Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nadalica
    11. Listopad 2020. 21:11

LucyLou hvala ti ❤️
    Darliv da da, bili su to par teskih dana za mene 😥
    Neko je spomenuo seks nakon transfera, mi smo se sexali ko ludi 😂😂😯🙈 i da, mi smo vratili dvije mrvice iako imamo u porodici i trojke i dvojke i on i ja, i ne kajem se, jeste tesko sada ali sve bih opet ponovila ❤️

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Listopad 2020. 21:32

Nina92, nabavi ga sutra, nema smisla da se patiš.

TiredIvy, kao što znaš, nisam bila još na aspiraciji pa ne znam iz osobnog iskustva. Po onome što ja čujem, nije gadno kad imaš samo jednu ili dvije js za vaditi, problem je kad ih imaš više jer se bol akumulira - postaje sve gore i gore s vremenom. Naravno, ako si jedna od onih "sretnica" koje imaju drugačije postavljene jajnike ili neku komplikaciju, već i prvi može boliti više od prosjeka, ali to ne bi trebalo biti strašno a i jedan ubod ne traje dugo. Neko pravilo palca je da kad imaš dosta js, treba tražiti anesteziju. Kad ih imaš malo, koktel lijekova bi trebao biti dovoljan.

💔💔💔

• DAVANA
    11. Listopad 2020. 21:44

miss1502

DAVANA

MTB

DAVANA, žao mi je. Jesi sigurna da nije implantacijsko?

Nije sad da ide puno, i da ima puno, ali nije ni da je malo. Uradicu betu sjutra eto da vidimo sta ce ona reci, ali mislim da nema nista od toga. :) idemo dalje. 🤗🤗🤗🤗🤗

Bitno ti je da nije svjeza krva ,ako je smecka

Ovo je ipak sveza. 😣 ali, Boze moj. Idemo dalje. ;)

• DAVANA
    11. Listopad 2020. 21:47

MTB

Zanoula, ovo su baš ogromne brojke. Nije ni čudo da je došlo do hipera. Inače, i meni je više stručnjaka reklo (i Lučinger) da je često uspješnost bolja sa smrzlićima, jer nekad, u pokušaju da dobiju što više i bolje jajne stanice, pretjeraju sa hormonima, pa je bolje pustiti tijelo da se "očisti" i onda pokušati sa smrzlićima u prirodnijem okruženju.

DAVANA, držim fige da sutra beta bude lijepa. A ako ne, kao što si rekla, idemo dalje. Cure su već rekle nešto što mi se sviđa - svaki put kad nam ne uspije, statistički smo bliže onom uspješnom pokušaju!

Nina92, jesi probala sa spazmexom koji je netko preporučio?

Upravo tako. Ipak ce doci nasihb5 minuta, kada cemo se obradovati, a nadam se da ce svaka u ovoj grupi se obradovati ovaj mjesec. 🤗🤗🤗 drzim fige svima. A javljam sjutra betu. ;)

11. Listopad 2020. 21:52

Ja bih trebala nekada kada se odlučim u fet. Imam sve potrebne nalaze nakon misseda koji se dogodio u srpnju. Tada je bio svjezi ivf, vracena su mi dva trodnevna od kojih se jedan primio ali je zavrsilo missedom, nekako sam razmisljanja da buduci da su to sve jajasca iz istog ciklusa i da ce sva biti ista, tj. ista kao ova kad se dogodio missed i da ce mi se opet dogoditi isto. Nije stvar ni u kvaliteti jer su sva cetiri embrija bila ok kvalitete, bas sam uh😔

11. Listopad 2020. 22:33

angribird

Ja bih trebala nekada kada se odlučim u fet. Imam sve potrebne nalaze nakon misseda koji se dogodio u srpnju. Tada je bio svjezi ivf, vracena su mi dva trodnevna od kojih se jedan primio ali je zavrsilo missedom, nekako sam razmisljanja da buduci da su to sve jajasca iz istog ciklusa i da ce sva biti ista, tj. ista kao ova kad se dogodio missed i da ce mi se opet dogoditi isto. Nije stvar ni u kvaliteti jer su sva cetiri embrija bila ok kvalitete, bas sam uh😔

I ja sam sklona takvom razmisljanju tako da te skroz kuzim. Kazu da je uvijek do embrija. Meni se nikad nije desila ni implatacija, a prijateljica mi je imala 3 misseda, kromosomske greske, bar u zadnjima kad su slali plod na analizu.  Sto vise citam vise vidim da i stimulacije utjece na kvalitetu stanica pa i embrija. Ali od ta 4 embrija koja si imala, sigurno je medju ovima koji su ostali taj jedan koji je stvarno OK i ceka da ga vratis. Pa ne moze opet tako zavrsit, sad ima da rodis zdravu bebu 😘

11. Listopad 2020. 22:42

Bozma

angribird

I ja sam sklona takvom razmisljanju tako da te skroz kuzim. Kazu da je uvijek do embrija. Meni se nikad nije desila ni implatacija, a prijateljica mi je imala 3 misseda, kromosomske greske, bar u zadnjima kad su slali plod na analizu. Sto vise citam vise vidim da i stimulacije utjece na kvalitetu stanica pa i embrija. Ali od ta 4 embrija koja si imala, sigurno je medju ovima koji su ostali taj jedan koji je stvarno OK i ceka da ga vratis. Pa ne moze opet tako zavrsit, sad ima da rodis zdravu bebu 😘

Citala sam da je kad se ide na pgd odprilike samo 50 posto embrija kromosomski ok ito kad se ima po 10 embrija. A s obzirom na moju prirodnu trudnoću koja je zavrsila tako kako je i još sada ovaj missed ne znam ni sama što bih mislila. Ja imam nizak amh koji je posljedica ostecenih jajnika punih ožiljaka od operacije, imam mozda po 2/3 svakog jajnika a M ima olig-asten, dakle sanse su velike da oboje proizvodimo nepravilne stanice.

11. Listopad 2020. 22:48

Angribird,  znas i sama da nije pravilo da je citava posiljka losa. Pa koliko je tu trudnica bilo koje nisu uspjele prvi put a u FET-u jesu. Sjecam se da je Vita prvi put imala biokemijsku, a treci put uspjela, sve od stanica iz istog ciklusa

11. Listopad 2020. 22:53

Bozma

Angribird,znas i sama da nije pravilo da je citava posiljka losa. Pa koliko je tu trudnica bilo koje nisu uspjele prvi put a u FET-u jesu. Sjecam se da je Vita prvi put imala biokemijsku, a treci put uspjela, sve od stanica iz istog ciklusa

Hvala ti. Ne smijem se ni M potužit jer on razmislja tako da ako ne uspije opet ćemo. Mislim razmisljam i ja tako ali eto uhvate me te neke misli. Stvarno ti zelim od sveg srca da i tebi ovaj put uspije❤

11. Listopad 2020. 23:01

angribird

Bozma

angribird

Ja bih trebala nekada ….

I ja sam sklona takvom razmisljanju t…

Citala sam da je kad se ide na pgd odprilike samo 50 posto embrija kromosomski ok ito kad se ima po 10 embrija. A s obzirom na moju prirodnu trudnoću koja je zavrsila tako kako je i još sada ovaj missed ne znam ni sama što bih mislila. Ja imam n…

Onih 50% što su kromosomski neispravni si ispucala, sad ideš po ovu polovnicu koja je OK . I ja sam nedavno slušala neki intervju u kojem su nešto slično tvrdili, mislim da su ovi rekli 30% kromosomski neispravnih u mladih parova bez nekih problema

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.