Medo2711 ja sam kod prof. Pavičić Baldani u Petrovoj, a ti?
Kengurice baš zbog toga što su začetnici MPO idem kod njih, i zato tvoja privatna klinika isto od mene ima plus radi ekspertize. 😊
Pramen ja sam dva puta operirala endometriozu, i sad mi se treći put vratila, ona navodno djeluje toksično za implantaciju tako da ne bih rekla da nemaš dijagnozu. Nijedna operacija obavljena u HR ne uklanja sva dubinska mikrožarišta endometrioze. Meni su svi nalazi uredni, savršen endometrij, jedino AMH snižen jer je rezerva fizički uništena operacijama.. nažalost to je dovoljno da su mi js lošije kvalitete.
Svaka od nas ovdje ima svoju priču za koju nitko na forumu ne zna, zato je uvijek mudro biti podrška jedna drugoj. Svaka od nas bi voljela da je uspjela iz prve i iskreno - sve mi smo tako ustrojene da mislimo da će nam se dogodti iz prve. Zašto ne bi? Pa odrasli smo s pričama kako je lako ostati trudna, barem ja jesam tako odrasla… čuvala sam se trudnoće kao vrag tamjana, nitko ne očekuje da će baš biti ta koja će imati problema sa začečem. Dolazim iz velike obitelji i evo jedina, pored mame, njene 4 sestre, 10ak sestrični i bratića ne mogu ostvarit trudnoću preko 5 godina… jedino mamina najmlađa sestra je imala problem, ali ne sa začećem nego sa iznošenjem. No, to su riješili stručnjaci iz Petrove tako da je ona nakon 3 prijevremena poroda, sada majka curice od 8 godina. Samo ja nemam i dalje svoje dijete i iskreno, pola vremena mi ga se i nema. Kao da u meni žive dvije ličnosti, jedan dio umire za time, drugi dio se toga užasava. 🤷🏻♀️ A cure koje imaju djecu, ne vidim zašto bi manje zaslužile bit na forumu s nama, istina je da se ne može usporedit kad nemaš, i kad imaš već dijete, ali to ne znači da je bol manja, bol je bol i bol boli jebeno. Moj muž ima dvoje djece iz prvog braka i stalno pati više od mene što nema sa mnom dijete. Svatko svoju priču ima…
Imam pitanje vezano za endometriozu, nije za mene jer ja ju nemam..
Frendica mi je vec 2 put operorala endometriozu no njoj nisu zahvaceni jajnici ni jajovodi ni maternicu vec crijeva.. Ima li to veze gdje se ona siri ili..
Jer isto rade na bebi vise od god. dana i nista, sad na zadnjoj op. su joj rekli da je sve uredno sto se tice reprodukcijskih organa...
Pa eto kako netko napise da je ocekivao da ce odmah uspjeti isto tako netko moze napisati i da to nije bas tako i da je u biti sreca ostvariti T. iz prvog ivf-a..
Ja razumijem obje strane i smatram da trebamo i imamo slobodu tipkanja, no opet sve vi koje ste majke i same znate da to nikako nije isto a Balonka je to i sama priznala.. Npr. Ja kad sam imala 2 spontani moj muz mene kao htio utješiti jer je i od njegovog kolege s posla zena imala drugi spontani, no oni imaju 2 djece, i kad sam mu ja rekla da ali nju ce sad kad dodje kuci docekati 4 rucuce oko ramena a mene samo jastuk koji cu potopiti suzama…
Istina..moja prva trudnoca je zavrsila spontanim u 8.tt i kiretazom na zivo..dusu sam ispustila od suza..sto god da se sada desi nije niti za usporedbu s tim jer kako kazes imam 4 rucice koje ce me utjesiti i bas zbog tih rucica si niti ne mogu priustiti sav taj proces tuge i zalovanja kao tada..
Skakavac, ja sam dobila štopericu na svakakve folikule - od 15 do 19mm. Od njih 16, dva nisu bila zrela. Tako da, ne brigaj 😁
Hani, mogu samo reći 😂😂😂😂😂 slažem se s tobom!
Ne znam jesam li vam pisala, ali mm je bio jako dugo zaručen, 10 godina, i već tada je krenuo na pretrage. Prije nego što smo prvi put imali ses (😂), on je meni zlato malo rekao da ne može imati djece. Doslovno tim riječima. Tak da sam ja svjesno u ovo sve ušla, pa izabrala sam njega jebemu, a beba će doći, mora!! 😁
I moj iza sebe ima brak bez djece jer je i tada imao problem, isto sam znala za sve..on bas pati za djetetom i kao sto kazes nadam se da ce doci, mora!
