Ja obavila folikumetriju,sljedeci petak Fet,sa tim da ultrazvuk prije da vidimo stanje endometrija, sad stoperica,od sutra decortin,estrofem ,utrogestan, folacin i aspirin..ko ce to popamiti kad sta se pije 😅
Brita, gdje si u postupku? Sve to sam i ja pila kad sam isla na Fet, naviknes se :) Sretno 🤞
Hvala🤗
Kod Škvorca sam,ma čuda smo mi žene ,sta je za nas rusenje imuniteta i filanje hormonina ,muzu mogu sto puta ponavljati kad sta radim i zasto i dalje ne kuzi 😂
I mislila sam da si tamo jer je terapija identična koju sam ja dobivala tamo. Daaa i moj Tako, ja mislim da su oni uplašeni pa pola toga zaborave 😁
Puno nas je pa je tesko pohvatati sve, tebi nije bilo tamo uspjelo ak se ne varam ,negdje si bila napisala,a meni je blizu pa nemam bar stres odi u bolnicu pa cekaj pa guzva ….a vidit cemo kak ce ispasti na kraju ☺
Tako je, meni nije uspjelo tamo ali, 🤞 da tebi uspije! :) To jako puno znači kad ti je blizu.. blago tebi :) nažalost meni je Rijeka najbliža ali tamo više nemam pravo zbog godina ( a i bila sam tamo pa ne bih vise) pa moramo privatno a to nam je sve na min 2,5 sata vožnje.
Uh,uz sve jos i ta muka ,putuj sim tam ,al netreba gubiti nadu,vidi netko sve nase patnje ,doci ce i nase vrijeme 😇 meni ovaj tjedan muz zavrsio na teskoj operaciji ,bas me streslo to,i jurcanje svaki dan,i sad jos kad me decortin dokrajci sa imunitetom gotova sam 😅
Ajme, pa jel sve prošlo ok sa mužem? Još je u bolnici? Ma da, to putovanje baš izmori, ali kad je punkcija i transfer uvijek uzmemo apartman pa dodjemo dan ranije da ne budemo pod stresom.. E nadam se da to netko vidi sve, nase borbe..i da će nas nagraditi :)
Jos je u bolnici,ali fala bogu nalaz biopsije je dosao i nije ono sto smo mislili,tako da mi je laknulo samo sad oporavak 😇 danas sam ga zezala ako nam se sad primi kako cemo objasniti ljudima da sam ostala trudna dok je on u bolnici 😂
Samo i ti hrabro dalje,puno nevjerovatnih prica ima tako da racunam da ces nam i ti uskoro moci ispricati takvu pricu 🤗
Mene nešto zanima.. to ću pitati i u utorak kad odem do poliklinike jer sam neki dan zaboravila ali prvo ću pitati tu..
Dakle,kao što sam pisala jedna mrva mi je vraćena a četiri (po dvije na svaku slamku) su zamrznute. Sad…s obzirom da mi je ovo prvi postupak i ne znam kakav će biti ishod, ali recimo da ću ostati trudna od prve, to bi značilo da nemam problem sa ostvarivanjem trudnoće. Šta onda kada bi se odlučili za drugo dijete, i odmrznemo jednu slamku na kojoj su dva embrija. S obzirom da ja nisam za višeplodnu trudnoću jer nose sa sobom određeni rizik, kako onda dalje!? Dali se može vratiti samo jedan? Što onda sa ovim drugim, jel se on može ponovno zamrznuti? Što se uopće radi sa embrijima koji će ostat "neiskorišteni"? Kakav je tu zakon? Npr.nama je u cijeni čuvanje embrija 3g., a kasnije se godišnje plaća neki iznos za daljnje čuvanje. A što se događa sa embrijima kada se par odluči da neće više plaćati čuvanje? Dali znate išta o tome?
Evo malo cu se ukljiciti. Ja imam zamrznuta 2 embrija u jednoj slamci. Jedan je odlicna blastica, drugi losa blastica. Pitala sam dr jel se moraju vratiti oba ili jednog mogu odvojiti, jer se moj muz boji vracanja loseg, rekla mi je da nemoze, mora se vratiti tako kako je zamrznuto, predpostavljam da ih ne vade van slamcica poslije odmrzavanja.
