Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    21. Listopad 2020. 15:55

Super vijesto danas, cure! Bice tu i bebaca i bebana i bebolina i bebica 🤗🤗 Super, super

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    21. Listopad 2020. 15:56

Pitanje, mozda netko zna... Jesam da dobro shvatila da kod nas u HR i mogu oploditi maksimalmo 12 stanica ili sam to nest krivo zapamtila?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Listopad 2020. 16:00

Ruska1986

Pitanje, mozda netko zna… Jesam da dobro shvatila da kod nas u HR i mogu oploditi maksimalmo 12 stanica ili sam to nest krivo zapamtila?

Dobro si shvatila, sve povrh 12 se ili uništi ili zaledi (ali bez oplodnje).

💔💔💔

Ruska1986
    21. Listopad 2020. 16:12

MTB

Ruska1986

Pitanje, mozda netko zna… Jesam da dobro shvatila da kod nas u HR i mogu oploditi maksimalmo 12 stanica ili sam to nest krivo zapamtila?

Jos je meni bilo cudno kako svim curama koje imaju hrpu stanica, na kraju oplode najvise 12.. A sad mozda glupo pitanje, jel oni biraju i jajne stanice po kvaliteti? U smislu da su neke bolje, a neke slabije kvalitete? Il je to sve isto? Sad nesto o tom razmisljam..

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

21. Listopad 2020. 16:39

MTB

Ruska1986

Pa koja gluposti... :/ tu nas šopaju hormonima i sta ja znam, dobiju nezz kolko da bi oni jos i bacali ..ahhh 
    A dobro nadam se da nam je svima dosta tih 12.. da uspijemo od toga se namirit da ne prolazimo vise puta ove hormone i bockanja.. :P

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    21. Listopad 2020. 16:47

Anitram mi smo NRW, i rečeno je da nešto snosi AOK i pokrajina. oko 1000e troška bi mi imali s tim da ne znam dali je to smrzavanje i sve što si nabrojala unutar te cijene ili će nam ti troškovi biti posebno dodani. MM je morao platiti nekih 200e za spermio i nalaze iz krvi, dok ja to nisam plaćala nego mi je važio Uberweisung za to....pošto sam išla tek samo na prvu konzultaciju, ne znam što me sad iduće čeka. Ništa apsolutno mi nije rekao da si napravim prije iduće konzultacije osim onoga što imam a to su pretrage za bolesti i papa, te marker. Ali odlučila sam ne ubrzavati pa kako god bude, samo se žderem a ne mogu utjecati na ništa sama na svoju ruku. Bojim se samo da se previše ne oduži.

endometrioza

21. Listopad 2020. 16:51

Dada31

Anitram mi smo NRW, i rečeno je da nešto snosi AOK i pokrajina. oko 1000e troška bi mi imali s tim da ne znam dali je to smrzavanje i sve što si nabrojala unutar te cijene ili će nam ti troškovi biti posebno dodani. MM je morao platiti nekih 200e za spermio i nalaze iz krvi, dok ja to nisam plaćala nego mi je važio Uberweisung za to….pošto sam išla tek samo na prvu konzultaciju, ne znam što me sad iduće čeka. Ništa apsolutno mi nije rekao da si napravim prije iduće konzultacije osim onoga što imam a to su pretrage za bolesti i papa, te marker. Ali odlučila sam ne ubrzavati pa kako god bude, samo se žderem a ne mogu utjecati na ništa sama na svoju ruku. Bojim se samo da se previše ne oduži.

E sad ne znam dal spada tu zamrzavanje. U svakoj Klinici je drugacije. Al svakako ih pitaj da ti kazu za trosak. Jel imate Behandlugsplan?

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    21. Listopad 2020. 16:56

pitala sam i još mi je rekao da popstupak plaćamo oko 1000e ,nije spominjao ništa ostalo. samo je odmah rekao da idemo na ICSI i pokazao mi injekcije. ali da sam znala kakvi mi svi nalazi trebaju obavila bih ih u toku čekanja jer 5 tjedana sam imala između termina. Njemački mi je loš,tu sam kratko ali nekako se snalazim, Nikakav plan nisam dobila, možda na idućim konzultacijama. Luda sam i ljuta ,mogao mi je bar briseve u međuvremenu dati da naprave,jer iduće mi konzultacije padaju na prvi dan M i taman sam mogla početi fino da je on dao da obavim sve. Ovako sad ko zna do kad ću morati čekati,možda i do 1.mj radi praznika .

endometrioza

• more2309
    21. Listopad 2020. 16:58

iris_iris

more2309

MTB svakako ih pitaj da zamrznu i trodnevne, meni su zamrznuli 6 trodnevnih i 3 blastice. I ostala sam trudna sa dva trodnevna, jedan vrlo dobar, jedan odlican.

gdje si ti ono bila u postupku? Mene nitko nije pitao uopće o zamrzavanju 3. dan… meni su od 5 oplođenih 2 vratili, a 3 nisu dogurale do blastice..

Ja sam kod dr. Lucingera, nisu ni mene pitali, meni su rekli da ce biologica odlucit kad ih je najbolje zaustavit i zamrznut. Ja sam cak skuzila biologicu da si sve blastice. Onda mi je na FET-u objasnila, da ih je odlucila zaustavit na 3 dana jer je samnom sve u redu i da je svakako najbolji medij za daljni razvoj majcino tijelo, ti trodnevni su svi bili kvalitetni i nije htjela riskirat i ostavljat ih do blastocista. Ove 3 blastociste su ostavljeni jer su malo kasnili sa razvojem, pa su ih ostavili da vide hoce biti ista ili nista od njih, na kraju su dosli do 5. danog i zamrznuti su. Kod prvog transfera su mi vratili odlicnu blastocistu koja se nije primila.

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• more2309
    21. Listopad 2020. 17:05

MTB

MTB

more2309

MTB svakako ih pitaj da zamrznu i trodnevne, meni su zamrznuli 6 trodnevnih i 3 blastice. I ostala sam trudna sa dva trodnevna, jedan vrlo dobar, jedan odlican.
    more2309, kako su odlučili koje će zamrznuti nakon 6 dana, a koje će pustiti do petog? Ili ti je to iz dva postupka?

Nakon 3 dana, ne 6

Odgovorila sam na citatu od Iris 🙂. Samo nisam objasnila ovu prvu blastocistu koju su mi vratili kod prvog transfera. Posto je kod mene bila hiperstimulacija i bio je upitan transfer, a imala sam dosta oplođenih (10 komada) , odlucila je riskirat i tu jednu ostavit do blastociste. Svi su iz jednog postupka. A ove 3 blastociste kao sto sam napisala su bili sporiji i slabije kvalitete, bilo je upitno da li ce uopce ista biti od njih, na kraju su doslo do 5. dana.

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.