Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Snjeska
    23. Studeni 2017. 22:27

malimaj

Draga Snjezana
    Bila je i neugodna i bezobrazna. Prvo me je 2 godine zavlacila s dokumentacijum pa zatim da li ce napraviti ili ne operaciju jajnika. Na kraju nije. Na vecinu mojih pitanja nije htjela ili zeljela odgovoriti. Ali bilo je dana kada je bila i super. Ne znam o cemu to ovisi.

Razumijem  te potpuno pogotovo ako ti je  trebala napraviti ovisno o tebi i tvom zdravlju ...ja sam danas bila .nevjerovatno sjeca me se i kaze da se nisam promjenila puno nakon 5 god ...mislim se e kako me se sjeca medu tolkim pacij....al oke ..moram nove hormone ..hiv...al suprugu je sperm iogram malo losiji  i godine su..i kaze da ima upalu i vjerovatno zbog toga   pa ako se izljeci do 22.12.da sve izvadim i dodem ponovo i po njezinom na jacu stimulaciju vise ne bi isla na insjemenacije ..i vidicemo   sad me je strah jer suprug nezeli ici na bris jel je bolan jednom je prosao to i sad opet a drugacije nemoze.....samo se nadam..da ce biti ok ponovo nalaz..neznam jel se upala moze smiriti kod muskih...nemam nikakvih informacija..

pozitiva
    24. Studeni 2017. 09:37

Molila bih vas za malu pomoć. Punkciju sm imala 16.11., transfer 20.11., očekivalo se da postane blastocista 21.11., i da je to sto posto zato su mi radili transfer 4. dan od punkcije. Znači, danas mi je 4. dan nakon transfera, a svi bolovi su nestali. Prije me bolila maternica, trbuh napuhnut užasno, a sise ni dodatknuti nisam mogla. A danas se probudim i ništa, nikakvih bolova, trbuh se smanjio. Da li je netko imao iskustva sa time? Da li se još mogu nadati ili ovo znači da je sve gotovo! :( 
    Hvala vam na odgovorima! 

Anchy30
    24. Studeni 2017. 13:41

mono1111

Anchii,
    Tsh ti je previsok, moras uzimati terapiju da se snizi, progesteron se inace ne vadi u folikularnoj fazi, jedino ako bas taj ciklus kreces sa stim.
    Progesteron se vadi 7 dpo.
    Cure,
    Ne morate imati nikakve simptome, nikakve bolove i sl.da bi znale da se implantiralo.

Jel se to moram javiti svome ginicu za terapiju  ili  sta mislis da cekam 12.mj.kad se budem opet narucivala u bolnicu?

Anchy30

Anchy30
    24. Studeni 2017. 13:43

pozitiva

Molila bih vas za malu pomoć. Punkciju sm imala 16.11., transfer 20.11., očekivalo se da postane blastocista 21.11., i da je to sto posto zato su mi radili transfer 4. dan od punkcije. Znači, danas mi je 4. dan nakon transfera, a svi bolovi su nestali. Prije me bolila maternica, trbuh napuhnut užasno, a sise ni dodatknuti nisam mogla. A danas se probudim i ništa, nikakvih bolova, trbuh se smanjio. Da li je netko imao iskustva sa time? Da li se još mogu nadati ili ovo znači da je sve gotovo! :(
    Hvala vam na odgovorima!

Kao sto je rekla mono1111 ne morate imati nikakvih simptoma,bolova da bi se implant.!Samo se opustite!

Anchy30

• Kengurica
    24. Studeni 2017. 23:37

Snjezana jel bas mora bris? Ima mikrobiologija ejakulata i postoji test pcr na klamidiju iz ejakulata. Mozda vama to igra ulogu? Ne znam sta su vas tocno trazili.

• Kengurica
    24. Studeni 2017. 23:39

Cvjetić žao mi je. Stvarno je bezobrazno to od Rijeke, al još gore, po mome je to loša procjena doktorice. Treba neke oglase početi stavljati na Rijeku, tražite da vam oplode max broj jajnih stanica koji je dozvoljen zakonom :)

• Snjeska
    25. Studeni 2017. 22:16

Kengurica

Snjezana jel bas mora bris? Ima mikrobiologija ejakulata i postoji test pcr na klamidiju iz ejakulata. Mozda vama to igra ulogu? Ne znam sta su vas tocno trazili.

Kengurice..mora bris obradu ejakulata..bris mokracne cijevi i urinokulturu...sad mu je dokt..napisala na sve one baktrijw sto sam ja vadila za postupak..clamidija..ureaplasma..mikroplasma ama bas sve ...kad je pokazao spermiogram...nadam se sad je dobio uputnice i da se izljeci...kad ja imam sve sad i to nas koci....ja trebam nove hormone i hepatitis...kao i on......nadamo se boljem...
    Jos jedino on vice da je star za drugo dijete..a ima 42 god...
    Da li iko zna ako pijes cajeve prije vadenja spolnih hormona moze se vidjeti na nalazima....jer ja pijem od dokt.pokupec fitoterapeuta   kombinaciju cajeva za miome i endometrij....a ovoj gore sam spomenila na vv  ona kaze da ne kao da se suplimenti ne koriste da oni vide i nemogu sa terapijom biti ucinkoviti...
    Al jedno su cajevi a drugo tablete...

