Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mono1111
    19. Ožujak 2017. 22:56

Waiting,
    Vidis, nije mi spominjala tocno sto ce mi dati ali oni su svi isti koje si mi nabrojala?? Samo drugi naziv??
    To su injekcije?? Da li se dobiva stoperica??
    Oni zadebljavaju i endo??

19. Ožujak 2017. 23:09

Da to su injekcije, ali kakava protokol ćeš ti uz gonadotropine imati za postizanje prirodnog začeća to zbilja ne znam..Gonadotropin nije jedan lijek-to je skupina lijekova...

waithing

19. Ožujak 2017. 23:57

U biti jedino klomifen nekome stanjuje endometrij...dobiti ces  jedan od navedenih gonadotropina, koji tocno to ces vidjeti i vjerojatno ces ici na folikulometrije da se vidi reakcija i kada bi mogla ovulacija..nakon tog ces vjerojatno dobiti i stopericu..to bi u biti bili ciljani odnosi...pokrenut ce ti se rast vise folikula a time se naravno povecava i mogucnost zaceca...ukoliko ti endometrij bude tanak kasnije se moze uvesti i estrofem..on se koristi za zadebljanje endometrija...
    Vjerojatno je na tako nesto doktorica mislila kad kazes da ces ih koristiti u svrhu prirodnog zaceca...kazes da si imala tri spontana...jesi li mozda razmisljala obaviti cimbenike na trombofiliju? Ona zna biti uzrok spontanim...

waithing

mono1111
    20. Ožujak 2017. 00:34

Waiting,
    Puno hvala na odgovoru. Da li se Estrofem moze uvesti uz Gonadotropine i prije O? Il Estrofemblokira O i kad je stimulacija u pitanju??
    Sve sam od pretraga obavila, i testove trombofilije, imam mutacije na mthfr i pai 1 heterozigot i antikardiolipinska antitijela slabo pozitivna i u ovoj zadnjoj T mi je uveden niskomolekularni heparin ali nije sigurno bilo do toga jer je plod isao na citogenetiku i bila je bas krom.greska triploidija, e sad, sto je bilo prva dva puta nitko ne zna....svakako cu i u iducoj T dobiti heparin bar preventivno a sad cijelo vrijeme pijem Andole.

20. Ožujak 2017. 08:09

Estrofem blokira ovulaciju...dakle tek nakon ovulacije ga je  moguce uvesti u terapiju...mozda postoje jos neke tablete ja zbilja nisam cula... puno cura kaze da im ananas i sok od cikle pomaze e sad ja zbilja ne znam nisam probala...
    Sretno

waithing

• Dolores123
    20. Ožujak 2017. 09:02

Neznam bas da estrofem blokira ovulaciju..estrofem se dobije da podeblja endometrij prije transfera, zato se dobije nakon punkcije.

20. Ožujak 2017. 09:10

Ako se pije od prvog dana ciklusa ovulacije nema...sad sam ga pila kao pripremu ta fet i ovulaciju nisam imala..nakon punkcije da - znaci kad su ti ispunktirali dobivene folikule... moze se eventualno poceti piti kad krenu rasti folikuli...

waithing

20. Ožujak 2017. 09:37

Dolores123

Neznam bas da estrofem blokira ovulaciju..estrofem se dobije da podeblja endometrij prije transfera, zato se dobije nakon punkcije.

Punkcija ti je ovulacija...dakle estrofem si dobila za zadebljanje endometrija nakon ovulacije, ne prije...

