Nikitta jeli to sto od toga pomoglo smanjenju endometrioze? Ja pijem sad od casne ljubice njenu mjesavinu. Ima koja druga cura koja je uspila smanjiti endometriozu neki cajevima ili pripravcima? Nikitta kakvo je tvoje iskustvo s operacijom?
Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
05/19 fet, beta 0 polik.Cito
**od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
23.01.21. AIH
Pozdrav svimaa, nova sam ovdje, čitala sam puno, moj slučaj je ukratko:
U Petrovoj 2 postupka ICSI, AMH povišen pa svaki put freez, spermiogram nam je loš, jajnici naizgled policističnima, oba puta puno folikula, jajnih stanica uvijek preko 10, a dvije se razviju u blasto. i vračene, i neuspjeh 😔
Prvi puta nalaz bete neg, drugi puta jako mala..
Dušu izbacila plačući, ali borba dalje, sada sam dobila prijedlog od ginekologa da promjenimo kliniku, u Samobor Škvorc da rade preko HZZO , zanima me dali ima netko da ide tamo ili da je bio? ICSI?
Sretno svimmaa ❤️
Ja sam isla tamo, ICSI zadnji sad u 9 mj. Pitaj sve šta te zanima. :)
😊 U kojoj si fazi sada? Opiši mi ukratko kako ti je bilo, kako ti se čini tamo? Ideš isto preko HZZO?
Blacky89, Nikitta ja dok pijem ciku zacepim nos i zatvorim oci-tako mi je najlakse za popiti 😉
Sunshine samo hrabro i opusteno prema beti 😍
Vita drzi se, navijamo za sutra 💪🏼
PCOS, Amh:82(g.1984)
MM: oligoasthenozoospermia(g.1985)
11/2019 1.ivf neuspješna punkcija,izvadena dva folikula citicne strukture bez stanica,
04/2020 planiran 2.postupak
U Petrovoj 2 postupka ICSI, AMH povišen pa svaki put freez, spermiogram nam je loš, jajnici naizgled policističnima, oba puta puno folikula, jajnih stanica uvijek preko 10, a dvije se razviju u blasto. i vračene, i neuspjeh 😔
Dušu izbacila plačući, ali borba dalje, sada sam dobila prijedlog od ginekologa da promjenimo kliniku, u Samobor Škvorc da rade preko HZZO , zanima me dali ima netko da ide tamo ili da je bio? ICSI?
Sretno svimmaa ❤️
Ja sam ti tamo u postupku pa ti mogu rec sta te sve zanima ☺
😊 Kako ti se čine tamo, kako to kod njih ide? Dali je drugačije nego u bolnicama, zanima me i dali imaju i oni mogućnost kriopohrane?
Sretno svimmaa ❤️
😊 U kojoj si fazi sada? Opiši mi ukratko kako ti je bilo, kako ti se čini tamo? Ideš isto preko HZZO?
Da, isla sam preko Hzzo-a. U 3 mjesecu stimulacija 19j.s i niti jedna oplodena IVF, 4 j.s. zaledene i sada u devetom mjesecu smo bili na fet-u ICSI sa te 4 stanice, 1 oplodena ali nažalost beta 0. Iskreno, da moram plaćati ne bih isla tamo. Sad imam 42 god i dr Škvorc je htio da počnemo sa inseminacijom što mi je bilo suludo, za polip je rekao da ne smeta dok mi druga doktorica koja tamo radi nije rekla da smeta, da je točno tamo gdje stavljaju embrij i da ne kuži zašto mi nije rekao da maknem polip..i tako. On je ljubazan kao i svi tamo i ako nemaš neku tešku dijagnozu biti ce ti dobro tamo, i dosta cura sam srela tamo koje su stvarno zadovoljne i koje su tamo ostvarile trudnocu, ali ja nisam među njima. Ima doktora koji imaju više iskustva. Ali to je samo moje mišljenje. Ja nemam više pravo preko HZZO-a zbog godina i idem privatno, ali ne kod njega .
