Ponavljam post ako neka ima iskustva.
Lucija, vjerujem da je sve ok, i da će se u uto sve lijepo vidjeti. Tko zna je li ovaj drugi dr to sve dobro vidio.
Cure,
Evo i mene natrag. Nisam bila 2 tjedna i hrpa poruka. Na brzinu prelistala. Čestitam svim curkama na pozitivnim testovima, betama., ultrazvucima… :)
Pitanje za FET? Prirodni. Koje su šanse da se primi embrij u prirodnom?
Ako npr. folikul pukne u ponedjeljak, onda je transfer trodnevnih u četvrtak ili se broji i taj ponedjeljak pa je transfer u srijedu?
Kako znaju kad je folikul puknuo ako je pauza između uzv dan i pol, a on pukne u međuvremenu?
Je li koja dobila Duphastone tbl? One mijenjaju Utrogestan vaginalno ili se koristi oboje? Je li Duphaston dobar?
Mi bi na FET uskoro pa me zanima da si otprilike znam isllanirati neke stvari. Znam da se u dan ne može, ali barem tjedan. 😁
Za FET ti ne znam jer nisam imala, ali sta se tice Duphastona i Utrogestana, ja sam ih koristila. I jedan i drugi istovremeno. Utrogestan su mi rekli da se koristi vaginalno(neke cure ga i piju, meni je receno da ga koristim vaginalno). Duphaston sam pila 3×1, a Utrogestan 3×2. U 12 tt sam prestala sa utricima, a duphaston pijem i dalje 2×1. Mislim da duphaston sprjecava krvarenja..
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sada kada ovo sve čitam baš mi stres ići na prvi uzv.
Zadnju menstruaciju sam imala 28.8. Punkcija 14.9.a transfer morule je bio 18.9. Po zadnjem ciklusu sam kao 6+1,a na dan prvog uzv budem 6+6
Jučer sam baš negdje iskopala neki drugačiji kalkulator trudnoće po danu transfera p mi ispalo d sam 5tt
1.postupak vinogradska beta 0
2.postupak molarna trudnoća
3.postupak beta 0
4.postupak jednojajčane trojke
Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
Jednojajčane trojke 💙💙💙
lucija07, ja bih vjerovala Luciju, čovjek je ipak stručnjak. Doktori znaju biti netaktični i neprecizni u govoru jer njima si često samo broj. Utorak je brzo, onda ćeš sve znati. Do onda, pričaj sa svojim bebicama, a mi ovdje svi navijamo za tebe. Luci zna kroz što prolazimo, i on sigurno više puta sve provjerava. I sama kažeš da te je pregledao tako detaljno da je bilo smeđarenja. Znam o čemu pričaš, meni je pregledavao miom tako da me bolilo - ali se uvjerio da je OK i da neće smetati trudnoći. Nitko drugi nije bio tako detaljan kao on.
Amaranta, jesi li radila tipizaciju da vidiš je li HPV, i ako jest, koji? Informacija o CIN1 sama po sebi nije dovoljna?
Hvala na pitanju, bocnula sam se danas. Zanimljivo iskustvo.
💔💔💔
Pitanje za iskusnije - bocnula sam se danas u 19. Je li moguće da su hormoni već počeli djelovati na moje emocije? Gledala sam večeras Mamma Mia 2, i ridala sam kao kišna godina kroz cijeli film. Sad jedva gledam koliko su mi natečene oči. Nisam inače plakalica, čudila sam se sama sebi dok sam glasno tulila.
💔💔💔
Pitanje za iskusnije - bocnula sam se danas u 19. Je li moguće da su hormoni već počeli djelovati na moje emocije? Gledala sam večeras Mamma Mia 2, i ridala sam kao kišna godina kroz cijeli film. Sad jedva gledam koliko su mi natečene oči. Nisam inače plakalica, čudila sam se sama sebi dok sam glasno tulila.
