Znam, ali 150 ug joda nije puno. To nisu cak ni visoke doze, citala sam kao da zene u trudnoci trebaju 220 do 250 ug, a koje doje i vise, a problemi nastaju kada se uzima preko 400 ug dnevno uz prehranu bogatu jodom. Mada sve je moguce. Ipak mislim da je vezano uz Novalac ovo s Gelicom izoliran slucaj jer da se dogadalo cesce, nebi nam ga preporucavali. Imali bi i drugi doktori neka saznanja. Ne pisem ovo da bi minimalizirala njeno iskustvo nego mislim da nema mjesta panici oko tog preparata. Naravno svatko ce odluciti za sebe. Ja imam tsh ispod 1.5, tocnije 1.3, nakon 8 mj uzimanja je 1.23. Nemam dijagnozu hipera.
Sigurno neki disbalans, jer ovo nije menga.. dakle evo cijeli dan jučer ništa skoro, par smećkastih kapi, i danas evo cijeli dan ništa osim ta crna sluz u komadima.. i malo sukrvice. Užasno nešto. Bolovi isto nisu jaki, kak inače, a cice su me nastavile boliti. Nisam uzimala Duphastone ni nikakvu terapiju.. Uopće ne znam bih li sad danas pisala to kao 1dc..
Što se tiče joda u prenatalima, dobro je uzimati jod 3-4 mjeseca intenzivno ako imaš šetajući TSH (lagano povišen), to znači da ti nedostaje joda i to će ti regulirati i poboljšati zdravlje štitne. Ako imaš hiper, pa je TSH prema 1,5 ili niže, nikako ne treba uzimati dodatne izvore joda. Zato je jako važno kontrolu štitnih hormona napraviti prije uzimanja prenatala s jodom ili joda općenito. Ja sam uvijek samo s kelp algama spustila TSH sa 4 na 2.. tako da ako je Gelica imala zdravu štitnu, dodatni jod joj je svakako mogao naštetiti ako ga je uzimala preko godinu dana..
Uvijek zdravu stitnu, i zato mi je i bilo čudno kad se vrijednost naglo spustila.
Da, ma sigurno je neki hormonalni poremecaj. Vidjeti ćeš kako bude sutra, i da li će ti uopće doći normalan menzis, ni ja ne znam kako bi si to računala..
Jesi li dobila terapiju za stitnjacu ili se samo vratilo?
Ne, rekli su da će doći samo na svoje s vremenom, da treba par mjeseci da jod izadje iz stitne . Nikakvi lijekovi posto je stitna zlijezda inace zdrava. I tako je i bilo.
Znam, ali 150 ug joda nije puno. To nisu cak ni visoke doze, citala sam kao da zene u trudnoci trebaju 220 do 250 ug, a koje doje i vise, a problemi nastaju kada se uzima preko 400 ug dnevno uz prehranu bogatu jodom. Mada sve je moguce. Ipak mislim da je vezano uz Novalac ovo s Gelicomizoliran slucaj jer da se dogadalo cesce, nebi nam ga preporucavali. Imali bi i drugi doktori neka saznanja. Ne pisem ovo da bi minimalizirala njeno iskustvo nego mislim da nema mjesta panici oko tog preparata. Naravno svatko ce odluciti za sebe. Ja imam tsh ispod 1.5, tocnije 1.3, nakon 8 mj uzimanja je 1.23. Nemam dijagnozu hipera.
Ma ja uopće ne mislim da ima veze sa tim proizvodom, da sam bilo šta uzimala da ima joda bilo bi mi tako. Ali napisala sam svoje iskustvo, nikako ne želim da netko pomisli da Novalac nije dobar ili sl. I meni je inače Tsh 1.5 i nikad nije šetao. Ali Eto, ja sam tako reagirala ali naravno da netko drugi ne mora. :)
Hvala vam drage moje svima na riječima podrske... Malo se samnjilo.. Vidjeti cemo danas.. Svakako moram zvat da se narucim za kontrolu.. Pa cu reci mozda me pogleda ranije.. Mislim da i hoce svakako zbog hipera i cisti koje imam .. I jajnici su se slijepili jedan do drugog... Po uzv sam danas 7+4... Nesto malo vise nego sto bi od punkcije.. Al nije velika razlika... A i za iscjedak znam da je normalno u nekim trudnocama.. Evo frendica mi krvari ali u odljevima.. Toliko da mora krv primat jer je postala anemicna.. A beba je u najboljem redu...i od bolova se ne moze ni kretat... Mislim da je u 12tt.. Tako da se nadam da je i kod mene to sve zbog hipera i svega sto se desava sada dolje..