Medo2711Možda, ne sjećam se doduše da smo se ikad pratile u postupku. U kojoj si sad fazi? Ja se odmaram od svega, jurcam po poslovnim putovanjima. 😂
Grizli uopće ne znam kako stavljate to s aplikatorom. Ispizdila bih 😂
Bome ne znam ni ja kako cu to s aplikatorom🙄😂
A imam ja utrogestane za rezervu pa dok se ne uhodam😜😂😂😂
Ma jako je jednostavno, ako ne ide dajte muzu pa neka vam on tiska 😂
Nikitta a da li je moguce ovo. Otkriju ti endometriozu i hitno operiraju jedan jajnik. Imala je kao zube i kosu (tak nes) i nakon toga ju vise nemas. Nakon toga je i rodila ta moja prijateljica. Sad je vec proslo otad preko 10 godina, a unazad dve tri godine ima medjukrvarenja, sjebane cikluse i ja ju pitam da nije do endo i ona kaze da ju nema, da ju je davno operirala. Jel to onda endometrioza bila i kaj se nje mozes zauvijek rijesiti?
Medo2711 jaimam konzultacije dan ranije 😊 Ponovit ću papa test i sve briseve tad, jer mi sad ističu krajem svibnja… Planiramo ovaj put dugi protokol, dakle 21. dc da se krene s Decapeptylom, no mislim da ćemo to planirati za deveti mjesec. Sve ovisi o mojoj endometriozi kako bude tada, a i okolnostima života i posla. Ljeto je i meni i mm intenzivnije razdoblje, pogotovo lipanj.
Marijaiva maybe ti baš prelazak na Crinone donese sreću.
Hani jebemu, od 11 stanica samo se dvije oplodile? Ili sam krivo upamtila? Neka te dvije budu
Budemo se mimoisle....🤣🤣..to ces kod njih raditi ili?Zelim ti puno srece da bude sve ok.Najbolje da sama vidis kad ti je najbolje i najmirnije vrijeme za postupak.Netreba nista forsirati..😊Meni pase ljeto zbog posla...Mozda se sretnemo koji put i podijelimo svoja iskusta na kavi kojoj😎
Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
Lh 8.3
🤞🤗
1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
2.7/19 prirodni,nula stanica
Marijaiva mišljenje struke je podijeljeno, no meni je stručnjakinja za endometriozu kod koje sam bila u KBC Ljubljana - rekla da ako ona postoji na crijevima, postoji i drugdje u zdjelici. Osobno je imam uvijek na oba jajnika i na crijevima, no i u zdjelici. Trenutno je na lijevom jajniku, a na crijevima se malo povukla nakon masaže abdomena kod Časne Ljubice, imam i jedno žarište kod rektuma koje su mi napipali u Petrovoj. Inače, nekad se endometrioza uopće ne vidi na uzv, meni su godinama govorili da je sve uredno, a ja umirala od bolova za vrijeme menstruacije, piškenna i kakanja, na kraju išla operirat miom, i našli endometriozu III. stupnja na oba jajnika, po cijeloj trbušnoj šupljini i crijevima… užasna bolest, definitivno izaziva neplodnost.
Da i ona ima zariste kod rektuma i uzasno bolne menstruacije je imala zato je i Isla ponovno na operaciju... Kad su je otvorili nisu mogli vjerovati koliko se prosirila, operacija je trajala 4 sata...
Medo2711Možda, ne sjećam se doduše da smo se ikad pratile u postupku. U kojoj si sad fazi? Ja se odmaram od svega, jurcam po poslovnim putovanjima. 😂
Grizli uopće ne znam kako stavljate to s aplikatorom. Ispizdila bih 😂
Bome ne znam ni ja kako cu to s aplikatorom🙄😂
A imam ja utrogestane za rezervu pa dok se ne uhodam😜😂😂😂
Ma jako je jednostavno, ako ne ide dajte muzu pa neka vam on tiska 😂
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
A jesi me nasmijala
Endometrioza, prema nekim studijama, utječe vec i na rast folikula i razvoj embrija...no, imam osijećaj, barem iz vlastitog iskustva, da se tome ne pridaje prevelika pažnja...svodi se sve na to da je odstranjen jajnik, samim time AMH je niži i teže je doći do trudnoće...nažalost, ima tu puno više toga...
Cure koje ste vitamine vadile iz krvi?
Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
Lh 8.3
🤞🤗
1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
2.7/19 prirodni,nula stanica
Sortiraj odgovore
Najstariji