Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    20. Listopad 2019. 10:01

Cure ja sinoc zavrsila na hitnoj. Piknula sam se s bemfolom, menopur 2x i cetrocide. I pola sata nakon toga me sve pocelo svrbit i pocela me uzasno bolit glava. Popila sam tabletu, legla u krevet, pocelo mi se vrtit i ostala sam bez zraka. Ono plitko disanje. Uzas, nakon tog su mi pocele trnut ruke, noge i lice. Na kraju me hitna odvela u bolnicu. Inace imam migrene. Dali su mi protiv  bolova i vrtoglavice i dosla sam k sebi. Kao nisu nista nasli, samo su rekli da je moguce da je od hormona. Uglavnom uzas. Sad idem na folikulometriju, danas bi trebala primiti stopericu. I sad me uzasno strah. I jedino mi je dr na hitnoj rekla kao da ce oni sad vidjet sta dalje zbog tih lijekova sta sam primila sinoc. Sad ne znam da li to ima kakve veze

• Gelica
    20. Listopad 2019. 10:33

avama

Cure ja sinoc zavrsila na hitnoj. Piknula sam se s bemfolom, menopur 2x i cetrocide. I pola sata nakon toga me sve pocelo svrbit i pocela me uzasno bolit glava. Popila sam tabletu, legla u krevet, pocelo mi se vrtit i ostala sam bez zraka. Ono plitko disanje. Uzas, nakon tog su mi pocele trnut ruke, noge i lice. Na kraju me hitna odvela u bolnicu. Inace imam migrene. Dali su mi protiv bolova i vrtoglavice i dosla sam k sebi. Kao nisu nista nasli, samo su rekli da je moguce da je od hormona. Uglavnom uzas. Sad idem na folikulometriju, danas bi trebala primiti stopericu. I sad me uzasno strah. I jedino mi je dr na hitnoj rekla kao da ce oni sad vidjet sta dalje zbog tih lijekova sta sam primila sinoc. Sad ne znam da li to ima kakve veze

Ajme uzas! I mene bi sad bilo strah bilo šta uzimat... A inače kad imaš migrene nije ti tako da počneš trnut i gubiti dah? Meni je isto bilo loše na stimulaciji jednu noć, mučnine jake, vrućina i lupanje srca. Usrala sam se od straha. A da sam još počela trnut ne znam šta bi.

ladybug40
    20. Listopad 2019. 11:12

Evo da se javim. Upravo s transfera. 2 vracena. Sutra ce me zvat za ostala 3 da li su za zamrznuti. Ova dva su predivna. Doktor prezadovoljan. Ja nista nisam osjetila. Beta 31.10. 

MalaM1
    20. Listopad 2019. 11:25

skoljka

MalaM22

Mene nešto zanima.. to ću pitati i u utorak kad odem do poliklinike jer sam neki dan zaboravila ali prvo ću pitati tu..
    Dakle,kao što sam pisala jedna mrva mi je vraćena a četiri (po dvije na svaku slamku) su zamrznute. Sad…s obzirom da mi je ovo prvi postupak i ne znam kakav će biti ishod, ali recimo da ću ostati trudna od prve, to bi značilo da nemam problem sa ostvarivanjem trudnoće. Šta onda kada bi se odlučili za drugo dijete, i odmrznemo jednu slamku na kojoj su dva embrija. S obzirom da ja nisam za višeplodnu trudnoću jer nose sa sobom određeni rizik, kako onda dalje!? Dali se može vratiti samo jedan? Što onda sa ovim drugim, jel se on može ponovno zamrznuti? Što se uopće radi sa embrijima koji će ostat "neiskorišteni"? Kakav je tu zakon? Npr.nama je u cijeni čuvanje embrija 3g., a kasnije se godišnje plaća neki iznos za daljnje čuvanje. A što se događa sa embrijima kada se par odluči da neće više plaćati čuvanje? Dali znate išta o tome?

Evo malo cu se ukljiciti. Ja imam zamrznuta 2 embrija u jednoj slamci. Jedan je odlicna blastica, drugi losa blastica. Pitala sam dr jel se moraju vratiti oba ili jednog mogu odvojiti, jer se moj muz boji vracanja loseg, rekla mi je da nemoze, mora se vratiti tako kako je zamrznuto, predpostavljam da ih ne vade van slamcica poslije odmrzavanja.