Nikitta zao mi je da nikako na zelbu grani sa tom vjesticom ne mozes doci.. Kad kreces u Austriju?
Cekalice drzim svima 🤞 za uspjeh i mrvice ❤️
Babylove drzim fige da brzo prestane iscjedak. Ponekad i od utrica moze biti. Bitno da je sa bebom sve super. To sto je malo veca nema veze sve je to normlano +/- su njihove mjere. I meni je bebolina bila veca na pocetku i to dosta, a na kraju sad je taman prakticki u dan po tim njihovim racunicama. Bitno da ste dobro i da napreduje trudnoca. Pij samo puno tekucine i odmaraj! 🤞🤞 Da bude sve lakse sada.
Nikita a bas mi je zao da te muci opet ta tvoja menga. 😕
Cure bok,
čitajući brojne priče na forumima došlo mi i da ja podijelim s vama. Uskoro punim 42. godinu. Unazad dvije godine suprug i ja pokušavamo s trudnoćom. Kada smo skužili da ne ide prirodno otišli smo na IVF i dobili dvije lijepe blastociste ( s ET petog dana).Imali smo otkucaje jedne bebice , no u 8.5tj su prestali .To me strašno pogodilo jer sam trudnoću uzimala zdravo za gotovo..začeli smo, imamo otkucaje i to je to. Ali ne ide baš onako kako si zamislimo?!
Nakon pauze smo opet krenuli i da skratim: 2 prirodne ciklusa, i 1 potpomognuta -gotovo nista.Tek nakon godinu dana jedan lijep zametak, i opet trudnoća i opet sponatni u 8.5 tjednu.
No sada sam se toliko bojala i u sebi vj stvorila zid pa me možda nešto manje pogodilo no užasno je kako god se okreneš.
Eto to sam htjela podijeliti s vama
Unatoč godinama ne odustajemo.
Zanimaju me dvije stvari:
1. imali li tko iskustva s uzimanjem Q10, te DHEA-e.
2. da li je tko od vas išao u Prag? Novi Sad?Kakva su iskustva?
Babylove drzim fige da brzo prestane iscjedak. Ponekad i od utrica moze biti. Bitno da je sa bebom sve super. To sto je malo veca nema veze sve je to normlano +/- su njihove mjere. I meni je bebolina bila veca na pocetku i to dosta, a na kraju sad je taman prakticki u dan po tim njihovim racunicama. Bitno da ste dobro i da napreduje trudnoca. Pij samo puno tekucine i odmaraj! 🤞🤞 Da bude sve lakse sada.
Nikita a bas mi je zao da te muci opet ta tvoja menga. 😕
Hvala ti draga.. Vjerujem u ovu mrvu i nadam se da ce se boriti kao i ja da se za 8 mj upoznamo❤️🙏🤞
Vuky 11.11. trebam raditi test, pa ako je pozitivan tek onda betu. Mislim da je prerano za simptome, tako da bolne grudi i bradavice, povremenu bol u leđima i jajnicima (općenito dolje), nadutost... pripisujem stimulaciji, utrićima i ležanju... Imala sam malo uvećane jajnike 4-5cm i dosta slobodne tekućine.
Kako si ti? Da li se smirila vrućina i znojenje?
Nikitta žao mi je što te opet M muči 🙁
Mrvica2 žao mi je 🙁 nemam iskustva s tim, ali sigurno netko od cura zna. Želim ti svu sreću! 🍀☺️
👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
-FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
-15tt jedno 💔
-3/2021 rođen dječak
5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
6. Spontana T 3/2022 ❤
1🐧
Viola zasto moras lezati? To su inace takve preporuke nakon transfera ili?
Meni jedan tren bude ko da nije nista, a onda osjetim vrucinu i preznojim se, i onda opet ko da nije nista, sve u svemu ok je... malo me frkica punkcije... drugo sve 5...
Sortiraj odgovore
Najstariji