Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ruška
    20. Svibanj 2019. 17:35

sunshine25

Drage moje, ja opet u novu borbu.. nažalost, opet biokemijska. Zvala sam dr., pitala me jel želim odmah po smrzliće, rekla sam da nisam psihički spremna. Eto, ne znam zašto se opet ovo dogodilo, idemo po zadnja dva smrzlića u 6.mj, uzet ćemo i embryoglue.
    Pitala sam jel mogu što još od pretraga napraviti dotad, kaže ništa. 3 super blastice i super endo i ništa.. nadamo se trećoj sreći.
    Draga Grizli, jako sam sretna zbog tebe 💚 nek bude dosadna, školska trudnoća 😘

A joj zao mi je.drži se i nedaj se,u 6mj u nove pobjede😘

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

sunshine25
    20. Svibanj 2019. 17:35

I da, možda je i to bitno, a rekla sam i dr. Nisam bila bolesna sigurnih 10 godina, ni temperaturu ni išta. Možda mi je imunitet prejak, možda je nedovoljna doza decortina? Ne znam, možda pričam gluposti, ali stvarno mi nije jasno 😔

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

• maja555
    20. Svibanj 2019. 17:37

Meto i ja sam usla na forum!!! Al cura pokraj nije reagirala. Pitala sam jednu kad je narucena, cura u rozom sakou?? 
    I jos je bila jedna blajh plava. Jesi jedna od tih? :) 
    Pa da, ti imas blastice i zato si u subotu. Ja imam trodnevni pa je u cetvrtak. 

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• Blacky89
    20. Svibanj 2019. 17:42

Sunshine a jbm misa... opet?!? 😞 a sad malo ovaj mjesec ako neces odmah i fet odtuguj, pa onda malo uzivancije s muzicem i onda akcija! Jednom ce uspjet. A sto se tiče blastica, E to stvarno ne znam ni sama... i nama su isto radili ICSI, je mužev spermiogram varira, al nikad nije bio los kao na dan transfera. Sa spermiogramima koje je imao do tada, IVF bi mogao proc bez jbmt... E sad ja isto mislim da moooozda stanice jesu dogurale do blastica, ali je neka od cura (mislim Grizli) rekla da je kasnije dijeljene ovisi o spermicu, pa se nadam da su bili izabrani krivi spermici i da Je to jedini problem (ja vječni optimist 😂). Sad muza trpam sa vitaminima, brazilskim oraščićima, ma piz.... raznim. I nadam se da cemo popravit spermiogram tako da naprave IVF. 

sunshine25
    20. Svibanj 2019. 17:47

Blacky, opet 😔 ma joj, i ja sam ga filovala i brazilskim i svim i svačim pa ništa. Isto na dan transfera najgori spermogram ikad, a eto 5 blastica. Uzdamo se u zadnje dvije 😁 dobro, kod nas je problem ,,mehanički'' ali operacija se ne isplati jer je oporavak predug i nema garancije da će biti uspješno. Ali vama naravno držim fige i ručne i nožne da bude bolji spermio 🤞🤞🤞🍀

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    11/20 fet 🤖

• Blacky89
    20. Svibanj 2019. 17:51

I ja držim fige da ove dvije budu dobitne! 🤞🤞🤞 a sto se tiče spermio, jel se oni prestrave toga pa im zato bude lošiji? 😂🙈 
    Majo i meto 🤞🤞 za transfer 
    Hani čekaj, sutra je utorak, jel ti praviš test? 😁

Grizli
    20. Svibanj 2019. 17:56

Sunshine a kakve su vam krvne grupe i rh? Mislim to je malo cudno da tako dugo nisi bila bolesna. Mislim da za trombofliju bi trebali uzet u obzir bez obzira sto ti daju aspirin. Reci mi jel ti tko u obitelji ima problema sa venama, embolijom nesto tako?
    Blacky da dodje do prvog spajanja js i spermija je odgovorna js, al kad se oplodi prvih ja mislim mjesec dana je odgovorna kvaliteta sjemena. Cak i rane spontane koji se dogode prije pocetka kucanja srca uzrok moze biti lose sjeme. Meni zbog toga vode dijagnozu habitualni sa muskim faktorom.

sunshine25
    20. Svibanj 2019. 17:56

A izgleda, zečine su to 😂 bar moj 😂
    Sretno svima s testovima, transferima i betama 🍀🍀🍀🤞

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    11/20 fet 🤖

• Hani
    20. Svibanj 2019. 18:01

Majo555 i meto, baš ste smotane😁
    Blacky, 😁radim, ali pošto trenutno živčanim zbog pmsa, 😯🙄😤 već znam rezultat😊. Ali već sam ga isplakala onaj dan kad su mi javili da su samo dvije oplođene, tako da nema tugovanja sutra😉

sunshine25
    20. Svibanj 2019. 18:01

Grizli, oboje smo A-, u obitelji nitko nije imao problema s trombofilijom i venama, jedino je mamina sestra umrla od leukemije s 5 godina (što se krvnih bolesti tiče). Nikakvih drugih stečenih bolesti nema u obitelji. Kažem, trombociti su mi bili na 157 mislim, a donja granica je 158 i malo mi je željezo bilo povišeno. Nitko mi nije ništa rekao jer su jetrene probe super. Možda bi i to trebalo provjeriti? 🤔
    Da, čudno je, kako sam krajnike izvadila s 16 godina, ništa više. Bila sam možda dvaput prehlađena na dan dva i to je to. 

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    11/20 fet 🤖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.