Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vickivale
    10. Listopad 2020. 12:12

Deoria

vickivale

Deoria

Vivkivale znaci kobasice su pomogle protiv te napuhnutosti? Srecom imam domace pa cu se opskrbiti 😀
    Ruska1986 e to me bas zanimalo. Bas me zanima kako ce to biti ako dođemo do tog stadija. Potpisujem i ja odmah za dvije, vec sam to i prihvatila zbog genetike 😀

Nekim cudom da 🤣 a ne jedem inace to, vise mm koji je slavonac

Btw mojih 6 blastca je pakirano po dvije, na posljednjim konzultacijama sam pricala s dr da kao moramo vratiti dvije 😳. Iskreno, bojim se blizanacke trudnoce, ne tehnickih zivotnih stvari koje idu uz to vec rizika trudnoce, prijevremenog poroda, nedonosenosti… sve u svemu nije nam lako, na svakon koraku neka dilema

Kod nas obratno, MM isto slavonac, ali on ne jede, ja da 😂😂 On se najeo tih stvari u zivotu 🤭
    A sto to znaci 6 pakirano po dvije? To mi je malo nepoznato nisam puno istrazivala o tome, kako mi je to sve novost vise manje. Jel to znaci da se jedna blastica podijelila na dvije pa budu jednojajcani blizanci? Ili sam lupila glupost? 🙈
    A mene pak ujedno plase i tehnicke stvari jer smo u malom stanu, za jednu bebu jos ima mjesta dok je malena, ali za dvije nikako… Meni je isto obzirom na dob rizicnije imati blizanacku, ali o tome cu razmisljati kad dođe do toga.

Sve oke, ne, inicijalno nakon postupka je bilo 6 blastica, ali u državnim klinikama zamrzavaju po dvije na nosač...a isto tako i odmrzavaju dvije..pa mi je glupo što ću s drugom, bacit? To je politika uštede u hrvatksom zdravstvu, majke mi platila bi sama za taj eksta nosač....
    Ugl nakon hrpe istraživanja i diskusije s mm odlučili smo vratiti dvije pa što bude
    No koliko vidim imala si velik broj stranica, to je super, brojevi su na tvojoj strani...sad se samo treba strpit do zvanja labosa, ali bit će to super

Dvojajcane blizanke 🍒

Samara
    10. Listopad 2020. 12:16

Simba 1989

Samara

Simba, sve bude ok samo opusteno.. Tako se i ja nekad pitam dal je sve ok jer nista posebno ne osjecam ali to je normalno, jos je rano.. Ja cak vise puta zaboravim na trudnocu. Evo danas radila kolac i stavila rum unutra kako ide po receptu 🤦‍♀️ i stanem i gledam. Jao pa ja sad to vise ne smijem jesti.. Budala 😂

Pa ja se isto ne osjećam baš trudnom 🤣🤣🤣
    Idući tjedan neznam hoću već vidjeti plod, neznam što i kako

Meni se sad vidjela samo gestacijska, plod jos ne. Ali sam narucena za 2 tj i onda bi se trebao vidjeti i plod i srce

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

• more2309
    10. Listopad 2020. 12:16

Nina to su super vijesti 🙂🙂🙂!! Tako ti je identicno i meni bilo, doktor mi je rekao da je transfer upitan zbog hiperstimulacije i da cemo vidjeti na dan transfera hoce ga biti, meni ti se tocno to vecer prije transfera smirilo i mogla sam normalno mokriti, pri je toga sam vecinu puta morala pod tusem jer su bili nenormalni bolovi. Ja sam uzimala dosta vode i strogo mirovala i hvala Bogu povuklo se. Drzim fige da se i tebi povuce, pa da bude transfer i to dobitan 🙏🙏🍀🍀🤞🤞🙂!
    Women predivna i odlicno vidljiva crta 🙂, cestitam 🎉🎉🎉🎊🎊🎊😘😘😘! 
    Nadalice anđeli su ti predivni ❤❤🥰🥰🥰! Sva sam se raspekmezila kad sam ih vidjela 🥰🥰! 

