Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Listopad 2020. 19:28

lucija07

angribird

Tuma

Lucija07 meni se na 5+1 vidjela GV i inicijalna zumanjcana. Al kad sam došla sam prvo pitala sta mogu očekivati da se vidi i oni su mi rekli (moja mpo dr i s njom je bio još 1 ginekolog) GV sigurno, možda i zumanjcanu. Tako da se ne mora vidjeti ZV vec.. . Mislim da prepustis luciju sve u ruke, ipak je on za mpo i vjerojatno bolje zna šta očekivati. A hematom, ne znam, miruj, samo polako i cekaj utorak, vjerujem da ce biti sve oke. I ja sam, kao Samara, pročitala da ne mora biti vidljiva srcana akcija vec na 6tt. Zato u redovnim trudnoćama i naručuju žene na 7+nešto na prvi uzv.

Samo da se uključim sto se tice srčane reakcije, meni je rečeno da bi se trebala vidjeti u 6tt kod ivf trudnoća. Prirodna trudnoća se ne može uspoređivati zbog toga što kod prirodnih nije 100posto poznat dan ovulacije dok je kod ivfa sve poznato u minutu. Moguće je da se dogodi kasnija implantacija i sporiji razvoj pa eventualno da to bude kraj 6tt ili pocetak 7tt.

Da, da.. Znam… Zato me brine i zumanjcana jer sam gledala prijasnje nalaze.. U obje T mi se u 5tt vidjela zumanjcana i pocetak eo(embrionalni odjek)

Stvarno ti želim da sve bude ok posebno zato sto te baš razumijem❣

Ruska1986
    10. Listopad 2020. 19:34

tam7

Pozdrav svima,

Nova sam na ovoj temi. Imam iza sebe urednu trudnocu prije 6g i svoje sunce od 6g, a nakon toga 3 pobacaja. Prvi put anomalija u razvoju, prekid u 19 TT, a druga dva puta missed ab nakon sto je srce prokucalo. Drugi put se dogadja upravo ovih dana. Obavila sam sve moguce pretrage, od TORCHa, briseva, trombofilije, UK, i sve uredno. Jedino imam hipotireozu koju uspjesno drzim pod kontrolom Euthyroxom. Gin nam je savjetovala spermiogram i dr Simunica u IVF za eventualnu inseminaciju jer je izgleda problem u kvaliteti, ili s jedne ili s druge strane…Ima tko iskustva s poliklinikom IVF ili slicnom situacijom?
    Hvala svima ❤️

Sad ce opet bit da ja hvalim IVF, ali stvarno ti preporucam od srca! Simunic je prvi u Hrvatskoj 90tih krenuo sa MPO i stvarno je vrhunski strucnjak! E sad, ne znam koliko ti se inseminacija isplati jer su sanse samo 8% da uspije, dakle skoro pa nikakve.. Kad sam isla na konzultacije, odmah mi je rekao da mozemo na inseminaciju ako ja zelim, ali da bi on odmah na IVF jer je inseminacija gubljenje vremena.. U mom slucaju! Igrom slucaja, prvi postupak je ipak zavrsio inseminacijom jer se nest zakompliciralo i nije bio uspjesan, ali drugi je bio ICSI i evo, 13 tt 🙂 Tocno zna na koje te pretrage treba slati i zasto... I nije naodmet napomenut da mozes ici preko HZZOa!

