prije puta da imam u slučaju da me uhvati nekada ponovo. Sad se bojim piti ga na svoju ruku , ovdje sam radila nalaz krvi koji m i je ponovo potvrdio vraćanje bakterije a dao mi neke Žnj tablete za žgaravicu. Ovdje opće socijalno zdravstvo je koma.. pročitat ću upute pa što bude, Vjerujem da sed vratilo zbog stresa oko svega ovoga i to čekanje i razvlačenje i natezanje, sve ide jedno s drugim.... :(((

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    28. Listopad 2020. 14:02

žao mi je lucija 
    drži se i sa božjom pomoći.

endometrioza

Barbi30
    28. Listopad 2020. 14:03

Dada31

Barbi30 ja sam u Njemačkoj a moj doktor mi je dao Controloc još u Hrvatskoj prije puta da imam u slučaju da me uhvati nekada ponovo. Sad se bojim piti ga na svoju ruku , ovdje sam radila nalaz krvi koji m i je ponovo potvrdio vraćanje bakterije a dao mi neke Žnj tablete za žgaravicu. Ovdje opće socijalno zdravstvo je koma.. pročitat ću upute pa što bude, Vjerujem da sed vratilo zbog stresa oko svega ovoga i to čekanje i razvlačenje i natezanje, sve ide jedno s drugim…. :(((

Ako je prisutna bakterija kod nas bi te stavili na Controloc 2x dnevno sigurno uz antibiotik. Posavjetuj se s doktorom ako možeš ili možda u ljekarnu nešto dodatno za želudac još kupi. 

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermia

Vinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

iris_iris
    28. Listopad 2020. 14:06

Dada31 tako su i meni rekli, ali sad kad su gledali folikule oko endometrioma, čini se da on utječe na njih i ne da im da se razvijaju, pa bi možda bilo pametnije to očistit. 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    28. Listopad 2020. 14:07

Hvala Barbi30 , cure znam da je malo otišlo izvan teme ali sad  mi je malo lakše kad čujem da se još netko bori ili je borio sa istim. Ja znam da je to sve na bazi stresa. Bit će bolje 

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    28. Listopad 2020. 14:13

Lako moguće, ako to obave kako treba, možda bude boljih prognoza. Sjećam se da je doktor meni rekao da je ovo moje bila velika cista ali da nije ništa oštetio, Bogu hvala. Operacija sama po sebi nije teška, laparoskopski, onak za 2 dana si ko nova , ja 28.12 izašla iz bolnice a novu godinu dočekala feštajući. Druga mi je bila teža psihički jer mi je bilo ono PA ZAR OPET i isto iz tog razloga je išao maknuti jer smo planirali trudnoću na veliko,
    Kod nas dvije je razlika što si ti imala 3 ivf ako se ne varam pa sad imaš borbu sa endo , a ja sam imala ukupno 3 operacije (2 endo i 1 kir) i tek sad idem na IVF . 

endometrioza

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    28. Listopad 2020. 14:15

iris sad tek vidim opis, krivo sam shvatila. no kako god očito je endo problem

endometrioza

iris_iris
    28. Listopad 2020. 14:20

Dada31 da, bilo bi super da ništa ne ošteti, ali očito je meni uz lijevi jajnik pa ih to valjda brine. No dobro, vidjet ćemo. Znam da je operacija bezazlena, ali sestra mi je bila i zakompliciralo se, jedva je izvukla živu glavu pa me strah, voljela bih izbjeć ako je ikako moguće. Meni je sad ovo 2. IVF. 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.