Cure u petak sam imala aspiraciju, jos uvijek imam jake bolove i napuhana sam ko balon kaj mislite?? Mirujem, pijem iso sport, ako odem u bolnicu opet ce mi rec da mirujem onda mi je bolje doma jel ima koja takva iskustva?
Pozdrav Nina92, znam da nije utjeha, u istoj smo situaciji. Ja sam isto u petak bila na aspiraciji I jučer i danas sam koma. Napuhana doslovce ko balon, a stomaka tvrd ko kamen poteškoće kod mokrenje i obavljanja velike nužde, povremene mučnine. Meni su rekli da ću imati sve te simptome jer imam PCOS I aspirirano mi je puno jajnih stanica.
Skrenuli su mi veliku pažnju na prehranu, nemasnom meso, bjelanci od jaja zbog puno proteina, ne žutanjak. Malo integralnom kruha, riba, nikako ne mahunarke. I uz sve to piti 10-12 čaša vode. Hodam kao da imam grbu na leđima 😅, sve u svemu jedno iskustvo koje, moram priznati, nisam očekivala, i u ovom trenutku nisam sigurna dal bih ga mogla ponoviti, ukoliko će biti potrebno, no to je za neku drugu temu. Nadam se, kako će dani prolaziti, bit će bolje. I samo da kažem da mi jer zbog hipera odgođen transfer za mjesec, možda 2,vidjet ću kako ću se osjećati. Držim nam palčeve. 👍We can do it!
Zanoula jel mozes napisat koju terapiju si primala 😔 zao mi je cuti da je ovako ali bolje i odgoda kad je tijelo spremnije za sve
Bila sam od 2dc na Gonalu 150iu pa do 9dc.
Od 5dc sam krenula sa Cetrotide do 11dc kad sam imala i Ovitrelle 1. Imala sam 40 aspiriranih folikula, od kojih je 26 zrelo, ostale info još čekamo.
Ufff nisam ni znala da moze bit toliko 😗 izdrzi sad nek se tijelo odmori pa omda u dobitni 🤞🤞🤞👶
Zanoula, ovo su baš ogromne brojke. Nije ni čudo da je došlo do hipera. Inače, i meni je više stručnjaka reklo (i Lučinger) da je često uspješnost bolja sa smrzlićima, jer nekad, u pokušaju da dobiju što više i bolje jajne stanice, pretjeraju sa hormonima, pa je bolje pustiti tijelo da se "očisti" i onda pokušati sa smrzlićima u prirodnijem okruženju.
DAVANA, držim fige da sutra beta bude lijepa. A ako ne, kao što si rekla, idemo dalje. Cure su već rekle nešto što mi se sviđa - svaki put kad nam ne uspije, statistički smo bliže onom uspješnom pokušaju!
Nina92, jesi probala sa spazmexom koji je netko preporučio?
Inace... Meni je Lucinger rekao da mu je ove godine svaki fet bio do bitan, bas svaki je zavrsio trudnocom🌺
Zanoula, ovo su baš ogromne brojke. Nije ni čudo da je došlo do hipera. Inače, i meni je više stručnjaka reklo (i Lučinger) da je često uspješnost bolja sa smrzlićima, jer nekad, u pokušaju da dobiju što više i bolje jajne stanice, pretjeraju sa hormonima, pa je bolje pustiti tijelo da se "očisti" i onda pokušati sa smrzlićima u prirodnijem okruženju.
DAVANA, držim fige da sutra beta bude lijepa. A ako ne, kao što si rekla, idemo dalje. Cure su već rekle nešto što mi se sviđa - svaki put kad nam ne uspije, statistički smo bliže onom uspješnom pokušaju!
Inace… Meni je Lucinger rekao da mu je ove godine svaki fet bio do bitan, bas svaki je zavrsio trudnocom🌺
Mislim to mi je rekao tamo u 7 mjesecu dok je i meni odgodio transfer zbog hipera, valjda se od tad nije pokvarila statistika🙊😂
Nisam, nemam ga doma a nedjelja je, vidjet cu sutra
2016 laparaskopija endometrioza
2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
2020. Poliklinika Ivf 🤞
10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
11. mjesec-histeroskopija
29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
22.11.2021. rođena curica 👧
Nisam, nemam ga doma a nedjelja je, vidjet cu sutra
Nina- mene spasmex spasio i nakon hsg-a i nakon druge punkcije, ide na recept, ne znam jel se može kupiti na slobodno i rješava jako brzo baš takve bolove - grčeve..
Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
MM 86. - sve ok,
VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)
Drage moje. Ja sam danas neo dan setala po Pragu sa muzem, pokusavala malo da se opustim. Sve vas citam i sve pratim, ali sam odlucila da ne pisem evo tek do sada.
