Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hannica0 👧
    06. Veljača 2020. 21:25

Supergirl

Kaj mislite, kad najranije ima smisla test kod transfera 3.dan? Ono, sjenina sjena stil? Nestrpljiva sam po prirodi 😁😁

Ja sam radila 6 ili 7 dan nakon transfera trodnevnog. Bila je sjenica. 8 dan isto lagana ali jaca. A 9 dan debela crta.

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

Simba 1989
    06. Veljača 2020. 21:48

Lemon

marijaiva

Lemon, jesam li ja dobro shvatila ili..
    Vi ste vec radili kariogram i sad opet, zar se moze radit neka sira obrada kariogram ili.. Jer kariogram je takav kakav je koliko sam ja upoznata nije to 'promjenjivi' nalaz kao ni nasa npr krvna grupa.. Ne kuzim?

Valjda postoje različite metode,hoće sada FISH raditi, ali i hoće opet jer sad imaju i plod i plodnu vodu pa mogu neke usporedbe raditi. Ni ja ne kužim skroz, budu mi objasnili kad ću ići

Pošto i mi razmišljamo o mogućnosti donacije ali spermija.. Koja je procedura? Gdje ideš? I još nešto ako znaš možda.. Da li postoji neki zakon da moraš reci djetetu da mu nismo biološki roditelji??? 

1.postupak vinogradska beta 0
    2.postupak molarna trudnoća
    3.postupak beta 0
    4.postupak jednojajčane trojke
    Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
    Jednojajčane trojke 💙💙💙

Simba 1989
    06. Veljača 2020. 21:54

PinkFairydust

MakiST

Pinky ja mislim da on oce to odgodit jer ga je strah tese. Mislim ipak je to zahvat na njihovim jajcima, a oni, nježni cvjetići kakvi jesu useru se na samu pomisao. 🙄

Bas. Iako mu je sad urolog rekao da kaj, za tjedan dana vec moze sex, za 2tj ko da nis nije bilo. Odmah 2 dana od zahvata uz bilo kakvi tabletu za bolove ce moci normalno hodati, putovati sve. Kao nem.smanji aktivnosti da ne bi sto naoteklo, ali generalno nije nis. A on dramaaaaa ko da je ne znam kaj. A moje stimulacije, heparini, punkcije, sranja, to nema veze.

Znam točno kako ti je.. Kod nas je nažalost u zadnje vrijeme nedjelja ključna za raspravu.. Jer ja nikako nemogu odustati.. On kaže da je umoran od toga svega i okrene na sasvim nešto peto npr prosulo ti se brašno nisi očistila 😤 i toliko me izludi da izvuče iz mene apsolutno sve najgore i svašta omda kažem i njegova bude zadnja sa riječima MA KADA BOLJE RAZMISLIM I NE ŽELIM DIJETE, ŠTA ĆE MI.. točno zna gdje me najviše može emocionalno ubiti i to radi.. Sada opet i ja s njim idem u bitku jer mora urologu zbog leukocita u spermiogramu.. Bože pomozi mi 🤣

3.postupak beta 0
    Jednojajčane trojke 💙💙💙

Lemon
    06. Veljača 2020. 21:57

Simba 1989

Lemon

marijaiva

Vi ste vec radili kariogram i sad opet, zar se moze radit neka sira obrada kariogram ili.. Jer kariogram je takav kakav je koliko sam ja upoznata nije to 'promjenjivi' nalaz kao ni nasa npr krvna grupa.. Ne kuzim?

Valjda postoje različite metode,hoće sada FISH raditi, ali i hoće opet jer sad imaju i plod i plodnu vodu pa mogu neke usporedbe raditi. Ni ja ne kužim skroz, budu mi objasnili kad ću ići

Pošto i mi razmišljamo o mogućnosti donacije ali spermija.. Koja je procedura? Gdje ideš? I još nešto ako znaš možda.. Da li postoji neki zakon da moraš reci djetetu da mu nismo biološki roditelji???

