Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • m@l@
    12. Svibanj 2015. 12:39

Bok cure....evo da se i ja javim,mi smo prikupili sve potrebne nalaze i jučer sam bila na pegledu.Narucena sam opet na pregled u četvrtak jer jučer 11.dan stijenka mi je bila pretanka....Dali netko zna što to znaci? U četvrtak idem opet na pregled zbog stijenke i nadam se da će biti ok,jer doktor planira da još ovaj mjesec napravimo insjemenaciju.

Amy25
    12. Svibanj 2015. 15:30

pozdrav svima...mi jucer bili u zg kod doktora sa svim nalazima te je odluceno da ulazimo u postupak mpo... potom smo obavili socijalnu radnicu u vezi dokumentacije i objasnjenja samog postupka te mi je receno da dodem 3.dan ciklusa..e sad mene zanima,sta me ceka taj dan?sta ce raditi nesto ili?molim lijepo ako bi mi tko zelio odgovoriti..sad je nestrpljenje jos vece nego prije...svima od srca zelim puno srece i sto prije plusice... pozzz

Amy27🍀

• tajma22
    13. Svibanj 2015. 17:15

Hvala ti gogach ..a i nas je jedan tim doktora slao odmah  na ivf ( epruvata ) kao inseminacija nema sanse odmah u postpak... medjutim odlucili smo se pokusat sa jos misljenja i naletili smo jako dobrog doktora po preporuci prijatelja kojim je pomogao i predlozio je da ja napravim hsg koji je hvala bogu ok..a za spermogram je rekao da se iui postupku sa jos losijim nalazom supruga ostvarila trudnoca i cak mi je pokazao 2 primjera hvala mu na tome... sada neznamo...zbunjole prave smo nas dvoje...strah ...svega tu jma...

Gogach
    13. Svibanj 2015. 22:23

Tajma22 hvala i tebi na pitanju♡
    Vađenje jajne stanice, tj punkcija je dobro prošla. Popila sam dva brufena pa nije jako bolilo, a odmah me prestalo kad su mi potvrdili da je jajna stanica (folikul) dobar. Što cura prije mene nije imala tu sreću, već su folikuli bili prazni... :( :(
    Sad čekamo subotu, tada ćemo saznati da li se stanica oplodnja i da li se dovoljno puta podijelila. Ako i to prođe ok onda će mi je vratiti u maternicu. I onda čekanje. 
    Ako se stanica ne bude oplodila ili dijelila postupak propada, tj cijeli mjesec propada. 
    Ali, eto, nada je jaka, i molitve su tu. Nešto će upaliti ♡
    A vi, nemajte straha. Samo svaki prvi put je najteže. Ali svi budu tako jako ljubazni i sve što pitaš objasne. 
    Samo tako nastavite i ubrzo ćete imati točkicu u trbuhu ♡♡♡.
    Mary Lou super vijesti. Baš sam bila posljednja čitala o tim dvorogim maternicama i nije mi se svidjelo to što čitam :(
    Sad polako u nove pobjede!
    M@l@ endometrij ili stijenka maternice. Imaju okvirne mjere u mm u kojem danu ciklusa mora biti određene debljine. Kod svake žene je drugačije. Kod mene je to uvijek bilo poslije 15 dana ciklusa. Ali usporedo sa ovulacijom. Pošto pijem klomifen, koji ima tu nuspojavu da stanjuje endometrij, pijem sok od ananasa i ciklu da pomogne. Do sad je bilo ok.
    Amy25 vjerojatno će te pregledati sa uzv i dati ti određenu hormonsku terapiju ukoliko ste se tako dogovorili zadnji put. 
    Slobodno si na papir napiši pitanja i nedoumice jer kad uletis kod njih jednostavno zaboraviš na sve, a danas su svi susretljivi i rado će ti pomoći. Sretno! 
    Eto cure moje..naša borba se nastavlja ♡♡♡

... na kraju ipak bude dobro, ako još nije dobro znači da nije kraj.

• IVF-MM
    14. Svibanj 2015. 10:02

pozdrav!

lijepo bi molila ako netko može pomoći sa par informacija .....
    imam rođakinju koja ide u Češku na IVF - dobila je od njih protokol i treba početi sa injekcijama za stimulaciju 
    bila je kod ginekologa koji joj je rekao da za injekcije treba platiti 6.000,00 kn
    pa zar to nema pravo preko HZZO-a?
    ima li tko kakva iskustva?
    treba joj Orgalutran 4 injekcije, Gonal F a 900 IU, Gonal F a 450 IU  i  Ovitrelle 0,5ml/250   po jerdna

hvala

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.