Cure, kakve su šanse upasti kod Škvorca na teret Hzzo-a. Za ovu godinu Ima li netko iskustvo od njih, ne znam razmišljam o njima iako moj M nije za tu opciju.
zovi ih cim prije da vidis,ja sam u 3.mj bila na konzultacijama,a u 5. mj vec u postupku ( prvom i dobitnom)
iako postoje lista cekanja,mi smo "greskom" upali odmah 😀
Hvala ti,kakvi su ti dojmovi i bravo čestitam na dobitnoj kombinaciji 😚
❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️
Eeej evo mene opet, danas sam dobila Femara tablete. Sutra tribam poceti s njima. Zanima me iskustvo sa njima i simptomi, jer cistam da se koriste za rak dojke pa me malo strah? 🤷♀️🤔😥
Bok, nemoj da te bude strah, meni je sa njima bio dobitan postupak. U nasem slucaju one sluze da na startu proizvedu sto vise folikula. Sigurno ih neces koriatiti kroz cijelu stimulaciju vec prvih nekoliko dana. Svi ovi hormoni koje mi koristimo imaju i druge uloge, nemoj razmisljati o takvim stvarima 😉
Cure, kakve su šanse upasti kod Škvorca na teret Hzzo-a. Za ovu godinu Ima li netko iskustvo od njih, ne znam razmišljam o njima iako moj M nije za tu opciju.
zovi ih cim prije da vidis,ja sam u 3.mj bila na konzultacijama,a u 5. mj vec u postupku ( prvom i dobitnom)
iako postoje lista cekanja,mi smo "greskom" upali odmah 😀
Hvala ti,kakvi su ti dojmovi i bravo čestitam na dobitnoj kombinaciji 😚
hvala ti 😀
meni su dojmovi super,bila sam kod doktorice L. koja je predivna zena i evo uspjesno mi je pogodila i terapiju i cijeli postupak.
Nikad nisam cekala dulje od 10 min,uvijek sve detaljno objasnili,u postupku brizni i ljubazni.
iako je na kraju bitan ishod i iskreno ti zelim srecu,sve je to individualno i ovisi o puno faktora
Drage cure,
Oprostite što ovako upadam, ali nadam se da ćete mi moći pomoći. Ja i muž smo odlučili pokušati za još jednu bebicu iako smo malo stariji (meni je 39, a njemu 40 godina).
Kćerka ima skoro 18 godina, a prošle godine smo imali spontani pobačaj u Septembru. Do spontanog nismo ni razmišljali o još jednoj bebi, ali smo se sada predomislili …nikad ne reci nikad :)
Muž i ja ne pijemo, ne pušimo i u odličnom smo zdravlju.
Moje pitanje je da li mogu početi uzimati neke preparate da bih poboljšala kvalitetu jaja? Da li zdrava ishrana također doprinosi boljoj kvaliteti?
Da li da se prijavim kod doktorice sada i objasnim situaciju?
Hvala vam najljepša unaprijed!
Na početku bi bilo dobro da napravite osnovne pretrage kako biste provjerili je li sve o.k. s te strane. Ti spolne hormone, štitnjaču, briseve..., suprug spermiogram. Sretno!
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Cure,jednom sam se javila pa odustala.Dakle kod mene je sve ok,muz azospermija dijagnoza! Trebao bi raditi tese na rebru! Uglavnom ja imam sto pitanja i neznam kojim bi redom,jasno mi je da se punkcijom moze dobiti dosta jajnih stanica,ali sto mene muci,sto ako se oplodi 10 jajnih stanica,tj dobijem 10 embrija,i tipa iz drugog pokusaja ili 3 se desi trudnoca,dakle ostane mi jos dosta embrija,pa ja ne zelim ostatak baciti! Nemojte me sada osudivati jer mislim da zivot pocinje zacecem,vec mi pokusajte objasniti MPO ,jer stvarno zelim djete,Hvala
Draga ifka priroda je to sve lijepo rješila sama. Šansa da ti se oplodi svih 10 i da prežive do 5 dana, pa onda da se i implantira svih 10 ravna je gotovo 0.
Toga se najmanje trebaš bojati. Uspjeh je nakon postupka već 2 ili 3 blastice, a onda je opet pitanje bili se sve implantirale.
Ovo nije umjetna oplodnja, nego potpomognuta. Vjeruj mi najveću ulogu ovdje i dalje ima Bog, sreća, priroda
Draga ifka priroda je to sve lijepo rješila sama. Šansa da ti se oplodi svih 10 i da prežive do 5 dana, pa onda da se i implantira svih 10 ravna je gotovo 0.