čekaj onda štopericu . mene tek s njom pošteno sastavi da se poslije sramim svog ponašanja
Vozim na transfer i psujem sve odreda, pa mi se činilo preblago, pa se prebacim na svece, pa što bi ja sama za sebe psovala u autu, nazovem muža da njemu psujem. Dođem u bolnicu i okrene me na plač. Sestra, doktorica i embriologica gledaju na uzv kako embriji lijepo svijetle u maternici, ja bi pitala da i meni pokažu, ali ne mogu progovorit koliko plačem
čekaj onda štopericu. mene tek s njom pošteno sastavi da se poslije sramim svog ponašanja
Vozim na transfer i psujem sve odreda, pa mi se činilo preblago, pa se prebacim na svece, pa što bi ja sama za sebe psovala u autu, nazovem muža da njemu psujem. Dođem u bolnicu i okrene me na plač. Sestra, doktorica i embriologica gledaju na uzv kako embriji lijepo svijetle u maternici, ja bi pitala da i meni pokažu, ali ne mogu progovorit koliko plačem
Jao zivote sta me ceka onda kroz 15 dana.... Na poslu ce garant bit show ako ja budem kao ti.. A ja sam vec kao ti i bez tih pizdarija hahaha tako da uffff
Btw. Netko je napisao da se zanrzavanje placa da nije preko hzzo.. Koja je cijena?
Btw. Netko je napisao da se zanrzavanje placa da nije preko hzzo.. Koja je cijena?
Ne u bolnici, nego u privatnim klinikama koje rade preko HZZO. Ne brini, neče ti ga dole naplatit. A hormoni...mene nikad prije ovako nije sastavilo , valjda mi nikad prije nisu ni dali štopericu kako treba
čekaj onda štopericu. mene tek s njom pošteno sastavi da se poslije sramim svog ponašanja
Pozdrav cure
Ja u PMS-u sam slucaj za psihijatra, ali ovih dana bockanja, skroz sam u redu.
Danas tacno 7 dana bockanja , veceras bila štoperica (2 Ovitrela, ne znam zasto 2).
Mislim da mi se samo vise spava stomak natecen, grudi duplo vece. Ali do 3 boce nisam osetila ništa.
Danas sam jako uzbudjena i STRAH me je ponedeljka i aspiracije jer, koliko sam pročitala ovde, BOLIIIII
😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
👽 48
Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
Greece
# 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
Monural, Cetrotide, Ovitrelle
Beta = 0
# 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
# 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)
Miss,
Moj feritin je 6.jednom je bio 2.
Jučer primila intravenozno.
Tvoj je ok,iako bi mogao biti i veći. Normalno je do 150.
Ne znam sta piti vise do postupka. Uzimala sam duo sandal i tardyferon,uzasno tesko mi padaju na zeludac .kasnije sam samo neko zeljezo od casne iz posusja i floradix…nisam jos saml kendural c probala ..
Btw ako nekome treba duo sandal i tardyferon mogu poklonit…
Vidim da spominjes casnu Ljubicu iz Posusja. Jesi li bas bila kod nje na tretmanu?
Ja sam bila prije dvije godine točno, (navozili se 1000 km u 2 dana, cekali smo 4 sata na pregled) i bas sam dosla zbog neplodnosti, i tamo mi je casna namjestala zeludac, kao rekla je da mi je zeludac visoko i da je povukao maternicu prema gore i da zato ne mogu ostati trudna. Kupila sam kod nje hrpu napitaka, kapi, cajeva, vjezbala sam vjezbe 6 mjeseci, ali eto na zalost nista se nije dogodilo.
Pa me bas zanima jesi li i ti bila kod nje?
Inace mi je ona bas nekako super i citala je nase nalaze i bas neka pozitiva iz nje.
Bila sam potom i na kontroli mjesec dana kasnije i kao zeludac i maternica tamo gdje trebaju biti, ali vise ni sama ne znam sto bih mislila o tome.
Jesam,ona svakome namjesta zeludac kakav god problem ima...bila sam ja i jos 10 ljudi koje znam i svima je zeludac namjestala tako da ne vjerujem da je problem u tome...ne znam sta bi rekla o tome...ja cisto kod nje kupujem neke pripravke na biljnoj bazi jer mi sve svidaju i mislim da pomazu. Sta god sam kupil bilo je dobro...vise -manje je za nju..vise ne idem bas kod nje nego samo u njenu ljekarnu
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Sortiraj odgovore
Najstariji