Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    02. Listopad 2019. 06:48

Nikitta

Bozma zar te do sad nisu htjeli primiti preko Hzzo? Svaka žena do 42. god. ima pravo. Moguće je da ti je AMH porastao, to je hormon kao svaki drugi, treba razbit taj mit. Meni je u 2 navrata porastao kad sam isto radila na svom zdravlju. Sretno dalje! 💪🏻

Nikitta, ne mogu reći da me nisu htjeli primiti, ali bilo je: evo ti Yaz dok se FSH ne popravi i tako ode 3-4 mjeseca, a FSH i LH na svakom nalazu isti. Pa sam ja odustala i išla privatno, nedavno sam probala kod drugog doktora preko HZZO i komentar je bio: dobit ćeš sve na što imaš pravo pa ćeš onda dobiti preporuku za donaciju, evo ti Femoston dok se FSH i LH ne snize, pa ako se snize i kad se snize idemo u stimulaciju.
    Yvette, nalazi su iz istog laboratorija, prvi sam vadila 5.dan ciklusa i sve ostalo od hormona je bilo visoko (prolaktin, estradiol....), kasnije su me slali vadit samo FSH i LH koji bi uvijek bili oko 8-10 na 2.dan ciklusa, ali kako su uvijek morali škicnut u stari nalaz jer je tamo ostatak hormona i onaj visoki FSH i LH su boli oči.
    Zato sam otišla kod svog doktora i zamolila nove uputnice, da više ne gledaju taj stari nalaz.

• Luca87
    02. Listopad 2019. 07:41

Bozma

Pozdrav cure, do sad nisam pisala ali čitam Vas svaki dan i veselim se vašim betama i pozitivnim testovima kao da su moji. Već sam pisala na drugom forumu, nizak AMH 3,54 pmol/L, LH 18,19 i FSH 16,91 godina 39.
    Pokušali smo privatno, 1 put u stimuliranom -5 stanica, 2 oplođene, obe vraćene 3.dan i ništa i 2 puta u prirodnom-pobjegao nam folikul, oba puta. Ovaj mjesec ćemo opet probati u prirodnom pa onda opet stimulacija.
    Vidim da su Ruška i Lalal1982 pisale o suplementima, ja sam uzimala DHEA, L-Arganin, Melatinin, Q10, Cink, Selen i željezo, kupila i vitamin D ali mi je bio dobar nalaz pa ga nisam uzimala.Sad sam užicala uputnicu za ponoviti nalaze i jučer su bili gotovi: AMH 8,88, LH 13,82 i FSH 10,48. čak mi je i testosteron koji je prošli put bio nizak sad visok. Još sam tražila da mi ovaj put dodaju i DHEA na uputnicu i visok mi je pa ga više neću piti.
    Sa ovim nalazima me možda prime i preko HZZO-a
    Sad mi nije jasno kako mi se AMH povećao, mislila sam da on ne raste??

Meni ti se AMH isto bio povećao sa 15 ns 22. Očito nije istina da ne raste. Isti lab i iste ref vrijednosti.

• Mathaja23
    02. Listopad 2019. 07:46

ZaraZ

Mathaja23

ZaraZ

Mathaja23

Mathaja23

Mathaja23

ZaraZ

Mathaja23

Cure znate li možda ako je koja koristila Citrotide injekciju može li se ona dati sat ranije? Ili baš mora bit u isto vrijeme?

Ej ja sam je davala u 7 navecer. Uvik bi nastojala oko te ure. Koju minut gori doli.

Jutros aspiracija, 6js. Cekam jutro da cujen kakvo je stanje 🤞🤞🤞

Super ja sam danas dobila još cetrotide i u 22 h štopericu i u četvrtak punkcija

Držim fige za dobre vijesti ujutro 🍀💚🙏

Daj mi reci molim te da li iza štoperice (drugi dan)ni ti nisi ništa dobila za pikanje pa si tek sljedeći dan _jutro išla na punkciju?

Tako je, u nedilju san jos uvik dobila normalno terapiju, navecer stopericu i to je to od injekcija. Dan prije aapiracije nista.
    Ps na aspiraciju ajde na taste radi anestezije.

Da da znam da moram bit na tašte hvala ti.. Kako ti je iza punkcije jel te boli? Evo ja sada štopericu sva sam napuhana ko žaba i jako baš osjećam lijevi jajnik a na njemu su mi 2 velike folikule

I ja san bila napuvana i jos uvik sam, stomak onako bas skocija, ko mali trudnicki hehe
    Mogu ti rec da me bolilo, osjecala san bol (bas neugodnu) i pod anestezijom i onda je dokt odustala od 3 (bili su previsoko, a mene je bas bolilo). I kad je popustila anestezija osjecala bi pri pokretu bol, nista strasno al cutila san je. I cili dan san bila smantana, doslovno prispavala sve.

Šta tebe  nisu uspavali skroz? 

