Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tencii
    06. Listopad 2017. 22:38

Bemfola je slicna gonalu?  

mono1111
    06. Listopad 2017. 22:57

Tenchii,
    Ne mislim na prazne folikule, postoji i to, ali na nezrele ili prezrele j.s. Meni je na zadnjoj folik.izmjereno 18 folikula, a dobila sam 16 j.s., pretpostavljam da su onda ta dva bila prazna...
    Oni se fokusiraju na folikule kojih ima vise...npr.ako imas dva velika, koja su puno veca od manjih, onda ce se fokusirati na manje ako ih je vise komada....mislim.da se svi folikuli punktiraju, oni mali even.nece biti zreli, ali glavno da vecina njih bude....meni je taj ciklus bio Freeze all, znaci zaledili su sve embrije koje sam dobila radi tankog endometrija i onda je FET bio iduci mjesec.
    Cca 8 dc kad sam dosla na uzv u mjesecu kad je bio FET, dokt.mi je rekla da su mi jajnici prepuni od ostataka zutih tijela, valjda nekih malih folikula koji ni nisu tad bili punktirani, mozda su se pojavili tek kasnije, jer je u tijelu i dalje prisutna stimulacija....znaci ja sam imala jos folikula koji su kasnije pukli....
    Meni je povecana terapija Eutiroxom kad sam krenula sa stim.sa 25 na 50...i trebala bi i ti mozda povecati jer tsh raste sa stimulacijom....i trenutno, kako je tsh sad i vislji u T, ostala sam na toj dozi, znaci smanjivati necu sigurno...
    Ja sam ok, evo vidis...dogurala do 13 tt, odmaram, posteljica mi je jako nisko smjestena, skroz do samog usca...jos se to stigne podignuti, ali ne mogu se prestati brinuti ! Tocno sam znala da mi ni nakon 12 tt nece biti lakse, uvijek se stvore novi problemi....ali bas uvijek !

• Cekalica123
    06. Listopad 2017. 23:14

mono1111

Cekalica123

Mono1111hvala na savjetu. E da te pitam kad si radila test 6dnt dali si imala transfer 3 ili 5 dan?

Znaci blastica stara 5 dana, iz FETA, Radila test 6 dpt.
    I ti imas blastice stare 5 dana?

Kod mene je bio transfer 3 dan pa si govorim  jos mi je prerano. Ma zavaravam samu sebe, mozda me je prije strah rezultata 🙈😂 iako sam kao ful spremna jer kao pa ono ni prosli put nije upalilo pa sam se odlucila pripremit i na tu opciju. Ma joj luda sam mal sam uvjerena da sam trudna, stalno se kao prisjecam simptoma tijekom ovih dana, al nekak mi se u glavi najvise urezalo to sto sam jedno 5 i 6dnt na tocno odredenom mjestu osjetila kao neko pulsiranje kratko, pa sam zabrijala da je to implantacija 😂 Onda si opet mislim ma daj puna si hormona umisljas si to sve.
    Joj koji je to mix osjecaja pa to je strasno. 
    Eto ja se malo raspisala, volim doc ovdje iako sam cesce voajerski prisutna nekad mi dode pa dusu otvorim💕

• Tencii
    06. Listopad 2017. 23:44

Vjerujem da te malo strah i da si zabrinuta. Nazalost, to je sve posljedica ovih postupaka, raznih komplikacija i neuspjeha. Ja se nadam da ces sa vremenom kad vidis da se beba razvija ipak odahnuti i osjetiti veci mir. Voljela bi da budes sretna i nagradis malo i sebe za ono sto si prosla.
    Hvala na objasnjenju, sad mi je malo jasnije.
    Eutyrox mi je bio dizan, gin trenutno ne zeli vise dizati, jer kaze da mi je Japanac trenutno veci problem, nego njena vrijesnost. On radi oscilacije

mono1111
    06. Listopad 2017. 23:53

Cekalica123

mono1111

Cekalica123

Mono1111hvala na savjetu. E da te pitam kad si radila test 6dnt dali si imala transfer 3 ili 5 dan?

Znaci blastica stara 5 dana, iz FETA, Radila test 6 dpt.
    I ti imas blastice stare 5 dana?

