Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Listopad 2020. 17:37

samara, hvala, našla sam!

tam7, dobrodošla! Ne mogu ti pomoći jer ni sama ne znam, ali javit će se netko iskusniji.

💔💔💔

• vickivale
    10. Listopad 2020. 17:46

tam7

Pozdrav svima,

Nova sam na ovoj temi. Imam iza sebe urednu trudnocu prije 6g i svoje sunce od 6g, a nakon toga 3 pobacaja. Prvi put anomalija u razvoju, prekid u 19 TT, a druga dva puta missed ab nakon sto je srce prokucalo. Drugi put se dogadja upravo ovih dana. Obavila sam sve moguce pretrage, od TORCHa, briseva, trombofilije, UK, i sve uredno. Jedino imam hipotireozu koju uspjesno drzim pod kontrolom Euthyroxom. Gin nam je savjetovala spermiogram i dr Simunica u IVF za eventualnu inseminaciju jer je izgleda problem u kvaliteti, ili s jedne ili s druge strane…Ima tko iskustva s poliklinikom IVF ili slicnom situacijom?
    Hvala svima ❤️

Hej, pada mi napamet....postoje testovi za trombofiliju koji su standardni ali i dio koji se ne radi kao standard nego na zahtjev (daleko je taj dio moje edukacije) plus imunološke pretrage za antifosfolipidni sindrom

Dvojajcane blizanke 🍒

• Oolive
    10. Listopad 2020. 17:50

tam7

Pozdrav svima,

Nova sam na ovoj temi. Imam iza sebe urednu trudnocu prije 6g i svoje sunce od 6g, a nakon toga 3 pobacaja. Prvi put anomalija u razvoju, prekid u 19 TT, a druga dva puta missed ab nakon sto je srce prokucalo. Drugi put se dogadja upravo ovih dana. Obavila sam sve moguce pretrage, od TORCHa, briseva, trombofilije, UK, i sve uredno. Jedino imam hipotireozu koju uspjesno drzim pod kontrolom Euthyroxom. Gin nam je savjetovala spermiogram i dr Simunica u IVF za eventualnu inseminaciju jer je izgleda problem u kvaliteti, ili s jedne ili s druge strane…Ima tko iskustva s poliklinikom IVF ili slicnom situacijom?
    Hvala svima ❤️

Mislim da je Ruska u ivf isla i da je jako zadovoljna, ali najbolje da ti ona sama kaze. Meni su oni drugi izbor jer nisam prije za njih cula nego tu na forumu,pa ako ne upali u vin idem njima... I da, dobrodosla! 

👸33god. 🤴🏻 32.god

*par god. pokušavanja
    *jedna uredna spontana trudnoća prije 10 god. Moja velika beba savršena sa željom za bratom ili sestrom🙏
    *7./2020 AIH
    *9./2020- cista postupak odgođen
    *10./2020 AIH
    *11./2020 prvi IVF 🙏

10. Listopad 2020. 17:52

Samara

lucija07

Samara

Simba 1989

Samara

Simba 1989

Samara

Simba, sve bude ok samo opusteno.. Tako se i ja nekad pitam dal je sve ok jer nista posebno ne osjecam ali to je normalno, jos je rano.. Ja cak vise puta zaboravim na trudnocu. Evo danas radila kolac i stavila rum unutra kako ide po receptu 🤦‍♀️ i stanem i gledam. Jao pa ja sad to vise ne smijem jesti.. Budala 😂

Pa ja se isto ne osjećam baš trudnom 🤣🤣🤣
    Idući tjedan neznam hoću već vidjeti plod, neznam što i kako

Meni se sad vidjela samo gestacijska, plod jos ne. Ali sam narucena za 2 tj i onda bi se trebao vidjeti i plod i srce

Na dan prvog uzv si bila 5+2?? Vidim da od nas 3,4 koje smo se pratile svi ste išli na prvi uzv prošli tjedan, jedino ja imam prvi uzv tjedan dana poslije vas

Da, znala sam da je rano i da se nece nista vidjeti ali barem znam da nema nikakvog hematoma i da je gestacijska tu pa sam bar malo mirna. Sad idemo korak po korak :)

Ja sam kod svog ginekologa koji me bas voli gledati isla dan nakon Lucija da mi sestra pusti lijekove(utrogestan, estrofem) .. Uglavnom po njegovom trebala bi mi se da 5+1 vidjeti i zumanjcana i odjednom imam i hematom! Ne moram ni reci naravno koliko me uplasio i jedva cekam utorak.. Uopce mi nije izgledao zadovoljno mojim ultrazvukom kod njega i nije mi jasno kako se u 1 danu moze toliko toga promijeniti… Kao gestacijska je ok za 5+1 ali trebala bi se vidjeti i zumanjcana a o hematom da ne pricam.. Pa kako ga luci nije vidio dan prije.. 🤢
    On mi je samo rekao uredan nalaz za 5 tjedan i vidimo se za tjedan dana🙄…
    Imas li mozda kakvu slikicu ultrazvuka?

