Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    20. Rujan 2019. 13:23

thinkpink1

avama

A da li se za trombofiliju ide kod obicnog hematologa ili?

Nema hematologa koji se bas bavi trudnicama. Uglavnom svi znaju smjernice i to im je domena. Recimo moja hematologica vise ne prima pacijente jer je prebukirana. Mozes birati i doci prije na red jedino ako imas koga poznatoga ili si se vec prije lijecila na odjelu hematologije. Kad dobis uputnicu, posalji na sve bolnice skeniranu da ti daju termi, pa gdje prije upadnes (sv.duh, vinogradska, merkur, rebro i dubrava). Sretno s terminom!

Hvala evo danas cu se probati naruciti. Rekla mi je moja gin da bas na sv. Duh ne idem jar kao te hematologice nikad nema i da nije bas susretnjiva. Sad ne znam

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    20. Rujan 2019. 13:25

skoljka

Belaaa

Cure drage recite mi mene desni jajnik boli jos od punkcije i danas sam joj to zaboravila reci a i sada nakon transvera isto i na momente bas boli ? Jeli itko ima takva iskustava ?
    I za odnose mi je rekla da mozemo imati !

Bolit ce te jos danima sigurno, jesi li od punkcije do transfera pila tablete za bolove da malo smanjis upalu? Mene je to pikalo bas dugo dugo, ali sam ja imala 12 js. Onda navalite veceras😂, ali bez grubpsti ipak si poslije punkcije, bitno da se maternica stimulira. Jedva cekam da nam javis da imas plusic 😊

Da osjecam jos taj desni malo pika boli ali procee!!
    Hvaala curkee a recite mi kako ste se vi pazile i koliko mislim sta se tice poslova kretanja meni je ona savjetovala onaj dan transvera se pripazit ostalo sve normalno naravno rekla je nes sad nesto tesko dizat itd?

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• avama
    20. Rujan 2019. 13:28

A da li moze i gin humane odrediti terapiju za trombofiliju. Jel se to jos uvijek.ide na komisiju?

Iskra💞
    20. Rujan 2019. 13:33

Nikitta

Thinkpink1 koliko sam ja skužila, puno parova ide tamo na obične postupke, a HZZO samo pokriva dio troška za donaciju. Zar ne?
    Profa je super, muka joj je bilo danas me satrat, ali šta je tu je..
    Iskrabravo mila. Jesi lipo spavala pod anestezijom? Tko je radio aspiracije? Vidjela sam Vrčića, je li on? Ili baš tebi tvoj?
    Babylove još malo izdrži, a onda u horizontalu. 🙏🏼

Ejjj draga bila si u Petrovoj jutros jooooj 😘tako bi voljela da sam te vidjela,upoznala( hrabru,toplu,pozotivnu ženu foruma💪🙏😘)
    Da Vrčić mi je radio aspiraciju( on me i vodi)
    Znaš da nisam spavala onako bila sam omamljena,ali isto sam osijetila ubode nije ništa neozdrživo ali sam osjetila,sva srića brzo je to prošlo cc 5 min

🧒 sve ok. 1986
    👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
    1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
    2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
    HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
    HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
    🤞💜🙏

• thinkpink1
    20. Rujan 2019. 13:37

Nikitta

Thinkpink1 koliko sam ja skužila, puno parova ide tamo na obične postupke, a HZZO samo pokriva dio troška za donaciju. Zar ne?
    Profa je super, muka joj je bilo danas me satrat, ali šta je tu je..

HZZO pokriva samo dio i to moras zadovoljit uvjete. Meni profa odmah u startu rekla da na HZZO mogu zaboravit jer mi i AMH dobar i refundiraju do 38.g.zivota

• thinkpink1
    20. Rujan 2019. 13:41

avama

Hvala evo danas cu se probati naruciti. Rekla mi je moja gin da bas na sv. Duh ne idem jar kao te hematologice nikad nema i da nije bas susretnjiva. Sad ne znam

Ja sam na rebru i tamo su svi stvarno odlicni, al ova moja je 🔝, pa valjda jer ju svi traze ne prima do daljnjeg jer je prebukirana, a ja sam kod nje jako dugo, nekoliko godina. 
    Ja sam svoju mamu narucila u vinogradsku gdje su isto dobri. Cula sam i za merkur da su im hematolozi dobri, dok za sv.duh i dubravu nemam povratnu info.

