Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Babylove
    20. Kolovoz 2019. 08:53

Pozdrav moje dame.. nisam pisala nekoliko dana.. radila sam od jutra do sutra 😥😥😥.. ali evo proslo je i vracamo se u normalu... brisevi mi dosli... uredni hvala bogu 😎😎 u srijedu iducu idem po pikice i cekamo 9 mj 😍😍😍
    Marta zao mi je jako drzi se 💗
    Cekalice sretno 😘

• Balonka
    20. Kolovoz 2019. 10:33

Hvala moje dame! Kak ste se vi ponašale nakon transfera? Kaj ste izbjegavale?

skoljka
    20. Kolovoz 2019. 10:41

Balonka

Hvala moje dame! Kak ste se vi ponašale nakon transfera? Kaj ste izbjegavale?

Ka sam samo izbjegavala da dizem tesko, i naprezanje, znaci nesto kad moram upotrijeboti i stomacne misice to ne i trcanje. Ostalo nista, nisam mirovala uopce, ponasala sam se totalno normalno.
    Kesi pocela sa Mg 350mg dnevno ako nisi pocni zbog maternice da ti bude opustenija da nebude zgrcena da se lakse primi. 

Grizli
    20. Kolovoz 2019. 11:02

Balonka i etoile sretno iscekivanje plusa! Balonka nakon feta jedino sto sam izbjegavala je bilo dizanje tereta i alkohol sve ostalo normalno radila i zivila. 
    SmileA svakako odradi trombofiliju stecenu i nasljednu trazi, dobro bi bilo i vitamin D, torch posebno ako si putovala u neke rizicne zemlje, bila u doticaju sa mackama i drugim zivotinjama koje mogu prenostiti bolesti. Kariogram nek ti bude zadnja opcija jer to ne daju bas olako uputnice, a privatno je uzasno skupo. Za postupke preko hzzo imas pravo na 6 ivf koji ukljucuju 2 prirodna bez lijekova, samo stoperica i 4 stimulirana i naravno sve Fet-ove koji idu. Ako sam shvatila ti si fetove placala? U kojoj si klinici?

• Balonka
    20. Kolovoz 2019. 11:09

Tako ću i ja. Još me malo boli desni jajnik, pa za sad malo vise odmaram. Uzimam magnezij, folate, utrogestan 3x2 i dufaston 3x1. I napisano mi je normabel po potrebi. Mene je malo strah tog normabela jer imam niski tlak i kad ga popijem ja sam gotova. Treba mi 24 sata da dođem k sebi. Možda da ga popijem navečer ak me poćne kaj stezati?

isabelagregorijan
    20. Kolovoz 2019. 11:21

ja bum poludilaaaa :(
    u zadnja dva dana sam valjda 15 sati provela na internetu čitajući o betama i do nikakvog zaključka nisam došla, užicala sam još jednu uputnicu pa ću ić vadit još jednu betu u četvrtak koja bi trebala bit iznad 2000, a nekak mislim da ne bude :(
    jučer sam se naručila na uzv idući četvrtak, tad bi trebalo po zadnjoj m biti 6+2.
    Ali nisam pročitala ništa lijepo s takvim niskim betama ;(
    na taj dan koji mi je danas 23 dpo bi trebala već biti 2034, a meni je jučer bila tek 799,3.
    ali iskreno nisam ni sigurna kad mi je bila ovulacija, pretpostavljam 28.7. jer smo odnose imali 27.7. i to je to...
    tak da je po tome 23 dpo...poludit ću od brige 

[/url

Grizli
    20. Kolovoz 2019. 11:41

Balonka ja nisam ni jednom ga popila, to je po meni ako bas se maternica jako grci sve van toga mislim da nema potrebe. Samo lagano i bit ce sve ok.
    Isabela ajme meni zeno sto ti sebi radis. Pa ovulacija je mogla biti i 4 dana nakon tog odnosa, uostalom ti si prirodno zanjela ne sekiraj se. Beta se dupla to je najvaznije, pusti ti ato to tamo pise to je neki prosjek. Ti si u 5 tt sada i beta moze biti od 19 do 7 tisuca i nesto. Tako da nemoj sebi takav stres raditi nije ti to zdravo ni za tebe ni za bebu. Umiri se, vjeruj svojoj mrvici sada te treba vise nego ikad prije zato budi smirena! Sretno i vidit ces da drugi tjedan ces lakse disat, al onda ce krneut stres u drugoj dimenziji. 

• SmileA
    20. Kolovoz 2019. 12:17

Grizli

Balonka i etoile sretno iscekivanje plusa! Balonka nakon feta jedino sto sam izbjegavala je bilo dizanje tereta i alkohol sve ostalo normalno radila i zivila.
    SmileA svakako odradi trombofiliju stecenu i nasljednu trazi, dobro bi bilo i vitamin D, torch posebno ako si putovala u neke rizicne zemlje, bila u doticaju sa mackama i drugim zivotinjama koje mogu prenostiti bolesti. Kariogram nek ti bude zadnja opcija jer to ne daju bas olako uputnice, a privatno je uzasno skupo. Za postupke preko hzzo imas pravo na 6 ivf koji ukljucuju 2 prirodna bez lijekova, samo stoperica i 4 stimulirana i naravno sve Fet-ove koji idu. Ako sam shvatila ti si fetove placala? U kojoj si klinici?

Hvala Grizli svakako cu traziti sve sta ste mi navele😊Ja sam u Zg-u u poliklinici Beta plus, oni imaju za ovu godinu ugovor sa HZZO-m i uspjeli smo pocetkom godine upasti na popis, tako da nam je prvi postupak (punkcija js i transfer trodnevnih) bilo pokriveno HZZO-om, jedino sam za punkciju anesteziju platila 1000 kn, a sad FET kad smo isli ne pokriva HZZO nego smo platili oko 4500 kn. Sad imamo jos jedan smrzlic i to planiramo ici na FET kad obavim sve pretrage nadam se u 11 ili 12 mj, al mene je zanimalo ako npr taj FET lose zavrsi, znaci moramo ispocetka na punkciju i sve i da li mi to opet pokriva HZZO ili cu morati platiti jer to dosta dode, znaci da li vrijedi i dalje sto sam na popisu kod njih ili cu morati opet ako ce Beta plus imati slj god ugovor sa HZZO-om traziti da nas stave na popis ako cemo imati srece da upadnemo 

🌈💙👣🙏

• Hani
    20. Kolovoz 2019. 12:18

Kod mene sve ok😘
    Balonka, sretnooo pa cemo slavit na kraju mjeseca😉
    Ifka, samo vjeruj i prepusti se
    SmileA, svi fetovi iz jedne stimulacije spadaju pod taj isti postupak. I taj treci smrzlic je iz tog jednog potrosenog postupka. Znaci, placala si fet kod privatnika mada si bila preko hzzzo? 
    Bjanka, kako se drzis, ima li simptoma?😉😊

• Hani
    20. Kolovoz 2019. 12:28

Isabella, ako je ovulacija bila samo dan ili dva kasnije, beta je baš kako treba. Sjeti se nema sekirancije i njene malo niže bete, pa je sve ok. Vjerujemo u tvog bebača😘
    SmileA, ako upadneš, punkciju i stimulaciju ne placas, ali zasto bi placala fetove? Za taj novac mozes ponovno na blagu stimulaciju kod nekog privatnika ili na neke skuplje pretrage. Zasto si otpisala bolnice?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.