Nikita nikad se nisam oglasila po pitanju tvoje bolesti ali redovito te citam i pratim nego jednostavno ne znam sta sa ti recem osim da svaka cast bas si prosla kalvariju i iskreno se nadam da dolaze ljepsi dani i za tebe ❤️
Sto se casne tice znam puno ljudi kojima je pomogla,ne samo po pitanju neplodnosti nego drugih stvari i ako ti nesto treba iz njene ljekarne ja sam u Splitu i nije mi tako tesko otic do nje samo javi pa ti mogu poslati…Deoria isto vrijedi i za tebe….
Hvala draga 😘
Sad ste me bas zamislile s tim vracanjima 1 ili 2.
Ja cu vidjeti sto kazu pa cemo tada odluciti. Sad me brinu druge brige, ipak je prvi put pa ni ne znam sto me sve tocno ceka. A trenutno se najvise bojim OHSS-a 😔
E i zaboravila sam pitati. Dakle sad kad dobim mjesecnicu u 10 mj moram zvati i onda idem u kliniku. Postupak je predviđen u 11 mj.
A kad dobivam lijekove, tj. kad pocinjem s pikanjem?
Jel mi moze netko samo ukratko napisati redosljed.
I jel pozeljno nakon aspiracije uzeti bolovanje?
Imam tri poznanice koje imaju blizance iz potpomognute. Uredne trudnoce i zdrava djeca. Također u obitelji imam blizance i ja i muž i ne bojim se. Komplikacije se događaju i sa jednoplodnom trudnoćom. Smatram da ako sam zdrava u svemu ostalom da nema razloga bojati se blizanaca jer svaka trudnoća nosi rizik.
Imam tri poznanice koje imaju blizance iz potpomognute. Uredne trudnoce i zdrava djeca. Također u obitelji imam blizance i ja i muž i ne bojim se. Komplikacije se događaju i sa jednoplodnom trudnoćom. Smatram da ako sam zdrava u svemu ostalom da nema razloga bojati se blizanaca jer svaka trudnoća nosi rizik.
Naravno. Ovo je jako individualno i ovisi i o našim obiteljskim situacijama i genetici. Ja u mom konkretnom slučaju ne želim riskirati sa blizancima. Da imam drugačiju situaciju, ne bih se bojala. Znam puno lijepih priča sa blizancima i ne mislim da je imati blizance ikakva mana ili nešto loše
💔💔💔
E i zaboravila sam pitati. Dakle sad kad dobim mjesecnicu u 10 mj moram zvati i onda idem u kliniku. Postupak je predviđen u 11 mj.
A kad dobivam lijekove, tj. kad pocinjem s pikanjem?
Jel mi moze netko samo ukratko napisati redosljed.
I jel pozeljno nakon aspiracije uzeti bolovanje?
Idem prvi put pa ne znam točno odgovoriti na tvoja pitanja. Po mom saznanju, na 1. dan menstruacije ili tu negdje ideš na nulti UZV da vide možeš li u tom ciklusu u postupak. Ako da, onda se krećeš pikati - ovisno o tvojoj situaciji, ili dan poslije ili nekoliko dana poslije. Dok se pikaš, radiš redovno UZV - neki rade svaki drugi dan, ja ću npr vjerojatno morati svaki dan - gdje prate kako ti folikuli napreduju. Jednom kad dođu na pravu mjeru, ide štoperica. I 2 dana kasnije aspiracija.
Koliko ja znam, bolovanje nakon aspiracije nije potrebno, osim ako ne radiš neki rizičan i visoko stresan posao. Najčešće je dovoljno da taj dan kad je aspiracija uzmeš za sebe, i malo usporiš. A poslije toga normalno živiš život, samo nije preporučljivo da dižeš teške terete ili radiš hard core vježbe. Isto vrijedi i za transfer (koji je 2-6 dana nakon aspiracije, ovisi od osobe do osobe).
Ako sam nešto pogriješila, ispravite me vi koje ste iskusnije.
💔💔💔
Deoria- ne znam ovisi li koja je klinika, ali ide se 3.dc (ili 2.dc ako je treci dan ciklusa nedjelja) na uzv i vađenje krvi i taj dan se dobivaju lijekovi. 3.dc se počinje s pikanjem i onda je sljedeća kontrola 7.dc. Sve dalje ovisi o reakciji na lijekove, moguće je povećanje ili smanjenje doze i uvođenje još nekog lijeka. Uglavnom, kontrole su dalje najčešće svaki drugi dan do dana štoperice.
Za bolovanje - ne znam, ja sam sad uzela od nekoliko dana prije punkcije zbog svakodnevnih odlazaka na kontrole i covid-test i jos uvijek sam na bolovanju do bete. Nekad nakon punkcije ne boli nista, nekad bas boli...
Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
MM 86. - sve ok,
VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)
Hvala, znaci lijekove dobivam bas u tom ciklusu u kojem idem u postupk? Znaci s mjesecnicom koju dobijem u 11 mjesecu krecem i s lijekovima?
Hvala, znaci lijekove dobivam bas u tom ciklusu u kojem idem u postupk? Znaci s mjesecnicom koju dobijem u 11 mjesecu krecem i s lijekovima?
Tako je, lijekove dobiveš dok počinješ s postupkom
Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
MM 86. - sve ok,
VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)
Ja sam dobila ljelove ranije i cijeli protokol na kojem sve pise redosljedom.. Malo me cudi da ti nista nisu rekli ili dali? Gdje ides u postupak nisam pohvatala?
Ako želiš mogu ti staviti tu slike da pogledaš cijelu proceduru opisanu u bolnici u ST
Sortiraj odgovore
Najstariji