Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LucyLou
    11. Listopad 2020. 14:15

Nina92

LucyLou

Nina92

Cure u petak sam imala aspiraciju, jos uvijek imam jake bolove i napuhana sam ko balon kaj mislite?? Mirujem, pijem iso sport, ako odem u bolnicu opet ce mi rec da mirujem onda mi je bolje doma jel ima koja takva iskustva?
    Nina, imas li kakvih drugih simtoma, primjerice poteskoce s disanjem? Ovo sto opisujes me podsjeca na moje iskustvo nakon 1.stimulacije gdje sam isto imala bolove i bila napuhana, isto kao tebi je bila aspiracija u petak, i do sljedece srijede mi se stanje poboljsalo ali je transfer bio odgodjen zboh pocetka hipera i slobodne tekucine u trbusnoj supljini. Ja sam svog MPO doktora zvala u pon ujutro i rekao mi da odmah dodjem na uzv., i tebi bih savjetovala isto, za svaki slucaj…u medjuvremenu, jedi slanu hranu bogatu proteinima i pij puuuuno tekucine i iso sporta…saljem pusu i zelim ti da sto prije prodju bolovi i nelagoda 😘

Jooj nadam se da ce se smirit nista drugo ne osjecam

Ja cvrsto vjerujem da hoce - samo miruj, pij i papaj i bit ce sve u redu 😉

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

AuroraB
    11. Listopad 2020. 14:21

Nina92, sve je to normalno... Samo miruj i bude sve ok. Ja sam imala užasne bolove nakon aspiracije, nisam mogla niti piškiti normalno, a nisam dobila hiper i išla sam odmah na transfer

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Ruska1986
    11. Listopad 2020. 14:28

*.Women_name.*

Deoria

MTB

Deoria, nije mi jasno zašto sad odmah ne kreneš u postupak, ali doktori valjda znaju tvoju situaciju. Ako krećeš u idućem ciklusu, onda ti je nulti UZV na prvi dan onog ciklusa, neovisno o tome što i sad ideš na UZV. I tokom te menstruacije krećeš sa pikanjem. Ja nisam u prirodnom ciklusu, zato ne pratim dane ciklusa, nego kalendarske, igrom slučaja je ispalo da sam se pikala na 1. dan menstruacije (1dc).

Hvala. A ne idemo odmah zato jer nema mjesta, sve kasni. 😒 Jos u 7 mj kad smo bili na konzult. nam je rekla da tek u 11 krecemo, jer se zbog korone sve pomaknulo.

Sanjich, hvala, škicnem kasnije 😉

Da, to me malo zivcira kod njih. Nadam se da će ovaj put bit ok do kraja. Inače bi razmislila jel bi išla dalje tamo, jer se sve nekako razvuče. Ja sam u prirodnim ciklusi ma pa čekaš po par mjeseci. Prvi put sam čekala 4 mj, a i ovaj skoro toliko. Iznenadila sam se kad je netko napisao da se u IVF čeka od konzultacija 3 tjedna.

Ja sam kod njih, mislim, dosla u roku od 2 tjedna, ako ne i manje... Na kozultacije, a onda smo cekali 2dc. To je bio 6.mjesec! I s obzirom da smo radili neplaniranu inseminaciju u 7. mjesecu, Simunic mi dao odmah uputnicu za 8. mjesec tako da ja nikakvu pauzu nisam imala! E, a onda je njima nasto problem sa HZZOom jer im nisu htjeli refundirat za troskove postupka jer nisam imala razmak izmedju postupaka! Ne znam dal su se na kraju naplatili ili ne, ali mislim da vise nitko nece proci tako super sa terminima kao ja! U smislu da stvarno nista nisam cekala. U drugi postupak sam krenula sa 3dc. Netko je pitao za seks.. Iziricito mi je zabranjeno bilo prva tri mjeseca! A kad se sjetim inseminacije i onog da moras tu istu vecer, meni je to bilo katastrofa! Ne da nisam bila raspolozena pa onda jos i oni lagani grcevi, uzas... a izmedju aspiracije i transfera i onaj period nakon transfera, nisam ni razmisljala o tom jer me bilo strah da ne pokupim kakvu upalu il tako nest...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

darliv
    11. Listopad 2020. 14:43

Nina isto mi je bilo kao tebi, bolovi, ogroman stomak i bolno mokrenje, ali nakon tjedan dana su bolovi stali, a stomak se smanjio kad je stigla menga...samo mirovanje i puno tekucine... Ali strah razumijem, procitas od ostalih da je to normalno, ali me znas do koje mjere je normalno.. 

