Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    10. Listopad 2020. 13:20

*. Women_name. * wow, ovsj test je za uokvirit, čestitam od srca 🤩
    Nadalica tvoju priču sam prije pratila na forumu i toliko mi je bilo drago kad ste uspjeli, a bebe su preslatke ❤️
    MTB vidjet ćeš, pikanje postaje peace of cake za koji dan 💪

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Listopad 2020. 13:35

Lucyinthesky

*. Women_name. * wow, ovsj test je za uokvirit, čestitam od srca 🤩
    Nadalica tvoju priču sam prije pratila na forumu i toliko mi je bilo drago kad ste uspjeli, a bebe su preslatke ❤️
    MTB vidjet ćeš, pikanje postaje peace of cake za koji dan 💪

Lucyinthesky, hvala. Vjerujem da ću biti stara iskusnjara nakon par dana 

💔💔💔

10. Listopad 2020. 13:36

Tara0205

Cure, dal ima koja problem sa zatvorom zbog utrogestana i duphastona i kako to rijesavate? Ja sam vec luda. Danas sam pokušala malo i tiskat (oprostite na izrazu) ali me strah da s tim onemogućujem implantaciju ili nesto…

Ja pijem magnezij. Ne one sumece ni one ukusne praskice nego bas uzela na iHerb tablete i ovaj put nema zatvora

10. Listopad 2020. 13:38

Ajme jel i vi osjecate bas veliku pozitivu, nadam se da cemo sto prije nestat sve s ove teme.. A pozitivni niz je krenuooooo

• T_Ivy
    10. Listopad 2020. 13:48

Drage moje, ako do sada nije bilo jasno, samo ću ponoviti. Bežite od Pronatala u Češkoj, ako ijednoj padne na pamet. Toliku količinu površnosti ja evo za 10 godina moje borbe nisam nikada videla. Ni sa jednim doktorom ne može da se razgovara. Prosto vam ne dozvoljavaju. Danas sam imala UZ. Pokušala sam da objasnim doktorki (tu vas ne vodi isti doktor, nego na koga naletite), posto sam je prvi put videla, celu naši situaciju. Nije htela da sluša, samo rekla “sve znam” i ajde na pregled. Videla je onaj polip i samo se oko njega bavila. Pogledala levi jajnik - tamo je jedan folikul 19.mm. Pogledala desni - kaže tamo nema ništa. Ja sam je zamolila da pogleda još jednom jer su pre dva dana tamo bila dva folikula (sto bi i ona trebalo da zna - valjda piše u mom kartonu, mogla je bar toliko da se informiše), onda je videla i rekla, jeste ima, ali su mali. Još je krenula da mi onako sva iznervirana priča kako ako su manji od 14 mm ne mogu imati js (kao da ja to ne znam) i da nema potrebe da meri. Morala sam da je molim da ih izmeri i na kraju je jedan 15mm. Samo je rekla “možda tu bude nešto”. Drugi nije htela ni da meri.
    Uz to mi se i endometrijum istanjio za više od 1mm za dva dana - sto za ovaj deo ciklusa nikako ne ide. Pokušala sam da pitam zašto je to tako - samo je opet odbrusila da to nema veze, jer zavisi kod merenja ko gde stavi kursor (?!) Devojke, meni se čini da su oni meni ovaj potencijalno dobar ciklus za moje godine (inicijalno 5 folikula) uništili. Ja mislim da u onoj prepirci kada su hteli 9. dc da mi daji stopericu nisam uzela cetrotidu na vreme  i da se organizam već pripremio da ovulira taj prvi veliki folikul, zbog cetrotide na kraju ovulacija nije u potpunosti dovršena - te je jedan folikul ipak (srećom) ostao aktivan, a ostali su se na žalost povukli. 
    Uglavnom, stoperica je veceras, a aspiracija je u ponedeljak, mada ja ne očekujem ništa, jer zbog polipa i tako transfera ne može biti. Ono sto definitno znam je da ću da menjam kliniku, a vi mi učinite uslugu i gde god možete samo savetujte druge naše saborkinje koje su možda htele u Pronatal da se čuvaju. Njih interesuju samo lagani slučajevi gde lako mogu da nabildaju statistiku, a od nas težih samo im je novac važan. 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• vickivale
    10. Listopad 2020. 14:03

Ovo je strasno...baš šlamperaj
    Držim fige da bude uspješna aspiracija, nemoj odustati! 

Dvojajcane blizanke 🍒

🍀🐞MISS🐞🍀
    10. Listopad 2020. 14:20

Sanjich ja san prepozitivna i uzivljena,jedva cekam da krene postupak
    Nina92 vrh!!! Bravisimo 🙏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

🍀🐞MISS🐞🍀
    10. Listopad 2020. 14:21

Women savrsen test..divno za vidjeti! Cestitam i zelim sve najbolje ❤️❤️🥰
    Idemo dalje s plusicima 👏👏👏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Listopad 2020. 14:29

TiredIvy, preživi ovaj pokušaj, a nakon toga ćeš snažnija dalje. Ovima se nemaš što vraćati, a daj im i katastrofalne recenzije posvuda.
    Imaš li opciju dolaziti u Zagreb? Ili negdje drugdje, a da ti je koliko/toliko blizu?
    Nikitta, hvala, potražit ću. Ako je netko sejvao, bit ću zahvalna na linku/slici/popisu...

💔💔💔

• T_Ivy
    10. Listopad 2020. 14:39

Nikitta

Nina savršeno, bit će smrzlića. 😍
    Woman prekrasan test, čestitam! 😍
    TiredIvy preprestrašno, bez riječi sam. Zaista teško razočaranje. I sama sam kontaktirala s češkim klinikama 2018, ali jedna mi se nije nikad javila, druga jest. Sad se samo ne mogu sjeti je li to Pronatal ili PFC da mi nije odgovoreno na mail nikad. Bože sačuvaj, ja bih ti dala savjet da ideš u Europe IVF, ima još par dobrih u zadnje vrijeme, ako ostaješ pri odluci da i dalje ideš u CZ. Svejedno ti želim sreću na aspiraciji! Nema odustajanja dok nije gotovo. Drži se ❤️

Mnogo hvala Nikitta. Prethodna dva pokušaja sam radila u Europe IVF i stvarno sam bila zadovoljna, ali na žalost nije upalilo, pa sam mislila da promenim i drugarica mi je savetovala Pronatal. Recimo u EuropeIVF sam pre dve godine imala sličan slucaj, jedan dominantan folikul - ali oni su ga videli već 5-og dana na prvom UZ. I divni su bili. Sve su mi objasnili, da će pustiti da taj dominantan propadne, a da racunaju na ostale da će porasti. Dali su mi na vreme cetrotidu (mislim vec od 6-og dana ciklusa svaki dan) i iz tog ciklusa sam na kraju imala 10js, sve zrele, od kojih su tri dosle do blastociste. Na žalost nisu se primile. Ovde mi je prvi UZ bio tek 9-og dana i mislim da je to već bila velika greska, da ne pričam o svemu ostalom. Ima još dobrih klinika u Pragu - tu mi je nekako najbliže. Možda čak se opet vratim u Europe IVF...

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.