Mtbnije od pikica vec al kad si se umirila i opustila, sve emocije su lagano krenule van koje su se akumulirale neko vrijeme.. ja sam inace jako empaticna i emocionalna, al brate sad tri hcg injekcije u tjedan dana, pa samo placem li ga placem🙄 jucer je muz rekao da ce otici iz kuce😂 tako da, cekaj jos malo da vidis kakvo ce ridanje tek nastupiti😂
Bozma ja sad gledam, ovitrelle (5600Iu) na 8d sam imala blijedu crticu, onda sam primila Brevactid pa je opet sve tamno, mislim da ce min 10dana ta tvoja stoperica ostati u organizmu. Ja svaki dan piskim testice bas da pratim, ako imas kineza probaj pratiti iako je opterecenje😅😲
Sanjich ako jenpr jedan embrij losiji, a drugi dobar onda stavljaju oba u jednu slamku, ako imas neuspjelih postupaka iza sebe onda vecinom stavljaju po dva jer je veca sansa da se primi. Meni su vracali i jedan i dva embrija, a kad sam ostala T vracene su mi dvije odlicne blastice, jedna se primila al nije dobro zavrsilo. A s dr strane kad vracaju dva embrija, jedan moze omesti impl. onog drugog tako da ima tu i pluseva i minusa. Ja vracam po dva🙈 Kad sam prvi put vracala dva pitala sam biologa a sta ako mi se obje blastice podijele, rekao je da je moguce i da se ona podijeljena opet podijeli😳 da je to rizik mpo, al da se to rijetko dogadja.. ako ti embriji budu odlicni onda ce ti vratiti jedan, zato sto ti je prvi put, valjda..🤷♀️
Ja bi se prepustila njima osim ako se stvarno bojis,onda trazi vracanje jednog..
lucija mpo dr imaju puno bolje aparate od obicnih ginica, a postoji mogucnost s obzirom da jos smedjaris, da je drugi embrij poceo odustajati pa se zato njemu cini kao hematom.. iako nezz u jednom danu da je tolika razlika.. ja bi vjerovala svom mpo dr, uz sto vise odmaranja. Cekamo s tobom utorak😘
Meni su uvijek kao vracali tak krasne blastice, po 2..kad sam zatrudnila isto mi vratili 2 odlicne, 1 se uhvatila.. U 2 trudnoci 1 blasticu mi vratili jer samo jedna i ostala.. Sad su mi vratili jednu super i jednu ne tako super zato su i je i zamrznuli s tom ne tako super tj kao samo je bila malo sporija tako mi je Lana rekla... I obje se primile.. Tako da mislim da i tu stvarno nema pravila... A da, se podijeli.. Pa to je isto kao i kod prirodnog zaceca rizik da li ces imati jednojajcane blizance.. Tako su meni eto objasnili.. U mpo trudnicama su vecinom dvojajcani blizanci, jaaako rijetko jednojajcani...
Mtbnije od pikica vec al kad si se umirila i opustila, sve emocije su lagano krenule van koje su se akumulirale neko vrijeme.. ja sam inace jako empaticna i emocionalna, al brate sad tri hcg injekcije u tjedan dana, pa samo placem li ga placem🙄 jucer je muz rekao da ce otici iz kuce😂 tako da, cekaj jos malo da vidis kakvo ce ridanje tek nastupiti😂
Bozma ja sad gledam, ovitrelle (5600Iu) na 8d sam imala blijedu crticu, onda sam primila Brevactid pa je opet sve tamno, mislim da ce min 10dana ta tvoja stoperica ostati u organizmu. Ja svaki dan piskim testice bas da pratim, ako imas kineza probaj pratiti iako je opterecenje😅😲
Sanjich ako jenpr jedan embrij losiji, a drugi dobar onda stavljaju oba u jednu slamku, ako imas neuspjelih postupaka iza sebe onda vecinom stavljaju po dva jer je veca sansa da se primi. Meni su vracali i jedan i dva embrija, a kad sam ostala T vracene su mi dvije odlicne blastice, jedna se primila al nije dobro zavrsilo. A s dr strane kad vracaju dva embrija, jedan moze omesti impl. onog drugog tako da ima tu i pluseva i minusa. Ja vracam po dva🙈 Kad sam prvi put vracala dva pitala sam biologa a sta ako mi se obje blastice podijele, rekao je da je moguce i da se ona podijeljena opet podijeli😳 da je to rizik mpo, al da se to rijetko dogadja.. ako ti embriji budu odlicni onda ce ti vratiti jedan, zato sto ti je prvi put, valjda..🤷♀️
Ja bi se prepustila njima osim ako se stvarno bojis,onda trazi vracanje jednog..
lucija mpo dr imaju puno bolje aparate od obicnih ginica, a postoji mogucnost s obzirom da jos smedjaris, da je drugi embrij poceo odustajati pa se zato njemu cini kao hematom.. iako nezz u jednom danu da je tolika razlika.. ja bi vjerovala svom mpo dr, uz sto vise odmaranja. Cekamo s tobom utorak😘
Inace meni su i 1 put s 31 odmah vratili 2..ja,sam tako htjela..