Cure jedna lijepa vijest, od jucer sam teta!
Seka je imala tezak porod al hvala Bogu dobro su obe😌
Danas sam bila u posjeti i ne mogu vam opisati taj nalet emocija i ljubavi. . one malene rucice kako me drze za prst. . ❤️
Odlicno sam podnijela to psihicki, zato sad cmoljim na kaucu. 😟
Think da, za nas je azoospermija nov pojam. Prava borba pocinje💪
Zagrljaj hrabroj 🥊 djevojcici i jos hrabrijoj mami 💖
Babylove zao mi je draga da si bolnici. Nadam se da si bolje sada i da se oporavljas 😘
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Brita ajde super za muza! Neka se brzo oporavi pa da zajedno objasnjavate kako ste napravili bebu 😁
Nikitta jesam, I piše da je to kad je povećana sklonost ugruscima i da šteti u trudnoci, i izaziva pobačaja. Ali nitko mi ništa nije rekao da to nije dobro...
Uglavnom, drago mi je da ti je bolje. :) Mogu si samo mislit koji su to bolovi kad uzimaš 2 vrste tableta za bolove... stvarno se nadam da ce ti u Austriji pomoci i da neces vise biti u takvim bolovima.
Meto čestitam! 🎉🎈 Nemoj cmoljiti, to je i tvoja srecica :) Biti ćeš najbolja teta, ne brini :) 😘
Gelica nemam iskustva s tim što ti je sniženo, ako sam dobro shvatila? Jesi guglala malo o tome?
Mrva1986 pa da, nema smisla šopat se hormonima, a dobiješ 2-3 stanice? Onda je bolje blaže stimulirat, a isti rezultat. Tako je mene Luči s Klomifenima + Gonali. Dobili smo 5 stanica. A onda u Petrovoj su mi rekli da je Luči štedio (?) na meni i da trebam dobijat udarne doze da pokrenem odjednom i nahranim odjednom sve antralce, pa su mi u jednom stimuliranom davali Gonale 300 sve dane stimulacije do aspiracije, a u drugom stimuliranom su mi davali Menopure 300 sve dane + Cetrotide zadnjih 3 dana prije štoperice. Sad Alebić me ne bi uopće stimulirao, samo pridodnjake. Tako da ima nekoliko struja među mpovcima što se tiče stimuliranja žena s nižim AMH. 🤷🏽♀️
Koliko si dobivala stanica sa tim udarnim dozama? Koliko bi ih se od toga oplodilo?
Cure zna li slucajno koja da mi pomogne, na humanoj ih nemogu dobit, a jucer mi nisu znali odg bez doktorice.
Prije samog postupka radila sam hormone i vitamin D. Vitamin D iznosio je 65.3L (nmol/L) a ref vrijednost je >75.0
Preporuceno mi je od strane MPO dokotra uzimat vitamin D.
Moja primarna gin prepisala mi je D-Vital 25000IU.
Radi se o 4 ampulice, misecno se pije jedna.
Prvu san popila 19.9. Drugu me popit danas. Postupak je bio uspjesan, trudnoca ostvarena.
E sad mene zanima popit danas tu ampulu ili ne.
U uputama pise NE PREPORUCA SE UZIMANJE VISOKO DOZIRANOG OBLIKA U TRODNOCI I ZA VRIJEME DOJENJA.
Zaraa nikako je nemoj popiti. Previsoke su to doze za ranu trudnoću. Ja sam isto nakon ostvarene trudnoće prestala.
Meto cestitam sto si postala teta !!
Nikita pisala si vezano za cjepivo protiv vodenih kozica. Ja ih nisam preboljela i sad me jako strah kakve sam srece da cu ih dobiti. Moze li cjepivo u trudnoci? Voljela bih se cijepiti i protiv gripe ove godine.
Zara slazem se s Lucom, mega doze nije dobro piti u trudnoci. Cak obican vit C ne ide u trudnoci u megadozama.
Joj da nasla sam post, kako je bila tebe oznacila tako sam krivo shvatila.
Sortiraj odgovore
Najstariji