Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    11. Listopad 2020. 17:03

Zanoula 40 folikula😱, 26 stanica. Ajme, mene zulja 5-6 komada, pa ne mogu niti zamislit kako je sa 40. Nema veze sta odgadjaju, samo ti budi dobro, ionako je uspjesnost u FET-u bolja

• Zanoula
    11. Listopad 2020. 17:19

Bozma

Zanoula 40 folikula😱, 26 stanica. Ajme, mene zulja 5-6 komada, pa ne mogu niti zamislit kako je sa 40. Nema veze sta odgadjaju, samo ti budi dobro, ionako je uspjesnost u FET-u bolja

Ne znam kako da to opišem Bozma 🤔
    A mene baš to plaši, da sad kad će ih smrznut da postotak uspješnosti da se prime kasnije pada. Sorry cure na izražavanju, potpuno mi je sve to novo i moram priznati da ne baratam baš Sa MPO vokabularom. 🤭

👰38god🤵42god (5g pokušavanja)
    JA: PCOS, hipotireoza pod kontrolom MM: oligoasthenoteratozoospermia
    1. postupak u IVF centru u Ateni, Gonal 150, Cetrotide, Ovitrelle. Oplođeno 26 js, 5. dan 3 blastociste koje su smrznut zbog srednje hiperstimulacije jajnika. FET-U u 12. mj.

• DAVANA
    11. Listopad 2020. 17:38

MTB

DAVANA, žao mi je. Jesi sigurna da nije implantacijsko?

Nije sad da ide puno, i da ima puno, ali nije ni da je malo. Uradicu betu sjutra eto da vidimo sta ce ona reci, ali mislim da nema nista od toga. :) idemo dalje. 🤗🤗🤗🤗🤗 

🍀🐞MISS🐞🍀
    11. Listopad 2020. 17:40

DAVANA

MTB

DAVANA, žao mi je. Jesi sigurna da nije implantacijsko?

Nije sad da ide puno, i da ima puno, ali nije ni da je malo. Uradicu betu sjutra eto da vidimo sta ce ona reci, ali mislim da nema nista od toga. :) idemo dalje. 🤗🤗🤗🤗🤗

Bitno ti je da nije svjeza krva ,ako je smeckasta moze bit implatacijsko...

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• *.Women_name.*
    11. Listopad 2020. 17:46

Zanoula

Bozma

A mene baš to plaši, da sad kad će ih smrznut da postotak uspješnosti da se prime kasnije pada. Sorry cure na izražavanju, potpuno mi je sve to novo i moram priznati da ne baratam baš Sa MPO vokabularom. 🤭

Meni je moj doktor rekao da su istraživanja pokazala da se prije prime zamrznuti ( kako je on to opisao oni koji malo od stoje 😂) nego svježi. Tako da držim ti fige da je to istina i da već prvo vraćanje bude dobitno! 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Zanoula
    11. Listopad 2020. 18:00

*.Women_name.*

Zanoula

Bozma

Meni je moj doktor rekao da su istraživanja pokazala da se prije prime zamrznuti ( kako je on to opisao oni koji malo od stoje 😂) nego svježi. Tako da držim ti fige da je to istina i da već prvo vraćanje bude dobitno!

Hvala ti Women name, I ja tebi želim isto ❤️❤️

👰38god🤵42god (5g pokušavanja)
    JA: PCOS, hipotireoza pod kontrolom MM: oligoasthenoteratozoospermia
    1. postupak u IVF centru u Ateni, Gonal 150, Cetrotide, Ovitrelle. Oplođeno 26 js, 5. dan 3 blastociste koje su smrznut zbog srednje hiperstimulacije jajnika. FET-U u 12. mj.

• *.Women_name.*
    11. Listopad 2020. 18:05

Zanoula

*.Women_name.*

Zanoula

Bozma

Hvala ti Women name, I ja tebi želim isto ❤️❤️

Hvalaa ❤️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Nina92
    11. Listopad 2020. 18:09

darliv

Nina isto mi je bilo kao tebi, bolovi, ogroman stomak i bolno mokrenje, ali nakon tjedan dana su bolovi stali, a stomak se smanjio kad je stigla menga…samo mirovanje i puno tekucine… Ali strah razumijem, procitas od ostalih da je to normalno, ali me znas do koje mjere je normalno..

Ma joj sam bila upozorila doktora na to pa nisam ocekivala bas ovako

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Nina92
    11. Listopad 2020. 18:11

Zanoula

Nina92

Cure u petak sam imala aspiraciju, jos uvijek imam jake bolove i napuhana sam ko balon kaj mislite?? Mirujem, pijem iso sport, ako odem u bolnicu opet ce mi rec da mirujem onda mi je bolje doma jel ima koja takva iskustva?

Pozdrav Nina92, znam da nije utjeha, u istoj smo situaciji. Ja sam isto u petak bila na aspiraciji I jučer i danas sam koma. Napuhana doslovce ko balon, a stomaka tvrd ko kamen poteškoće kod mokrenje i obavljanja velike nužde, povremene mučnine. Meni su rekli da ću imati sve te simptome jer imam PCOS I aspirirano mi je puno jajnih stanica.
    Skrenuli su mi veliku pažnju na prehranu, nemasnom meso, bjelanci od jaja zbog puno proteina, ne žutanjak. Malo integralnom kruha, riba, nikako ne mahunarke. I uz sve to piti 10-12 čaša vode. Hodam kao da imam grbu na leđima 😅, sve u svemu jedno iskustvo koje, moram priznati, nisam očekivala, i u ovom trenutku nisam sigurna dal bih ga mogla ponoviti, ukoliko će biti potrebno, no to je za neku drugu temu. Nadam se, kako će dani prolaziti, bit će bolje. I samo da kažem da mi jer zbog hipera odgođen transfer za mjesec, možda 2,vidjet ću kako ću se osjećati. Držim nam palčeve. 👍We can do it!

Mislim da mi je ovo zadnji put kaj idem, ovo je uzas

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Listopad 2020. 18:22

Zanoula, ovo su baš ogromne brojke. Nije ni čudo da je došlo do hipera. Inače, i meni je više stručnjaka reklo (i Lučinger) da je često uspješnost bolja sa smrzlićima, jer nekad, u pokušaju da dobiju što više i bolje jajne stanice, pretjeraju sa hormonima, pa je bolje pustiti tijelo da se "očisti" i onda pokušati sa smrzlićima u prirodnijem okruženju.

DAVANA, držim fige da sutra beta bude lijepa. A ako ne, kao što si rekla, idemo dalje. Cure su već rekle nešto što mi se sviđa - svaki put kad nam ne uspije, statistički smo bliže onom uspješnom pokušaju!

Nina92, jesi probala sa spazmexom koji je netko preporučio?

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.