🙋‍♀️ 34- sve ok
    🙋‍♂️36- Asthenoteratozoospermia
    06./2020.-krenuli u postupak kod dr.Lučingera
    07./2020. - ET, beta - 0.6
    10./2020. - 1. FET, 2 🐧
    06./2021. - došla je predivna curica ❤
    Imamo 7 🐧
    Polako razmišljamo o seki ili braci 💕!

Amaranta
    10. Listopad 2020. 12:26

Amaranta

MTB

*.Women_name.*

https://postimg.cc/RWgy9NdM/8021e1e1
    Valjda sam dobro to napravila, nadam se da vidite.(smotanusa 😂)
    Hvala vam cure ❤️❤️

Hej, ovo nije pozitivan test. Ovo je SUPERPOZITIVAN test!!! Ja sam mislila vidjeti neku sjenicu, ovo je debeljuca od crte. Imamo trudnicu!!!
    WOOOOHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!

Cure, zar na CB testu ne mora biti baš +? Women, ajde pogledaj ponovo upute, mislim da ovo nije pozitivan test… Žao mi je ako sam u pravu.
    Meni je propao postupak u 10., ali i dalje vas pratim 😘

Ajme oprosti molim te, ovo je neki novi test, itekako pozitivan!!! Morala sam guglati, testovi su moj stari neprijatelj 🤦‍♀️
    Čestitam ti, zanemari molim te gornji post, oprala me panika kad sam otvorila sliku i vidjela samo jednu plavu crticu ❤️

Ja 84.,endometrioza, loše stanice;
    M. M. 77., 193 cm, ali asthenozoospermia
    Pokušavamo 9 god., nikad ništa.
    3/17. AIH, 5/17. AIH;
    10/17. LPSC (endometrioza), 3/18. HYSC (polip, septum + LPSC);
    9./18. AIH, 11./18. AIH;
    9./19. ICSI-bhcg 0;
    2./20. ICSI-bhcg 0.
    10./20. IVF prirodni - otkazan (CIN)

• *.Women_name.*
    10. Listopad 2020. 12:36

Hvala cure❤️

AMARANTA nema vezee, da svi drugi pokazuju plusic, ovaj jedini je takav. Malo neobično da. Dva puta sam upute pročitala 😂 😘

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Listopad 2020. 12:36

Meto - imam sitnu tremu, ali ja sam dobra u odgađanju briga. Kao što bi Scarlett O'Hara rekla - o tome ću misliti drugi dan. Sad sam si rekla da nema smisla brinuti do 6 (u 7 se pikam), pročitala sam sva uputstva, pogledala filmić i to je to. Odlučila sam dan provesti u krevetu i posvetiti se sebi. I dalje se malo malaksalo osjećam, temperatura mi je 36,9 -37. S druge strane, dobila sam M, a onda mi zna narasti i do 37.2 prvi dan. Tako da... odlučila sam vjerovati da nije korona.
    Nadalica, prekrasan primjer kako se treba truditi do kraja!! I imati ovako prekrasne nagrade za svoj trud. Baš mi drago za vas!!
    Amaranta, što ti znači da ti je propao postupak?

💔💔💔

Teja09
    10. Listopad 2020. 12:45

Deoria

Teja09

Drage cure, imam pitanje. Prošli mjesec sam bila prvi put na VV i dr je rekla da pijem Duphaston od 15 do 25 dana zbog anovulacijskih ciklusa i policisticnih jajnika, dok ne napravim sve pretrage… Međutim, prošlo je tjedan dana od zadnje tablete, grudi su mi ogromne, drugih simptoma nemam, test je negativan (prekjučer sam radila). Inače bi dobila ili tijekom uzimanja Duphastona ili 2 dana nakon. Sto mislite jesam prerano radila test?

