Dobar dan drage žene. Za koji dan i mene čeka prvi postupak IVF. Vidim da IvanaB i Sunčica135 sad ste u tomu. Želim vam puno radosti i što manje brige u danima pred vama. Ako netko mi može samo ukratko reći treba li mirovati za vrijeme bockanja, izbjegavati trenig itd. Ako dođe do tranfera koliko treba mirovati? Koliko nakon transfera se obično žene vraćaju na posao?
Radost81 dobro nam došla i hvala na lijepim zeljama😊 da, neke u cekanju postupka, neke u cekanju bete😣 moram priznati da nije lako i osobno si ne mogu zamisliti kako cu tek cekati betu 😣😣
Meni je prvi put, tako da nemam pojma kako sve bude izgledalo, no po svemu procitanom mogu reci da je svakome drugacije i nema univerzalnog savjeta...jedino, ne znam za treninge, njih bi izbjegla bez obzira kako se osjecam 🤔
Vjerujem, upravo toga se i bojim…..
hvala ti :)
Jedan ali vrijedan je dovoljan. I uvijek se moze obaviti punkcija kod m s mikroskopom da se uhvate dobri. Nemoj gubiti nadu. Svaki problem ima svoje riješenje kao što i riješenje svoj problem. Vidite prvo s urologom. Mozda ce on htjeti ponoviti nalaze. Mojem muzu su tri razlicita spermiograna i urologa svaki rekao drugacije, pa smo na kraju uspjeli dobiti tog jednog vrijednog 😄
Nadam se ipak nekakvim koliko toliko pozitivnim odgovorima.
Ne želim dopustiti da nas prvi negativni odgovor i prva op ‘baci na koljena’ .
Vjerujem da će na kraju ipak završiti sve dobro.
Znaci niste se ni vi predali, tako treba i držim fige da sve dobro završi 🤗
Natasha, evo jedne odlicne price za tebe...prijatelj i njegova zena 12 godina nisu mogli imati djete...prirodnim putem...nakon dugo neckanja, jer je ona vjernica tipa "ako Bog da bit ce, a ako ne to opet Njegov plan za nas", odlucili otici doktoru. Doktor otkrio da kod njega nema niti jedan živi spermic i dao mu nekakve lijekove...pio on to, no jos godinu dana nista...u međuvremenu krenule nervoze, predbacivanja i doslo do rastave, pa i njegovog prestanka uzimanja terapije...covjek odustao od svega s zakljuckom da nikada nece imati bebicu... 2 godine nakon rastave, on pronasao novu djevojku/zenu...nakon 4 mjeseca veze...sexa bez zastite, jer on (kako je tada smatrao) ne moze napraviti bebu, draga ostane trudna...naravno s njim...doktorov komentar je bio "nista cudno, kod muskog je dovoljan samo jedan spermic i trudnoca je tu" 😀😀😀😀😀😀
Zato, nema odustajanja, nema nervoze i panike...samo hrabro naprijed 😗
Danas sam bila kod primarne ginekologice (preko HZZO-a) dogovoriti se oko bolovanja. I dalje sam užasnuta s onim što sam čula. Ne želi mi otvarati bolovanje sve do samog dana punkcije! Rekla mi je da taj dan pošaljem nekoga da mi otvori bolovanje. Rekla mi je da jedino ako dobijem hipersimulaciju jajnika onda će vidjet hoće li ranije otvarati. Je li ovo normalno? Mislim se odmah promijeniti ginekologa, bilo koga, samo ne nju. Što mislite je li to pametno? Dr. Poljak u Cita mi je preporucio već bolovanje od 6. dana ciklusa jer moram dugo sati stajat na nogama na poslu, a ona je na to rekla šta me briga sta je on preporucio.
Oprostite zbog dugog posta ali sam bijesna i izvan sebe
Suncice,
Nazalost osnovu za bolovanje mozes dobiti jedino ako aspiracija tj punkcija js bude pozitivna. Meni moja ginekologica isto nije htjela dati bolovanje za vrijeme protokola tj pikanja vec sam uzela godisnji za taj period iako je mpo ginekolog isto kao i tvoj preporucio mirovanje. Probaj uzeti slobodne dane, godisnji ili zamjeni nekako smjenu da ti podneva budu slobodna zbog pikanja. Glupi su ti nasi zakoni.
Kako god bilo zelim ti svu srecu. A ako ima jos razloga promjeni primarnog ginekologa.
