Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    11. Listopad 2020. 09:12

Jutro 😊 ako vam se da napisite koliko vracate i zasto, 1 ili 2...   Ja sam bas u nedoumici, mlada sam, ne bih rekla da imam neke vece probleme vise je njegov spermio problem.. Sestra ni prirodno ima blizance ali dvojajcane.. I sve to me vise naginje vratiti samo jedan zametak... A onda a druge strane bas radi njegovog spermio i tih anomalija i slow swimmersa se mislim mozda bolje dva jer ako ne odaberu taj jedan najbolji ako vrate dva veca je sansa da ce potrefit jedan bolji sta ce izdrzat 😁 al kad pomislim da bi se moglo razdijelit u trojke dodje mi slabo od straha i rizicnosti opcenito... Ne jer je to troje djece jel...  Tako da ja stvarno ne znam sta cu, znam kolke su sanse da iz prve uspije tako da vise naginjem na dva nego jedan al eto za 5min cu opet vise naginjat jedan 😆

Zato me zanimaju vasa misljenna i iskustva 😘

darliv
    11. Listopad 2020. 09:17

Nadalice sjecam se koje je iscekivanje bilo na forumu kad se nakon poroda nisi uspjela javiti nekoliko dana 🤣 a vidi sad tvoje male piliće, slatki su vjerojatno koliko i zahtjevni 😝 uzivajte 🥰🥰

Sto se tice emocija pod hormonima, dok sam si davala pikice tada nisam imala nikakve nuspojave, ali nakon aspiracije, a nastavilo se i tijekom menge sam samo placljiva, i na tuzne, i na slatke stvari, sve me dovodi na rub plača 🤣 sad polako staje to stanje, ali zanimljivo do cega nas ti hormoni dovode 😁

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

darliv
    11. Listopad 2020. 09:20

Sanjich ja vracam dvije samo zato sto su smrznuti zajedno i ne zelim da jedan propadne, a inace bih uvijek prije vratila jedan. Ali to je sve individualno, toliko pitanja i straha nam visi nad glavom da mislim da se gotovo do zadnjeg trenutka premisljamo i vazemo. Sto god odlucila sretnooo 🥰

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

11. Listopad 2020. 09:26

Sanjich, to ces dogovorit sa embriologicom. Uzme ona u obzir i to koliko transfera imas iza sebe i godine i kvalitetu embrija, pa ko nisu bas najbolji kaze sta ona misli, ali odluka je opet na tebi.
    Ivanaxx pokusavam se sjetit koji dan nakon transfera ti je bio pozitivan test? Ovo sad kalkuliram koliko stoperici treba da izadje jer izgleda da njoj treba duze nego boosterima 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Listopad 2020. 09:30

Sanjich, ja vraćam jedan, i smrzliće (a bit će ih, mora!!) ću smrznuti po jedan na slamčici. Zašto? Iz osobnih razloga ne želim riskirati blizance, a vjerujem da je ista vjerojatnost ako vratim 2 odjednom ili 1 po 1 sa razmakom od 3 mjeseca - ako se ima za uhvatiti, uhvatit će se. Jedino što u prvom slučaju možda ostanu blizanci, a u drugome "gubim vrijeme". Sve ima svoje prednosti i svoje mane, svatko od nas mora odvagati gdje će baciti kocku. S obzirom na godine i još neke faktore, ja imam poprilični rizik za komplikacije i ranorazne anomalije, s ovom odlukom ih barem malo smanjujem.

💔💔💔

Lucyinthesky
    11. Listopad 2020. 09:31

Sanjich ja sam do sada imala samo jedan transfer i više od jednog nisam ni imala za vratiti. Neki dr se protive vraćanju više njih upravo radi svih rizika višeplodnih trudnoća,njihovog ishoda, rizika da se jedan od dva još podijeli po pola itd.
    Ja sam sklona vraćanju jednog jer sam ziheraš i bojim se upravo toga da se jedan od dva ne podijeli (znam da je jako rijetko).Ideja o blizancima mi je u teoriji ok i svjesna sam svojih godina, ali ne znam ni sama. Mislim da će mi to biti jako teška odluka (ako do toga dođemo).
    Btw,cure u Ivf poliklinici, znate li koliko košta zamrzavanje i da li se može za slučaj da ih je više zatražiti da ih zamrznu po jedan?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Listopad 2020. 09:34

Inače, ovo sa hormonima je baš zanimljiva stvar. Jedva čekam u kojem smjeru će mene gurnuti kad budem trudna (što će biti za nekoliko tjedana).  MM kaže da se on pripremio na sve, tako da će onda morati biti tiho. Htio je bebu, pristao je na ženu aždaju, nek trpi. 
    Malo me brine što i dalje imam sitnu temperaturu. Osjećam se dobro, samo sam malo umorna. Stvarno se nadam da je ovo radi menge, koja je čudnjikava radi pilula, a ne da je korona. 