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

• DAVANA
    11. Listopad 2020. 15:34

Cao cure, 10 dan od transfera ako se prvi racuna nulti. M je stigla. A 14.10 trebala betu da radim. Vise srexe drugi put. Ostalima koji cekaju betu zelim da bude velikaaaaa i da nam jave pozitivne rezultate. :)

11. Listopad 2020. 16:09

https://www.acam.org/blogpost/1092863/185813/HCG-for-Weight-Loss
    evo i neko dobro od štoperica i boostera

• Zanoula
    11. Listopad 2020. 16:11

Nina92

Cure u petak sam imala aspiraciju, jos uvijek imam jake bolove i napuhana sam ko balon kaj mislite?? Mirujem, pijem iso sport, ako odem u bolnicu opet ce mi rec da mirujem onda mi je bolje doma jel ima koja takva iskustva?

Pozdrav Nina92, znam da nije utjeha, u istoj smo situaciji. Ja sam isto u petak bila na aspiraciji I jučer i danas sam koma. Napuhana doslovce ko balon, a stomaka tvrd ko kamen poteškoće kod mokrenje i obavljanja velike nužde, povremene mučnine. Meni su rekli da ću imati sve te simptome jer imam PCOS I aspirirano mi je puno jajnih stanica.
    Skrenuli su mi veliku pažnju na prehranu, nemasnom meso, bjelanci od jaja zbog puno proteina, ne žutanjak. Malo integralnom kruha, riba, nikako ne mahunarke. I uz sve to piti 10-12 čaša vode. Hodam kao da imam grbu na leđima 😅, sve u svemu jedno iskustvo koje, moram priznati, nisam očekivala, i u ovom trenutku nisam sigurna dal bih ga mogla ponoviti, ukoliko će biti potrebno, no to je za neku drugu temu. Nadam se, kako će dani prolaziti, bit će bolje. I samo da kažem da mi jer zbog hipera odgođen transfer za mjesec, možda 2,vidjet ću kako ću se osjećati. Držim nam palčeve. 👍We can do it! 

👰38god🤵42god (5g pokušavanja)
    JA: PCOS, hipotireoza pod kontrolom MM: oligoasthenoteratozoospermia
    1. postupak u IVF centru u Ateni, Gonal 150, Cetrotide, Ovitrelle. Oplođeno 26 js, 5. dan 3 blastociste koje su smrznut zbog srednje hiperstimulacije jajnika. FET-U u 12. mj.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Listopad 2020. 16:13

DAVANA, žao mi je. Jesi sigurna da nije implantacijsko?

💔💔💔

11. Listopad 2020. 16:16

Zanoula

Nina92

Pozdrav Nina92, znam da nije utjeha, u istoj smo situaciji. Ja sam isto u petak bila na aspiraciji I jučer i danas sam koma. Napuhana doslovce ko balon, a stomaka tvrd ko kamen poteškoće kod mokrenje i obavljanja velike nužde, povremene mučnine. Meni su rekli da ću imati sve te simptome jer imam PCOS I aspirirano mi je puno jajnih stanica.
    Skrenuli su mi veliku pažnju na prehranu, nemasnom meso, bjelanci od jaja zbog puno proteina, ne žutanjak. Malo integralnom kruha, riba, nikako ne mahunarke. I uz sve to piti 10-12 čaša vode. Hodam kao da imam grbu na leđima 😅, sve u svemu jedno iskustvo koje, moram priznati, nisam očekivala, i u ovom trenutku nisam sigurna dal bih ga mogla ponoviti, ukoliko će biti potrebno, no to je za neku drugu temu. Nadam se, kako će dani prolaziti, bit će bolje. I samo da kažem da mi jer zbog hipera odgođen transfer za mjesec, možda 2,vidjet ću kako ću se osjećati. Držim nam palčeve. 👍We can do it!

Zanoula jel mozes napisat koju terapiju si primala 😔 zao mi je cuti da je ovako ali bolje i odgoda kad je tijelo spremnije za sve

• Zanoula
    11. Listopad 2020. 16:50

Sanjich🤞🤰

Zanoula

Nina92

Zanoula jel mozes napisat koju terapiju si primala 😔 zao mi je cuti da je ovako ali bolje i odgoda kad je tijelo spremnije za sve

Bila sam od 2dc na Gonalu 150iu pa do 9dc.
    Od 5dc sam krenula sa Cetrotide do 11dc kad sam imala i Ovitrelle 1.  Imala sam 40 aspiriranih folikula, od kojih je 26 zrelo, ostale info još čekamo. 

👰38god🤵42god (5g pokušavanja)
    JA: PCOS, hipotireoza pod kontrolom MM: oligoasthenoteratozoospermia
    1. postupak u IVF centru u Ateni, Gonal 150, Cetrotide, Ovitrelle. Oplođeno 26 js, 5. dan 3 blastociste koje su smrznut zbog srednje hiperstimulacije jajnika. FET-U u 12. mj.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.