Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    11. Listopad 2020. 23:07

Angribird, tako i moj....kaze nema veze, opet cemo. Ali ja stvarno ne mogu vise niti vidim smisla vise. Napravila sam sve sto sam mogla i stanice su i dalje ocajne. Od 06/2019 sam napucala 6 stimuliranih i 3 prirodnjaka. Skoro pa 41.godina, tako da nemam ni kad vise. Ja se stvarno nemam sta vise zavaravat. Ali ti sigurno imas kvalitetne stanice cim su dosle do FET-a, a kvalitetna stanica moze izvuc los spermij. 

11. Listopad 2020. 23:17

Bozma

Angribird, tako i moj….kaze nema veze, opet cemo. Ali ja stvarno ne mogu vise niti vidim smisla vise. Napravila sam sve sto sam mogla i stanice su i dalje ocajne. Od 06/2019 sam napucala 6 stimuliranih i 3 prirodnjaka. Skoro pa 41.godina, tako da nemam ni kad vise. Ja se stvarno nemam sta vise zavaravat. Ali ti sigurno imas kvalitetne stanice cim su dosle do FET-a, a kvalitetna stanica moze izvuc los spermij.

I nisam baš mlada 36g a jajnici kao da sam u 40ima. Slazem se tu sa nekim tko je napisao da ne odustaje sve dok se ima sta izvlačiti iz jajnika. I tako bi trebali svi, pa i ti😁. Samo sto sam ja takav lik koji inace misli crno i još u zadnjh godinu dana mi se sve nešto naopako događa i cesto pomislim kako nemam snage vise

Nina985
    11. Listopad 2020. 23:19

Amaranta

Postupak nam je propao zbog lošeg papa testa, biopsijom potvrđen cin1. Sad mi predstoji čekanje od 4 mj. do novo papa testa i eventualno ponovo biopsija pa vidjeti gdje smo i što dalje… A taman sam pilulama dovela endometriozu pod kontrolu, sredila tsh i donekle popravili spermiogram🤦‍♀️.
    Eto, čitam vas iz prikrajka i veselim se vašim plusićima, betama i bebicama ❤️❤️❤️

Bok Amaranta,
    Za CIN I ti preporucujem mjesavinu caja i ulje koje radi dr. Ksenija Krajina Pokupec. Ja sam prije 7 godina imala CIN 3, nakon biopsije sam pila njene cajeve i vec mi je prva papa bila uredna. Prije 2 god sam opet imala CIN, uzimala sam njenu mjesavinu cajeva i takodjer nakon 4 mjeseca nestala je upala.
    S obzirom da je kod tebe u pitanju CIN 1 vjerujem da bi ti caj i ulje brzo pomogli. Ja imam hashimoto i hipotireozu i pijem euthyrox, a i sumnju na endometriozu. Dok sam pila taj caj bolovi tijekom menge su bili manji.

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

11. Listopad 2020. 23:28

Bozma

Angribird, tako i moj….kaze nema veze, opet cemo. Ali ja stvarno ne mogu vise niti vidim smisla vise. Napravila sam sve sto sam mogla i stanice su i dalje ocajne. Od 06/2019 sam napucala 6 stimuliranih i 3 prirodnjaka. Skoro pa 41.godina, tako da nemam ni kad vise. Ja se stvarno nemam sta vise zavaravat. Ali ti sigurno imas kvalitetne stanice cim su dosle do FET-a, a kvalitetna stanica moze izvuc los spermij.

A i Šuputica ima 41g i eno trudna. Tko kaže da nije mpo, prije da je nego da nije😅

12. Listopad 2020. 07:59

Bozma sta kenjkaš ti da se nemaš šta više zavaravat.. ajde pozitiva, skupi snage ima još toga u tebi sigurna sam.. I nema odustajanja i bolje je što naši MM ne pričaju s nama ...samo bi nam dalo oduška..jer što više pričaš zabrinuto toneš u taj osjećaj... A svako od nas potone kad tad..bitno je da digneš glavu i sama znaš da je dovoljna jedna i da su čuda moguća i događaju se -..vidili smo svi na forumu milion čuda, sad samo čekamo tvoje <3

AuroraB
    12. Listopad 2020. 08:05

Bilo bi dobri da je Šuputica mpo trudnica, pa da malo razbije u javnosti predrasude i iluzije da se u potpomognutoj stvaraju mali alieni u epruvetama. 😎 Mada, teško s ovak primitivnim narodom kak smo mi. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

12. Listopad 2020. 08:10

AuroraB

Bilo bi dobri da je Šuputica mpo trudnica, pa da malo razbije u javnosti predrasude i iluzije da se u potpomognutoj stvaraju mali alieni u epruvetama. 😎 Mada, teško s ovak primitivnim narodom kak smo mi.

Možeš mislit kako je meni kad mi je mama rekla da me ne podržava da se tako većinom rađaju bolesna djeca... 

• Zanoula
    12. Listopad 2020. 08:21

Deoria

Zanoula, jel ti onda takva proteinska prehrana pomogla kod hipera? I jesi li bila doma ili u bolnici? Ili si to dogovorila sa svojim MPO doktorom.

Deoria, prije bih rekla da nije odmogla ova prehrana, simptomi ne nestanu, svaki put poslije jela mislim da ću se rasprsnut, a pojedem malo. Mislim da bih sa normalnom prehranom situacija bila zaista puno gora. U petak sam imala aspiraciju, a u subotu i jučer radni vikend. Sad sam si uzela 2 dana bolovanja da se odmorim. Moj Dr rekao da se javim u slučaju povraćanja, tamne mokraće i ukoliko ću imati poteškoća kod disanja. 

👰38god🤵42god (5g pokušavanja)
    JA: PCOS, hipotireoza pod kontrolom MM: oligoasthenoteratozoospermia
    1. postupak u IVF centru u Ateni, Gonal 150, Cetrotide, Ovitrelle. Oplođeno 26 js, 5. dan 3 blastociste koje su smrznut zbog srednje hiperstimulacije jajnika. FET-U u 12. mj.

12. Listopad 2020. 08:50

Nikitta

angribird to sam i ja rekla, ali onda sam se sjetila da je ostala trudna praktički u lockdownu, klinike nisu radile mpo niti se išlo preko granice. Meni je frendica prirodno ostala trudna s 42, a druga poznanica s 45. To su žene bez zdravstvenih tegoba😅

Imam prijateljicu koja im 45 i ne odustaje, ali prirodno. O IVF ni ne razmislja jer bit ce, i toliko je pozitivna i stalno ima neke primjere o nekim zenama koje su rodile blizance u 50-toj, pa 48-moj....pa me uvjerava da je to prirodna trudnoca. Pocelo me to tako nervirat...kao prvo, te zene imaju djecu od prije, vec su radjale i nisu zelile trudnocu niti su razmisljale o tome, da jesu ne bi im se nikad desilo, a drugo, te price su mi u rangu prica: znas cula sam price da je neki tamo u drugom dijelu Hrvatske dobio miljone na lotu. Vjerujem ja da se moze zatrudnit u 50-toj kao sto vjerujem da tu i tamo netko dobije jack pot, samo sam svjesna toga kako su male sanse da se to bas meni desi.

Nirvana2024
    12. Listopad 2020. 09:06

Nakon obavljenog uzv, rez su sljedeci:
    Desno 9, 8, 8, 6 mm
    Lijevo 11, 10, 8 mm
    Endometrij 6.9 mm

S obzirom da mi je ovo prvi uzv i prvi postupak, ne znam sto to znaci.
    Samo da nije ko u Černobilu, not great, not terrible 🤣

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.