Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sunshine25
    14. Listopad 2019. 11:43

MalaM, odlično! Držim 🤞za puuuuno blastica! Moj nije iz zaksa, ali je jednostavan tako da su sigurno isti 😁
    Nikitta, da, taj je od jučer 4dnt s prvim urinom i najtamniji je..prvi 2dnt a zadnji od danas s drugim urinom. A kako bude, sutra ću s prvim urinom pa ću valjda biti pametnija. Mislim da bi me 3. biokemijska stvarno dotukla, a još i zadnji smrzlići.. 🙄

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

yvette
    14. Listopad 2019. 12:11

Betty koliko si trudna racunajuci od zadnje menstruacije? Vidila sam temu proljetno-ljetne bebe, ali se ne usudim ici makar do prvog otkucaja na uzv.

• danchy84
    14. Listopad 2019. 12:22

Nikitta

Danchy89 ja idem u Austriju, ne u Njemačku, i to idem u privatnu kliniku dr. Kecksteina koji je specijaliziran za endometriozu III stupnja. On je patentirao novu metodu kirurškog uklanjanja bolesti s mogućnosti vraćanja 20%, za razliku od laserske ablazije koju sam prošla 2x u HRi gdje mi se endometrioza vratila za godinu-dvije i inače ta metoda podrazumijeva povratak bolesti u 80% slučajeva. Ja sam imala na oba jajnika oba puta, rade oni na očuvanje zalihe, ali svejedno, puno sam čitala znanstvenih radova o načinu recimo šivanja jajnika poslije odstranjenja. Ima 2 načina šivanja, a jedan od ta dva pokazao je 50% bolje očuvanje rezerve js. Nisam išla nikad na terapiju, nisam je mogla podnijeti od nuspojava, a i terapija ne pomogne svakome, pogotovo nama koji je imamo po crijevima. U stimuaciju se isto ide sa gonadotropinima. Išla sam uvijek u kratki protokol, dakle od 2dc pikanje Gonalima ili Menopurima + supresija Cetrotide(prva 2 postupka sam uzimala Klomifene plus Gonali), aspiracija obično 11 dc. Pošto dobijam malo stanica, ide se na transfer 3dnp, a nikad nisam uspjela dogurati do blastice da se dodatni embriji smrznu. Kvaliteta js je jednostavno lošija i to je problem. Istraživala sam i dosta cura s endo je imalo uspjeha ako je išlo u dugi protokol, pa je to isto sad meni jedna opcija koju planiram isprobati. To znači da se ide u postupak 21 dc s Decapeptylima, pa tek stimulacija 2 dc. Ja razmatram operaciju kao last resort, svjesna sam da je to opet rizik, a i teško sam se oporavila od prethodne… razmatram sve opcije, a svakako sa svih strana pokušavam nekako živjet s tom bolesti. Bila sam na kontracepciji 2 ciklusa prije postupka, umirala sam svaki dan od bolova, ali barem je neka cista koja je zezala, otišla s desnog jajnika pa sam mogla u postupak.. 😬

Potpuno te razumem, i podrzavam u tome da je op zadnja opcija. To sivenje jajnika nisam istrazivala i gledala, jer je kod mene na jajnicima nije bilo. Ali sam po kompletnom stomaku i crevima imala kojekakve priraslice, Bog zna od cega sve. 
    Ja sam sada upravo bila u dugom protokolu, od 21 dc Synarela sprej (to se ovde daje, iz te grupe lekova je samo sto je sve pod dr imenom i nisu injekcije), i onda od 2 dc Pergoveris. Ja sam imala 16 jc, od toga 12 se oplodilo, 7 zamrzli i transfer 2 blastociste. I evo videcemo u sredu kako ide ta beta....

• ninna1804
    14. Listopad 2019. 12:29

Sunshine drzim fige da lijepo tamni, puj, puj....niti ne razmisljaj o biokemijskoj 
    Betty znaci vidi se mala gestacijska, bravooo!!
    Drage moje, kod mene jucer oko podneva blagi smeđkasti iscjedak, vise boje bijele kave, skamenila sam se.....od tada ne izlazim iz kreveta, strogo mirujem. Stalno imam neke menstrualne bolove, nisu jaki...ali su prisutni. Tko ce docekati cetvrtak i uzv, ovo je horor ta zivce...

