Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mrvica2
    04. Studeni 2019. 11:21

Baš me zanima kako ćete "odgovoriti"?!
    Po koliko je jajnih bilo na punu stimulaciju...
    meni sada ne gine pauza min 4-5 mjeseci dok se endometrij ne oporavi...najradije ne bih na tu kiretazu

• Gelica
    04. Studeni 2019. 11:46

Mrvica2

Po koliko je jajnih bilo na punu stimulaciju…
    meni sada ne gine pauza min 4-5 mjeseci dok se endometrij ne oporavi…najradije ne bih na tu kiretazu

Na punu kod Škvorca 19 j.s. Stavili 12 u oplodnju i niti jedna se nije oplodila, 4 stanice zamrznuli i išli na Fet nakon par mjeseci i 2 preživjele održavanje i jedna se oplodila Icsi metodom. Transfer 3- dnevnog embrija ali nije uspjelo. E sad biologica u škvorc misli da sperma nema neki enzim potreban za oplodnju ( iako mj prvo rekla da je do mojih j.s.) A Alebic kaže da nema šanse da je do spreme jer je sprema iznadprosjecno dobra već do mojih j.s. I sad bi on da idemo na max 3 stanice jer misli da će kvaliteta biti bolja. Uglavnom tek sad sam u dilemi šta je bolje šta nije ali napravitti ću kako doktor misli. Kamo bi vi išli u sljedeći postupak?

• Gelica
    04. Studeni 2019. 11:47

Mrvica2

Po koliko je jajnih bilo na punu stimulaciju…
    meni sada ne gine pauza min 4-5 mjeseci dok se endometrij ne oporavi…najradije ne bih na tu kiretazu

A zašto moraš na kiretazu?

• Mrvica2
    04. Studeni 2019. 11:57

Inače sam iz Osijeka, i kako su IVF postupci praktično bili mrtvi u KBC Osijek( sada se kao nešto budi jer je dosla nova biologica)  najveći broj žena je gravitirao ZGBu ili Novom Sadu.
    Moja ideja je otići na više konzultacija te izabrati ono što smatram najlogičnije. Čula sam da je Podobnik dobar....a ostali u ZGb??
    13.9. su mi vratili dva zametka, jedan je razvio gestacijsku ali prazan, a drugi je imao otkucaje do prije nekoliko dana( 8.5TT). tako da ih imam dva … popodne idem kod ginekologice.. neka napravi kontrolni uzv i pitat ću je moram ili ili postoji šansa da ode samo....

• Mrvica2
    04. Studeni 2019. 11:59

Ps ..planiram konzultacije u Pragu , te Novom Sadu...ne znam za ZGB

• Gelica
    04. Studeni 2019. 12:03

Mrvica2

Inače sam iz Osijeka, i kako su IVF postupci praktično bili mrtvi u KBC Osijek( sada se kao nešto budi jer je dosla nova biologica) najveći broj žena je gravitirao ZGBu ili Novom Sadu.
    Moja ideja je otići na više konzultacija te izabrati ono što smatram najlogičnije. Čula sam da je Podobnik dobar….a ostali u ZGb??
    13.9. su mi vratili dva zametka, jedan je razvio gestacijsku ali prazan, a drugi je imao otkucaje do prije nekoliko dana( 8.5TT). tako da ih imam dva … popodne idem kod ginekologice.. neka napravi kontrolni uzv i pitat ću je moram ili ili postoji šansa da ode samo….

A joj, znači to je sad bilo...a strašno, baš mi je žao.  :(   A jesi radila još neke pretrage zbog čega tako gubiš bebice? I meni je slično ali ja oko 6 tjedna izgubim plus biokemijske. Radili mi testove za koagulaciju i moram heparin uzimati od transfera. Sad u ovom postupku cu ih prvi put dobiti pa cemo vidjeti. Doktor je optimistican, ali garancije nema.. 

• Mrvica2
    04. Studeni 2019. 12:05

Srecica01

Drage moje zenice, molim Vas za pomoc. 16.10 sam imala transfer blastice, beta je lijepo duplala 3 puta sam vadila krv. Beta je bila preko 6000. Jucer sam prokrvarila I bila na hitnoj. Dr me pogledala I vidjela je samo gestacijsku vrecicu. Bez ZV I embrio along odjeka. Danas lezim I cekam pregled u srijedu. Jucer mi je bilo 5+6. Da li je neka od vas imala slicnu situaciju. Vec sam imala spontani, srce je prestalo kucatu u 7tt,. Imam jos malo nade, ali Ovo je tako tesko

Implantacijska krvarenja su normala ali oko 4 TT- kada se zametak ugnježđuje....ja sam tako ovaj posljednji put...ET 2 zametka, jedan prazna gestacijska a drugi s srčanom akcijom do 8.5 TT...tada je prestalo...

Da bi se potvrdio nalaz prazne gestacijske vrećice treba još jedan uzv...jer bi se do tada već mogli vidjeti i otkucaji.....
    Miruj i pomoli se ....

• Gelica
    04. Studeni 2019. 12:05

Mrvica2

Ps ..planiram konzultacije u Pragu , te Novom Sadu…ne znam za ZGB

U zg imas jos Betaplus, Lucingera, Simunica, Radoncic.. reci ce ti cure tu na forumu jos gdje su bile. Cito u Splitu jako hvale, Maribor..

• Mrvica2
    04. Studeni 2019. 12:08

Gelica

Mrvica2

Inače sam iz Osijeka, i kako su IVF postupci praktično bili mrtvi u KBC Osijek( sada se kao nešto budi jer je dosla nova biologica) najveći broj žena je gravitirao ZGBu ili Novom Sadu.
    Moja ideja je otići na više konzultacija te izabrati ono što smatram najlogičnije. Čula sam da je Podobnik dobar….a ostali u ZGb??
    13.9. su mi vratili dva zametka, jedan je razvio gestacijsku ali prazan, a drugi je imao otkucaje do prije nekoliko dana( 8.5TT). tako da ih imam dva … popodne idem kod ginekologice.. neka napravi kontrolni uzv i pitat ću je moram ili ili postoji šansa da ode samo….

A joj, znači to je sad bilo…a strašno, baš mi je žao. :( A jesi radila još neke pretrage zbog čega tako gubiš bebice? I meni je slično ali ja oko 6 tjedna izgubim plus biokemijske. Radili mi testove za koagulaciju i moram heparin uzimati od transfera. Sad u ovom postupku cu ih prvi put dobiti pa cemo vidjeti. Doktor je optimistican, ali garancije nema..

Jesam, odmah nakon prvog sponanog, na trombofiliju i imunologiju ..sve negativno osim što sam si našla celijakiju….što također može utjecati na  ishod( premda se od tada pridržavam strogo dijete)….Na znam zaista zašto se to događa osim godina ( suprug 47, ja 42g) ...zato mi i je ideja čuti više stručnjaka pa onda odlučiti...

• Mrvica2
    04. Studeni 2019. 12:09

Odoh na pregled... javim se poslije.. pozdrav svim curama...držite se....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.