Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    10. Listopad 2017. 11:06

Student,
    To ti je treci dan, ne cetvrti.
    Znam kad ima malo stanica, da se ide na vracanje skoro uvijek 3.dan....ali ti ih imas 7 oplodjenih, znam da i prate razvoj i sve.
    Mali Maj,
    Gdje si ti u postupku?

• Cekalica123
    10. Listopad 2017. 13:23

S0102 i Tencii hvala na savjetu
    Student13ica i hope1234 puno srece vam zelim 

• Nadica
    10. Listopad 2017. 13:29

Curke bila sam na inseminaciji u srijedu.Jucer me poceo bolit trbuh i idem svakih 5 min na wc i pred kraj onako pecka...danas sam vadila urin i povecani su eritrociti i leukociti i odem kod svoje ginekologice koja ni nije moja vec zamjenska i dala mi uputnicu za urinu kulturu ..ja ju pitam da radije obavim privatno ona veli ne a prek soc se nalazi cekaju 5 do 7 dana..a to mislim da je predugo jer se bojim da nije eserihija..kaj vi mislite? 😣

mono1111
    10. Listopad 2017. 14:13

Nadica

Curke bila sam na inseminaciji u srijedu.Jucer me poceo bolit trbuh i idem svakih 5 min na wc i pred kraj onako pecka…danas sam vadila urin i povecani su eritrociti i leukociti i odem kod svoje ginekologice koja ni nije moja vec zamjenska i dala mi uputnicu za urinu kulturu ..ja ju pitam da radije obavim privatno ona veli ne a prek soc se nalazi cekaju 5 do 7 dana..a to mislim da je predugo jer se bojim da nije eserihija..kaj vi mislite? 😣

Po meni eritrociti su cak ok, nisu puno poviseni, ali leukociti su stvarno visoki. Moguce da je neka bakterija !
    A gle, ako mozes platiti, odi privatno odnesi uzorak za uk, mislim da se privatno ceka 3 dana, tako nekako ! A mozes i napraviti i preko uputnice.

• Nadica
    10. Listopad 2017. 16:32

mono1111

Nadica

Curke bila sam na inseminaciji u srijedu.Jucer me poceo bolit trbuh i idem svakih 5 min na wc i pred kraj onako pecka…danas sam vadila urin i povecani su eritrociti i leukociti i odem kod svoje ginekologice koja ni nije moja vec zamjenska i dala mi uputnicu za urinu kulturu ..ja ju pitam da radije obavim privatno ona veli ne a prek soc se nalazi cekaju 5 do 7 dana..a to mislim da je predugo jer se bojim da nije eserihija..kaj vi mislite? 😣

Po meni eritrociti su cak ok, nisu puno poviseni, ali leukociti su stvarno visoki. Moguce da je neka bakterija !
    A gle, ako mozes platiti, odi privatno odnesi uzorak za uk, mislim da se privatno ceka 3 dana, tako nekako ! A mozes i napraviti i preko uputnice.

Da ..nadam se samo da je neka upalica ...da nije nis drugo..dala mi je uputnicu ua uk al mislim da cu ici i privatno pa da bar ja budem mirna ako jr sve uredu i kad je vec dala uputnicu i prek soc pa eto....kaj bu bu...bas mi sad to ne treba al kaj ces valjda tako mora biti 😢

s0102
    10. Listopad 2017. 17:14

hope1234

Pozdrav svima! Evo napokon predani i pregledani svi papiri za postupak… Obavljen jučer UZV,određena terapija Puregon 200 , pikanje 4 dana… 6 dan uzv…Sad se ceka M-nikada je ovoliko nisam priželjkivala kao sada… Sretno svima…

Sretnoo...

• Lady123456
    10. Listopad 2017. 19:32

Pozdrav svima,nakon Petrove bila sam u Vinogradskoj,primio me doktor Tomić,dao mi je obrazac predobrade za MPO i rekao da moram ponovit briseve(jer su sad vec stariji od 6 mj),napravit test na trombofiliju,HSG, da moramo partner i ja izvadit krvnu grupu,napravit markere hepatitisa,HIV i VDRL.Takodjer mi je rekao da se moram javiti endokrinologu zbog visokog prolaktina (837 mi je, inace imam hashimoto i uzimam eutirox) i da moram napravit MR hipofize. E sad mene zanima jel mogu ja krenut u postupak bez tog nalaza od hipofize jer se jako dugo ceka a i klaustrofobicna sam pa to ne bi najradije ni radila? I kad skupim te nalaze od krivi i briseve jel se onda ide u postupak ili jos ima nesto? Molim Vas da mi kazete koji je sljedeci korak jer sam nova u ovome i nemam koga pitati.

• riri5
    10. Listopad 2017. 23:39

Bok cure,ja sam nova na ovoj temi,mene zanima sto znate o inseminaciji!??ja i moj muz pokušavamo godinu dana i ne ide prirodno pa smo se odlučili na taj korak.mm ima ozeosperm. I ja sam pocela piti antibiotik za ureoplazmu sedam dana.dali uopće ima smisla to raditi ili je bolje ici odma na umjetnu,inace mene nakon urednih briseve ceka propuhivanje jajnika
    Molim pomagajte😘

mono1111
    11. Listopad 2017. 00:00

Lady,
    Hoces moj savjet?? Prvo si snizi prl jer previsok prl ometa implantaciju, bzvz ces ici na ivf i transfer a prl ti nece dozvoliti da ti se embrij implantira.
    Po meni se ne isplati bzvz ici na ivf i vracati embrij...
    Sto se tice MR hipofize, ja sam ju radila u poliklinici Aviva preko uputnice...znaci i privatne poliklinike imaju ugovor preko hzzo i odredjeni budjet godisnje...
    Provjeri u Avivi, ja sam termin cekala mozda niti mjesec dana, a nalazi su mi odmah bili gotovi.
    Ja inace pijem Bromergon za previsok prl....makar nemam nikakav dobrocudni tumor....ali se prl morao sniziti...
    Mozda te neki endokrinolog ni nece slati na MR nego direkt dati terapiju...makar, vecina ce traziti MR...
    Inace, kad dobijes stimulaciju i prl ce ti rasti, i meni je rastao sa stim.cak i pod terapijom...tako da ja na tvom mjestu nikako ne bi isla na postupak bez terapije.
    Takodjer i eutirox bi ti trebali povecati kad krenes sa stimulacijom.
    Riri,
    Oligozoospermija?? Po meni inseminacije nista nece napraviti, ako vec ni prirodno ne dolazi do zaceca...bolje da odes odmah na IVF....

malimaj
    11. Listopad 2017. 04:48

mono1111

Student,
    To ti je treci dan, ne cetvrti.
    Znam kad ima malo stanica, da se ide na vracanje skoro uvijek 3.dan….ali ti ih imas 7 oplodjenih, znam da i prate razvoj i sve.
    Mali Maj,
    Gdje si ti u postupku?

Mono111
    Nakon prvog neuspješnog protokola na VV na koji sam hodočastila skoro 2 godine otišla sam u Samobor u polikliniku Škvorc i tamo smo uspijeli iz drugog puta. Inače muž ima lošije "vojnike" a meni je dijagnoza hipotiroza, policistični desni jajnik i inzulinska rezistentnost.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.