Betty
    14. Listopad 2019. 12:33

yvette

Betty koliko si trudna racunajuci od zadnje menstruacije? Vidila sam temu proljetno-ljetne bebe, ali se ne usudim ici makar do prvog otkucaja na uzv.

Zadnja M je bila 11.9,to bi bilo nekih 5tjcca...lakse mi je da sam nekako na onoj temi,idemo naprijed,biti Ce sve ok

25.9.2019 transfer...
    2 blastice zamrznute
    9.10.2019beta 703.9
    12.10.2019 beta 2710
    5.11.2019blighted ovum
    30.10.2021 Fet
    8.11.2021. +
    11.11.2021 beta 281.6
    13.11.2021 beta 705
    19.11.2021 beta 6154
    30.12.2021 😢

yvette
    14. Listopad 2019. 12:37

Betty racunala sam, sada si 4+5. Kazes da si narucena za 15 dana jel tako, taman ce se lijepo vidjeti srceko. Narucilo te ni prerano ni prekasno nego bas taman.
    Ja sam danas 6+2, ali cu na uzv tek za 7 dana da budemo sigurni mada bi se vec sada trebalo vidjeti

MalaM1
    14. Listopad 2019. 12:44

Blacky89

MalaM aaaaa predobro 👏🏼👌🤗😘

Hvalaaa 😘😘
    Svim curama hvala na podršci !🤗🤗

• Mrva1986
    14. Listopad 2019. 12:58

Ej curke. Pozdrav svima. Ja danas bila kod dr alebica. Cista koju sam imala na lijevom jajniku je nestala s mengom. Krenula sam sa stimulacijom. Ovaj puta sam dobila femaru 2x1 i menopur svaki drugi dan 2 dozice. Nikad nisam bila u takvoj stimzlaciji pa me zanima ima li koja od vas kakva iskustva s tom femarom? 

En@
    14. Listopad 2019. 13:11

Belaaaaa??????!!!!

Ja 32,AMH 26,8, hipotireoza, endometriom L.j 1,8
    On 41,oligoasthenozospermia
    3.mj/18 Petrova (dr.Vrcic 😍)
    menopur 150,225, cetrotide
    14 oocita,icsi 4,transfer 2 blastice,beta 0
    7.mj/18 Petrova dr.😍
    Ovaleap 225,150, cetrotide
    18oocita,icsi 12,smrznuta 1 blastocista Fet 2.mj/19 uz estrofem,beta 0
    9mj/2019 kbc ST(dr.Marusic 🤮)
    Bemfola 150,225,150, Cetrotide
    transfer 8stanicnog beta 0
    2/20 fet (dr.Budimir) blastociste beta 0
    Vracam se kod dr.😍

• Mrva1986
    14. Listopad 2019. 13:28

Nikitta

Sunshine25 nadam se da neće biti treća biokemijska, nego treća sreća. 🍀🌹
    Betty meni se nalaz gv čini u redu, ako ti je ZM bila 11.09. onda je stvarno rano da se išta drugo vidi. Sretno! 💜
    Ninna1804 joj stalno nešto mora biti stresno! Za ispizdit. Ideš ovaj četvrtak na uzv? Mora bit sve dobro. Miruj. Si zvala dr?
    Mrva1986 jesi to bila prvi put danas kod njega? Dojmovi? Femaru nisam koristila, ali je slična kao Klomifeni samo ne stanjuje endometrij. Ja sam Klomifene kombinirala recimo s Gonalima kod Lučingera. Vjerojatno pošto si mlada ide tako prvo s blažom varijantom.

Kod njega sam u 3 postupku sad. Imam nizak amh. Do sad smo isli s elonvom dobili 6 i 8 stanica al na kraju 1 zametak. Sad je rekao da bi isli blagom stimulacijom na manje stanica al se nada boljoj kvaliteti. Ja sam zadovoljna s njim i za sad dok mogu to jos financijski cemo kod njega

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.