Još nismo odlučili ali spremni smo na donaciju, nisam još ni slala upite. Budem prvo u sve klinike koje nađem da ju rade slala nalaze i vidjela cijene i tako to. Procedura je ako ideš preko zavoda dobiti potpisani zahtjev za liječenje vani i onda se kreće. Ne znam jel postoji takav zakon, ako i da, nema smisla kad se u RH to ne radi. U nekim klinikama možeš birati anonimni donor ili ne. Mi hoćemo sve anonimno. 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Simba 1989
    06. Veljača 2020. 22:00

Lemon

Simba 1989

Lemon

marijaiva

Još nismo odlučili ali spremni smo na donaciju, nisam još ni slala upite. Budem prvo u sve klinike koje nađem da ju rade slala nalaze i vidjela cijene i tako to. Procedura je ako ideš preko zavoda dobiti potpisani zahtjev za liječenje vani i onda se kreće. Ne znam jel postoji takav zakon, ako i da, nema smisla kad se u RH to ne radi. U nekim klinikama možeš birati anonimni donor ili ne. Mi hoćemo sve anonimno.

Hmmm... Nama je ostao još jedan pokušaj preko hzzo stimulirani.. Ali s obzirom da muž nema nulu nego jako mali i loš broj i sve neznam jel imamo pravo preko hzzo

3.postupak beta 0
    Jednojajčane trojke 💙💙💙

JECIKA
    06. Veljača 2020. 22:04

Nala33

JECIKA

Nala33 i ja sam dobila danas mengu - iduci mjesec sam i ja u postupku pa se druzimo preko forumamoram se nadovezati na pricu o godinama i trenutku odlaska na VTO - meni je 27 i iskreno ne planiram svoj zivot upropastiti zbog ovoga. Jebiga ako mi se ne da da imam djecu - muz neka nadje drugu. Ima se cemu covjek radovati osim djeci. Da ispucam sta me sleduje od drzave - mozda jos dva puta privatno i dovodjenja djaci. Ako se desi desi se. Svakako prirodno ne mogu da ih imam.. Kako neko rece - nije mi se nikad ni zalomilo! Ali nikad nije kasno. I zao mi je sto sam ovako RANO saznala za svoj problem jer ce me to gnjaviti godinama..bolje da sam kasnije saznala. Sorry za malo duzi post. Cure starije od mene - srecnije ste od mene jer ste u mojim godinama uzivale u mladosti a ja svake nedelje idem na neke pretrage

Onda se pratimo, ja sam danas odradila biologa i anesteziologa, 24 počinjem s provames tabletama a 5.3. Imam utz kod ginekologa i po dozu injekcija i svega. Stvarno se ndama kojoj mrvi… Ja sam 35 dečko 38 i velika je podrška. Trudimo se već 3 godine pokusvali prirodno plus blaga stimulacija u prirodnom ciklusu, zbog teratozoospermia ce ići ivf ali ce radiiti pola normalno pola icsi pa će vidjeti koji bude bolji. Tako je danas biolog objašnjavao. Cemo vidjet kako bude sve išlo. Sad sam u nekoj fazi razmi9da počnem pisati blog o svemu šta sam prošla ne samo šta se tiče ivf nego svega unazad zadnjih par godina ali se dvoumim… Si dobila ti kakve tablete ili nešto? Kad zapicinwja točno?

Ocekujem da prvi dan stimulacije bude 6,7 mart. Ja pijem vitamine vec 4 mjeseca. Maticnu samo mjesec. Mi cemo raditi sve icsi zbog jajnih c jer namm je spermogram odlican, nemamo jajovode ..tablete osim vitamina nisam pila niti su mi rekli..

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

06. Veljača 2020. 22:09

Simba 1989

Lemon

Simba 1989

Lemon

marijaiva

Hmmm… Nama je ostao još jedan pokušaj preko hzzo stimulirani.. Ali s obzirom da muž nema nulu nego jako mali i loš broj i sve neznam jel imamo pravo preko hzzo

Ako planirate preko hzzoa ista tj postupak vani moras znati da taj zadnji postupak ne smijes ispuca ti tj mora ti ostati za taj postupak vani, ako ti ga odobre.. Dakle ako vam odobre ljecenje vani u hrvatskoj ne smijete imati sve iskoristene stimulirane postupke. 