• Smokvica30
    25. Studeni 2017. 22:22

Panda 123,pozdrav tebi i ostalim curkama koje su tu.
    Ja sam nova tu pa evo kod Dr.Škvorc sam bila dvije i pol godine.Nego kod njega se za prvi put plaćaju ti neki pregledi,ali ukoliko ideš u postupak preko HZZO i on te počne voditi kao pacijenticu nećeš morati ništa platiti osim prvog UZ ,i konzultacija .Jer on to onda sve uračuna u cijenu postupka.Moj prvi pokušaj sam platila neke pregede 1 puta ,a kasnije je bilo sve kroz postupke.
    Ali vrlo je korektan i profesionalan.Ukoliko iz nekog razloga,ne dođe do postupka kao što je kod mene bilo onda bi mi to naknadno naplatio ili ne.
    Kod mene na žalost jajnici više ne proizvode jajne stanice već su u mirovanju pa,sam bila u Pragu i sada,sam u isčekivanju bete.
    Ali ukoliko te nešto više zanima pitaj. Da liječnici ukoliko radiš u uredu i sjediš 8h ne preporučuju da se radi nakon transfera.Nemojte se zamarati što i tko će Vam reći u uredu mislite na sebe i na želju koju želite da nam se ostvari ,jer težak je put za da postanemo majke.

Panda123
    26. Studeni 2017. 07:48

Smokvica30

Panda 123,pozdrav tebi i ostalim curkama koje su tu.
    Ja sam nova tu pa evo kod Dr.Škvorc sam bila dvije i pol godine.Nego kod njega se za prvi put plaćaju ti neki pregledi,ali ukoliko ideš u postupak preko HZZO i on te počne voditi kao pacijenticu nećeš morati ništa platiti osim prvog UZ ,i konzultacija .Jer on to onda sve uračuna u cijenu postupka.Moj prvi pokušaj sam platila neke pregede 1 puta ,a kasnije je bilo sve kroz postupke.
    Ali vrlo je korektan i profesionalan.Ukoliko iz nekog razloga,ne dođe do postupka kao što je kod mene bilo onda bi mi to naknadno naplatio ili ne.
    Kod mene na žalost jajnici više ne proizvode jajne stanice već su u mirovanju pa,sam bila u Pragu i sada,sam u isčekivanju bete.
    Ali ukoliko te nešto više zanima pitaj. Da liječnici ukoliko radiš u uredu i sjediš 8h ne preporučuju da se radi nakon transfera.Nemojte se zamarati što i tko će Vam reći u uredu mislite na sebe i na želju koju želite da nam se ostvari ,jer težak je put za da postanemo majke.

Draga smokvica hvala! Ja vadim betu sutra, ali vec se lagano pocinjem raspitivati sto dalje, jer vjerujem da je beta negativna. Počinje mi vec lagano brljavljenje, valjda menstruacija koju prijece utrogestani.
    Dosad sam bila pozitivna, ali sad nakon tri postupka pocinje me sve to skupa opterecivati te se sve vise pitam sto cemo ja i mm...posvojit dijete, zivjeti bez djece,...izluduje me sve to skupa...teske su to zivotne odluke.
    Zelim ti svu srecu, sretno s betom, ja sutra javim svoju.

Panda123
    26. Studeni 2017. 07:49

malimaj

Panda123

malimaj

malimaj

Draga Snjezana
    Bila je i neugodna i bezobrazna. Prvo me je 2 godine zavlacila s dokumentacijum pa zatim da li ce napraviti ili ne operaciju jajnika. Na kraju nije. Na vecinu mojih pitanja nije htjela ili zeljela odgovoriti. Ali bilo je dana kada je bila i super. Ne znam o cemu to ovisi.

Privatnik je Poliklinika Škvorc u Samoboru i radi preko HZZOa, treba ti samo uputnica D1 od ginekologa opce prakse. HZZO ti pokriva postupak i lijekove a ti jedino moras platiti ekspertizu dosadasnjih nalaza i prvi UVZ. Priznaje i nalaze od drugih.

Da li oni rade samo ujutro ili se npr. mozes koliko toliko dogovorit za termin recimo folikulometrije (radi posla me zanima)? Rade li punkciju pod anestezijom (ja uvijek imam puno folikula, pa ne znam kako bih to izdrzala)? I ako mi mozes reci koliko im onda na kraju zapravo tocno placas? Naime, ja sam vec treci postupak u vinogradskoj i svi su vrlo dragi, ali ako i ovaj put bude neuspjesno, pitam se bi li trebala pokusat negdje drugdje (za privatnike nemamo novaca)….hvala puno!

Panda123
    Meni su jednom i uvz i folikulometriju radili popodne. Rade ti pon -cet od 8-20. Pet od 8 -14 ali i prema dogovoru. Ja sam oba dva puta na drugoj folikulometriji bila u nedjelju. Tako da nije problem dogovoriti se s njima. Ekspertiza nalaza ti je 400 a UVZ 250 kuna.to nazalost moras platiti. Imaju i mogucnost anestezije ali se dodatno placa ako ju zelis. Ja sam kod njih dosla na preporuku svoje ginice jer nisam ni znala da ima privatnika koji rade preko HZZOa. U Zagrebu ti jos od privatnika preko uputnice od HZZOa radi i poliklinika Betaplus u sklopu Novamed centra.

hvala puno 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.