Inace meni su i 1 put s 31 odmah vratili 2..ja,sam tako htjela..
Mislim prvi put kad sam uopce imala 2 embrija za vratiti jer ispocetka sam isla na one prirodne i nisam ni imala 2 za vratiti...
Sanjich ja sam prosli put vratila 2, i u fetu sam imala samo 1. Sad sam odlucila, vracam 1, zamrzavam po 1 u slamku ako ih uopce bude. Moja ginekologica ima jednojajcane blizance iz ivf-a. Rijetko, ali ipak se dogodi kod nekog.
Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
05/19 fet, beta 0 polik.Cito
**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
23.01.21. AIH
Nasa Viola je nedavno vratila jednu blasticu i podijelila se. . Nadam se da nas skicas povremeno, javi se kako ste😍😘
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Naravno svatko tko se boji blizanacke trudnoće ne bi trebao vracati 2,no eto da u 1 embrij se moze podijeliti no opet kazem kao i kod prirodnog zaceca kad nastanku jednojajčani blizanci.. Meni osobno je najbitnije da, svatko sam bira koliko zeku vratiti a ne da zenu vracaju 2 a ni ne pitaju ju zeli li oba to, to mi je bas grozno.... Jer to rade jedino i isključivo zbog ustede jer to sve kosta i nosačii u kojima su embriji i prostor, sve ostalo je laz...
Naravno svatko tko se boji blizanacke trudnoće ne bi trebao vracati 2,no eto da u 1 embrij se moze podijeliti no opet kazem kao i kod prirodnog zaceca kad nastanku jednojajčani blizanci.. Meni osobno je najbitnije da, svatko sam bira koliko zeku vratiti a ne da zenu vracaju 2 a ni ne pitaju ju zeli li oba to, to mi je bas grozno…. Jer to rade jedino i isključivo zbog ustede jer to sve kosta i nosačii u kojima su embriji i prostor, sve ostalo je laz…
Jer naravno uvijek postoji rizik da, se par vise nikad ne vrati po ostale embrije a po zakonu se ne smiju unistavati niti do igrati.. Dakle primjer na vv postoje zametci stari i po 10 godina i nitko se ne javlja na ostavljen broj bracnog partnera i to je sve njima trosak.. Razumijem i to no opet glupa rupa u zakonu....
Naravno svatko tko se boji blizanacke trudnoće ne bi trebao vracati 2,no eto da u 1 embrij se moze podijeliti no opet kazem kao i kod prirodnog zaceca kad nastanku jednojajčani blizanci.. Meni osobno je najbitnije da, svatko sam bira koliko zeku vratiti a ne da zenu vracaju 2 a ni ne pitaju ju zeli li oba to, to mi je bas grozno…. Jer to rade jedino i isključivo zbog ustede jer to sve kosta i nosačii u kojima su embriji i prostor, sve ostalo je laz…
Jer naravno uvijek postoji rizik da, se par vise nikad ne vrati po ostale embrije a po zakonu se ne smiju unistavati niti do igrati.. Dakle primjer na vv postoje zametci stari i po 10 godina i nitko se ne javlja na ostavljen broj bracnog partnera i to je sve njima trosak.. Razumijem i to no opet glupa rupa u zakonu….
*donirati (tj kao smiju ali ne postoji banka niti sperme niti stanica niti embrija u Hrvatskoj =rupa u zakonu)
Lucija pričekaj ti samo UZV kod L., netko je napisao od cura, a ja bi se s time složila, da soc. ginekolozi nemaju toliko iskustva s MPO trudnicama, tj. ranim trudnoćama... Lijepo strogo miruj za svaki slučaj i to ti je to🙂
Sanjich, ako se bojiš blizanačke trudnoće, radi cijelog tvog osjećaja koji bi ti bio nakon transfera, najbolje ti je vratiti jednu. Međutim, nije to laka odluka jer stvarno sve ovisi o tome koliko i kakvih blastica ćete dobiti... Na samom kraju postupka će ti se sve rasvijetliti.
Na mene su te injekcije djelovale jako dobro, bila sam puno smirenija i nježnija nego inače. Osjećala sam se kao da sam u nekom zaštićenom balonu, i na jako važnom zadatku pa se nisam predavala nikavim krajnostima.
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Nema nis gore nego kad napisem ogromnu poruku i krivo nes stisnem na mobu i sve nestane 😆
Onda ukratko sad, bas sam htjela cut vasa misljenja i iskustva i ja cu vjerovatno vracat jednu jer je prvi put..
Nadam se uspjehu al sam itekako spremna na neuspjeh bas zato jer je prvi put 😊 pa sta bude 👶🤞
Sortiraj odgovore
Najstariji