Toga se najmanje trebaš bojati. Uspjeh je nakon postupka već 2 ili 3 blastice, a onda je opet pitanje bili se sve implantirale.
Ovo nije umjetna oplodnja, nego potpomognuta. Vjeruj mi najveću ulogu ovdje i dalje ima Bog, sreća, priroda
Puno ti hvala na objasnjenu 🙏🏽
Ifka da, takav scenarij jest moguć ukoliko ste ti i partner apsolutno savršene plodnosti, no onda vam ni ne treba mpo zar ne? Kod tebe vidim da je sve ok, no vjerojatnost da će se svih 10 stanica oplodit s muževom dijagnozom i da nastanu svi zdravi embriji spojivi sa životom - to je zaista jako, jako mala vjerojatnost. Evo, recimo pratim veç godinama jedan američki par koji je također katolički, dugo im je trebalo da se odluče na mpo. Oboje imaju oko 30 godina, ona pati od endometrioze ali i dalje ima dosta dobru zalihu js, a suprug ima azo, ako se ne varam. Je li to dijagnoza sa vrlo malo živih ili sporih spermića? Uglavnom, prošli su tri ili četiri IVF postupka, imali bi uvijek 5-6 blastica, i ili se ne bi primilo, ili bi ona imala spontane u prvom tromjesječju. Sada su se napokon odlučili na PGD - odnosno genetsko testiranje embrija. Od 12 js dobili su 7 blastica, od čega su 2 samo genetski normalna (spojiva sa životom) embrija. Samo 2… Često je kod muškog faktora slučaj da ti embriji iako dođu do faze blastice, nisu spojivi sa životom i žena izgubi trudnoću. Ako te i dalje brine broj js, svakako u dogovoru s liječnikom možeš primati blažu stimulaciju, pa dobiti manji broj js, ali u vašem slučaju mislim da time znatno umanjujete šanse radi muževog problema…
Dakle dijagnoza je da ih uopce nema(spermica) trebali bi raditi tese da vide da li ima koji za mpo uopce! Al hvala na objasnjenju 😍
Nisam bila na internetu nekih mjesec ipo. I čitam ja tako sve one stotine stranica kad se odjednom pojavi trudnički potpis kod lilypie😁😁!!! Štoooo??! Placem ko kisna godina! Tako mi je drago!!!! Pogledam malo bolje, kad ono dvojčeki u jajčeku!!!😁😊🤗 koje iznenađenje!! Baš mi je draaaaaago!!! Čestitam😘
Lemon, 😘😘😘😘 želim ti najuredniju moguću trudnoću!! Napokooooon!!!!
Skoljka, karla89, luca87, mimi1510, čestitam!!!
Isabella, koje iznenađenje🤗😘😘nek sve ide kako treba!!!!
Marta, nymeria, da što prije uživate u lijepim vijestima😣😔
I vaki, vaki, što učini??!!😂😂 pa ne možeš nas tako šokirat!!! Iz vedra neba😁😁😘😘😘 Da se iskupiš, molim lijepo jedan poduži post o iznenadnoj odluci i svemu, sve me zanima. I da to bude bar nekih 30ak redaka, a ne onako jezgrovito i uciteljski, tajnovito😉😊😁😁 Baš mi je drago!!!!
I naravno, od blacky89 ni traga ni glasa danima, ali kad se spomene crno vino, odmah je tu😂😂😂😘
Hani ❤️ dugo te nije bilo, kako si? Neki dan sam mislila na tebe. I ja sama još uvijek ne vjerujem 😁 Svaki drugi dan me obuzme neki neopisiv strah, jednostavno je teško povjerovat u toliku sreću.
Ifka, i ja sam tako na početku mislila kako ne bi voljela imati smrzlice jer sam mislila da to sve ide po traci. Nazalost nije tako! Da sam ih barem imala, ne bi tri puta prolazila kroz punu stimulaciju. Dobiti dijete iz potpomognute nije nimalo lak proces pogotovo kad te muče vjerske dileme. Tu ti nitko ne može pomoći, sama moraš raščistiti s time. Ja vjerujem da je potpomognuta lijek za neplodnost bez obzira sto na to kaže katolička vjera. Kao sto postoji lijek za bezbroj drugih stvari. Želim ti sve najbolje 🤞🍀
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Sortiraj odgovore
Najstariji