Nadalice, ma ja tebe obozavam.
Lemon, mi smo isto mislili pokusat jos jedan put ovako pa na donaciju. Zna li netko do koje godine nam HZZO pokriva troskove, znam da za cesku pokriju tih nekih 1000eur, sto i nije nesto, ali eto bar za put i hotel da bude, ali imam li ja sa 40 uopce pravo i na to?
Viola1, nista nam se nisi pohvalila da ides na transfer.
Vuky, cekamo vijesti s punkcije.
Jos je netko danas na punkciji, zaboravila sam tko.sretno cure
Bozma mislim da do 42 godine imas pravo.
Evo me sa punkcije, malo mi pao tlak, no sad sam ok, dobili smo 2 stanice, mozda tri, punktirao je i jedan manji... Bolje od ocekivanog 💗
Nadalice super si, svaka cast, treba njih malo posloziti... mi nosimo ogromni teret, atak na tijelo i psihu i onda bi oni bili cool, e ne moze...
Viola tebe nema pa onda odjednom transfer ... sretno 💗
Vuky 🍀🤞 da se lijepo oplode i da se u barem jednoj krije bebač 🙏
Viola 🤞 veliku betu
Nika welcome back 😘
Brita sretno!!!
Pink kakva je situacija?
Nadalice 🙈😉
Ja ne znam zasto je meni nesto ostalo u glavi kad sam citala forum o donaciju da se preko hzzoa ima pravo do 40 godina i to da nisu iskoriste ni svi postupci u Hrvatskoj, mozda grijesi ali nesto mi tako ostalo u glavi🤷♀️.. Ima na onom forumu potpomognuta u inozemstvu tamo su zene pisale ali isto ima jaako puno stranica...
Update: darling se ono skoro pa izderao na mene nek nam onda dogovorim sljedeci mjesec postupak jer on ne moze hendlat da se durim na njega i eto ti onda cu popustit, maltene ono *ebise. Mkay.😳 Pokusala sam mu objasnit da ne zelim da "popusti", nego zelim da razgovaramo normalno i dogovorimo se, pa za bilo koju opciju, ali da raspravimo to skupa. Ne kuzi on sta ja sad hocu. 🤦♀️Ono hocu pricat s tobom ffs, trenutno nista vise. Da ne moze on sad tako samo mijenjati planove. 🙄Reko fajn, al okolnosti su se promijenile, pa daj da se probamo dogovoriti, nemoj biti tako rigidan, samo da popricamo. Reakcija: da sta ja sad njemu drzim bukvicu o njegovom karakteru. 🤦♀️ Long story short: on je otisao na posao, meni su oci ispale od plakanja i zaljevam svoje Q10, D3, L karnitine, folate i ostala sranja rakijom. 🤪 I fakat ne znam sto je sad najpametnije za napraviti, sve opcije mi se cine lose.
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Ja sam sada ponovno proučavala zakone jer se sjećam da sam pročitala da je obavezno djetetu reći... Isto tako kod donacije se treba proći pravno i psihološko savjetovanje (nadam se da barem to obavljaju vani, s obzirom na nedavne rasprave kako kod nas baš i ne obavljaju psihološka savjetovanja...)
Navesti ću vam i dio oko spola djeteta, da nemorate puno tražiti.. (PinkFairydust znam da si ti pričala za opasnost ako se radi o muškom djetetu, tu ima informacija da je potrebno dobiti suglasnost u tom slučaju.)
Pročitajte, ako će vam što ove informacije pomoći, a nadam se da hoće. Ako budem uspjela staviti ću slike tih članaka.. (nisam baš u tome vješta 🙄)
Zakon o medicinskoj pomognutoj oplodnji NN 86/12
( https://www.zakon.hr/z/248/Zakon-o-medicinski-pomognutoj-oplodnji )
poglavlje III. KORIŠTENJE PRAVA NA MEDICINSKI POMOGNUTU OPLODNJU
- Pravno i psihološko savjetovanje prije medicinski pomognute oplodnje članak 13. (stavak 2, 4)
- Pravo osobe na uvid u podatke o darivatelju članak 15. (stavak 1, 2, 3, 4, 5)
poglavlje V. PROVEDBA POSTUPAKA MEDICINSKI POMOGNUTE OPLODNJE
- Zabrana odabira spola članak 27. (stavak 2, 3.)
👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
-FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
-15tt jedno 💔
-3/2021 rođen dječak
5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
6. Spontana T 3/2022 ❤
1🐧
Ja sam sada ponovno proučavala zakone jer se sjećam da sam pročitala da je obavezno djetetu reći… Isto tako kod donacije se treba proći pravno i psihološko savjetovanje (nadam se da barem to obavljaju vani, s obzirom na nedavne rasprave kako kod nas baš i ne obavljaju psihološka savjetovanja…)
Navesti ću vam i dio oko spola djeteta, da nemorate puno tražiti.. (PinkFairydust znam da si ti pričala za opasnost ako se radi o muškom djetetu, tu ima informacija da je potrebno dobiti suglasnost u tom slučaju.)
Pročitajte, ako će vam što ove informacije pomoći, a nadam se da hoće. Ako budem uspjela staviti ću slike tih članaka.. (nisam baš u tome vješta 🙄)
Zakon o medicinskoj pomognutoj oplodnji NN 86/12(https://www.zakon.hr/z/248/Zakon-o-medicinski-pomognutoj-oplodnji )
- Pravno i psihološko savjetovanje prije medicinski pomognute oplodnječlanak 13. (stavak 2, 4)
Mislim da ti to sve vrijedi ako se obavlja kod nas, sto se ne moze jer nema banke. Ako obavljas vani i pogotovo ako ne trazis naknadu troskova onda sve ide po zakonima drzave gdje se obavlja.
Ja sam sada ponovno proučavala zakone jer se sjećam da sam pročitala da je obavezno djetetu reći… Isto tako kod donacije se treba proći pravno i psihološko savjetovanje (nadam se da barem to obavljaju vani, s obzirom na nedavne rasprave kako kod nas baš i ne obavljaju psihološka savjetovanja…)
Zakon o medicinskoj pomognutoj oplodnji NN 86/12(https://www.zakon.hr/z/248/Zakon-o-medicinski-pomognutoj-oplodnji )
- Pravno i psihološko savjetovanje prije medicinski pomognute oplodnječlanak 13. (stavak 2, 4)
Mislim da ti to sve vrijedi ako se obavlja kod nas, sto se ne moze jer nema banke. Ako obavljas vani i pogotovo ako ne trazis naknadu troskova onda sve ide po zakonima drzave gdje se obavlja.
Neznam stvarno kako ide, ali znam da u našem zakonu tako stoji bez obzira što je to sve kod nas neizvedivo... Ali nema mi smisla da tako piše ako se ne odnosi na "naše" postupke vani...jer ono čemu onda da uopće i stoji u zakonu kada to kod nas neće zaživjeti još godinama, ako čak ne i nikada... 🙄😕
👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
-FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
-15tt jedno 💔
-3/2021 rođen dječak
5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
6. Spontana T 3/2022 ❤
1🐧
Neznam stvarno kako ide, ali znam da u našem zakonu tako stoji bez obzira što je to sve kod nas neizvedivo… Ali nema mi smisla da tako piše ako se ne odnosi na "naše" postupke vani…jer ono čemu onda da uopće i stoji u zakonu kada to kod nas neće zaživjeti još godinama, ako čak ne i nikada… 🙄😕
Stoji kao zakonski okvir za ako se jednom nekad oformi banka sperme, koja tesko da ce se oformiti jer po rijecima nasih koji vode banku tkiva na kbc zagreb smo premala drzava i jednostavnije je i jeftinije platiti ljudima da odu van. Pogotovo sto i tak plate samo sicu:) dobrodosli u hrvakistan:)
Sortiraj odgovore
Najstariji