Nala33
    06. Veljača 2020. 22:13

JECIKA

Nala33

JECIKA

Nala33 i ja sam dobila danas mengu - iduci mjesec sam i ja u postupku pa se druzimo preko forumamoram se nadovezati na pricu o godinama i trenutku odlaska na VTO - meni je 27 i iskreno ne planiram svoj zivot upropastiti zbog ovoga. Jebiga ako mi se ne da da imam djecu - muz neka nadje drugu. Ima se cemu covjek radovati osim djeci. Da ispucam sta me sleduje od drzave - mozda jos dva puta privatno i dovodjenja djaci. Ako se desi desi se. Svakako prirodno ne mogu da ih imam.. Kako neko rece - nije mi se nikad ni zalomilo! Ali nikad nije kasno. I zao mi je sto sam ovako RANO saznala za svoj problem jer ce me to gnjaviti godinama..bolje da sam kasnije saznala. Sorry za malo duzi post. Cure starije od mene - srecnije ste od mene jer ste u mojim godinama uzivale u mladosti a ja svake nedelje idem na neke pretrage

Onda se pratimo, ja sam danas odradila biologa i anesteziologa, 24 počinjem s provames tabletama a 5.3. Imam utz kod ginekologa i po dozu injekcija i svega. Stvarno se ndama kojoj mrvi… Ja sam 35 dečko 38 i velika je podrška. Trudimo se već 3 godine pokusvali prirodno plus blaga stimulacija u prirodnom ciklusu, zbog teratozoospermia ce ići ivf ali ce radiiti pola normalno pola icsi pa će vidjeti koji bude bolji. Tako je danas biolog objašnjavao. Cemo vidjet kako bude sve išlo. Sad sam u nekoj fazi razmi9da počnem pisati blog o svemu šta sam prošla ne samo šta se tiče ivf nego svega unazad zadnjih par godina ali se dvoumim… Si dobila ti kakve tablete ili nešto? Kad zapicinwja točno?

Ocekujem da prvi dan stimulacije bude 6,7 mart. Ja pijem vitamine vec 4 mjeseca. Maticnu samo mjesec. Mi cemo raditi sve icsi zbog jajnih c jer namm je spermogram odlican, nemamo jajovode ..tablete osim vitamina nisam pila niti su mi rekli..

Onda smo tu u istom razdoblju. Pijem i ja vitamine( pijem prénatal, plus omega 3 I vit c,) nego mislila sam na nešto prije stimulacije. Ja sam dobila taj provames i moram započeti 24.2.s time. To je estrogen koliko čitam ali neću previše jer kad vidim sekundarne posljedice bolje da ne čitam... Nama. Je biolog reako da s e ovisi koliko folikula dobijemo ali da bi radili pola kao normalno ivf da puste spermije same i da bi pola icis zbog teratospermiike pa bi izabrali najbolje pa da bi vidjeli onda koji budu uspješniji... 

• Mrva1986
    06. Veljača 2020. 22:16

Viola1

Drage moje suborke evo i mene ponovno kod vas. Nije me bilo jedno vrijeme, pa kada sam krenula čitati nikako i nikako završiti koliko ste se raspisale. Neke me se možda sjećaju jer nažalost vidim puno poznatih imena… Želim vam svima da se što prije preselite na neka lijepše teme. Isto tako to želim i svim novim curama kojih vidim ima puno. 🤞🍀
    Meni je danas 3dnt dvodneve mrvice, pa se pridružujem čekalicama bete. ❤️🤞
    Mrva1986 i Vuky sretno sutra na punkciji 🍀
    ZaZa i tebi draga sretno u sub na punkiciji 🍀
    Meto neka slijedeći postupak bude dobitan 🤞🍀
    Blacky89 držim 🤞da se primi i bude prekrasna beta 🍀
    Lemon žao mi je što nisi nešto više saznala, nadam se da ipak hoćeš 🤞❤️, želim ti svu sreću i držim 🤞 za dalje
    PinkFairydust uopće ne sumnjam da ga nećeš uspjeti nagovoriti, bude se on predomislio kao i do sada 🤞
    Flower93 drago mi je da si se ipak uspjela dogovoriti s njima i da napokon krećete 🤞🍀
    MakiST joj što si me nasmijala 😂😂😂😂😂 pa čovjek je logički zaključio 😂😂😂😂
    Dosta vas je u fazi čekanja pretraga /postupka, bockanja pa da ne bih nekoga izostavila u nabrajanju, napisati ću ovako: želim vam svima sreću 🍀❤️🤞

Hvala ti draga. Zelim ti srecu da se mrvica primi💞

JECIKA
    06. Veljača 2020. 22:28

Nala Pa dobro je i pola pola. Ja sam prvi put radila ivf samo. Ja pijem prenatal i folate od solgara, koenzom Q10, omegu 3 i vitamin D. I pored toga maticnu mlijec.. Meni je rekao dr samo da se javim par dana prije menst da izbroji folikule prije stimulacije.

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.