Ufff ne znam kaj reci. A jel ti kaj rekao za taj hematom, moras mirovati ili? Nisam dobila slikicu

Pa i lucinger mi rekao da moram mirovat (ne strogo) jer nase  trudnoce su opcenito rizicnije u pocetku a ovaj jedva promrmljao da ga imam.. 
    L ni njeci o njemu... 
    Samo mi na otpusnom pise da je gestacijska primjerena i to za 5 +2 a bio je 5+1 taj dan i da imam hematom.. I da mi u utorak MORA bit srcana reakcija🙄... I da se trebala vidjet i zumanjcana... 
    Eto nemam pojma sta rec osim da me zabunio onak totalno... 

Samara
    10. Listopad 2020. 18:19

To sto je naglasio da mora biti srcana reakcija nemoj uzet zdravo za gotovo. I ako se ne vidi, nemoj molim te padat u depru il slicno. Vjeruj mi proucila sam prije prvog UZV-a sve forume na tu temu i puno cura je imalo iskustva da im se ni sa 6 tt nije culo srce, doktori vec digli frku i za tjedan dana na pregledu normalno kucalo. Ne znam o cemu ovisi ali puno cura je tako pisalo. Makar drzim fige da bude ti se vec sad sve lijepo vidjelo da te ovaj ne plasi 🤞

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

Tuma
    10. Listopad 2020. 18:47

Lucija07 meni se na 5+1 vidjela GV i inicijalna zumanjcana. Al kad sam došla sam prvo pitala sta mogu očekivati da se vidi i oni su mi rekli (moja mpo dr i s njom je bio još 1 ginekolog) GV sigurno,  možda i zumanjcanu. Tako da se ne mora vidjeti ZV vec.. . Mislim da prepustis luciju sve u ruke,  ipak je on za mpo i vjerojatno bolje zna šta očekivati.  A hematom,  ne znam, miruj, samo polako i cekaj utorak, vjerujem da ce biti sve oke. I ja sam, kao Samara, pročitala da ne mora biti vidljiva srcana akcija vec na 6tt. Zato u redovnim trudnoćama i naručuju žene na 7+nešto na prvi uzv.  

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Tuma
    10. Listopad 2020. 18:49

Nadalica divni su, divni😍❤❤❤ 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Listopad 2020. 19:14

Ja se nadrogirala 
    Bile ste u pravu, uopće nije komplicirano jednom kad napraviš.

💔💔💔

10. Listopad 2020. 19:16

Tuma

Lucija07 meni se na 5+1 vidjela GV i inicijalna zumanjcana. Al kad sam došla sam prvo pitala sta mogu očekivati da se vidi i oni su mi rekli (moja mpo dr i s njom je bio još 1 ginekolog) GV sigurno, možda i zumanjcanu. Tako da se ne mora vidjeti ZV vec.. . Mislim da prepustis luciju sve u ruke, ipak je on za mpo i vjerojatno bolje zna šta očekivati. A hematom, ne znam, miruj, samo polako i cekaj utorak, vjerujem da ce biti sve oke. I ja sam, kao Samara, pročitala da ne mora biti vidljiva srcana akcija vec na 6tt. Zato u redovnim trudnoćama i naručuju žene na 7+nešto na prvi uzv.

Samo da se uključim sto se tice srčane reakcije, meni je rečeno da bi se trebala vidjeti u 6tt kod ivf trudnoća. Prirodna trudnoća se ne može uspoređivati zbog toga što kod prirodnih nije 100posto poznat dan ovulacije dok je kod ivfa sve poznato u minutu. Moguće je da se dogodi kasnija implantacija i sporiji razvoj pa eventualno da to bude kraj 6tt ili pocetak 7tt.

10. Listopad 2020. 19:23

angribird

Tuma

Lucija07 meni se na 5+1 vidjela GV i inicijalna zumanjcana. Al kad sam došla sam prvo pitala sta mogu očekivati da se vidi i oni su mi rekli (moja mpo dr i s njom je bio još 1 ginekolog) GV sigurno, možda i zumanjcanu. Tako da se ne mora vidjeti ZV vec.. . Mislim da prepustis luciju sve u ruke, ipak je on za mpo i vjerojatno bolje zna šta očekivati. A hematom, ne znam, miruj, samo polako i cekaj utorak, vjerujem da ce biti sve oke. I ja sam, kao Samara, pročitala da ne mora biti vidljiva srcana akcija vec na 6tt. Zato u redovnim trudnoćama i naručuju žene na 7+nešto na prvi uzv.

Samo da se uključim sto se tice srčane reakcije, meni je rečeno da bi se trebala vidjeti u 6tt kod ivf trudnoća. Prirodna trudnoća se ne može uspoređivati zbog toga što kod prirodnih nije 100posto poznat dan ovulacije dok je kod ivfa sve poznato u minutu. Moguće je da se dogodi kasnija implantacija i sporiji razvoj pa eventualno da to bude kraj 6tt ili pocetak 7tt.

Da, da.. Znam... Zato me brine i zumanjcana jer sam gledala prijasnje nalaze.. U obje T mi se u 5tt vidjela zumanjcana i pocetak  eo(embrionalni odjek) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.