Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    19. Rujan 2019. 19:42

Mathaja23

thinkpink1

Mathaja23

Nikitta

Mathaja23Ne mogu vjerovati, ima tu cura koje su isto u VG, Babylove i mislimHejbaburibu, molim cure da kažete svoja iskustva s pisanjem mirovanja od strane mpo liječnika u VG. Ako je iole normalan dr. pisati će mirovanje nakon aspiracije, posebno jer žena radi stresan posao i noćne.

Znači citiram danas njegove riječi možete dobit bolovanje samo taj dan kad dolazite na punkciju te idući morate ić radit, i jedino npr dođem za 7 dana na Uzv onda taj dan mi opravdaju s posla bolovanjem s tim da naravno moram ić za taj dan kod svog dr. Pitam ga ja a transfer njegov odgovor iza transfera odmah na posao u šoku sam

Ne mogu vjerovat…dogovori se s opcom praksom za bolovanje, bar sad ima razno raznih enteroviroza (dg.A08-21 dan). Nadam se da ces uspjet 🍀

Budem da hvala ti na savjetu. Ne znam dal da se prvo počnem pikat pa nakon npr 3 dana pikanja odem kod nje?

Ja bi mozda otisla ranije da si pripremim teren kod nje da ona zna okvirno, da si smanjis stres jer ti u postupku najmanje treba, ti joj samo tel.javis s kojim datumom...al ti najbolje znas sebe i opcu praksu...🍀

• Mathaja23
    19. Rujan 2019. 19:52

thinkpink1

Mathaja23

thinkpink1

Mathaja23

Nikitta

Mathaja23Ne mogu vjerovati, ima tu cura koje su isto u VG, Babylove i mislimHejbaburibu, molim cure da kažete svoja iskustva s pisanjem mirovanja od strane mpo liječnika u VG. Ako je iole normalan dr. pisati će mirovanje nakon aspiracije, posebno jer žena radi stresan posao i noćne.

Znači citiram danas njegove riječi možete dobit bolovanje samo taj dan kad dolazite na punkciju te idući morate ić radit, i jedino npr dođem za 7 dana na Uzv onda taj dan mi opravdaju s posla bolovanjem s tim da naravno moram ić za taj dan kod svog dr. Pitam ga ja a transfer njegov odgovor iza transfera odmah na posao u šoku sam

Ne mogu vjerovat…dogovori se s opcom praksom za bolovanje, bar sad ima razno raznih enteroviroza (dg.A08-21 dan). Nadam se da ces uspjet 🍀

Budem da hvala ti na savjetu. Ne znam dal da se prvo počnem pikat pa nakon npr 3 dana pikanja odem kod nje?

Ja bi mozda otisla ranije da si pripremim teren kod nje da ona zna okvirno, da si smanjis stres jer ti u postupku najmanje treba, ti joj samo tel.javis s kojim datumom…al ti najbolje znas sebe i opcu praksu…🍀

Imaš pravo otići ću ja ranije sad sam gledala na stranici od hzzo a po zakonu fkt imamo pravo ne znam šta je njima🍀

Lemon
    19. Rujan 2019. 19:55

student13ica

Lemon

Nikitta

Avama ja sam bila kod hematologinje na Sv. Duhu, nisam čekala predugo za narudžbu, ali to je bilo 2015. Svakako si za terapiju, jer nalazi upućuju na visoki rizik venske tromboze.
    Studentica da, nažalost ako su vam kariotipi uredni, onda nemate pravo na teret HZZO ići u Belgiju na PGD, ali ako niste napravili HLA tipizaciju, preporučam da to napravite UNATOČ urednim kariotipima, jer se zna dogoditi alokacije na određenim genima - a nalaz kariotipa uredan. Ako to bude pozitivno - onda ćete dobiti vrlo vjerojatno uvjet za PGD na teret HZZO. Tako sam barem ja to istraživala prije nego su meni došli svi uredni nalazi, ja sam baš pucala na male šanse, jer sam znala da genetika kod nas nije issue, ali sam sve ipak se informirala. Probaj se malo raspitati, jer ako su tebi uredni nalazi, a kod muža loš sg, sve je moguće da je embrij loš, pogotovo kad si već gubila trudnoće.
    Studentice probaj onda jos tu pretragu napraviti sto kaze Nikitta, ili jos nesto na temelju čega mozes dobiti rješenje. Ako dobiješ rješenje za ici van onda te cijeli postupak u Briselu ispadne oko 600-800 eur. Meni je to u Belgiji bio prvi postupak mpo ikad ali koliko sam dobila dojam stručni su i znaju sta rade, sretno 🤞

Što su ti ti nalazi pokazali?

Meni je vec kariogram bio los pa sam na temelju njega dobila rješenje, hla tip.nisam radila. 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Grizli
    19. Rujan 2019. 20:05

Mathaja predlazem ti da odes kod ginekologa i kazem mu da imas pravo na bolovanje. Plus zamoli mpo da napise obavezno mirovanje pa ti mora ga dati. Mislim odlicnu si mi ovi ginekolozi serifi. Prvo bi se pocela pikat, a onda onako nafilovana hormonima otisla tamo ga sutnut u glavu sa tom injekcijom u celo pa nek proba kako je ici odmah raditi. Supak! Oprostite na izrazu al ovo me bas uzrujalo. 

hejbaburibu
    19. Rujan 2019. 21:14

Mathaja ja sam bolovanje otvorila kod Dr. Opće prakse od prve folikulometrije. Rekla sam joj da sam u postupku i otvorila mi je bolovanje sa šifrom A0. Ginekolog mi otvara bolovanje tek nakon punkcije (prema Preporuci MPO doktora). 
    Iskreno nisam nikad tražila doktora B. da mi da preporuku jer mi ginekolog otvara bolovanje kad donesem potvrdu o obavljenoj punkciji. 
    Idi kod svoje doktorice i objasni joj situaciju. Vjerujem da će ti dati bolovanje bez problema. Sretno

DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
    11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
    04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
    09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
    01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
    07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera

• Babylove
    19. Rujan 2019. 21:15

Mathaja ja sam u Vg nisam nikada isla na bolovanje.. Ali iz razloga zato sto se mogu sve sa šefom dog... Ali nikada nisam dobila takav odgovor sto se tice bolovanja pogotovo od Bolance.. Uvijek mi je pisalo mirovanje.. A kada sam pitala rekli su da napravim onako kako se osjecam.. Da ne forsiram ali da ako se okej osjecam da mogu raditi...  Ja vjerujem da je doslo do nesporazuma jer evo ovo je prvi put da cujem da je Bolanca nekoga razljutio.. Prije bi Tomic to rekao.. Za njega se nebi cudila.. 

• Snjeska
    19. Rujan 2019. 21:29

Nikitta

Snjeska oprosti, ali nisam razumijela koliko imaš folikula i koliko su mm? Menopurima se dobijaju manji broj, ali kvalitetnije stanice, a Gonalima veći broj, ali gubi se na kvaliteti, tako su meni neki dan rekli u Petrovoj.
    Marta ma nikakvi posebni uvjeti za vas bez endometrioze, ali kod mene je stanje uvijek nepredvidivo, pa zato velim “uvjeti”. Dakle, kod mene je pitanje koliko je velika endometrioza na jajniku i izdvaja li se uopće vodeći folikul, kakav je endometrij, ima li cista nekakvih i sl. Inače nema nikakvih posebnih uvjeta, osim da imaš redovne ovulacije i da nema ciste.

Vjerujte neznam ni ja koliko ih je prvi uzv..ima ih i na ljevom i desnom pocela sam od 3 do 6 dana sa ovaleap i od danas od 7 i 8 dan je dao 4 ampule menopaura i rekao da nece za sada prekidati sporo rastu  najgore od svega nije mi rekao koliki su  kao da rastu 1mm a  ne 2 mm po njegovom    stvarno neznam imala sam gonale i uvijek sam dobro reagirala nije  bilo problema sa rastom  zato pitam jel imao tko slicno da mu je tako na pocetku bilo pa su folikuli narasli...jel po njegovom nista optimisticno kao presporo nezna sta ce biti ..

• Mathaja23
    19. Rujan 2019. 21:51

Snjeska

Nikitta

Snjeska oprosti, ali nisam razumijela koliko imaš folikula i koliko su mm? Menopurima se dobijaju manji broj, ali kvalitetnije stanice, a Gonalima veći broj, ali gubi se na kvaliteti, tako su meni neki dan rekli u Petrovoj.
    Marta ma nikakvi posebni uvjeti za vas bez endometrioze, ali kod mene je stanje uvijek nepredvidivo, pa zato velim “uvjeti”. Dakle, kod mene je pitanje koliko je velika endometrioza na jajniku i izdvaja li se uopće vodeći folikul, kakav je endometrij, ima li cista nekakvih i sl. Inače nema nikakvih posebnih uvjeta, osim da imaš redovne ovulacije i da nema ciste.

Vjerujte neznam ni ja koliko ih je prvi uzv..ima ih i na ljevom i desnom pocela sam od 3 do 6 dana sa ovaleap i od danas od 7 i 8 dan je dao 4 ampule menopaura i rekao da nece za sada prekidati sporo rastu najgore od svega nije mi rekao koliki su kao da rastu 1mm a ne 2 mm po njegovom  stvarno neznam imala sam gonale i uvijek sam dobro reagirala nije bilo problema sa rastom zato pitam jel imao tko slicno da mu je tako na pocetku bilo pa su folikuli narasli…jel po njegovom nista optimisticno kao presporo nezna sta ce biti ..

Babylove

Mathaja ja sam u Vg nisam nikada isla na bolovanje.. Ali iz razloga zato sto se mogu sve sa šefom dog… Ali nikada nisam dobila takav odgovor sto se tice bolovanja pogotovo od Bolance.. Uvijek mi je pisalo mirovanje.. A kada sam pitala rekli su da napravim onako kako se osjecam.. Da ne forsiram ali da ako se okej osjecam da mogu raditi… Ja vjerujem da je doslo do nesporazuma jer evo ovo je prvi put da cujem da je Bolanca nekoga razljutio.. Prije bi Tomic to rekao.. Za njega se nebi cudila..

Eto nažalost tako je bilo ne znam cj vrijeme je trubio o zakonima da me poslodavac mora prebaciti na dr radno mjesto da ne nosim vreće od 20 kila da me poštedi težih fizičkih napora... I da Hrvati svi generalno žele ić na bolovanje( imam sve snimljeno zato jer sam se bojala da neću popamtit sve šta će mi govorit o injekcijama itd itd a na kraju je s oproštenjem srao o bolovanju i zakonima) O tome mi je pričao u kontekstu kao da sam trudna onda mu je moj muž rekao pa nije ona trudna da bi je poslodavac prebacivao s jednog radnog mjesta na drugo. Najbolje u svemu tome što sam snimala razgovor da mi nešto nešto važno ne promakne i na kraju se odgovorima razočaram. A da nisam snimala pola ovoga se ne bi ni sjetila jer sam bila van sebe 

• Mathaja23
    19. Rujan 2019. 21:55

Grizli

Mathaja predlazem ti da odes kod ginekologa i kazem mu da imas pravo na bolovanje. Plus zamoli mpo da napise obavezno mirovanje pa ti mora ga dati. Mislim odlicnu si mi ovi ginekolozi serifi. Prvo bi se pocela pikat, a onda onako nafilovana hormonima otisla tamo ga sutnut u glavu sa tom injekcijom u celo pa nek proba kako je ici odmah raditi. Supak! Oprostite na izrazu al ovo me bas uzrujalo.

Vjeruj mi Grizli ja se danas plačem cj dan zbog ovog nije mi uopće jasno čemu sve to

yvette
    19. Rujan 2019. 23:17

Mathaja nemoj, mislim da ga cak mozes i prijaviti ako ti odbije dati bolovanje na koje zakonom imas pravo. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.