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Piky
    10. Listopad 2020. 19:36

Samara

Simba 1989

Samara

Simba tu sam. Pucaj s putanjima :)

Jesi spremna??? 🤭
    Ako mi možeš reći po čemu je ginekolog ustanovio 5tt?? Jel to odgovara zadnjoj menstruaciji??
    Kako se osjećas?? Imaš neke simptome??
    Idući imam prvi uzv pa me panika počela 🤣🤣🤣

Da, prema prvom danu zadnje menstruacije (01.09) sam danas 5tjedna i 4 dana. Termin poroda 8.lipnja :)
    Simptomi su mi glad, glad, glad i nesanica 😂 i sise bolne na dodir. Osim toga nista

Sve isto I kod mene.. Isti datum, isti simptomi. 🤣🤣❤️

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

Ruska1986
    10. Listopad 2020. 19:37

lucija07

angribird

Tuma

Lucija07 meni se na 5+1 vidjela GV i inicijalna zumanjcana. Al kad sam došla sam prvo pitala sta mogu očekivati da se vidi i oni su mi rekli (moja mpo dr i s njom je bio još 1 ginekolog) GV sigurno, možda i zumanjcanu. Tako da se ne mora vidjeti ZV vec.. . Mislim da prepustis luciju sve u ruke, ipak je on za mpo i vjerojatno bolje zna šta očekivati. A hematom, ne znam, miruj, samo polako i cekaj utorak, vjerujem da ce biti sve oke. I ja sam, kao Samara, pročitala da ne mora biti vidljiva srcana akcija vec na 6tt. Zato u redovnim trudnoćama i naručuju žene na 7+nešto na prvi uzv.

Samo da se uključim sto se tice srčane reakcije, meni je rečeno da bi se trebala vidjeti u 6tt kod ivf trudnoća. Prirodna trudnoća se ne može uspoređivati zbog toga što kod prirodnih nije 100posto poznat dan ovulacije dok je kod ivfa sve poznato u minutu. Moguće je da se dogodi kasnija implantacija i sporiji razvoj pa eventualno da to bude kraj 6tt ili pocetak 7tt.

Da, da.. Znam… Zato me brine i zumanjcana jer sam gledala prijasnje nalaze.. U obje T mi se u 5tt vidjela zumanjcana i pocetak eo(embrionalni odjek)

Cek, Lucija, sta nisu ono bili duplici? Il sam krivo zapamtila?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

10. Listopad 2020. 19:46

Ruska1986

lucija07

angribird

Tuma

Jesu da... I sad ovaj moj meni kaze da je druga gestacijska jos nejasna.. Vidi ju ali kao kod blizanackih trudnoca je 'normalno' da je jedan sporiji da, se cesto na prvom ultrazvuku ni ne vidi druga to je kao ok... Moguce da se razvije a Moguce da nista od nje 🙄.. 
    I onda si mislim ako je to kao ok kako ostalo nije.. Samo znam da nista ne znam...🙄🙄🙄🙄.... 

10. Listopad 2020. 19:47

Piky

Samara

Simba 1989

Samara

Simba tu sam. Pucaj s putanjima :)

Jesi spremna??? 🤭
    Ako mi možeš reći po čemu je ginekolog ustanovio 5tt?? Jel to odgovara zadnjoj menstruaciji??
    Kako se osjećas?? Imaš neke simptome??
    Idući imam prvi uzv pa me panika počela 🤣🤣🤣

Da, prema prvom danu zadnje menstruacije (01.09) sam danas 5tjedna i 4 dana. Termin poroda 8.lipnja :)
    Simptomi su mi glad, glad, glad i nesanica 😂 i sise bolne na dodir. Osim toga nista

Sve isto I kod mene.. Isti datum, isti simptomi. 🤣🤣❤️

Da tako je i kod mene.. 01.09 

Ruska1986
    10. Listopad 2020. 19:52

lucija07

Ruska1986

lucija07

angribird

Tuma

Jesu da… I sad ovaj moj meni kaze da je druga gestacijska jos nejasna.. Vidi ju ali kao kod blizanackih trudnoca je 'normalno' da je jedan sporiji da, se cesto na prvom ultrazvuku ni ne vidi druga to je kao ok… Moguce da se razvije a Moguce da nista od nje 🙄..
    I onda si mislim ako je to kao ok kako ostalo nije.. Samo znam da nista ne znam…🙄🙄🙄🙄….