Lucija na tebe sam bas mnogo mislila i samo mogu da potpisem ono sto su ostale devojke rekle - polako i bice to sve okej. Utorak deluje daleko, ali veruj mi, vreme leti. To tada odmaraj, nema potrebe nikuda da se zuri. Drzim fige jako
Tanja79 jesam li dobro razumela da je i tebi aspiracija sutra? Isto smo godiste, pa mi je nekako lakse da imam saborkinju, mada je tvoja startnah pozicija u pogledu AMH i ciklusa bolja. Kada si narucena? Srecno sutra!!
MTB vidim da si krenula. Srecno bockanje Ti si pravi motor ovde - totalna pozitiva. Hvala ti mnogo na tome.
Imam jedno pitanje za vas ostale devojke. Ovo je meni sesti ciklus. Prethodnih 5 sam uvek aspiraciju radila uz totalnu anesteziju, ali ruku na srce bilo je i vise stanica. Kako sada imam samo taj jedan folikul (mozda dva), trazila sam da ovoga puta bude samo plitki anestetik putem gasa koji ide preko maske. Iskreno, ta anestezija kod njih kosta novaca, a ne zelim da im dam ni centa vise od onoga sto je apsolutno neophodno. Da li je neka od vas imala iskustva sa tim tipom anestezije (kazu da on omami, ali ne dovodi do potpunog gubitka svesti)? I koliko se zapravo oseti/boli punkcija u tom slucaju?
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
Zanoula, jel ti onda takva proteinska prehrana pomogla kod hipera? I jesi li bila doma ili u bolnici? Ili si to dogovorila sa svojim MPO doktorom.
Zanoula 40 folikula😱, 26 stanica. Ajme, mene zulja 5-6 komada, pa ne mogu niti zamislit kako je sa 40. Nema veze sta odgadjaju, samo ti budi dobro, ionako je uspjesnost u FET-u bolja
Ne znam kako da to opišem Bozma 🤔
A mene baš to plaši, da sad kad će ih smrznut da postotak uspješnosti da se prime kasnije pada. Sorry cure na izražavanju, potpuno mi je sve to novo i moram priznati da ne baratam baš Sa MPO vokabularom. 🤭
Moja prijateljica je isla sa smrznutim i uspio je a sa svježim ne.A u mene svjezi bili dobitni tako sta se tice toga netribate se brinite .Zelim vam sreću i sto prije plus
Drage moje. Ja sam danas neo dan setala po Pragu sa muzem, pokusavala malo da se opustim. Sve vas citam i sve pratim, ali sam odlucila da ne pisem evo tek do sada.
Lucijana tebe sam bas mnogo mislila i samo mogu da potpisem ono sto su ostale devojke rekle - polako i bice to sve okej. Utorak deluje daleko, ali veruj mi, vreme leti. To tada odmaraj, nema potrebe nikuda da se zuri. Drzim fige jako
Tanja79 jesam li dobro razumela da je i tebi aspiracija sutra? Isto smo godiste, pa mi je nekako lakse da imam saborkinju, mada je tvoja startnah pozicija u pogledu AMH i ciklusa bolja. Kada si narucena? Srecno sutra!!
MTB vidim da si krenula. Srecno bockanjeTi si pravi motor ovde - totalna pozitiva. Hvala ti mnogo na tome.
Imam jedno pitanje za vas ostale devojke. Ovo je meni sesti ciklus. Prethodnih 5 sam uvek aspiraciju radila uz totalnu anesteziju, ali ruku na srce bilo je i vise stanica. Kako sada imam samo taj jedan folikul (mozda dva), trazila sam da ovoga puta bude samo plitki anestetik putem gasa koji ide preko maske. Iskreno, ta anestezija kod njih kosta novaca, a ne zelim da im dam ni centa vise od onoga sto je apsolutno neophodno. Da li je neka od vas imala iskustva sa tim tipom anestezije (kazu da on omami, ali ne dovodi do potpunog gubitka svesti)? I koliko se zapravo oseti/boli punkcija u tom slucaju?
Hvala ti💓💓💓
Nemam iskustva s tom vrstom anestezije, punktirana sam puno puta puno stanica samo sa nekom lokalnom anestezijom rekla bih svetom vodicom 🙊🙄.. Sad u zadnjoj punkciji sam trazila lokalnu dakle dobila sam dolje prvo injekciju protiv bolova a onda je krenulo cupanje 12 stanica a folikula mislim 16 da je bilo...
Lucijana tebe sam bas mnogo mislila i samo mogu da potpisem ono sto su ostale devojke rekle - polako i bice to sve okej. Utorak deluje daleko, ali veruj mi, vreme leti. To tada odmaraj, nema potrebe nikuda da se zuri. Drzim fige jako
MTB vidim da si krenula. Srecno bockanjeTi si pravi motor ovde - totalna pozitiva. Hvala ti mnogo na tome.
Ja sam dobila samo intravenozno koktel lijekova i ni osjetila nista nisam! A imala sam ih dosta... Isto me je samo omamilo... Dakle, nije bila anestezija a nista nije boljelo! Tako da se nemoj brinut vec sad, prezivi se sve ❤
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji