Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vita26
    18. Kolovoz 2019. 17:15

Pozdrav cure,da se i ja priključim vasoj grupi i nadam se da neka od vas ima slican slucaj,i ako mi smo svatka za sebe,
    Ja imam vec dvoje dječice i rodila sam na carski,medjutim podvezala sam jajovode.Imam drugi brak i naravno moj partner zeli samnom porodicu,mi i jedini put nam da dobijemo bebicu je umjetna oplodnja,predali smo sve nalazi mi smo zdravi i plodni oboje samo sto prirodno ne mogu zanjeti..E sad ako itko ima izkskustva pišite,jako se bojim i neznam dali ce uzapjeti od prve .

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

• ifka
    18. Kolovoz 2019. 19:25

Lilypie

Hani❤️ dugo te nije bilo, kako si? Neki dan sam mislila na tebe. I ja sama još uvijek ne vjerujem 😁 Svaki drugi dan me obuzme neki neopisiv strah, jednostavno je teško povjerovat u toliku sreću.
    Ifka, i ja sam tako na početku mislila kako ne bi voljela imati smrzlice jer sam mislila da to sve ide po traci. Nazalost nije tako! Da sam ih barem imala, ne bi tri puta prolazila kroz punu stimulaciju. Dobiti dijete iz potpomognute nije nimalo lak proces pogotovo kad te muče vjerske dileme. Tu ti nitko ne može pomoći, sama moraš raščistiti s time. Ja vjerujem da je potpomognuta lijek za neplodnost bez obzira sto na to kaže katolička vjera. Kao sto postoji lijek za bezbroj drugih stvari. Želim ti sve najbolje 🤞🍀

Hvala puno 👍🏼

• Kengurica
    18. Kolovoz 2019. 19:37

Ifka to je u teoriji moguce i moras to rijesiti sa sobom. Ne postoji ni donacija tih embrija kod nas, dakle ako ih bude i ako je takav scenarij moras si posloziti u glavi.
    Azo je inace dijagnoza da moli Boga da imate uopce spermica za oplodnju, to je najteza muska dijagnoza.

• ifka
    18. Kolovoz 2019. 20:33

Kengurica

Ifka to je u teoriji moguce i moras to rijesiti sa sobom. Ne postoji ni donacija tih embrija kod nas, dakle ako ih bude i ako je takav scenarij moras si posloziti u glavi.
    Azo je inace dijagnoza da moli Boga da imate uopce spermica za oplodnju, to je najteza muska dijagnoza.

Hvala ti puno na odgovoru 👍🏼

Vaki
    18. Kolovoz 2019. 21:39

Hani - o, pa gdje si nam ti... Mislila sam da nam se nećeš vratiti kad se nisi dugo javljala. 
    Eto, krenula sam radit neke imunološke pretrage prije novog postupka i u razgovoru s doktorom sam došla do zaključka da nama zapravo treba dobar embriolog koji će odabrati prave spermiće za oplodnju... Pošto nam u staroj klinici nisu nikad puštali embrije do 5. dana, iako ih je bilo po 12, ispada da sam svako malo imala transfer bez rezultata, a vrijeme je prolazilo. Eto, još su tamo bile i mlade embriologice kojima za našu dijagnozu treba još malo prakse... Tako da smo odlučili probati privatno da vidimo hoće li biti pomaka i na svu sreću nam je uspjelo. 😍

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Vaki
    18. Kolovoz 2019. 21:40

Vita - pošto nemate nekih većih zapreka, mislim da imate dobre šanse da brzo uspijete. Samo polako i ne trebate se bojati. Nije ništa tako strašno... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• SmileA
    18. Kolovoz 2019. 21:44

Pozdrav svim dragim trudnicama i trudilicama!🙋😊 Pratim vas vec duze vrijeme na svim temama, ali nikada se nazalost nisam ukljucila, pa sam evo sada odlucila malo i to promijeniti! Naime ove godine imala sam 2 trudnoce koje su zavrsile spontanim pobacajem. Prva trudnoca ICSI (zbog muzeve oligospermije), blaga stimulacija, 5 j. stanica, 3 uspjesno oplodene..Iz prve uspjeli sa zametcima starim 3 dana, medutim od pocetka sam imala smedarenje i hematom, dogurala do 10 tt i spontani pobacaj, medutim ipak je nakon toga trebala kiretaza. Druga trudnoca za 3 mjeseca, FET blastica starih 5 dana (prije toga napravila samo briseve koji su bili uredni za razliku od prve trudnoce kad sam imala urraplasmu 10 na 4), dogurala do 6 +2 tt iako po doktorima sam bila tjedan manje, od pocetka sve uredno nema smedarenja, muz bio uvjeren da ce ovaj put biti sve ok, nisam htjela prerano na prvi ultrazvuk mislila sam u 7 tj cu ici taman da cujemo i srceko ali evo nazalost nismo docekali prvi ultrazvuk. Samo jedan dan naglo krenulo krvarenje i spontani prije 10-ak dana, medutim na svu srecu ovaj put je sve samo otislo tj jos odlazi nije potrebna kiretaza. Sada me zanima ako koja od vas starijih i iskusnijih trudilica zna koje bi sve pretrage trebala traziti da obavim, i da li mogu krenuti vec ovaj mj sa svim pretragama ili moram cekati prvu menstruaciju, jer jako se bojim sljedece trudnoce i prije nego krenemo na FET voljela bi da znam da sam obavila bas sve sto sam mogla od pretraga, jer ostao nam je jos samo 1 smrzlic?

🌈💙👣🙏

Vita26
    18. Kolovoz 2019. 22:31

Vaki
    Hvala ti❤️Citam vase price nije to tako jednostavno ali mislim da puno strpljenje treba😀
    Sretno vam svima ❤️

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

• Kengurica
    18. Kolovoz 2019. 23:53

Ifka nema na cemu. Ja sam nakon razgovora sa socijalnom radnicom na Vuk Vrhovcu istu dilemu kao ti imala i razmisljala ici u prirodni postupak. Na kraju sam 3x isla u stimulaciju i nikada nijedan viska embrij. Nikada. Spermije smo punkcijom dobivali. Ja vam zelim svi srecu da nadjete spermije, da si poslozite u glavi sve i da dobijete bebicu.

Grizli
    19. Kolovoz 2019. 08:12

SmileA zao mi je zbog tvog iskustva i gubitka! Prvo da li si nakon feta imala jos kakvu terapiju osim progesterona? Jesi radila testove za trombofliju? Koja ste krvna grupa? Torch, imuno pretrage, histeroskopija, kariogrami... Im dosta toga sad je pitanje smao sto ste prije obavili. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.