Kako onda znaju koji je preživio ili nije preživio odmrzavanje ako ne vade iz slamke? 🤔  

MalaM1
    20. Listopad 2019. 11:42

avama

Cure ja sinoc zavrsila na hitnoj. Piknula sam se s bemfolom, menopur 2x i cetrocide. I pola sata nakon toga me sve pocelo svrbit i pocela me uzasno bolit glava. Popila sam tabletu, legla u krevet, pocelo mi se vrtit i ostala sam bez zraka. Ono plitko disanje. Uzas, nakon tog su mi pocele trnut ruke, noge i lice. Na kraju me hitna odvela u bolnicu. Inace imam migrene. Dali su mi protiv bolova i vrtoglavice i dosla sam k sebi. Kao nisu nista nasli, samo su rekli da je moguce da je od hormona. Uglavnom uzas. Sad idem na folikulometriju, danas bi trebala primiti stopericu. I sad me uzasno strah. I jedino mi je dr na hitnoj rekla kao da ce oni sad vidjet sta dalje zbog tih lijekova sta sam primila sinoc. Sad ne znam da li to ima kakve veze

Ajme jadna 🥺, baš mi je žao da ti se to dogodilo. Mogu mislit koliko te strah.. 😬 Meni to zvuči kao da je od lijekova ako ti je neposredno poslje bockanja bila takva reakcija 🤷 Baš bi bila velika slučajnost da ti se to desilo baš tada, a da nije povezano sa lijekovima. Jesi već do sad primala sve te lijekove u toj kombinaciji, i ove dane prije reakcije?

Ladybug  sad čekanje.. 😊 Sretnoo sa betom i držim fige da zamrznu sva tri sutra! 🤞🤗

• Gelica
    20. Listopad 2019. 11:47

ladybug40

Evo da se javim. Upravo s transfera. 2 vracena. Sutra ce me zvat za ostala 3 da li su za zamrznuti. Ova dva su predivna. Doktor prezadovoljan. Ja nista nisam osjetila. Beta 31.10.

Woohooo trudnice, čestitam! Sad uživaj:) Meni je sam transfer i cijeli taj dan predivan, uvijek sam u oblacima cijeli dan i mm isto. 😁 E onda sljedeći dan i naredne dane počinje osluskivanje svih mogućih simptoma i to je kraj, nema vise oblaka pretvaram se u frikusu hahaha 

• avama
    20. Listopad 2019. 11:51

Gelica ne nikad mi nisu trnule ruke. 
    MalaM22 sad sam prvi put u postupku pa ne znam kako reagiram. I tako im je cudmo da imam puno folikula a amh 8. Uglavmom veceras stoperica i u utorak aspiracija. Nadam se da ce biti sve dobro.

• Gelica
    20. Listopad 2019. 11:55

avama

MalaM22 sad sam prvi put u postupku pa ne znam kako reagiram. I tako im je cudmo da imam puno folikula a amh 8. Uglavmom veceras stoperica i u utorak aspiracija. Nadam se da ce biti sve dobro.

A jesu ti rekli jos nesto na hitnoj, sta oni misle da li je to od stimulacije? A sada si dobro, ne osjećaš više ništa? 

MalaM1
    20. Listopad 2019. 11:56

avama

Ma bit će sve dobro sigurna sam. 😘🤞 Sretno večeras o u utorak! 🍀
    Koliko imaš folikula? 

MalaM1
    20. Listopad 2019. 12:00

Gelica

ladybug40

Woohooo trudnice, čestitam! Sad uživaj:) Meni je sam transfer i cijeli taj dan predivan, uvijek sam u oblacima cijeli dan i mm isto. 😁 E onda sljedeći dan i naredne dane počinje osluskivanje svih mogućih simptoma i to je kraj, nema vise oblaka pretvaram se u frikusu hahaha

😂😂😂 Šta me nasmija! Evo ovo ja postajem !😬🤦🏻‍♀️ Danas 3dnt...🤯

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.