Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • hope1234
    04. Studeni 2019. 09:23

Evo da javim , obavila prvi uzv.Po mome,jer oni tako računaju dns mi je 5+3.. vidi se gestacijska i žumanjčana , mali plod ali nema otkucaja srca.Jedino što me pitala VI NISTE KRVARILI,I OVO NIJE DOBRO.dođite za tjedan dana.I gdje mi je beta koja je bila velika za njen pojam i to ništa nije u redu.Znači nekada stvarno znaju biti taktične za poluditi.

1. stimulirani postupak 4/17, ICSI.Poliklinika Škvorc-11oocita aspirirano,treći dan transfer dva osmostanična, beta 0.Ništa za smrznuti
    2.stimulirani postupak 11/17, poliklinika Škvorc ,aspirirano 8 oocita,oplodili 4 ,ništa za zamrznuti.Transfer 3i dan,beta 0
    3.postupak.Petrova 8/2018. 11 oocita,oplođeno 8,transfer 5i dan,dvije blastociste beta 0
    4.postupak.Petrova 5/19.11 oocita,10 oplođeno,transfer odgođen,freez all(2 slamke sa po 2 blastociste.
    5. 10/19 Fet u prirodnom ciklusu...čekamo

vuky
    04. Studeni 2019. 09:50

Hope sto 5-ti tjedan nije prerano za prvi uzv? Mislim da je totalno netakticna, bezosjecajna... nadam se da cete
    za tjedan dana cuti srceko i da ce sve biti ok 😊
    Znam samo da su mohe frendice isle 6+ tjedana na prvi uzv... ne sjecam se da je ijedna tako rano... 😕

• Gelica
    04. Studeni 2019. 09:51

Mrvica2

Cure bok,
    čitajući brojne priče na forumima došlo mi i da ja podijelim s vama. Uskoro punim 42. godinu. Unazad dvije godine suprug i ja pokušavamo s trudnoćom. Kada smo skužili da ne ide prirodno otišli smo na IVF i dobili dvije lijepe blastociste ( s ET petog dana).Imali smo otkucaje jedne bebice , no u 8.5tj su prestali

.To me strašno pogodilo jer sam trudnoću uzimala zdravo za gotovo..začeli smo, imamo otkucaje i to je to. Ali ne ide baš onako kako si zamislimo?!
    Nakon pauze smo opet krenuli i da skratim: 2 prirodne ciklusa, i 1 potpomognuta -gotovo nista.Tek nakon godinu dana jedan lijep zametak, i opet trudnoća i opet sponatni u 8.5 tjednu.
    No sada sam se toliko bojala i u sebi vj stvorila zid pa me možda nešto manje pogodilo no užasno je kako god se okreneš.
    Eto to sam htjela podijeliti s vama
    Unatoč godinama ne odustajemo.
    Zanimaju me dvije stvari:
    1. imali li tko iskustva s uzimanjem Q10, te DHEA-e.
    2. da li je tko od vas išao u Prag? Novi Sad?Kakva su iskustva?

Ja sam nedavno napunila 42 tako da smo tu negdje. :) Zao mi je, nemam iskustva van Hrvatske, a Q10 sam počela piti kao pripremu za novi i postupak  tako da tek trebam vidjeti je li što pomoglo. Ja pijem od Solgara q10 nano . 
    Žao mi je zbog vašeg iskustva, znam kako je teško..  Gdje ste bili u postupku? 

• Gelica
    04. Studeni 2019. 09:55

vuky

Hope sto 5-ti tjedan nije prerano za prvi uzv? Mislim da je totalno netakticna, bezosjecajna… nadam se da cete
    za tjedan dana cuti srceko i da ce sve biti ok 😊
    Znam samo da su mohe frendice isle 6+ tjedana na prvi uzv… ne sjecam se da je ijedna tako rano… 😕

Da, rano je to za srce. Mene je isto naručila ( kad sam imala spontani)  tek nakon 6- og. tjedna baš iz razloga jer se prije ne čuje srce. 
    Pa stvarno su ti doktori nekad bez takta i kao da nemaju osjećaje..  baš mi jee žao da ti je tako bilo. Pa je li rekla barem još nešto? 

• hope1234
    04. Studeni 2019. 10:03

Ništa mi nije rekla , sama znam da je prerano.Tako me je sestra naručila kad sam javila drugu betu da dns dođem.Mislim da će me putevi voditi privatno na preglede...Izbqcila me iz takta,ali sad sam ok...Čekat ćemo tjedan dana...I da čujemo veliko❤

1. stimulirani postupak 4/17, ICSI.Poliklinika Škvorc-11oocita aspirirano,treći dan transfer dva osmostanična, beta 0.Ništa za smrznuti
    2.stimulirani postupak 11/17, poliklinika Škvorc ,aspirirano 8 oocita,oplodili 4 ,ništa za zamrznuti.Transfer 3i dan,beta 0
    3.postupak.Petrova 8/2018. 11 oocita,oplođeno 8,transfer 5i dan,dvije blastociste beta 0
    4.postupak.Petrova 5/19.11 oocita,10 oplođeno,transfer odgođen,freez all(2 slamke sa po 2 blastociste.
    5. 10/19 Fet u prirodnom ciklusu...čekamo