Dobro, da... Meni je frendica tek na drugom UVZ vidla i drugo jer su nekako g.vrecice bile bas jedna iza druge, tako nekako.... Al svejedno mi nije jasno da moze biti takva razlika u pregledima, a radi se o jednom danu??? I da ti L. nije vidio hematom??? Ne kuzim

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Piky
    10. Listopad 2020. 19:53

lucija07

lucija07

Samara

Simba 1989

Samara

Simba 1989

Samara

Simba, sve bude ok samo opusteno.. Tako se i ja nekad pitam dal je sve ok jer nista posebno ne osjecam ali to je normalno, jos je rano.. Ja cak vise puta zaboravim na trudnocu. Evo danas radila kolac i stavila rum unutra kako ide po receptu 🤦‍♀️ i stanem i gledam. Jao pa ja sad to vise ne smijem jesti.. Budala 😂

Pa ja se isto ne osjećam baš trudnom 🤣🤣🤣
    Idući tjedan neznam hoću već vidjeti plod, neznam što i kako

Meni se sad vidjela samo gestacijska, plod jos ne. Ali sam narucena za 2 tj i onda bi se trebao vidjeti i plod i srce

Na dan prvog uzv si bila 5+2?? Vidim da od nas 3,4 koje smo se pratile svi ste išli na prvi uzv prošli tjedan, jedino ja imam prvi uzv tjedan dana poslije vas

Da, znala sam da je rano i da se nece nista vidjeti ali barem znam da nema nikakvog hematoma i da je gestacijska tu pa sam bar malo mirna. Sad idemo korak po korak :)

Ja sam kod svog ginekologa koji me bas voli gledati isla dan nakon Lucija da mi sestra pusti lijekove(utrogestan, estrofem) .. Uglavnom po njegovom trebala bi mi se da 5+1 vidjeti i zumanjcana i odjednom imam i hematom! Ne moram ni reci naravno koliko me uplasio i jedva cekam utorak.. Uopce mi nije izgledao zadovoljno mojim ultrazvukom kod njega i nije mi jasno kako se u 1 danu moze toliko toga promijeniti… Kao gestacijska je ok za 5+1 ali trebala bi se vidjeti i zumanjcana a o hematom da ne pricam.. Pa kako ga luci nije vidio dan prije.. 🤢
    On mi je samo rekao uredan nalaz za 5 tjedan i vidimo se za tjedan dana🙄…
    Imas li mozda kakvu slikicu ultrazvuka?

Isti dan smo imale mengu.. 01.09..

I ja s vama. ❤️❤️

🙋‍♀️32 🙋‍♂️44
    Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
    3/2020 insem. - stigla M
    7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
    9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
    Beta
    19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
    20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
    04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
    26.04 ET, 10.5 beta

10. Listopad 2020. 19:55

Ruska1986

lucija07

Ruska1986

lucija07

angribird

Tuma

Jesu da… I sad ovaj moj meni kaze da je druga gestacijska jos nejasna.. Vidi ju ali kao kod blizanackih trudnoca je 'normalno' da je jedan sporiji da, se cesto na prvom ultrazvuku ni ne vidi druga to je kao ok… Moguce da se razvije a Moguce da nista od nje 🙄..
    I onda si mislim ako je to kao ok kako ostalo nije.. Samo znam da nista ne znam…🙄🙄🙄🙄….

Dobro, da… Meni je frendica tek na drugom UVZ vidla i drugo jer su nekako g.vrecice bile bas jedna iza druge, tako nekako…. Al svejedno mi nije jasno da moze biti takva razlika u pregledima, a radi se o jednom danu??? I da ti L. nije vidio hematom??? Ne kuzim

Vjeruj niti ja! Zbunjena sam totalno. 
    L ni rijeci o hematomu pa nije se preko noci stvorio 🙄

Ruska1986
    10. Listopad 2020. 19:59

Lucija, ja ti kopiram svoj nalaz. Isla sam sa 5+2
    https://ibb.co/m6zLwnp

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.