Sretno svimmaa ❤️
Da, isla sam preko Hzzo-a. U 3 mjesecu stimulacija 19j.s i niti jedna oplodena IVF, 4 j.s. zaledene i sada u devetom mjesecu smo bili na fet-u ICSI sa te 4 stanice, 1 oplodena ali nažalost beta 0. Iskreno, da moram plaćati ne bih isla tamo. Sad imam 42 god i dr Škvorc je htio da počnemo sa inseminacijom što mi je bilo suludo, za polip je rekao da ne smeta dok mi druga doktorica koja tamo radi nije rekla da smeta, da je točno tamo gdje stavljaju embrij i da ne kuži zašto mi nije rekao da maknem polip..i tako. On je ljubazan kao i svi tamo i ako nemaš neku tešku dijagnozu biti ce ti dobro tamo, i dosta cura sam srela tamo koje su stvarno zadovoljne i koje su tamo ostvarile trudnocu, ali ja nisam među njima. Ima doktora koji imaju više iskustva. Ali to je samo moje mišljenje. Ja nemam više pravo preko HZZO-a zbog godina i idem privatno, ali ne kod njega .
Hvala ti ❤️
Nadam se da će biti dobro 💪
Definitivno mi se neide treći put na isto mjesto tako da, probat ćemo, nema druge 😏
Ima li ko iskustva sa mucninom? Od jutros mi je muka u zeludcu i donjem dijelu grla, znan da sad zvucim ludo, al bas mi je i u grlu mucnina, neka tezina.
Ja. Ali neko je pisao da moze biti i od utrica. Meni se zgaravica javila dosta rano i ne pusta. Stalno imam osjecaj kao da mi je zeludac u grlu. Nadam se da je to ipak neki simptom trudnoce, a ne utrica.
Nikita nazalost moram da te razocaram malo sto se tice hirurskod odstranjivanja endometrioze 😔 ja sam u Nemackoj i ovde rade obe metode kombinovano, ali to jako zavisi od taga gde je endometrioza i koliko je zariste zahvatilo zdravo tkivo. Evo na mom primeru recimo, ja zapravo imam dijagnozu Adenomiose, sto znaci da je endometrioza u samoj materici,tj u samom zidu materice i to jako difuzno skoro preko celog jednog zida i nikada je se vervoatno otarasiti necu, jer hirski se odstraniti ne moze, to bi znacilo da treba vise od pola zida materice da mi odstrani sto u mom slucaju a i svakog ko zeli trudnocu nikako nije opcija. Takodje kod tebe, sad ne znam, citala sam ali se ne secam svega, ne znam da li imas na oba jajnika ili jednom, sigurno ti ne bi previse "zasekli" jajnik da ga time dodatno onesposobe.
Da li si ikada uzimala terapiju Gonadotropina? Ja sam bila na njima dva ciklusa posle op, u kontinuitetu tako da ne bi uopste imala mjesecnicu. I kako je tekla stimulacija kod tebe kada si bila u stimuliranom?
Meni je jedna dr objasnila da je kod endometrioze zapravo jako bitna priprema za transfer, da je bolje zamrznuti sve skupljene dobro oplodjene js i odraditi kod endometrioze duzu pripremu terapijom vrv da se ta zarista sto vise smire.
Izvinjavam se na duzem postu, ali nisam mogla krace napisati
Sunshine25 čestitam na plusiću!!! Figice su u zraku za veliku betu
Vedra333 ja sam sam sono HSG na Merkuru. Moje iskustvo nije tako loše, bol je bila identična kao prvi dan menstruacije, traje kratko 10-15 sec, jajnici su mi prohodni. Sretno!
Vita23 i danchy84 ma biti će to super bete!!!
DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera
Hejbaburibu nadam se....jos dva dana igre zivcima
A od juce imam taj osecaj u stomaku kao da cu svaki cas procuriti 😏
Sortiraj odgovore
Najstariji