• Mathaja23
    02. Listopad 2019. 07:52

alokiti

Mathaja, čini mi se da sam koji dan iza tebe u postupku :) Ali meni je ovo bockanje više preko glave došlo, danas prva centrotida, sama sam je u rame stavila, na kraju izišla jedna kapljičica krvi, ne vjerujem da je to išta strašno ali mi je baš stresno baratat s tim iglama. Ne boli ništa ali ja sam trtaroš.
    Sretno u četvrtak na punkciji, neka ih sve izvade prave lijepe i kvalitetne

Sretno i tebi s punkcijom mislim da to nije ništa strašno za kapljicu krvi.. Ja danas od kad sam se probudila u 7 osjećam manju bol u jajniku i to puno manju za razliku od jučer pa mi nije to sad baš jasno dal to mora tako biti ili? 🤨 Sinoć u 22 dala štopericu.. Ima li tko slična iskustva? 

Zaraa
    02. Listopad 2019. 08:30

Mathaja23

ZaraZ

Mathaja23

ZaraZ

Mathaja23

Mathaja23

Mathaja23

ZaraZ

Mathaja23

Cure znate li možda ako je koja koristila Citrotide injekciju može li se ona dati sat ranije? Ili baš mora bit u isto vrijeme?

Ej ja sam je davala u 7 navecer. Uvik bi nastojala oko te ure. Koju minut gori doli.

Super ja sam danas dobila još cetrotide i u 22 h štopericu i u četvrtak punkcija

Daj mi reci molim te da li iza štoperice (drugi dan)ni ti nisi ništa dobila za pikanje pa si tek sljedeći dan _jutro išla na punkciju?

Tako je, u nedilju san jos uvik dobila normalno terapiju, navecer stopericu i to je to od injekcija. Dan prije aapiracije nista.

Da da znam da moram bit na tašte hvala ti.. Kako ti je iza punkcije jel te boli? Evo ja sada štopericu sva sam napuhana ko žaba i jako baš osjećam lijevi jajnik a na njemu su mi 2 velike folikule

I ja san bila napuvana i jos uvik sam, stomak onako bas skocija, ko mali trudnicki hehe
    Mogu ti rec da me bolilo, osjecala san bol (bas neugodnu) i pod anestezijom i onda je dokt odustala od 3 (bili su previsoko, a mene je bas bolilo). I kad je popustila anestezija osjecala bi pri pokretu bol, nista strasno al cutila san je. I cili dan san bila smantana, doslovno prispavala sve.

Šta tebe nisu uspavali skroz?

Ne, samo malo osamute. Budan si i sve cujes osjetis, al malo si nadrogiran 🤣
    Cure, 5 ih se oplodilo! Bas sam preeeesritna. 
    U petak je transfer.
    Jel racunam od jucer pa je to onda 4i dan ili tek od danas pa je to 3i dan? Hvalaaaa

💞girl💞

Zaraa
    02. Listopad 2019. 08:31

Mathaja23

alokiti

Mathaja, čini mi se da sam koji dan iza tebe u postupku :) Ali meni je ovo bockanje više preko glave došlo, danas prva centrotida, sama sam je u rame stavila, na kraju izišla jedna kapljičica krvi, ne vjerujem da je to išta strašno ali mi je baš stresno baratat s tim iglama. Ne boli ništa ali ja sam trtaroš.
    Sretno u četvrtak na punkciji, neka ih sve izvade prave lijepe i kvalitetne

Sretno i tebi s punkcijom mislim da to nije ništa strašno za kapljicu krvi.. Ja danas od kad sam se probudila u 7 osjećam manju bol u jajniku i to puno manju za razliku od jučer pa mi nije to sad baš jasno dal to mora tako biti ili? 🤨 Sinoć u 22 dala štopericu.. Ima li tko slična iskustva?

Mene je od stoperice cilo vrime bolilo i stomak i jajnici 

💞girl💞

• Mathaja23
    02. Listopad 2019. 08:32

ZaraZ

Mathaja23

ZaraZ

Mathaja23

ZaraZ

Mathaja23

Mathaja23

Mathaja23

ZaraZ

Mathaja23

U petak je transfer.
    Jel racunam od jucer pa je to onda 4i dan ili tek od danas pa je to 3i dan? Hvalaaaa

Superrrrr 5 wau odličan rezultat sretno na transferu🍀

yvette
    02. Listopad 2019. 08:42

ZaraZ juhuu 🥳 petak ce biti treci dan, bar su meni tako cure objasnile da je dan punkcije nulti.

Zaraa
    02. Listopad 2019. 08:53

Mathaja23

ZaraZ

Mathaja23

ZaraZ

Mathaja23

ZaraZ

Mathaja23

Mathaja23

Mathaja23

ZaraZ

Mathaja23

U petak je transfer.

Superrrrr 5 wau odličan rezultat sretno na transferu🍀

Hvalaaaaa, jos da docekam petak hehhe

💞girl💞

Zaraa
    02. Listopad 2019. 08:53

yvette

ZaraZjuhuu 🥳 petak ce biti treci dan, bar su meni tako cure objasnile da je dan punkcije nulti.

Ahaa, kuzim hvala tiiii 🙏

💞girl💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.