Tesko je reci, znaci danas bi ti bio 32 DC? S tim da sam ja osobno uvijek za ipak malo cekanja pa tek onda test, ukoliko kasni. Ja sam 3 mj zaredom pila dufice od 11 do 25 DC i uvijek bi mi dosla 27 ili 28 DC kao i inace. Koliko ti inace traju ciklusi?
    Drzim fige!

Dala mi ih je zato što nisam ni dobivala menstruaciju bez njih (2 prirodno, bez Duphastona u godinu dana). Ali uvijek do sad kad sam ih pila ipak bi dobila, čak nekad i tijekom 

👩‍🦱 28 - PCO, anovulacija
    🧔 31 - sve u redu
    Pokušavamo od 09/2019.
    12/2020. TO - Betaplus, Letrozol
    18.12.2020. B-HCG 303,6

Simba 1989
    10. Listopad 2020. 12:51

Samara

Simba 1989

Samara

Simba, sve bude ok samo opusteno.. Tako se i ja nekad pitam dal je sve ok jer nista posebno ne osjecam ali to je normalno, jos je rano.. Ja cak vise puta zaboravim na trudnocu. Evo danas radila kolac i stavila rum unutra kako ide po receptu 🤦‍♀️ i stanem i gledam. Jao pa ja sad to vise ne smijem jesti.. Budala 😂

Pa ja se isto ne osjećam baš trudnom 🤣🤣🤣
    Idući tjedan neznam hoću već vidjeti plod, neznam što i kako

Meni se sad vidjela samo gestacijska, plod jos ne. Ali sam narucena za 2 tj i onda bi se trebao vidjeti i plod i srce

Na dan prvog uzv si bila 5+2?? Vidim da od nas 3,4 koje smo se pratile svi ste išli na prvi uzv prošli tjedan, jedino ja imam prvi uzv tjedan dana poslije vas 

1.postupak vinogradska beta 0
    2.postupak molarna trudnoća
    3.postupak beta 0
    4.postupak jednojajčane trojke
    Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
    Jednojajčane trojke 💙💙💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Listopad 2020. 13:13

Simba 1989

Na dan prvog uzv si bila 5+2?? Vidim da od nas 3,4 koje smo se pratile svi ste išli na prvi uzv prošli tjedan, jedino ja imam prvi uzv tjedan dana poslije vas

Simba 1989, mislim da mi koje idemo na ovaj način ne možemo točno u dan mjeriti i uspoređivati tt. Npr, meni je danas 1dc, aspiracija će vjerojatno biti 9dc, što nije ono što bi se dogodilo prirodno. Iako, ako ostanem trudna, će mi se današnji dan brojati kao 1 dan trudnoće, moja beba bi bila par dana starija od npr žene koja je bila u prirodnom ciklusu. Ili kojoj je aspiracija bila 13, ili 15dc.

💔💔💔

Nina92
    10. Listopad 2020. 13:14

more2309

Ninato su super vijesti 🙂🙂🙂!! Tako ti je identicno i meni bilo, doktor mi je rekao da je transfer upitan zbog hiperstimulacije i da cemo vidjeti na dan transfera hoce ga biti, meni ti se tocno to vecer prije transfera smirilo i mogla sam normalno mokriti, pri je toga sam vecinu puta morala pod tusem jer su bili nenormalni bolovi. Ja sam uzimala dosta vode i strogo mirovala i hvala Bogu povuklo se. Drzim fige da se i tebi povuce, pa da bude transfer i to dobitan 🙏🙏🍀🍀🤞🤞🙂!
    Women predivna i odlicno vidljiva crta 🙂, cestitam 🎉🎉🎉🎊🎊🎊😘😘😘!
    Nadaliceanđeli su ti predivni ❤❤🥰🥰🥰! Sva sam se raspekmezila kad sam ih vidjela 🥰🥰!

Hvala ti sad si me malo smirila, nista strogo mirujem i puno pijem pa cemo vidjeti, nadam se da ce bit ok do srijede 🤞

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.