Endometrioza se bori protiv trudnoće i trudnoća protiv endometrioze. Kao takva može smetati u broju jajnih stanica, u kvaliteti, mehanički ( tipa začepljenje jajovoda), imunološki, svašta nešto, a i ništa to ne mora, uglavnom ništa se ne zna sa sigurnošću. Primjetili su da od svih žena koje imaju problema s neplodnošću 30-40% ih ima endometriozu ( u populaciji oko 10% žena), tako da su joj u tom pogledu počeli davati značaj.
Nažalost, ali u mpo najveću ulogu igra sreća, pa koju god dg imao. Parovi sa teškim dg ponekad su uspijevali i prirodno, a s druge strane parovi sa sitnim zanemarivim smetnjama prolaze bezuspješno mnoge ivf-ove. Medicina je izuzetno napredovala, ali činjenica je da kad se ne ostvari trudnoća može se tisuću razloga zašto nabrojati, a kad se ostvari nemože se sve objasniti zašto i kako unatoč npr. Nekim smetnjama. Treba biti uporan, jak i strpljiv, nažalost nema boljeg recepta
A ona iritirajuća psihologija opusti se, valjda radi čisto na tom nivou, što kad ne misliš o tome vrijeme brže prolazi, pa tako i prije dođe do onog dobitnog ciklusa kad se sve zvijezde poslože. Moje osobno mišljenje je da treba učiniti sve što je u našoj moći pa kako Bog da. Neznam, prolaze mi i misli kroz glavu ponekad, do kada i koliko i kada odlučiti stati i odustati...
A ona iritirajuća psihologija opusti se, valjda radi čisto na tom nivou, što kad ne misliš o tome vrijeme brže prolazi, pa tako i prije dođe do onog dobitnog ciklusa kad se sve zvijezde poslože. Moje osobno mišljenje je da treba učiniti sve što je u našoj moći pa kako Bog da. Neznam, prolaze mi i misli kroz glavu ponekad, do kada i koliko i kada odlučiti stati i odustati…
Ja sam nakon 3 spontanog rekla da nejdem vise nema sanse, i eto opet nekako skupila snagu nakon nekog vremena no iskreno da moram sve ispocetka sumnjam da bi Isla, ipak je fet koliko toliko manje stresan jer preskaces onaj meni grozan dio pikanja, folikulometrija pa Jel rastu ravnomjerno , pa ce punkcija Tad i Tad pa ipak nece pa rastu pa stanu pa neravnomjerno rastu joj sveg sam se naslušala (a na kraju na punkcijama uvijek imala zadovoljavajuc broj dobrih stanica) pa onda koliko ce bit stanica, koliko ce se oplodit...
Valjda tijelo samo zna i prepozna kad je dosta...
Cure moje ja dosla tek sad s posla skomirana 100%.umorna ko pas, oci mi sve natekle ko da nisam dpavala 20 dana. 😒😒😒 Bas overdose posla danas jos ja glupaca zbog nekih vaznih klijenata kao moram biti fino obucena i stavila se u haljinu i stikle - e budaletine mene. A najradje bi se bila l3gla na pod i spava a gledam ekipu oko mene i mislim si idite vise doma. Mislim da me Ruska pitala kako sam. Super nemam niti jedan simptom nicega al nisam ni zadnji put imala tako da nista neobicno ne opterecujem se. Vidit cu sad kad se umirim dal su sto osjecat.
Za Crinone mislim da je Marijaiva pisala - ne brini to sa stapicem je cist uredu prilicno mi je to higijenski i onako lagano. Nemas frke za to staviti vjeruj mi. Vaki 🤣🤣pur pjena hahahha... Meni jento vise kao neka krema izgleda. Al kako god prakticno je.
Cure moje ja dosla tek sad s posla skomirana 100%.umorna ko pas, oci mi sve natekle ko da nisam dpavala 20 dana. 😒😒😒 Bas overdose posla danas jos ja glupaca zbog nekih vaznih klijenata kao moram biti fino obucena i stavila se u haljinu i stikle - e budaletine mene. A najradje bi se bila l3gla na pod i spava a gledam ekipu oko mene i mislim si idite vise doma. Mislim da me Ruska pitala kako sam. Super nemam niti jedan simptom nicega al nisam ni zadnji put imala tako da nista neobicno ne opterecujem se. Vidit cu sad kad se umirim dal su sto osjecat.
Za Crinone mislim da je Marijaiva pisala - ne brini to sa stapicem je cist uredu prilicno mi je to higijenski i onako lagano. Nemas frke za to staviti vjeruj mi. Vaki 🤣🤣pur pjena hahahha… Meni jento vise kao neka krema izgleda. Al kako god prakticno je.
Ma nikakve simptome ja ne priznam nit sam ih imala, sjecam se kak sam nakon brdu neuspjesnih transfera mislila da kad jednom zatrudnim to cu SIGURNO osjetiti😄... Ma nista!
Samo test i betu priznam😂😜.
Hej! Dugo nisam pisala.. U 3.mj sam imala 2.stimulirani gdje nije ni doslo do tranfera (sugave 4 stanice: 2 su bile nezrele, 2 se nisu razvijale kako treba). 3.ivf planiran u 8.mj u dugom protokolu pa cemo vidjeti kako ce se to odvijati.
U meduvremenu zavrsila ja na hitnoj radi jakih bolova, upala jajovoda🤦🏻♀️😪 uz lijevi jajnik nasli kobasicastu tvorbu pa cekam iduci tj termin kod mpo doktorice da vidim tocno kaj je to i kako dalje.
od super pozitivnog pristupa sam spala na to da sam i fizički i psihički sve gore..
Jel koja od vas trazila psih.savjetovanje na koje imamo pravo? I ako da jel pomoglo.
Evo nikako se nemrem sastavit jebote
Nikitta - proširila se beštija po crijevima i zalijepila ih pa je debelo crijevo prsnulo. Užasni bolovi, dobila je neko otrovanje i svašta nešto. Jedva je živu glavu izvukla.
Cure - zvuk me podsjeća na pur pjenu... 🤣Meni je puno lakše s gelom.
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
MojeSve a zao mi je takva situacija sada. Nadam se da ces sve rijesiti i imat uspjeha u 8mj. Za savjetovanje ne znam nisam ni znala da imamo pravo niti mislim da mi treba trenutno. Osobno sam razgovarala sa dr nakon spontanih kad sam bila jako lose psihički i pomoglo mi je da sagledam situaciju iz svih uglova i da nastavim dalje se boriti. Ako osjecas da ti treba svakako potrazi pomoc nemoj se ustrucavati, dobro dodje i nauce te kako se nositi sa svime.
Vaki imas pravo kad se stisne ima da taj zvuk. 🤣
Cure..u ponedjeljak vadim betu..wish me luck.Menga treba sutra stici,valjda nece..Kako je bilo pisanja o endometriozi,moram reci da su meni to tek na Petrovoj vidjeli,kada sam krenula u postupak.Do sada nitko nista..kao na lijevom jajniku je neko zariste,a inace sam im rekla da imam bolne menstruacije..
Ja 31,Mm 36.Ja endometrioza 40mm lijev.jajnik,amh 9,6pmol,MM OAT
1.4/2019 Ovaleap,Org 2folik,1js
2.9/2019 Dugi protokol,gonal 375,Decapep.,6folikula,1js
3.9/2020 Dugi protokol,Gonal 225,Decapeptil,1 folikul,prazan
Petrova
Sortiraj odgovore
Najstariji