waithing

mono1111
    20. Ožujak 2017. 10:21

Aha, kuzim.
    Mislila sam mozda da kada se koristi stimulacija za O i pije Estrofem da u tom slucaju mozda nece Estrofem blokirati O.
    Naime, ja pijem Estrofem, uopce ne znam jesam li to prije napisala bila, vec neka 4 tjedna mislim pijem Estrofem, nakon kiretaze nisam dobila M, pa mi ga je dokt.uvela da se valjda zadeblja endo i da se on valjda prirodno oljusti...ili ne znam...proslo je vec vise od 70 dana od.kiretaze, vise ni ne brojim, pa svaki tjedan idem u Petrovu na uzv, bila sam dobila neki smedji iscjedak i endo mi je tad bio 2 mm, dok tj prije mi.je bio.6, pa.je mozda i moguce da je to bila nekakva kakti M...
    Dns sam isto bila pa mi je dokt.rekla da ona zeli da mi se endo zadeblja i popravi i da M necu dobiti sve dok mi ona ne izazove Duphastonima krvarenje, u petak opet moram doci na uzv, moguce da ce mi tad uvesti duphastone.
    Meni je endo bio jako stanjen od tih mnogih kiretaza i jedva sam bila dosla u vrijeme O u ovoj zadnjoj T do 7,7 mm, pijuci litru soka od cikle dnevno odmah nakon M pa do O, i jela sam ananas, ne bas svaki dan cijeli ali bi si jedan prepolovila pa ga imala za 2,3 dana, vec mi se sve to gadi.
    Naravno da cu opet poceti s tim, ali mucim se s tom ciklom, mislim eksam ju jer mi nije tako fina da bi ju pijuckala cijeli dan, a i dosta je to skupo, litra.kosta 20 kn, minimalno ju moram piti 10, 15 dana a trebala bi cak do implantacije, ako ne i do pozitivne bete.
    Dokt.mi.je rekla da ce mi uvesti estrofem uz gonadotropine ali nije mi rekla da li ce to biti prije O ili poslije.
    Iako sam ja nju vec pitala prije dva tj cca da li Estrofen blokira O, rekla je da ne ako se pazljivo dozira...sto god to znacilo.
    Gdje ti ides na mpo?? 

20. Ožujak 2017. 10:27

mono1111

Aha, kuzim.
    Mislila sam mozda da kada se koristi stimulacija za O i pije Estrofem da u tom slucaju mozda nece Estrofem blokirati O.
    Naime, ja pijem Estrofem, uopce ne znam jesam li to prije napisala bila, vec neka 4 tjedna mislim pijem Estrofem, nakon kiretaze nisam dobila M, pa mi ga je dokt.uvela da se valjda zadeblja endo i da se on valjda prirodno oljusti…ili ne znam…proslo je vec vise od 70 dana od.kiretaze, vise ni ne brojim, pa svaki tjedan idem u Petrovu na uzv, bila sam dobila neki smedji iscjedak i endo mi je tad bio 2 mm, dok tj prije mi.je bio.6, pa.je mozda i moguce da je to bila nekakva kakti M…
    Dns sam isto bila pa mi je dokt.rekla da ona zeli da mi se endo zadeblja i popravi i da M necu dobiti sve dok mi ona ne izazove Duphastonima krvarenje, u petak opet moram doci na uzv, moguce da ce mi tad uvesti duphastone.
    Meni je endo bio jako stanjen od tih mnogih kiretaza i jedva sam bila dosla u vrijeme O u ovoj zadnjoj T do 7,7 mm, pijuci litru soka od cikle dnevno odmah nakon M pa do O, i jela sam ananas, ne bas svaki dan cijeli ali bi si jedan prepolovila pa ga imala za 2,3 dana, vec mi se sve to gadi.
    Naravno da cu opet poceti s tim, ali mucim se s tom ciklom, mislim eksam ju jer mi nije tako fina da bi ju pijuckala cijeli dan, a i dosta je to skupo, litra.kosta 20 kn, minimalno ju moram piti 10, 15 dana a trebala bi cak do implantacije, ako ne i do pozitivne bete.
    Dokt.mi.je rekla da ce mi uvesti estrofem uz gonadotropine ali nije mi rekla da li ce to biti prije O ili poslije.
    Iako sam ja nju vec pitala prije dva tj cca da li Estrofen blokira O, rekla je da ne ako se pazljivo dozira…sto god to znacilo.
    Gdje ti ides na mpo??

Da koliko sam cula znaju koristiti i estrofem uz klomifen od 3 ili 5dana ciklusa......vjerojatno ovisi o dozi da...ma budu te oni kontrolirali i dozu ce ti sigurno davati po stanju na ultrazvuku..ja sam ga sad pila od prvog dana ciklusa tri na dan pa nisam imala ovulaciju...kad se pije iskljucivo za zadebljanje sigurno je i doza drugacija...mislim da je bitno da se folikuli pokrenu pa se onda moze uvesti i estrofem..ja sam na vuk vrhovcu.

waithing

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.