• Viola1
    04. Studeni 2019. 10:18

Vuky sve ovisi o tome kako si opčenito reagirala na stimulaciju, da li su uvećani jajnici i da li ima slobodne tekućine i koliko., da li je bio hiper ili postoji mogućnost za njega... Kako su kod mene jajnici 4-5cm i ima slobodne tekućine trebala bih mirovati bar par dana, piti puno tekućine i pratiti koliko mokrim.
    Nebrini, biti će to sve super 🍀🤞 očekujem sutra vijesti kako napreduju fulikuli 😉
    Hope1234 žao mi je da ti je bilo tako 🙁, baš nema niti malo takta i osjećaja. Bude se slijedeći tjedan čulo srčeko ❤️, sada je još rano. 😘

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
    1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
    2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
    3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
    4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
    -FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

• Mrva1986
    04. Studeni 2019. 10:18

hope1234

Ništa mi nije rekla , sama znam da je prerano.Tako me je sestra naručila kad sam javila drugu betu da dns dođem.Mislim da će me putevi voditi privatno na preglede…Izbqcila me iz takta,ali sad sam ok…Čekat ćemo tjedan dana…I da čujemo veliko❤

Isuse pa ja ne vjerujem, oni su nekad ko strojevi.. Budale. U kojoj si bolnici ti? Bas sam se sad nasekirala 😠

• Mrvica2
    04. Studeni 2019. 10:24

Hope..
    ja sam prošla 4 stimulirana postupka u dva navrata ostala trudna ( ali kao što sam i napisala u 8.5 tj oba puta izgubila bebice), no kada sam ostala trudna zahtijevala sam dvekih 7 dana uzv. 
    Otkucaji se čuju od 6 tjedna, ponekad i koji dan kasnije,do tada dan po  dan....želim ti svu sreću....

• Mrvica2
    04. Studeni 2019. 10:28

Gelica

Mrvica2

Cure bok,
    čitajući brojne priče na forumima došlo mi i da ja podijelim s vama. Uskoro punim 42. godinu. Unazad dvije godine suprug i ja pokušavamo s trudnoćom. Kada smo skužili da ne ide prirodno otišli smo na IVF i dobili dvije lijepe blastociste ( s ET petog dana).Imali smo otkucaje jedne bebice , no u 8.5tj su prestali

.To me strašno pogodilo jer sam trudnoću uzimala zdravo za gotovo..začeli smo, imamo otkucaje i to je to. Ali ne ide baš onako kako si zamislimo?!
    Nakon pauze smo opet krenuli i da skratim: 2 prirodne ciklusa, i 1 potpomognuta -gotovo nista.Tek nakon godinu dana jedan lijep zametak, i opet trudnoća i opet sponatni u 8.5 tjednu.
    No sada sam se toliko bojala i u sebi vj stvorila zid pa me možda nešto manje pogodilo no užasno je kako god se okreneš.

Ja sam nedavno napunila 42 tako da smo tu negdje. :) Zao mi je, nemam iskustva van Hrvatske, a Q10 sam počela piti kao pripremu za novi i postupak tako da tek trebam vidjeti je li što pomoglo. Ja pijem od Solgara q10 nano .
    Žao mi je zbog vašeg iskustva, znam kako je teško.. Gdje ste bili u postupku?

Svih 6x ( 4+2) sam išla u Samobor kod dr Škovrca. I nemam riječi hvale za njegov tim. Stručni, pristojni, puni empatije. Toplo ih preporučam. No moj problem su vj jajne stanice slabije kvalitete... i moramo, radi nas samih probati negdje drugdje...
    Prije posljednjeg postupka sam pila i Solgar nano  i DHEA- i dobili smo 5 JS( za razliku od 1-2 u prijašnjim ciklusima)...
    Gdje ste vi bili?

• Gelica
    04. Studeni 2019. 10:56

Mrvica2

Gelica

Mrvica2

Cure bok,

Ja sam nedavno napunila 42 tako da smo tu negdje. :) Zao mi je, nemam iskustva van Hrvatske, a Q10 sam počela piti kao pripremu za novi i postupak tako da tek trebam vidjeti je li što pomoglo. Ja pijem od Solgara q10 nano .
    Žao mi je zbog vašeg iskustva, znam kako je teško.. Gdje ste bili u postupku?

Svih 6x ( 4+2) sam išla u Samobor kod dr Škovrca. I nemam riječi hvale za njegov tim. Stručni, pristojni, puni empatije. Toplo ih preporučam. No moj problem su vj jajne stanice slabije kvalitete… i moramo, radi nas samih probati negdje drugdje…
    Prije posljednjeg postupka sam pila i Solgar nano i DHEA- i dobili smo 5 JS( za razliku od 1-2 u prijašnjim ciklusima)…
    Gdje ste vi bili?

Isto kod Škvorca, ali sad u 11 idemo u novi postupak kod dr. Alebića uj Podobnik. Kod Škvorca sam bila na punoj stimulaciji a sad bi DrAlebic probao laganu, Letrozol i Orgalutran.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.