Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    19. Rujan 2019. 23:23

yvette

Mathajanemoj, mislim da ga cak mozes i prijaviti ako ti odbije dati bolovanje na koje zakonom imas pravo.

Ma mislim da nema pravo na nikakvu tuzbu, a i da ima kolko bi to kod nas trajalo. On moze napisati da nema nikakvih komplikacija prilikom stimulacije te samim time nema nikakvih indikacija za opravdano bolovanje. To je nas sustav. Al mi je nepojmljivo to za njega. On je inace bas covjek i empatican za razliku od drugih.

• Mathaja23
    20. Rujan 2019. 00:24

Ma neću ga tužiti očito nemam sreće jer i moja ginekologica mi je rekla tj sestra kad sam joj rekla za mpo za bolovanje da li bi mogla dobit kada krenem rekla je da si uzmem par dana godišnjeg i kad sam joj rekla za injekcije i gdje radim i kako njen odg ah ma to su samo injekcije ko šećeraši kad se prijaju  jedino još nisam bila kod dr.opće prakse a mislim da ću u ponedjeljak ić opet kod svoje ginekologice ako neće ništa htjet idem kod dr opće ako ni ona neće htjet onda stvarno ne znam više šta da radim 🤐😪

• Mathaja23
    20. Rujan 2019. 00:25

Mathaja23

Ma neću ga tužiti očito nemam sreće jer i moja ginekologica mi je rekla tj sestra kad sam joj rekla za mpo za bolovanje da li bi mogla dobit kada krenem rekla je da si uzmem par dana godišnjeg i kad sam joj rekla za injekcije i gdje radim i kako njen odg ah ma to su samo injekcije ko šećeraši kad se prijaju jedino još nisam bila kod dr.opće prakse a mislim da ću u ponedjeljak ić opet kod svoje ginekologice ako neće ništa htjet idem kod dr opće ako ni ona neće htjet onda stvarno ne znam više šta da radim 🤐😪

Ispravak ko šećeraši  kad se pikaju... 

hejbaburibu
    20. Rujan 2019. 06:48

Draga Mathaja bila sam u istoj situaciji prošle godine kad mi je moj ginekolog rekao da je boloanje zbog stimulacije i folikulometija isto kao da tražim bolovanje jer mi trebaju naočale  
    Vjerujem da neke žene mogu bez problema raditi za vrijeme postupka, čak i nakon punkcije i transfera međutim to ovisi i o ženi i o prirodi posla. Moj posao zahtjeva dobro fizičko i psihičko stanje tako da zaista nisam u stanju kvalitetno odraditi svoj posao za vrijeme trajanja postupka, a budući da radim s malom djecom dovoditi to u pitanje nije bila opcija. 
    Što se tiče dr. B. zaista vjerujem da nije mislio ništa loše.. Dvije godine sam kod njega i nikad nisam od njega čula riječ koja nije na mjestu. Kako sam ranije napisala nikada mi nije rekao da nemam pravo na bolovanje već da o tome moram razgovarati sa svojim ginekologom. Na žalost sustav je takav da ovisimo o dobroj volji i razumijevanju ginekologa pa kako nam se posreći. 
    Nemoj brinuti i stresirati se unaprijed. Razgovaraj sa svojom gin još jednom a ako nejde idi kod opće prakse i reci kako se osjećaš. Sve će biti u redu 

DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
    11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
    04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
    09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
    01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
    07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera

hejbaburibu
    20. Rujan 2019. 06:54

Snjeska

Vjerujte neznam ni ja koliko ih je prvi uzv..ima ih i na ljevom i desnom pocela sam od 3 do 6 dana sa ovaleap i od danas od 7 i 8 dan je dao 4 ampule menopaura i rekao da nece za sada prekidati sporo rastu najgore od svega nije mi rekao koliki su kao da rastu 1mm a ne 2 mm po njegovom  stvarno neznam imala sam gonale i uvijek sam dobro reagirala nije bilo problema sa rastom zato pitam jel imao tko slicno da mu je tako na pocetku bilo pa su folikuli narasli…jel po njegovom nista optimisticno kao presporo nezna sta ce biti ..

samo strpljivo, narasti će oni! kod mene je 7.dc bio jedan folikul i sitno. Sretno!

DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
    11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
    04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
    09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
    01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
    07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera

• Babylove
    20. Rujan 2019. 06:56

Mathaja ja sam u Vg nisam nikada isla na bolovanje.. Ali iz razloga zato sto se mogu sve sa šefom dog… Ali nikada nisam dobila takav odgovor sto se tice bolovanja pogotovo od Bolance.. Uvijek mi je pisalo mirovanje.. Eto nažalost tako je bilo ne znam cj vrijeme je trubio o zakonima da me poslodavac mora prebaciti na dr radno mjesto da ne nosim vreće od 20 kila da me poštedi težih fizičkih napora… I da Hrvati svi generalno žele ić na bolovanje( imam sve snimljeno zato jer sam se bojala da neću popamtit sve šta će mi govorit o injekcijama itd itd a na kraju je s oproštenjem srao o bolovanju i zakonima) O tome mi je pričao u kontekstu kao da sam trudna onda mu je moj muž rekao pa nije ona trudna da bi je poslodavac prebacivao s jednog radnog mjesta na drugo. Najbolje u svemu tome što sam snimala razgovor da mi nešto nešto važno ne promakne i na kraju se odgovorima razočaram. A da nisam snimala pola ovoga se ne bi ni sjetila jer sam bila van sebe

Zao mi je da si razocarana.. Evo zbilja sam u cudu jer ti si evo prva od koje cujem lose iskustvo za njega... Nemoj se bedirati.. I ovako i onako ti oni na Vg ne otvaraju bolovanje... Ali meni je na svakom nalazu do sada pisalo mirovanje... Dogovori se sa svojom doktoricom... Ne znam kako ide bolovanje dok se pikas i ides na uzv al nakon punkcije do bete imas pravo.. 

yvette

Mathajanemoj, mislim da ga cak mozes i prijaviti ako ti odbije dati bolovanje na koje zakonom imas pravo.

Ne moze ga prijaviti jer ne otvara on o bolovanje.. Vec nasi doktori.. On samo pise preporuku za to.. Al napisat ce na nalaz mirovanje sigurno.. Bila sam u 3 stimulacije i pisali su mirovanje... Cak i nakon punkcije jedne jajne stanice u prirodnom pisao mi je mirovanje na papir.. 

• avama
    20. Rujan 2019. 07:05

Ti nasi doktori su stvarno bezobrazni, ko da to bolovanje ide iz njihovog djepa.

A da li se za trombofiliju ide kod obicnog hematologa ili?

• Mathaja23
    20. Rujan 2019. 07:11

Ma znam ne bi ja njega ni prijavila nije mi uopće to na pameti samo razmišljam o tome da budem doma bar od punkcije jer radim na hrt u i noćne šihte od 9 do 7 ujutro i podnevne do ponoći to me dodatno iscrpljuje.. A u kakvim uvjetima radim to je tek priča.. 
    Radi jedan frajer kao mikser slike on je narkoman i pika se jednom sam mislila da je umro tamo u kakvom stanju sam ga vidjela frajer više ne zna gdje bi se pikao i nedavno jedna druga kolegica je vidjela krv na monitoru od tv a frajer se pika čak i u glavu znači odvratno povraća mi se kad ga vidim a ne možeš ništa napraviti niti ga prijaviti ni ništa meni se tamo doslovce gadi ić na wc kamoli se pikat svaki put kad idem na wc doslovno sve dezif.. Eto to mene najviše muči ja sam tamo najmlađa imam 35 godina svi ostali do 50 i više godina i oni to gledaju već godinama i navikli su očito i znaju se nosit s time meni je stvarno stres kad sam s njim u istoj prostoriji a kamoli još kad ću bit pod tim hormonima koji dodatno iscrpljuju organizam

• Mathaja23
    20. Rujan 2019. 07:27

Nisam inače tip koji se ne zna nosit s boli i mogu izdržati puno toga inače imam jako bolne menstruacije i ovulacije i uvijek sam išla radit zadnji put sam na bolovanju bila prije par godina kad sam bila na operaciji mandula stvarno ne koristim bolovanje za bzvz i onda me ovo stvarno sve pogađa a mi  žene smo toliko jake i toliko toga moramo i možemo  proći ali zato i jesmo žene i buduće majke to želim svima jer svi zaslužujemo biti sretne i ispunjene zato i vjerujem da će bit sve ok kod mene uvijek nada umire zadnja jedino nikako da naučim da mnoge stvari ne mogu mijenjati Al s druge strane uvijek sam pozitivac i nadam se najboljem 🍀

• Mathaja23
    20. Rujan 2019. 07:37

Mene je moja majka odležala u bolnici na flaši od 3 mjeseca u trudnoći do kraja s 7 mjeseci me trebala roditi jer je već njen život ovisio o koncu dr Latin(koja danas ima privatnu kliniku) ona joj je vodila cj trudnoću i rekla joj je ako ti temperatura ne padne do jutra ideš u rađaonu i onda je moja mišica mama razgovarala s mnom u trbuhu i rekla je pizda ti materina nejdeš van i cj noć nije spavala i do jutra je pala temperatura to je ona volja želja  i borba za svoje. Ljudi je nisu uopće prepoznali kad su joj došli u posjetu nego samo po glasu koliko je bila izobličena od svega a i pri kraju je dobivala injekcije za razvitak mojih organa do kraja se nije znalo da li će bit sve ok. I onda ako je ona sve to preživjela onda ću i ja pa makar išla radit iza punkcije i transfera eto sad sam vas zagnjavila s svime i neću više od sada pa nadalje ću pisati samo o ljepšim stvarima 🍀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.