Hvala ti na odgovoru. Na žalost ne mogu ništa od navedenog jer radim u školi. Moram dolaziti kad je mojim razredima popodnevna smjena i ima samo kolektivni godišnji. Užas! Pokušat ću razgovarati s dr. U Cita da da neku preporuku bolovanja na pismeno. Oni ne mogu otvoriti bolovanje, ali mogu predložiti. Užasan zakon!
IvanaB AMH ti je više nego odličan za godine! Zvuči kako obećavajuće i vjerujem da kod tebe godine ne predstavljaju problem. Želim ti puno uspjeha!
Hvala ti Suncice 😀 nadam se da cemo uskoro i ti i ja, a i sve ostale, pisati o pozitivnim betama 😗😗😗
Sad kad sam cula tvoju pricu o bolovanju, sve si mislim sto prije pozuriti ginekologu, jer tko zna na sto cu ja pa "naletit" 😣
Toliko o demografskoj politici lijepe nase 😣
Jedan ali vrijedan je dovoljan. I uvijek se moze obaviti punkcija kod m s mikroskopom da se uhvate dobri. Nemoj gubiti nadu. Svaki problem ima svoje riješenje kao što i riješenje svoj problem. Vidite prvo s urologom. Mozda ce on htjeti ponoviti nalaze. Mojem muzu su tri razlicita spermiograna i urologa svaki rekao drugacije, pa smo na kraju uspjeli dobiti tog jednog vrijednog 😄
Natasha, evo jedne odlicne price za tebe…prijatelj i njegova zena 12 godina nisu mogli imati djete…prirodnim putem…nakon dugo neckanja, jer je ona vjernica tipa "ako Bog da bit ce, a ako ne to opet Njegov plan za nas", odlucili otici doktoru. Doktor otkrio da kod njega nema niti jedan živi spermic i dao mu nekakve lijekove…pio on to, no jos godinu dana nista…u međuvremenu krenule nervoze, predbacivanja i doslo do rastave, pa i njegovog prestanka uzimanja terapije…covjek odustao od svega s zakljuckom da nikada nece imati bebicu… 2 godine nakon rastave, on pronasao novu djevojku/zenu…nakon 4 mjeseca veze…sexa bez zastite, jer on (kako je tada smatrao) ne moze napraviti bebu, draga ostane trudna…naravno s njim…doktorov komentar je bio "nista cudno, kod muskog je dovoljan samo jedan spermic i trudnoca je tu" 😀😀😀😀😀😀
Zato, nema odustajanja, nema nervoze i panike…samo hrabro naprijed 😗
☺️☺️♥️ upravo zato vjerujem da na kraju ipak sve dobro završi, samo valjda treba jako željeti i biti uporan. Ja sam još relativno mlada, 25 mi je tek, mm ima 30, ali velika nam je želja kao i svima da dobijemo bebu. Samo me užasavaju trzavice, stres i okolina na kraju krajeva.... strah me svega...ali i to je valjda reakcija na cjelokupnu situaciju 😖🤗
Hvala ti na ispričanom primjeru. To nas sve nekako pokreće valjda 😊
Natasha, evo jedne odlicne price za tebe…prijatelj i njegova zena 12 godina nisu mogli imati djete…prirodnim putem…nakon dugo neckanja, jer je ona vjernica tipa "ako Bog da bit ce, a ako ne to opet Njegov plan za nas", odlucili otici doktoru. Doktor otkrio da kod njega nema niti jedan živi spermic i dao mu nekakve lijekove…pio on to, no jos godinu dana nista…u međuvremenu krenule nervoze, predbacivanja i doslo do rastave, pa i njegovog prestanka uzimanja terapije…covjek odustao od svega s zakljuckom da nikada nece imati bebicu… 2 godine nakon rastave, on pronasao novu djevojku/zenu…nakon 4 mjeseca veze…sexa bez zastite, jer on (kako je tada smatrao) ne moze napraviti bebu, draga ostane trudna…naravno s njim…doktorov komentar je bio "nista cudno, kod muskog je dovoljan samo jedan spermic i trudnoca je tu" 😀😀😀😀😀😀
☺️☺️♥️ upravo zato vjerujem da na kraju ipak sve dobro završi, samo valjda treba jako željeti i biti uporan. Ja sam još relativno mlada, 25 mi je tek, mm ima 30, ali velika nam je želja kao i svima da dobijemo bebu. Samo me užasavaju trzavice, stres i okolina na kraju krajeva…. strah me svega…ali i to je valjda reakcija na cjelokupnu situaciju 😖🤗
Vidjet ces da ce sve biti u redu...moj prijatelj sa 36 otkrio da ne moze imati bebu, a sa 38 ju napravio djevojci/zeni koja ima 35😗😗😗sve ce biti super...jer kao sto vidis i godine su na vasoj strani 😉