Kod mene je bio transfer 3 dan pa si govorim jos mi je prerano. Ma zavaravam samu sebe, mozda me je prije strah rezultata 🙈😂 iako sam kao ful spremna jer kao pa ono ni prosli put nije upalilo pa sam se odlucila pripremit i na tu opciju. Ma joj luda sam mal sam uvjerena da sam trudna, stalno se kao prisjecam simptoma tijekom ovih dana, al nekak mi se u glavi najvise urezalo to sto sam jedno 5 i 6dnt na tocno odredenom mjestu osjetila kao neko pulsiranje kratko, pa sam zabrijala da je to implantacija 😂 Onda si opet mislim ma daj puna si hormona umisljas si to sve.
    Joj koji je to mix osjecaja pa to je strasno.
    Eto ja se malo raspisala, volim doc ovdje iako sam cesce voajerski prisutna nekad mi dode pa dusu otvorim💕

Pricekaj onda sa testom mozda do 8 / 9 dpt...

Tenchiii,
    Bila bi prestretna da me samo malo strah😱😱😱
    Nakon 3 spontana pobacaja, mislim da oko tih stvari vise nisam normalna !

• MiniMe89
    07. Listopad 2017. 10:20

Tenci nisam bila na vv ovo mi je prvi postupak ja sam usla onda prije tebe pa smo se srele kod sestre ja sam uzimala bemfolu a ti gonale jel' tako? Kako se ti osjecas..Ja osjetim tako nekako pikanje po jajnicima i nadutost pa me uhvati neka panika joj STA ako popucaju itd.e sad dali je bemfolu isto sto i gonal pa mislim da da

• Tencii
    07. Listopad 2017. 12:26

Ja sam uzimala gonale kod sestre, da. 
    Cekaj , jesi ti cura sa dugom kovrcavom kosom ili ona koja je imala kosu u rep i gore plavi gornji dio trenirke? Pobrkale su mi se zenske sve, a znam da sam ova 2-3 puta vidjala iste. A mozda sam i fulala😂Koliki je tebi fsh? 
    Jesi isla danas mozda? Ja moram i sutra, uzasno sporo rastu. I dalje izmedju 14 i 16 su. Dr ne kuzi.
    Mislim da cu kao i Monno otprilike tek 17 dan na punkciju.
    Prije ciklusa su mi dali estrofem da smanji fsh, ali ili to nije djelovalo ili je on jos skocio gore

• MiniMe89
    07. Listopad 2017. 14:40

FSH mi je 13.5 da ja sam imala plavi gornji dio meni nista nisu dali za FSH koliki ti je ciklus i AMH ? A ja cu vidjet u ponedjeljak.Joj a mene samo strah da nepopucaju meni je ciklusn 25,26 dana a AMH 9

Sophie
    07. Listopad 2017. 16:33

Cure meni je Fsh u prvom mj bio 30, amh 1,5
    U trećem mjesecu sam bila u postupku koji je uspio ali je bio spontani u devetom tj.
    Nisam ništa koristila za spuštanje Fsh.. sad na ljeto kad sam ga opet vadila bio mi ispod deset, čini mi se sedam... mislim da je to vrlo relativno iz mj u mj i da je bitnije da dr pogodi dobru stimulaciju... sretno 😊

• Tencii
    07. Listopad 2017. 16:50

Hvala Sophie,mOzda se svi  previse hvatamo brojeva.
    Nije ni cudo da smo u grcu. 
    Meni muz kaze da sam fakat vec otisla u ku... jer me pocne hvatati napad smijeha , dok mi drzi iglu zabijenu. Ja se smijem ko ludjak, a on gleda hocu si ju izbiti van😝
    Moras malo puknut negdje 😜
    Meni je AMH 13 bio prije par mj. Sad me bisu trazili.ciklus svakako, otprilike 30.
    Nisam ni sama sigurna za pucanje. Ja sam se tog bojala u prvom postupku,a sestra na odjelu mi je rekla da be brinem, da to nema veze.
    Mislim da je bitnije ono sto  je Monno  rekla. Dal su dovoljno zreli ili prezreli.
    Ja sam danas tupila dr koliko ih imam i da li one mjere znace broj. Rekla je da u tablicu pise mjere tih vecih/vodecih, ali da ih ima jos dosta manjih. Za njih je upitno hoce li narasti.
    Sve je to valjda spoj srece i kemije. 🙄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.