💔💔💔

Ruska1986
    11. Listopad 2020. 09:51

Lucyinthesky

Sanjich ja sam do sada imala samo jedan transfer i više od jednog nisam ni imala za vratiti. Neki dr se protive vraćanju više njih upravo radi svih rizika višeplodnih trudnoća,njihovog ishoda, rizika da se jedan od dva još podijeli po pola itd.
    Ja sam sklona vraćanju jednog jer sam ziheraš i bojim se upravo toga da se jedan od dva ne podijeli (znam da je jako rijetko).Ideja o blizancima mi je u teoriji ok i svjesna sam svojih godina, ali ne znam ni sama. Mislim da će mi to biti jako teška odluka (ako do toga dođemo).
    Btw,cure u Ivf poliklinici, znate li koliko košta zamrzavanje i da li se može za slučaj da ih je više zatražiti da ih zamrznu po jedan?

Ja nisam imala sta za zamrznut pa nazalost ne znam.. Najbolje ih pitaj slij put kad ces ic!

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Meto
    11. Listopad 2020. 09:55

Mtb nije od pikica vec al kad si se umirila i opustila, sve emocije su lagano krenule van koje su se akumulirale neko vrijeme.. ja sam inace jako empaticna i emocionalna, al brate sad tri hcg injekcije u tjedan dana, pa samo placem li ga placem🙄 jucer je muz rekao da ce otici iz kuce😂 tako da, cekaj jos malo da vidis kakvo ce ridanje tek nastupiti😂
    Bozma ja sad gledam, ovitrelle (5600Iu) na 8d sam imala blijedu crticu, onda sam primila Brevactid pa je opet sve tamno, mislim da ce min 10dana ta tvoja stoperica ostati u organizmu. Ja svaki dan piskim testice bas da pratim, ako imas kineza probaj pratiti iako je opterecenje😅😲
    Sanjich ako je npr jedan embrij losiji, a drugi dobar onda stavljaju oba u jednu slamku, ako imas neuspjelih postupaka iza sebe onda vecinom stavljaju po dva jer je veca sansa da se primi. Meni su vracali i jedan i dva embrija, a kad sam ostala T vracene su mi dvije odlicne blastice, jedna se primila al nije dobro zavrsilo. A s dr strane kad vracaju dva embrija, jedan moze omesti impl. onog drugog tako da ima tu i pluseva i minusa. Ja vracam po dva🙈 Kad sam prvi put vracala dva pitala sam biologa a sta ako mi se obje blastice podijele, rekao je da je moguce i da se ona podijeljena opet podijeli😳 da je to rizik mpo, al da se to rijetko dogadja.. ako ti embriji budu odlicni onda ce ti vratiti jedan, zato sto ti je prvi put, valjda..🤷‍♀️
    Ja bi se prepustila njima osim ako se stvarno bojis,onda trazi vracanje jednog.. 
    lucija mpo dr imaju puno bolje aparate od obicnih ginica, a postoji mogucnost s obzirom da jos smedjaris, da je drugi embrij poceo odustajati pa se zato njemu cini kao hematom.. iako nezz u jednom danu da je tolika razlika.. ja bi vjerovala svom mpo dr, uz sto vise odmaranja. Cekamo s tobom utorak😘

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    11. Listopad 2020. 10:12

Meto, ima smisla. Koliko god se ja dobro držim, vjerojatno sam bila podsvjesno napeta oko tog pikanja, pa je zato kasnije samo krenulo. Kažeš, pravi tulum tek slijedi. I to je dobro, izaći će sve što sam akumulirala godinama, a čega možda nisam ni svjesna. Neka se tijelo očisti i opusti za bebu. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.