☺️☺️♥️ upravo zato vjerujem da na kraju ipak sve dobro završi, samo valjda treba jako željeti i biti uporan. Ja sam još relativno mlada, 25 mi je tek, mm ima 30, ali velika nam je želja kao i svima da dobijemo bebu. Samo me užasavaju trzavice, stres i okolina na kraju krajeva…. strah me svega…ali i to je valjda reakcija na cjelokupnu situaciju 😖🤗
Vidjet ces da ce sve biti u redu…moj prijatelj sa 36 otkrio da ne moze imati bebu, a sa 38 ju napravio djevojci/zeni koja ima 35😗😗😗sve ce biti super…jer kao sto vidis i godine su na vasoj strani 😉
Hvala ti na podršci . ♥️♥️🤗
Danas sam bila kod primarne ginekologice (preko HZZO-a) dogovoriti se oko bolovanja. I dalje sam užasnuta s onim što sam čula. Ne želi mi otvarati bolovanje sve do samog dana punkcije! Rekla mi je da taj dan pošaljem nekoga da mi otvori bolovanje. Rekla mi je da jedino ako dobijem hipersimulaciju jajnika onda će vidjet hoće li ranije otvarati. Je li ovo normalno? Mislim se odmah promijeniti ginekologa, bilo koga, samo ne nju. Što mislite je li to pametno? Dr. Poljak u Cita mi je preporucio već bolovanje od 6. dana ciklusa jer moram dugo sati stajat na nogama na poslu, a ona je na to rekla šta me briga sta je on preporucio.
Suncice,
Nazalost osnovu za bolovanje mozes dobiti jedino ako aspiracija tj punkcija js bude pozitivna. Meni moja ginekologica isto nije htjela dati bolovanje za vrijeme protokola tj pikanja vec sam uzela godisnji za taj period iako je mpo ginekolog isto kao i tvoj preporucio mirovanje. Probaj uzeti slobodne dane, godisnji ili zamjeni nekako smjenu da ti podneva budu slobodna zbog pikanja. Glupi su ti nasi zakoni.
Kako god bilo zelim ti svu srecu. A ako ima jos razloga promjeni primarnog ginekologa.
Hvala ti na odgovoru. Na žalost ne mogu ništa od navedenog jer radim u školi. Moram dolaziti kad je mojim razredima popodnevna smjena i ima samo kolektivni godišnji. Užas! Pokušat ću razgovarati s dr. U Cita da da neku preporuku bolovanja na pismeno. Oni ne mogu otvoriti bolovanje, ali mogu predložiti. Užasan zakon!
IvanaB AMH ti je više nego odličan za godine! Zvuči kako obećavajuće i vjerujem da kod tebe godine ne predstavljaju problem. Želim ti puno uspjeha!
Hvala ti Suncice 😀 nadam se da cemo uskoro i ti i ja, a i sve ostale, pisati o pozitivnim betama 😗😗😗
Sad kad sam cula tvoju pricu o bolovanju, sve si mislim sto prije pozuriti ginekologu, jer tko zna na sto cu ja pa "naletit" 😣
Ja bih ti savjetovala da odeš i popričaš. Ne znam kako bih reagirala da mi je ovako nešto rekla tek kad dođem otvoriti bolovanje. Bolje se prije raspitati da znaš što možeš očekivati ili naći način kako dobiti slobodne dane. Nadam se da ćeš dobiti bolovanje kad ti želiš i da neće bit problema
Suncice,
Ja bih ti savjetovala da odeš i popričaš. Ne znam kako bih reagirala da mi je ovako nešto rekla tek kad dođem otvoriti bolovanje. Bolje se prije raspitati da znaš što možeš očekivati ili naći način kako dobiti slobodne dane. Nadam se da ćeš dobiti bolovanje kad ti želiš i da neće bit problema
Da ne povjerujes 😣uz sve borbe koje zene poput nas moraju izboriti, jos i sustav koji nema niti malo milosti za sve ono sto moramo proci 😣
Natasha, sad se mora, ako vec nije utvrditi da li je opstruktivna ili neopstruktivna azoozpermija odnosno da li postoji neka fizicka prepreka. Da li ste to vec radili, ultrazvuk itd? Pretpostavljam da jeste kad ste isli na TESA, na to vas je urolog vjerojatno uputio.
Sad vidim da ste TESE radili, a to je biopsija. Imas na rodi azoospermia temu. U Sarajevo dolazi u neku kliniku doktor koji radi micro TESE i bilo je slucajeva da on ipak nesto pronadje.
Sortiraj odgovore
Najstariji