• Mazilica356
    20. Rujan 2019. 13:41

Lijepi pozdrav drage žene, uakoro ću vam se prikljuciti i sve sto prije procitati. Samo me zanima, u ponedjeljak mi je inseminacija, imam li pravo na bolovanje? Puno hvala na odvovoru! 

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    20. Rujan 2019. 13:44

Nikitta draga zaomi je zbog te boli mogu zamislit kako je uzasno to prolazit jer sam prosla pun kufer zdrastveni problema bolnica igala i bolova ali samo hrabro kad znamo za sto se borimo ali ako smatras da tijelo treba odmora daj si oduskaa!!❤😘

Curee drage koje niste uspijele i vidile plusice kojima je beta bila mala koje nisu uspile odrzat trudnocu jaaako mi je zaoo ☹ provajte nekako skupit snage za dalje jer znam sve kako je to nekon 2 simulirana i 1 prirodni pa zavrsi inseminacijom i sve neuspijesno i sad tako rekuc 4 polu stimulirani malo tablete malo inekcije !
    Koliko god ne zelimo mislit i ne nervirat se nemoguceje!
    A ovaj sam stvarno odlucila opustit se citati piti kave gledati tv odmoriti kad osjecam da sam umorna raditi sve normalno sta inace radim i jednostavno nicem se ne nadati jer strah od neuspijeha je uvijek tu ali opet se moramo smiriti skupit snage i sve je u Bozjim rukama pa sta on odluci !
    Ne guglati previse ne traziti simptome jer hormoni su to po tome bi vec sad bila trudna 😁 kad mi se smije smijem kad mi se place placem ! Ne zelim se krivit jesam li se dobro cuvala jesam li kriva ako sam vozila previse itd ako sam usisavala itd pa mi recu nisi se pazila pa bih i sve pribilaaa oprostite ali tako je sve sam ju pitala i sama mi je rekla pazi se jos danas mirovat i onda sve normalno i samo ne nesto pre tesko!
    Ja sad imam pir u subotu a sestra mi zuga da nesmim ma pa necu skskat sidit cu piti isti uzivat kad mi dosad idem ca! Sta bi tu bilo lose? Ljudi nas stvarno znaju plasit glupostima! 
    Valjda doktorica zna najbolje i kazem jos jednom ako je sudjeno sudjeno desti ce se!❤🙏 
    Ako nije nije a ne sa svim ostalim postupcima sam se previse ustrucavala pa ni odnose nisam tila🙈
    Sada sve opustenoo jubim vas svee!!😘😘

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• thinkpink1
    20. Rujan 2019. 13:47

avama

A da li moze i gin humane odrediti terapiju za trombofiliju. Jel se to jos uvijek.ide na komisiju?

Moze, pogotovo u startu od transfera ili pozitivne bete. Al ja se ne bi usudila da me vode ginici dalje kroz cijelu trudnocu jer to ipak nije njihova domena. Kao sto hematolozi ne ordiniraju th.za stimulacije, ne rade transfere i sl., osjecala bi se kao da me stomatolog pregledava ginekoloski...oboje su lijecnici, al je svak za svoje polje zaduzen, ak me kuzis kaj hocu reci... Meni moj MPO-vac odgovorio kad sam ga pitala dal da se za dalje javim svojoj hematologici, on je rekao dapače, vrlo rado bas zbog toga sto sam navela.

hejbaburibu
    20. Rujan 2019. 14:00

Nikitta AMH mi je 11,2
    Thinkpink spermio je svaki put odličan, problem je u jajnim stanicama. Imam 34 godine. Zašto nisu radili ICSI zaista ne znam jer je i zadnji put bilo tako pa su rekli da je vjerojatno “takav mjesec” 😣 ovaj put mi se vise ne čini slučajno jer da se od 7 oplodi jedna i ne preživi mi je  vise od bad luck situacije..
    Imate li kakav savjet na sto da radim još od nalaza da se vidi zašto su stanice svaki put loše kvalitete?
    Babylove, yvette Hvala ❤️

DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
    11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
    04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
    09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
    01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
    07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.